• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Orhan Pamuk - Masumiyet müzesi

Ben ne kadar zorlarsamda kitabi bitirmeden birakmam...Bitirmediklerim sayilidir...Bu kitabi bitiremedimm...o kadar uzatilmiski bunalti benii...

Hiç bir kitabı okurken bu kadar sıkılmadım ve bitirmek için çok mücadele ettim ve sonunda bitti...

ben bu kıtabı okurken bıtmemesı ıcın gunluk kota koyuyodum kendıme adeta:1:kendımı sıkmasam 2 gunde bıtırırdım o kıtabı dehset guzeldı ve ıcınde yasıyor gıbı hıssettıren bı kıtaptı.......

orhan pamuk'un dünya görüşünden ve kendisinden hiç hoşlanmam.. fakat sezarın hakkı sezara, masumiyet müzesi okunasıdır..insanın kalkıp çukurcumada bu adresi araştırma hissi uyandırır..

su gıbı akıcı bır kıtap. muze gercekten acılcak dıye duymustum ama ne oldu sonra bılen varmı

müze bu yıl mayıs ayında açıldı çukurcumada.her yazarın dili ayrıdır,tabi her okuyucunun beğeniside...bu yüzden herkes her yazarı okuyamaz.ama kitap severlerin bilhassa beğenmedikleri kitaplardan bahsederken karşıdakini etkilemeyecek,hakaret de etmeyecek şekilde konuşmaları gerektiğine inanırım.ben çok severek okumuştum hatta iki arkadaş beraber okumuştuk.ama ben uzun cümleler,betimlemeler severim. bu kitapta bunlarla doluydu.

Atlayarak okumuştum yani çok fazla ve gereksiz yere uzatmış. Edebî zorunluluk içine girmiş sanki ama bir İskender Pala, bir Nazan Bekiroğlu bir Ahmet Altan olmaz benim gözümde kesinlikle. Hakan Günday dahi ondan daha edebî. Ben erkeklerin yazdığı aşk romanlarını daha çok seviyorum, onlar nasıl yaşıyor ne düşünüyor, kadınlar kadar olabilirler mi diye... O açıdan devam etmiştim, ayrıntılar dışında beğendiğim bir kitaptı..

bazen asiri cok sIkILdIgIm oldu sürekli ayni cümleleri okumaktan,
fakat sonunu cok merak ettigim icin bitirdim.. :27:
ama tabiki uzatmalari saymazsak bence güzel bir kitap :42:

güzel bi kitap fakat ben uzun uzun betimlemelerden sıkılıyorum......ben biraz sıkıldım ama bitirdim...

ama sanata konu olan hersey zevkten zevke değişir ve bence baskalarına danışmak doğru degil çünkü beklentiler kitabı anlamayı etkiler...

benim begendiğimi herkes begenmek zorunda degil ya da cok satılan bi kitap bazen ben aldığımda hic bana göre olmaz ve sadece bir kaç sayfadan sonra kitaplığımı süsler.......

Back