• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

orkidenin zayıflama günlüğü

merhaba arkadaşlar..
kaç aydir ayni kilodayim ne aldim nede verdim..
ama şu ki hiç hamur işi tatlı yemesem bi haftada rahat 2-3 kiloyu veriyorum..
kendime söz verdim.. bi hafta hamur yemeyecektim..
kahvaltı yapıcam.. yapmadığımda sabahlari pogaça yediğimde inanki kilo aldiriyo bunu bilmeme rağmen yiyorum Lanet olasi bana :sinirli:
öğlen akşam çok iyi..:)
öğlen sadece çorba içiyorum hazir çorbalardan bi kupa bardak çorba işde.. bazen evden yoğurt getiriyorum..
akşam ekmek hiç yemek yesem çok az yerim valla..
şeker tuz unu yok etcem..
09,05,2016: 83,3
16,05,2016: 81,9 ( hedef olarak belirledim) En Büyük TÜRKİYE
23,05,2016:80 inş.. dahada düşer.. bu hedefime inş ulaşirim...:skandal::KK37:

http://woto.com/oneriler

ofisteki erkek arkadaşlar bu önerileri uyguluyorlar, gayet memnunlar hayatlarından.

yüksek tansiyon hastası iseniz kesinlikle hamileliğini çok çok titiz bir doktorla birlikte takip edin.

bir tanıdığım doktorun önerilerine harfiyen uyarak son ayına geldiğinde hamileliğinde sadece 4 kilo almıştı, sonra kendisi ile görüşmedim ama 6 kilo ile falan doğuma gitmiştir belki bilemiyorum.

ama doktoru her yediğine kaç saatte bir yediğine kadar takip ediyordu, sanırsın kadın doğumcu değil diyetisyen.

hamilelik dışında kilo vermek için Canan Karatayı tavsiye ederim, gayet dedikleri kolayca uygulanabilir şeyler.

uzun süreli kilo verememe probleminiz olduğu için diyetisyenden yardım almanızı da öneririm, belki bir 2. kişi sizi takip ederse motivasyonunuz artabilir.
şu an hamiş degilim.. ama tabiki yüksek tansiyon hastasi olduğum için doktor kontrolunde olucam bu yüzden şeker tuz unu uzak durmaya çalışayim ki alışayim hamilelikte sıkıntı olmayayim..
tansiyon için şeker tuz un çok tehlikeli olduğu biliyorum inşallah kilo almayayim..
ben 6 aydan sora aldim kiloyu.. 27 haftalik sora 10 kilo almişim. :(
31 haftada kaybettim:( 1 ayda 10 kilo aldim :( 27 haftadan önce almadim hiç dikkat etmişim.

size akapuntur tavsiye ederim hem diyet listesi veriyor hem akapuntur seanslar var aynı ücret hem hiç stres olmuyorsun rahat rahat kilo veriyorsun giden arkadaşım var o da çocuk için gitti bir oğlu vardı 4 ay gitti şimdi hamile 100'ün üstünde kilosu vardı bakırköyde bir yere gitti..

bebeğini kaybetmene çok üzüldüm, ben de gebelik tansiyonu yüzünden çok zor bir hamilelik geçirdim, üstelik 50 kiloyla hamile kalmıştım ve tansiyonum hep düşüktü, bulantılar yüzünden herşeyden tiksinip sırf ekmekle hamurişiyle 6 ayda 75 kiloya çıktım, 28 haftalıkken tansiyonum birden 17-18 lere fırladı, sonrasında hep yattım, yatarken bile tansiyonum hiç 16 nın altına inmedi, yattıkça daha da kilo aldım, kilo aldıkça tansiyonum daha da çıktı, tansiyon haplarına rağmen en düşük 16-9 oluyordu, doğuma 90 küsür kilo ve 20-12 tansiyonla girdim :KK43: bebeğim sağlıklı doğdu ama o süreçte neler çektiğimi bir ben bilirim. doğumdan 85 kiloyla çıkıp 1 yıl sonra yine 90 oldum üstelik. sonra dedim dur artık ölmeye mi çalışıyorsun, yavaş ve acılı bir intihar şekli mi bu... önce diyetisyenle 70 e indim sonra kendi çabamla 50 ye hatta altına da düştüm, sadece istikrar gerekiyor başka hiçbir şey değil. imkanın varsa spor salonuna git, birebir ilgilenebilecek, hayat tarzına ve damak zevkine uygun, esnek bir program hazırlayacak bir diyetisyen bul, ve sorunun estetik bir sorun değil ciddi bir sağlık sorunu olduğunu düşün, başka bir hastalığın olsa tedaviyi redder miydin? aksatır mıydın? o zaman bunu neden aksatıyorsun?

bende kesinlikle diyet yapamam diyenlerdenim
İstanbul yakası Anadolu yaksında (kanlıcada) diyetisyen
geçen hafta ücretsiz diyetisyene gittim belli bir dönem sonra bana randevu alacağım
yaptığım diyet ilk 2 gün zorlandım abur cubur çok yiyorum
sonra oturttum ama hafta sonu zamansız yedim bozuldu
sanki biraz kilo vermiş gibi hissediyorum yada şişliğimi attım
su içmem ben hamur işi ve tatlı çok severim
çikolata ya tatlı yok
nasıl yaparım diyordum ama tutuyorum şimdi

bebeğini kaybetmene çok üzüldüm, ben de gebelik tansiyonu yüzünden çok zor bir hamilelik geçirdim, üstelik 50 kiloyla hamile kalmıştım ve tansiyonum hep düşüktü, bulantılar yüzünden herşeyden tiksinip sırf ekmekle hamurişiyle 6 ayda 75 kiloya çıktım, 28 haftalıkken tansiyonum birden 17-18 lere fırladı, sonrasında hep yattım, yatarken bile tansiyonum hiç 16 nın altına inmedi, yattıkça daha da kilo aldım, kilo aldıkça tansiyonum daha da çıktı, tansiyon haplarına rağmen en düşük 16-9 oluyordu, doğuma 90 küsür kilo ve 20-12 tansiyonla girdim :KK43: bebeğim sağlıklı doğdu ama o süreçte neler çektiğimi bir ben bilirim. doğumdan 85 kiloyla çıkıp 1 yıl sonra yine 90 oldum üstelik. sonra dedim dur artık ölmeye mi çalışıyorsun, yavaş ve acılı bir intihar şekli mi bu... önce diyetisyenle 70 e indim sonra kendi çabamla 50 ye hatta altına da düştüm, sadece istikrar gerekiyor başka hiçbir şey değil. imkanın varsa spor salonuna git, birebir ilgilenebilecek, hayat tarzına ve damak zevkine uygun, esnek bir program hazırlayacak bir diyetisyen bul, ve sorunun estetik bir sorun değil ciddi bir sağlık sorunu olduğunu düşün, başka bir hastalığın olsa tedaviyi redder miydin? aksatır mıydın? o zaman bunu neden aksatıyorsun?
çalışıyorum... akşam çikişinda bağa çikiyorum yürüyorum hep...
hergün yürüyorum inanki.. alıştırdm kendime bunu... zor gelmiyor..
işte tek farkim ayni kiloda kalmasi..
bazen oluyor yemeklerden oluyor mesela hamur yediğimde pilav makarna yediğimde tansiyonum çikiyor halim kalmiyor.. yemediğimde rahat oluyom. sabah sıkıntı var bi tek onu da kahvaltımla yapmalıyım.. inş hedefime ulaşırım..

bende kesinlikle diyet yapamam diyenlerdenim
İstanbul yakası Anadolu yaksında (kanlıcada) diyetisyen
geçen hafta ücretsiz diyetisyene gittim belli bir dönem sonra bana randevu alacağım
yaptığım diyet ilk 2 gün zorlandım abur cubur çok yiyorum
sonra oturttum ama hafta sonu zamansız yedim bozuldu
sanki biraz kilo vermiş gibi hissediyorum yada şişliğimi attım
su içmem ben hamur işi ve tatlı çok severim
çikolata ya tatlı yok
nasıl yaparım diyordum ama tutuyorum şimdi
diyetisyen tutmadim.. ama ben hepsini biliyorum artık nasıl bişey olduğu..
pilav makarna tatlı kilo aldiriyor..
bak dün biskuvi pastasi yapcaktim.. yerine puding yaptım.. iyi demi..
hamur işi yemediğinde şeker tuz un uzak durduğunda. ekmegi azalttığında bi haftada çok rahat gidiyo kendimi tutmayı öğrendim zamanla.

hamur işi yemediğinde şeker tuz un uzak durduğunda. ekmegi azalttığında bi haftada çok rahat gidiyo kendimi tutmayı öğrendim zamanla.

bi yerden kısman konusunda güzel tatlım
ama puding yerine meyveden tatlı isteğini alınıyor
altın kuralı zamanlı yersen metabolizman çalışır
su da içiyorsun her öğünde 2 ince dilimli tam buğday ekmeği yeterli
pilav makarna 3 kaşık yada dolma tarzında olduğunda ekmek yeme mesela
sabah kahvaltısında roka dere otu maydanoz salatalık domates peynir yumurta olursa sağlam kahvaltı oluyor
10,30 ara öğün 1 meyve süt tarçınlı çünkü tatlı ihtiyacı aşırı oluyor
öğlen çoban salatası yoğurt 2 dilim ekmek
15,30 ara öğün 1 meyve 3 adet ceviz
akşam yemeği 4 yemek kaşığı sebze 3 tavuk veya köfte 6 y.kaşığı kurubaklagil salata 2 dilim ekmek
akşam 9da tarçınlı yoğurt

hafta en az 35 dk. yürüyüş en az 10 su bardağı su 2 kupa yeşilçay
suya yeni alıştım diyetim bu ama rahatladım

yediklerimi dikkat edicem burayı yazmayı da ihmal etmeyecegim..
tuzdan şekerden undan uzak durmam lazim..
hadi başla orkidemm... karamelimmm.. :)))

bi yerden kısman konusunda güzel tatlım
ama puding yerine meyveden tatlı isteğini alınıyor
altın kuralı zamanlı yersen metabolizman çalışır
su da içiyorsun her öğünde 2 ince dilimli tam buğday ekmeği yeterli
pilav makarna 3 kaşık yada dolma tarzında olduğunda ekmek yeme mesela
sabah kahvaltısında roka dere otu maydanoz salatalık domates peynir yumurta olursa sağlam kahvaltı oluyor
10,30 ara öğün 1 meyve süt tarçınlı çünkü tatlı ihtiyacı aşırı oluyor
öğlen çoban salatası yoğurt 2 dilim ekmek
15,30 ara öğün 1 meyve 3 adet ceviz
akşam yemeği 4 yemek kaşığı sebze 3 tavuk veya köfte 6 y.kaşığı kurubaklagil salata 2 dilim ekmek
akşam 9da tarçınlı yoğurt

hafta en az 35 dk. yürüyüş en az 10 su bardağı su 2 kupa yeşilçay
suya yeni alıştım diyetim bu ama rahatladım
ben yeşilelmadan tarçin eklerdim çok güzel oluyor.. :) elma bitti kalmadi. tarçin da bitiyor.
yoğurt kürü de yapıyorum bazen pul biberli yogurt bazen üç karşımı zencefil zerdeçal tarçin + yogurt :)

ben yeşilelmadan tarçin eklerdim çok güzel oluyor.. :) elma bitti kalmadi. tarçin da bitiyor.
yoğurt kürü de yapıyorum bazen pul biberli yogurt bazen üç karşımı zencefil zerdeçal tarçin + yogurt :)

bak ne diyeceğim hem birbirimizi motive etmiş oluruz
ben yazıyorum 81,6kg 1,63boyum yağ 0,43
1 yada 2 hafta sonra diyetisyene gideceğim yine o zaman kg yazacağım ve sende tatlım
anlaşıldı mı? ben elma buldum şok markette çok güzel

Yanlış anlamayın tam bilmediğim için soruyorum.
Bisküvi pastası demişsiniz,puding demişsiniz illa tatlı yapmanız ve yemeniz şart mıydı?

bak ne diyeceğim hem birbirimizi motive etmiş oluruz
ben yazıyorum 81,6kg 1,63boyum yağ 0,43
1 yada 2 hafta sonra diyetisyene gideceğim yine o zaman kg yazacağım ve sende tatlım
anlaşıldı mı? ben elma buldum şok markette çok güzel
tamam anlaştık:)
yeşilelmanin eksisi çok güzel oluyor ona tarçim ekti mi enfess:)
eşim ekşiyi seviyo elmanin.. hızlı metabolizma çalıştiriyormuş.. onu aşkamlari yemek lazim:) elma bulamadığımda yogurt yiyebilirim.:)
benim kilom 83,3 boyum: 160
haftaya hedef koydum 81,9 inş..
sende haftaya hedefini belirle ki daha motive etmiş oluruz;)

Yanlış anlamayın tam bilmediğim için soruyorum.
Bisküvi pastası demişsiniz,puding demişsiniz illa tatlı yapmanız ve yemeniz şart mıydı?
biskuvi pastasi kilo aldiriyo.. süt vardi bozulcakti değerlendireyim dedim.. puding vardi uzun zamandir yapmadim..değerlendirdim. iyi oldu.. 4 kase puding yaptım..

tamam anlaştık:)
yeşilelmanin eksisi çok güzel oluyor ona tarçim ekti mi enfess:)
eşim ekşiyi seviyo elmanin.. hızlı metabolizma çalıştiriyormuş.. onu aşkamlari yemek lazim:) elma bulamadığımda yogurt yiyebilirim.:)
benim kilom 83,3 boyum: 160
haftaya hedef koydum 81,9 inş..
sende haftaya hedefini belirle ki daha motive etmiş oluruz:KK66:

hedef koymadım canım ama benim yürüyüşüme bağlı bu sırada haftanın kaç günü yürürsün

Bence hamile kalmayi 5-6 ay erteleyin ve diyet+sporla kilo vermeye odaklanin.Rahatsizliginiz varmis ve bebeginizi bu sebeple.kaybetmissiniz...Cok uzuldum.Hmilelik oncesi 2-3 versem demissiniz ama daha fazlasina ihtiyaciniz var gibime geldi...Tatlinin her cesidinden uzak durun.Nacizane tavsiye de sutunuz bozulacaksa onu puding yerine cokelek yapmaya harcayin.Yuruyus yapin.

Bence hamile kalmayi 5-6 ay erteleyin ve diyet+sporla kilo vermeye odaklanin.Rahatsizliginiz varmis ve bebeginizi bu sebeple.kaybetmissiniz...Cok uzuldum.Hmilelik oncesi 2-3 versem demissiniz ama daha fazlasina ihtiyaciniz var gibime geldi...Tatlinin her cesidinden uzak durun.Nacizane tavsiye de sutunuz bozulacaksa onu puding yerine cokelek yapmaya harcayin.Yuruyus yapin.
yok erteleyemiycem..
1 sene olcak zaten çok aci çekiyorum bebegimiz olsun istiyorum...
bebek çalışmalara çoktan başladim..

Back