Hamur İşleri Orijinal bir kurabiye tarifi aranıyorr

Mavi Terlik

Güzel günler göreceğiz ...
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.623
2.207
Kızlaarr ben mutfakta kendimce bişeyler yapıyorum daha doğrusu yapmaya çalışıyorum. Bi de hani olur ya pastada, börekte, kurabiyede iyi olan hatunlar filan.. hıh gelecekteki hedefim öyle biri olmak. Hani karşı komşum altın günü hazırlıkları yaparken filan beni çağırsın istiyorum. Bunun için pastacılık kursuna yazıldım. Hoş daha başlayamadım ya neyse rica etsem bana enn güzel kurabiyelerinizin tarifini verir misiniz acaba. Böyle her acil misafirde akla ilk gelen, sizi hiç utandırmamış bi tarif. .Teşekkürler...

150 gram tereyağı yada margârini eritip soğutun..içine 1 yumurta,1 çay kaşığı karbonat,1 çay kaşığı tarçın,1 çay kaşığı zencefil ,1 su bardağı pudra şekeri ,1 çay bardağı Mısır nişastası ve vanilya ekleyip karıştırın...sonra yavaş yavaş unu ekleyin..yaklaşık 2-2,5 su bardağı oluyor...iyice yoğurup Şekil verin 170 derecede 12-13 dk pişirin..üzerini pudra şekeriyle süsleyin..,mis gibi oluyor,hiç utandırmaz..Afiyet olsun...

1 paket margarin, 1su bardağı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu. alabildiğince un. Benim hayat kurtarıcı un kurabiyesi tarifim.Unutmadan 1 pakette vanilya çok yakışıyor. Tavsiye ederim :)

Canım öncelikle teşekkür ederim. Tarifi okuyunca aklıma geldi bi de sana sorayım birinden duymuştum. Kurabiyelerin olmazsa olmazı margarinleri, malzemeleri karıştırırken el ısısıyla eritince daha ağızda dağılan bir kurabiye oluyormuş. Bi arkadaş dolaptan erken çıkarmayı unutmuş, ısıtıp eritivereyim demiş; sonuç hüsrandı dedi de ondan şeyettim. Bi fikrin var mı

Tarif için teşekkürler öncelikle.. Ben epeydir un kurabiyesine atarlıyım bi ara yapmıştım çok piştiğinden mi artık neyse bi garip olmuştu. Şimdi sormak istediğim sorulara geliyim
İlk olarak kurabiyeye kabartma tozu koyunca fazlaca büyüyüp içleri yumuşak olmuyo mu?? malum beklenti ağızda dağılan bişey
İkinci olarak şekeri az geliyor mu acaba bana biraz az gibi geldi tabi ölçüye göre yeterli de olabilir

Yağlı eriteceksiniz tavada soğuyunca malzemeler konacak,.ben yapıyorum sürekli çok lezzetli oluyor.,

Kabartma tozu konmuyor kurabiyeye karbonat konuyor...şeker verilen miktar malzemeler için yeterli..

NİŞASTALI KURABİYE FAVORİM

YARIM PAKET MARGARİN
YARIM PAKET TEREYAĞ
1 SU BARDAPINDAN 2 PARMAK AZ PUDRA ŞEKERİ
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 VANİLİN
1 ÇAY BARDAĞI UN
VE ALABİLDİĞİ KADAR MISIR NİŞASTASI

ÇAY SAATİNE ÇOK YAKIŞAN Bİ TARİF,TAVSİYE EDERİM

Teşekkür ederim cnm Bu tarif un kurabiyesine mi benziyo biraz?

kurabiye değil ama sürekli yaptığım ve de çok beğendiğim tarif
ELMALI PASTA
1 kg elma (3 tane iri elma yeterli)
3 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı erimiş margarin veya tereyağ
1 fincan süt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri(üzeri için )
1 su bardağından 1-2 parmak eksik şeker
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Elmaların kabuğunu soyup rendele, yarısına şeker ilave ederek elmaları yumuşayana kadar pişir. Pişmemiş elma rendesi ile karıştır tarçın ve cevizi ekle. Ayrı bir kapta un, sıvıyağ, eritilmiş yağ, süt, kabartma tozunu karıştırarak yoğur. Hamuru iki eşit parçaya böl. Bir parçasını buzluğa koy (buzluğa koyarken ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak konursa rendelemek daha kolay oluyor). Diğer parçasını tepsiye merdane yardımı ile veya elle yay. Elmalı harcı hamurun üzerine yay. Buzlukta yarım saat bekletilen hamuru alıp rendenin iri tarafıyla elmaların üzerine rendele. Orta hararetli (175 derece) fırında pembeleşene kadar pişir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serp.

Bu tarifin de konuda yer aldığı çok iyi oldu ..
Elmalı pasta çocukluğumun pastasıdır
Çook güzel günleri anımsatır bana
Çok Teşekkür ederim

Bu arada benim bildiğim klasik elmalı pastadan çok daha farklı tarifiniz. Yanlış mı anladım yoksa hamurun bi kısmını iç harcına mı rendeliyoruz??
Bir de nasıl şekil veriyorsunuz kek gibi tepsiye yayarak mı pişirdiniz orayı tam anlamadım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…