• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

örgün ünide okurken 2.örgün üniyi secmek mümkün mü?

deu_lolita

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
353
2
96
35
İzmir
cogunuz hayır sadece acıkögretim secebilirsin diyecek ama duyuyorum arkadaslar bunu yapanlar var..sanırım yasa dısıymıs yani suç.ama masum bir suç oldugundan ses cıkarmıyorlarmıs:1shok:ama emin olamadım yardımlarınıza cok ihtiyacım varopuyorumnanaktan

cogunuz hayır sadece acıkögretim secebilirsin diyecek ama duyuyorum arkadaslar bunu yapanlar var..sanırım yasa dısıymıs yani suç.ama masum bir suç oldugundan ses cıkarmıyorlarmıs:1shok:ama emin olamadım yardımlarınıza cok ihtiyacım varopuyorumnanaktan

yasa dışı nasıl yapacaklar bunu?
ilk kez duydum.

bazı ünv lerde çift anadal programları oluyor. aynı anda iki bölüm okunabiliyor. 2. bölümleri seçmek için de belli şartlar var.
ya da açıköğretimde okuyabilirsiniz...

sizin bahsettiğiniz nasıl oluyor? biraz daha açıklar mısınız?

buna benzer bi soru benim de aklımı karıstırıyordu...simdi diyelim kazandım gittim bir fakülteye 1 sene okudum, snra öss ye konservatuvar sınavlarına girdim...eğer konservatuvar sınavını kazanırsam o sene dondurup konservatuvarı tercih etmek istiyorum ben de...acaba mumkun mu bu?...kayıt dondurma belli tarihler arasında mı yapılıyor?..çünkü sorunum şu...ben tiyatro okumak istiyorum fakat ailem aç kalırsın diyor...babam önce git bi işletme hukuk her neyse daha gecerli bir meslek oku daha snra konservatuvara git dedi ben de ona konservatuvarın yaş şartından bahsettm 21 yaşını doldurunca gidilmiyor diye...o da kazan git ilk sene gecerli bi meslek için, o sene hem okur konservatuvara calısırsın...kazanırsan dondurup okursun dedi...bir de dondurup konservatuvar okusam yani 4 yıl donar mı kayıt?...gerci ben konservatuvar okursam diger okula geri dönmem ama...babam öyle istiyor işte :)

Lise diploması ister kayıt için ünivler.ıki okul için de nasıl vereceksiniz aynı anda anlayamadım.Bana mantıken aynı anda iki örgün ünivde okumak imkansız gibi geliyor.

Hiç duymadım aynı anda 2 örgün üni...Ayrıca gereksiz değil mi ? 2 örgün üni.ye devam da imkansız.Yasal olmayan bi duruma okullar nasıl ses çıkarmıyo onu da anlamış değilim.Bi yanlış anlaşılma olmalı :olmaz:

Kayıt dondurma işlemi ve şartları okula göre değişir.Araştırmanız lazım

ya bu yakın zamanda geçiş olacak deniliyordu.aynı anda 2 bölüm bitireceksin değil..yok böyle bişi.acaba o dediğin kişiler çift lisans yapıyor olmalısn

yasa dışı nasıl yapacaklar bunu?
ilk kez duydum.

bazı ünv lerde çift anadal programları oluyor. aynı anda iki bölüm okunabiliyor. 2. bölümleri seçmek için de belli şartlar var.
ya da açıköğretimde okuyabilirsiniz...

sizin bahsettiğiniz nasıl oluyor? biraz daha açıklar mısınız?

bahsettiğim çift anadal deil canım,açık öğretim de değil.zaten benim bölümümde çift anadal kalktı.ben şöyle bişeyde bahsediyorum mesela istanbul üniversitesine de gidiyorsun 2. olarak bahçeşehire gidiyorsun..yapanlar olduğunu biliyorum ama aslında yasak canım.nasıl yaptıklarını bilmiyorum işte.yani nasıl yaptıklarını biliyorum ama 1. üniversiteden atılmadıklarına şaşıyorum:1shok:

buna benzer bi soru benim de aklımı karıstırıyordu...simdi diyelim kazandım gittim bir fakülteye 1 sene okudum, snra öss ye konservatuvar sınavlarına girdim...eğer konservatuvar sınavını kazanırsam o sene dondurup konservatuvarı tercih etmek istiyorum ben de...acaba mumkun mu bu?...kayıt dondurma belli tarihler arasında mı yapılıyor?..çünkü sorunum şu...ben tiyatro okumak istiyorum fakat ailem aç kalırsın diyor...babam önce git bi işletme hukuk her neyse daha gecerli bir meslek oku daha snra konservatuvara git dedi ben de ona konservatuvarın yaş şartından bahsettm 21 yaşını doldurunca gidilmiyor diye...o da kazan git ilk sene gecerli bi meslek için, o sene hem okur konservatuvara calısırsın...kazanırsan dondurup okursun dedi...bir de dondurup konservatuvar okusam yani 4 yıl donar mı kayıt?...gerci ben konservatuvar okursam diger okula geri dönmem ama...babam öyle istiyor işte :)

canım konservatuarı kazansan ve bölümünü dondursan da diploman birinci ünide kalıyor.ama noter tastikli örneğini alırsan tiyatroya kayıt yaptırırsın.ama eğer sistemden 2. üniye kaydını görürlerse 1.yi silebilirler.O YÜZDEN BÖLE BİR RİSK ALMA AİLEN İZİN VERMEDENyasakkelimekayıt dondurma için önce önümüzdeki dönem için okuluna gidip harcını ödeyip kayıt yeniliyorsun,sonra donduruyorsun.sonra dondurabilirsin.yalnız kayıt 4 yıl donmuyor kaldı ki dondurmak için geçerli mazaret istiyorlar.istediğin bölümde okuyamamana üzüldüm ben de öyleyim:kızgın:ama tiyatro kurslarına giderek tiyatro eğiticisi sertifikası alabilirsin:dance:

Lise diploması ister kayıt için ünivler.İki okul için de nasıl vereceksiniz aynı anda anlayamadım.Bana mantıken aynı anda iki örgün ünivde okumak imkansız gibi geliyor.[/QUOT
lise diplomanızın noter tastikli örneği kendisiyle aynı degerdedir diploması kaybolanlar böle de yapabiliyor önceden aldılarsa

yani simdi sen bunu anlattin aklima su geldi
bi arkadasim itude okuyordu
yeniden sinava girdi odtuyu kazandi
gitti odtuye kayit yapti 1 sene okudu
sonra yapamayacagini anladi ve ituye nasil donerim diye sormak icin okula geldiginde okuldan kaydinin silinmemeis oldugunu ogrendi
odtuden kaydini sildirdi ve su an ituye devam ediyor.

ama bunlar milyonda bir ihtimaller
tamamen bu isi yapan kisinin ihmalkarligindan kaynaklanmis.
ayni anda 2 unni. de birden gorunmus kiz yani.

Hiç duymadım aynı anda 2 örgün üni...Ayrıca gereksiz değil mi ? 2 örgün üni.ye devam da imkansız.Yasal olmayan bi duruma okullar nasıl ses çıkarmıyo onu da anlamış değilim.Bi yanlış anlaşılma olmalı :olmaz:

Kayıt dondurma işlemi ve şartları okula göre değişir.Araştırmanız lazım

neden gereksiz olsun anlayamadım 1 diploma yerine 2 tane olacak.birini gündüz birini gece yaparsan ve ünileri aynı şehirde seçersen dengelersin.üniversiteler ses çıkartamaz çünkü onlar bilmiyorlar senin kayıtların yökün anasistemine bağlı.yani senin bir kayıt daha yaptırdığını ruhları duymaz gidip diğer üniye sorması lazım

canım konservatuarı kazansan ve bölümünü dondursan da diploman birinci ünide kalıyor.ama noter tastikli örneğini alırsan tiyatroya kayıt yaptırırsın.ama eğer sistemden 2. üniye kaydını görürlerse 1.yi silebilirler.O YÜZDEN BÖLE BİR RİSK ALMA AİLEN İZİN VERMEDENyasakkelimekayıt dondurma için önce önümüzdeki dönem için okuluna gidip harcını ödeyip kayıt yeniliyorsun,sonra donduruyorsun.sonra dondurabilirsin.yalnız kayıt 4 yıl donmuyor kaldı ki dondurmak için geçerli mazaret istiyorlar.istediğin bölümde okuyamamana üzüldüm ben de öyleyim:kızgın:ama tiyatro kurslarına giderek tiyatro eğiticisi sertifikası alabilirsin:dance:

eğer tiyatroyu kazanırsam bir daha geri dönmem zaten :D sadece babam öyle istiyor :) tiyatro için özel yetenek sınavı var ya...yani össde barajı gecsen bile girebiliyorn...bi nevi basarılı olabilecegimi ispat etmemi istiyor..ve baska bi üniversitede acık bir kapının oldugunu:)

eğer tiyatroyu kazanırsam bir daha geri dönmem zaten :D sadece babam öyle istiyor :) tiyatro için özel yetenek sınavı var ya...yani össde barajı gecsen bile girebiliyorn...bi nevi basarılı olabilecegimi ispat etmemi istiyor..ve baska bi üniversitede acık bir kapının oldugunu:)

konservatuarı örgün öğretimle birlikte okuyabiliyorsunuz. iki bölümün de derslerinde başarılı olduğunuz sürece hiçbir sorun yok. kurallara uygun. bir sürü tanıdığım var bu şekilde; önce örgün öğretimi kazanmışlar, sonra konservatuarla birlikte okuyorlar.

konservatuarı örgün öğretimle birlikte okuyabiliyorsunuz. iki bölümün de derslerinde başarılı olduğunuz sürece hiçbir sorun yok. kurallara uygun. bir sürü tanıdığım var bu şekilde; önce örgün öğretimi kazanmışlar, sonra konservatuarla birlikte okuyorlar.

cidden miii :D:D cok mutlu oldm ya...işletme fln okursam rahat rahat ikisi birden olablr herhalde ama psikoloji uluslararası ilişkiler fln zor olablr...ama cok guzel bir haber bu :):)

yani simdi sen bunu anlattin aklima su geldi
bi arkadasim itude okuyordu
yeniden sinava girdi odtuyu kazandi
gitti odtuye kayit yapti 1 sene okudu
sonra yapamayacagini anladi ve ituye nasil donerim diye sormak icin okula geldiginde okuldan kaydinin silinmemeis oldugunu ogrendi
odtuden kaydini sildirdi ve su an ituye devam ediyor.

ama bunlar milyonda bir ihtimaller
tamamen bu isi yapan kisinin ihmalkarligindan kaynaklanmis.
ayni anda 2 unni. de birden gorunmus kiz yani.

:1shok::1shok::1shok: dört ayak üstüne düşmek bu olsa gerek :1shok::1shok::1shok:

:1shok::1shok::1shok: dört ayak üstüne düşmek bu olsa gerek :1shok::1shok::1shok:

omrumde gordugum en sansli insanlardan biridir kendisi.
ustelik kiz turk degil tacikistanliydi.
bi insan bu kadar balli olabilir denecek cinsten olaylar hep onu bulurdu :)

canım çift lisans değil bahsettiğim.geçiş nasıl olucak onu anlamadım?

ya hani sabancıda oluyor ya.bir programa kayıt yaptırıyorsun.baktım memnun olmadın,başka bir programa geçiyorsun.yani üniv içinde bölüm değiştirebiliyorsun..bir ara memurlar.nette bunun yazısı vardı ama takip etmedim.çıktımı çıkmadımı bilmiyorum..dondurma işlemine gelice.geçerli bir mazeretin olmalı,mesela doğum gibi,hastalık gibi..zaten 1 yıl falan dondurabiliyorsun.senin dediğinide hiç duymadım ama mümkünse o zaman herkes yapardı diye düşünüyorum.neden yapan arkadaşlarına sormuyorsun

Back