Örnek alınması gerek değerli kadınlar!

Abarti diyenler, siz kocaniza salak diyin tokadi yiyip yildizlari sayiyor musunuz saymiyor musunuz
Hele ki Kuveytte o adam bos ol bos ol bos olu cekerdi yani, sonra da tekmeyi tokadi koyardi
Kendinize salak dedirtmeyin. Erkekler dedirtmiyor, siz de dedirtmeyin. Kadin olmak eziklik pasiflik degil, hakaret kabul etmeyi tolerans adi altinda gormeyelim lutfen.
bu olayı daha absürd yapar miss düşünsene birçok dinamiğin olduğu bir ülkede kadın başını kaldırıp eşi salak dedi diye boşansın
olayı yer durum kişiler olarak değerlendirirsen saçma

Peki evlendiğiniz gün, en mutlu olduğunuz anlardan birinde, gelinliğiniz üzerinizdeyken elinizde olmayan bir sebeple düştüğünüzde eşiniz elinizden tutup kaldırmak, bir şeyin var mı diye sormak yerine salak deyip dalga geçse de sesinizi çıkartmaz mıydınız? Bence burda mesele hakaret değil çokhakaretin zamanlaması.
Elbette sesimi cıkarırdım, o lafi zehir ederdim eşime ama zaten biz bu olayın öncesini bilmiyoruz, belki defalarca duydu kadın bu lafı en son düğün gününde de duyunca dayanamadı, yani ilk defa mı duyuyor bu lafı bilmiyoruz.

Yani vayyy harika yapmış diyemeyecegim. Çünkü nasıl denildigine baglı.. Ortada çok büyük kabul edilemez bi kelime sarfedilmemiş çünkü.. 1 saat geçmeden bosanmak istemek ne demek yahu ? Gerçi kime göre, neye göre.. :KK12:

Çok saçma değil mi? Yani bende burda en ufak şiddet ve hakaret olayında boşanın, kendinize değer verin vs diyen insanım ama bu aşırı saçma bir bahane olmuş. Hani insan sevdiği bi insan düşünce bazen güler şaka amaçlı salaklar vs diyebilir. Ne diyim yani damat kurtulmuş , dua etsin

Saygı yoksa hiçbir şey tam olmaz.
Düştü canı yandı, yanındaki adam salak diyerek dalga geçiyor acısıyla alay ediyor elinden tutup bir şeyin var mı diyene kadar.

Ben de olsam aynısını yapardım.
Kim ki o bana hakaret edecek ?
Kim ki diyorsanız herkes kim ki o zaman kimseyle evlenmemek lazım.ha şunu da belirteyim kadın haklı boşanmakta

bugun salak dıyen ertesı gun gerızekalı da der
sınırlenınce elının tersıyle de carpar yanı
buna bız ızın verırsek sonu yok

saygı herseyın bası
50-70 yıl evlı kalanların ılk gunku gıbı bırbırını sevdıgını mı sanıyorsunuz
sevgı sekıl degıstırıp saygıya donuyor
saygıyla özenlı davranısla evlılık omur boyu surer
ama en ufak bırseyde ustelık dusmus kalkıp yardım edıp ıyımısın demelıyken salak dıyen bırıyle evlılık zaten surmez

kadın balık bastan kokar demıs kendını yıpratmamıs el ne der dememıs
akıllı kadın
erkeksızde yasanır

Elbette sesimi cıkarırdım, o lafi zehir ederdim eşime ama zaten biz bu olayın öncesini bilmiyoruz, belki defalarca duydu kadın bu lafı en son düğün gününde de duyunca dayanamadı, yani ilk defa mı duyuyor bu lafı bilmiyoruz.
ılk kez duydu veya cok kez duydu ne fark ederkı ömrunun sonuna kadar duymaması gerektıgını bılıyormus :) kendıne bunu reva gormemıs

Kuveyt'te yaşanan olayda, daha yeni evlenen gelin, mahkeme binasından çıkarken ayağı takılıp düştü. Damat da yeni eşine "Salak" diyerek onunla dalga geçti. Bunun üzerine öfkelenen kadın, binadan çıkmadan boşanmak istediğini belirtti.

Burada şiddet, hakaret ve her türlü küçük düşürücü olaya rağmen hala evliliğini sürdürmeye çalışanlara, ayrıl diyenlere direnenlere hala kocasını, sevgilisini savunanlara "o öyle biri değil" diyenlere gelsin bu haber...

Siz çok değerlisiniz,
değerinizi hiçe sayanları
yok sayın siz de.
Kadının babası danası petrol zenginidir:işsiz: kıyaslamamak lazım herkes kendi koşullarını düşünüyor

Ben örnek alınması gereken bir durum göremedim. Kocası salak demiş o da boşanmış. Aferin. Burada açılan konulara atıfta bulunmuşsunuz. Örneğin bir kadın konu açıyor. Tahsilim yok daha önce hiç çalışmadım. Üç çocuğum var. Ailem gelinlikle çıktın kefenle girersin diyor. Kocam da aldatıyor ne yapayım. Şimdi biz bu kadına nasıl boşan diyelim? Elbette hepimiz kadınların kendilerine değer vermelerini, koca zulümü çekmemelerini istiyoruz. Lakin az biraz gerçekçi olmak lazım.

Devlet desteği üç çocuğun oturacağı evin kirasını bile karşılamaz. Nafaka desen komik miktarlarda. Asgari ücretle işe girse kadın, aldığı para ancak çocukların bakıcısına yeter ki yetmez bile. Ne yapacak bu kadın? Ağzınızda bir sığınma evi lafı var. Sığınma evinde üç çocukla çok mu kolay yaşamak?

Peki biz ne diyoruz bu kadınlara? Kenara para at. Kocanla sadece ev arkadaşı ol görmezden gel. Dışarıdan liseyi bitir. Üniversite oku hatta. En olmadı bir meslek edin. Kendini geliştir, paranı biriktir ve boşan diyoruz. Bunu başarabilen kadınlara da aferin, güçlü kadınsın diyoruz. Bu psikolojik savaşı kazandın örnek alınacak kadınsın diyoruz.

Kuveytli kadının şartları ile ülkem kadınının şartlarını kıyaslamıyoruz.

Peki evlendiğiniz gün, en mutlu olduğunuz anlardan birinde, gelinliğiniz üzerinizdeyken elinizde olmayan bir sebeple düştüğünüzde eşiniz elinizden tutup kaldırmak, bir şeyin var mı diye sormak yerine salak deyip dalga geçse de sesinizi çıkartmaz mıydınız? Bence burda mesele hakaret değil çokhakaretin zamanlaması.
Yalnız nasıl dediği de önemli bence.
Yani ben de kocam hele ki komik bir şekilde düşse salak deyip gülerim. Ha bunu hakaret için değil güldüğüm için derim.
Kendime de gülerim düştüğümde. Tamam bozulur küser eder de "sadece" bu sebeple boşanmazdım yani.

Çok kötü düştüyse o ayrı ama kalkıp boşanmaya gittiyse o kadar kötü düşmemiştir.

Çok saçma değil mi? Yani bende burda en ufak şiddet ve hakaret olayında boşanın, kendinize değer verin vs diyen insanım ama bu aşırı saçma bir bahane olmuş. Hani insan sevdiği bi insan düşünce bazen güler şaka amaçlı salaklar vs diyebilir. Ne diyim yani damat kurtulmuş , dua etsin

Bence kadın orda düştüğü için zaten utanmıştir. Adamda yardım edeceği yerde başına dikilip "salak" dediği ise, kadin ilerdede böyle davranir yardima muhtaç olsam diye bitirmistir. Yada ayrılmak için bahane arıyordu ve bunu buldu

Adam bugüne kadar en ufak bi hata yapmamış ki kadın bu ilişkiyi evliliğe taşımış. Salak dediği için boşanıyorsa öncesinde de hiçbir şeyi tolere etmemiştir. E şu durumda mükemmel ilişkiyi salak dedi diye bozduysa gerçekten salak olması gerekiyor. Baya saçma olmuş vallahi.

Ben örnek alınması gereken bir durum göremedim. Kocası salak demiş o da boşanmış. Aferin. Burada açılan konulara atıfta bulunmuşsunuz. Örneğin bir kadın konu açıyor. Tahsilim yok daha önce hiç çalışmadım. Üç çocuğum var. Ailem gelinlikle çıktın kefenle girersin diyor. Kocam da aldatıyor ne yapayım. Şimdi biz bu kadına nasıl boşan diyelim? Elbette hepimiz kadınların kendilerine değer vermelerini, koca zulümü çekmemelerini istiyoruz. Lakin az biraz gerçekçi olmak lazım.

Devlet desteği üç çocuğun oturacağı evin kirasını bile karşılamaz. Nafaka desen komik miktarlarda. Asgari ücretle işe girse kadın, aldığı para ancak çocukların bakıcısına yeter ki yetmez bile. Ne yapacak bu kadın? Ağzınızda bir sığınma evi lafı var. Sığınma evinde üç çocukla çok mu kolay yaşamak?

Peki biz ne diyoruz bu kadınlara? Kenara para at. Kocanla sadece ev arkadaşı ol görmezden gel. Dışarıdan liseyi bitir. Üniversite oku hatta. En olmadı bir meslek edin. Kendini geliştir, paranı biriktir ve boşan diyoruz. Bunu başarabilen kadınlara da aferin, güçlü kadınsın diyoruz. Bu psikolojik savaşı kazandın örnek alınacak kadınsın diyoruz.

Ağzına sağlık. Konudaki haber bu mesajla değiştirilmeli bence

ılk kez duydu veya cok kez duydu ne fark ederkı ömrunun sonuna kadar duymaması gerektıgını bılıyormus :) kendıne bunu reva gormemıs

Bu kadar net aslında.
Güçlü ve akıllı bir kadın olarak da orada hayatından çıkartmış o kişiyi,

Kuveytli kadının yaptığı örnek olsun değerli kadınlara diye paylaştım ben bunu. Karşılaştırma yapmıyorum dikkat ederseniz. Sığınma evi lafını ben söylemedim kim söylediyse onunla konuşun bu konuyu.
Bir kadın her şeye rağmen susacak yani sırf parası yok diye?
Sonra da ayrılmak isteyince öldürülecek.
Bu kadınları düşündüğünüze emin olamadım gerçekten. Bir şekilde o kadının ayakta durması gerekiyor. Lise ve üniversite demişsiniz de, iş bulmak için ülkemizde bunlara da gerek yok. Diplomadan çok yetenek ve tecrübe arıyorlar artık.
Bir de ben kimseye kötü söylemiyorum, sadece değerli olduklarını ve yaşadıkları durumu hak etmediklerini söylüyorum.
Buraya gelip sanki onlarla alay ediyormuşum gibi konuşmayın.
Onlar için iyisini istiyorsanız, mutsuzlukla dolu ve şiddetli, hakaretle geçen günlerine daha iyi ve sağlıklı günleri yaşayacağı günlere gitsin dediğim için beni suçlamayınız...
Mutsuz ve sağlıksız ortamda yetişen çocukları söylemiyorum bile.
Devamlı kavga dövüşün içinde olan çocukların büyüdüğünde ne olacağını tahmin etmek zor değil.

Bu kadar net aslında.
Güçlü ve akıllı bir kadın olarak da orada hayatından çıkartmış o kişiyi,

Kuveytli kadının yaptığı örnek olsun değerli kadınlara diye paylaştım ben bunu. Karşılaştırma yapmıyorum dikkat ederseniz. Sığınma evi lafını ben söylemedim kim söylediyse onunla konuşun bu konuyu.
Bir kadın her şeye rağmen susacak yani sırf parası yok diye?
Sonra da ayrılmak isteyince öldürülecek.
Bu kadınları düşündüğünüze emin olamadım gerçekten. Bir şekilde o kadının ayakta durması gerekiyor. Lise ve üniversite demişsiniz de, iş bulmak için ülkemizde bunlara da gerek yok. Diplomadan çok yetenek ve tecrübe arıyorlar artık.
Bir de ben kimseye kötü söylemiyorum, sadece değerli olduklarını ve yaşadıkları durumu hak etmediklerini söylüyorum.
Buraya gelip sanki onlarla alay ediyormuşum gibi konuşmayın.
Onlar için iyisini istiyorsanız, mutsuzlukla dolu ve şiddetli, hakaretle geçen günlerine daha iyi ve sağlıklı günleri yaşayacağı günlere gitsin dediğim için beni suçlamayınız...
Mutsuz ve sağlıksız ortamda yetişen çocukları söylemiyorum bile.
Devamlı kavga dövüşün içinde olan çocukların büyüdüğünde ne olacağını tahmin etmek zor değil.

Ağzınızda sığınma evi lafı var derken sizi kastetmedim. Kk kadınlarına yönelik bir cümle bu. Konunuz sizn kişisel derdiniz olmadığı için, kadınlara örnek olarak sunulan bir mevzu olduğu için haliyle ben dahil yazan herkes genele, kadınlara yazıyor. Siz neden kişisel algılıyorsunuz size ait olmayan bir konuyu? Bu tür konular, insanların fikirlerini belirtmek ve konu içeriği her ne ise o kitleye hitap etmek için zemin hazırlar. Amaç da bu değil mi zaten? Belirtmem gerekir miydi konu sahibine değil kadınlara hitap ediyorum diye.

Ben şahsınız hakkında bir yorum yapmamışken siz beni tanımadığınız halde "bu kadınları düşündüğünüze emin olamadım" demişsiniz. Onlarla alay etmişim gibi konuştunuz demişsiniz. Hangi cümlemde o kadınlarla alay ettiğinize dair bir ima yahut söz var? Ben de sizin okuduğunuzu anlama hususunda sıkıntı yaşadığınızı düşündüm şimdi ve bu şahsınıza yaptığım bir yorumdur :)

Peki çözüm ne siz söyleyin. Bahsettiğim kadınlar baş kaldırsın evlerini terk etsinler. Peki ya sonra? Bir kişinin yaşadığı durum analiz edilirken ve çözüm üretilirken çevresel koşullar da göz önünde bulundurulmalı. Çocuğunuz var mı bilmiyorum. Ben tek çocukla mesleğim olduğu halde tek başıma ayakta durmaya en azından şu an cesaret edemem. Hayat şartları, kira miktarı, kreş fiyatları. Hani bir hesap çıkarsam maaşım eksiye düştüğü halde geçinmek imkansız. Peki üç çocuklu kadın ne yapsın? Tamam çekmesin o eziyeti. Tamam çocukların psikolojileri bozulmasın. Ne yapsın peki? Verdiğim örnekte şiddet gören kadından bahsetmedim zaten. Hayati tehlikesi varsa elbette evli kalmamalı. Lakin maalesef yaşadığımız ülkenin şartları hayati tehlikesi olan kadına bile özgür yaşama hakkı vermiyor.

Abarti diyenler, siz kocaniza salak diyin tokadi yiyip yildizlari sayiyor musunuz saymiyor musunuz
Hele ki Kuveytte o adam bos ol bos ol bos olu cekerdi yani, sonra da tekmeyi tokadi koyardi
Kendinize salak dedirtmeyin. Erkekler dedirtmiyor, siz de dedirtmeyin. Kadin olmak eziklik pasiflik degil, hakaret kabul etmeyi tolerans adi altinda gormeyelim lutfen.
Salağın sonrası daha ağırı oluyor
Salak basit kelime değildir ayrıca
Hoş burada kadınların seni doğuran anaya..... Diye başlayan küfürleri duymazdan geldiğini okudum
Yinede küfrün sonu gelmiyor artarak devam ediyor

Evlilik karari alinmis bir iliskiden bu kadar cabuk donen bir kadindan erkegin kurtuldugunu düsünüyorum.

Ben bu kadını, kendisine -hele ki duğün gunü- salak diyecek potansiyeldeki bir erkegi basta fark edip terk etseydi o zaman takdir ederdim.

Ha bu konu vesilesiyle elbette hatirlamakta fayda var once kendimizi sayalim, sevelim ki iliskide oldugumuz insanlardan da saygi, sevgi görelim.

X