• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Orhan Pamuk-Masumiyet Mzesi

elifdem

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2008
1.628
8
358
Ankara
imagegev.jpg

"Yalnız aşk değil, evlilik, arkadaşlık, cinsellik, tutku, aile ve mutluluk hakkındaki düşüncelerinizi de derinden etkileyecek bir roman...

Nobel ödüllü büyük yazarımız Orhan Pamuk'un üzerinde altı yıldır çalıştığı harikulade aşk romanı bu sözlerle başlıyor...

Masumiyet Müzesi'ni okurken yalnız aşk hakkında değil, evlilik, arkadaşlık, cinsellik, tutku, aile ve mutluluk hakkındaki bütün düşüncelerinizin derinden etkilendiğini ve kitabın rengârenk dünyasından hiç ayrılmak istemediğinizi göreceksiniz.1975'te bir bahar günü başlayıp günümüze kadar gelen İstanbullu zengin çocuğu Kemal ile uzak ve yoksul akrabası Füsun'un hikâyesi; hızı, hareketi, olaylarının ve kahramanlarının zenginliği, mizah duygusu ve insan ruhunun derinliklerindeki fırtınaları hissettirme gücüyle, elinizden bırakamayacağınız ve yeniden okuyacağınız kitaplardan biri olacak.

Ülkemizde ve dünyada milyonlarca okurun sevgi ve hayranlığını kazanmış olan, kitapları elli sekiz dile çevrilen ve her yeni romanı büyük bir merakla bütün dünyada beklenen Pamuk, okurlarına unutulmaz rüyalar gibi, akıllardan hiç çıkmayacak sarsıcı bir hikâye anlatıyor. "

(Tanıtım Yazısından)

bilemiyorum kaçınız okumuştur bu romanı. çıkalı baya oluyor galiba.
kitabı okurken; biraz daha okursam ince hastalıktan öleceğim deyip, bir daha elime almamak üzere bıraktığım ve sonra ertesi sabah büyük bir merak ve heyecanla okumaya devam ettiğim zamanlar çok oldu. okuyucuya bunu hissettirdiğinden ötürü yazarı tebrik etmek lazım.

bir çok yerde (benim de üstte alıntıladığım gibi) tanıtımları, kısa özetleri var. konusu aşk. ama ne aşk.
kitabı okuduğunuz süre içinde deli gibi aşık bir erkeğin kafasından bakıyorsunuz hayata.
çoğumuza göre hazin, acı bir sonla bitiyor ama, kitabın sonunda "yine de çok mutlu bir hayat yaşadım" diyen kemal in sözleriye, mutluluğu ve geçmişte yada şimdi yaşamakta olduğunuz aşkı, aşkları tekrar gözden geçiriyorsunuz.
en azından bana öyle oldu:)))
hislerimi, kitabın bana kattıklarını paylaşacak, tartışacak birileri vardır mutlaka. beni lütfen cevaplayın.
okumayanlara da şiddetle tavsiye ediyorum....a.s

bu yaz okuduğum kitaplar arasındaydı ''masumiyet müzesi''
sıcak bi taraftan,kitap bi taraftan epey ter döktürdü bana
ben kemal in aşkına salt aşk diye bakamadım
hastalıklı aşk diye kestirip attım.kimsenin beni öyle sevmesini,kimseyi de öyle sevmek istemeyeceğim türden bi aşk yani
bi tek anlatılan zaman benim hayran olduğum ve yeniden dünyaya gelsem
ist da o tarihlerde yaşamak isterdim diyeceğim zamanın fotoğraflarını ,hayalimde canlandırması hoşuma gitti.
aslında ''kara kitap''tan sonra tövbeliydim orhan pamuk okumamaya.merakıma yenildim

yazar da takıntılı bir aşk yazdığını kabul ediyor zaten bir röportajında. ama az çok biliyorum ki, ülkemizde en azında benim çevremde yaşanan bir çok aşkta bu kadar olmasa da hastalıklar takıntılar saplantılar var. bunları yansıtması bakımından beğendim.
ben kemale hayranlık duydum. hasta aşık demeye dilim varmadı bi türlü, acısı çok gerçekçeydi çünkü.
bu arada ben de sessiz evden sonra tövbe demiştim ama, bozuldu tövbem:)))

sesiz ev çok erken bi tövbe:)
kemal in aşkı gerçek olamayacak kadar takıntılı bana göre
aslında takıntı doğru kelime mi değil
hastalık,zaaf derecesinde düşkünlük
etrafımızdaki kimi aşklar takıntılı doğru.alışkanlığa takıntı,varlığına takıntı,kıskançlığa takıntı vs vs
ama kemalinki daha başka bi şey
insanı boğan.ama bu kadar da olmaz dedirten.
acısına gelince...haklısın çok acı çekti.daha doğrusu kendine çektirdi

ben bir türlü bitmek bilmeyen o 8 yıl dışında beğendim kitabı

bnde okumaya basldm bu yaz ama bna daha çok kış kitabı gibi geldi..
kışın eve kapandğmızda cama yağmur vururken daha heyecanlı okunur diye düşündüm ve 2-3 ay sonra kaldığım yerden devam edicem..
okunası bir kitap bnce..tavsiye ederm merak edenlere

Orhan Pamuk'un hemen hemen bütün kitaplarını okudum gerçekten usta bir anlatıma sahip tarzını gerçekten seviyorum ancak bu romanda eksik yada fazla kalan bişeyler var okuyucu belirli bi noktadan sonra sanki hep aynı şeyleri okuyor bir sayfayla diğer sayfada yazanlar hemen hemen aynı takıntılı kalmış bi adam hep aynı şeyler bilmiyorum beni rahatsız etti...

Orhan Pamuk'un hemen hemen bütün kitaplarını okudum gerçekten usta bir anlatıma sahip tarzını gerçekten seviyorum ancak bu romanda eksik yada fazla kalan bişeyler var okuyucu belirli bi noktadan sonra sanki hep aynı şeyleri okuyor bir sayfayla diğer sayfada yazanlar hemen hemen aynı takıntılı kalmış bi adam hep aynı şeyler bilmiyorum beni rahatsız etti...

orhan pamuk'u ne zaman okusam
bu duyguya kapılıyorum
gereksiz ayrıntılara girmiş, laf kalabalığı yapmış gibi geliyor
bir kitabında yazmış oldu bir cümledeki sözcükleri saymıştım
sanırım 200 küsür filandı

Back