Örgü Örgü Örmeye Ne Dersiniz?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
Ponponlarınızı elinizde kalan yünlerden de yapabilirsiniz.
Yapacağınız ponponun büyüklüğüne göre, kalın iki kartondan iki adet daire kesin. Ortasına küçük bir delik açın. Sonra yünü düzgün bir şekilde kartona sarın. Düzgün bir şekilde kartona sardığınız yünü, bir nakış makası yardımı ile, iki kartonun arasından çepeçevre kesin. Kartonları hafifçe aralayıp, ortasına yünü sararak düğümleyin, uçlarını uzun bırakarak kesin. Kartonu kesip çıkarın.
Elinizde ponponun iplerini eşit dağılacak şekilde düzeltin. Şimdi bu şirin ponponları istediğiniz yere dikebilirsiniz.

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

ÇİMEN ÖRGÜ: bir V şeklindeki ilmeği ; önce ilmeği soldaki şişten hiç çıkarmadan bir kez örün. Daha sonra ipi ön yüze getirip yaklaşık 1.5 cm kadar uzunlukta kıvırıp ipi arka tarafa doğru tekrar alıp aynı ilmek içinden bir V daha örüp ilk ördüğümüz V yi ikinci ördüğümüzün üstünden geçiriyoruz. arasında uzattığımız ip sabitleniyor. Ay bunu anlatması çok zormuş. İsteyen olursa şu berbat kameramla çekebildiğim kadarıyla çekip size gösteriiim.

LASTİK62 ilmekle başlanacak; 4 sıra haroşo örgü (toplam 8 sıra örgü demek)

YEŞİL ÇİMEN ÖRGÜ:toplam 21 sıra örülecek.

EV DESENLERİ:BEN bunu kareli bir kağıda çizdim. Evleri düz örgü yaptım V örgünün tersi:)

KOL OYUNTUSU:55. sırada başladım. Bir V örgü + bir düz + Sonra örmediğimiz ve sol şişteki ilmeklerden 2. ilmeği şişten çıkarıp 3. ilmeğin arkasına koyun. Sonra o öne aldığımız üçüncü ilmeği sıradaki ilk ilmekle beraber örün (dikkat 3. ilmekten başlayıp ilk ilmekle beraber örecek ve 2 ilmeğiniz 1 ilmek olacak ) Sonra hani 4. ilmek varsı ya onuda arkaya aldığımız 2. ilmekle beraber eksiltin . İŞTE 2 ilmek eksitmiş olduk.

Sol tarafta ise

Sona 6 ilmek kala 6. ilmeği 4. ilmekle beraber öreceksiniz.+ 5. ilmek önde duracak tabi. bu 5. ilmeğide 3. ilmekle beraber örüp toplamda 4 ilmekten 2 ilmek eksiltmiş olcaz. Bu işlemi eksiltmeyi 1. sıra sayarsak. 5. sırada tekrar yapacağız. Resimde bakıldığında anlaşılıyor zaten. bu eksiltmeler tam 10 tane.

YAKA OYUNTUSU: 80. sırada tam ortadaki 6 ilmek daha sonra her iki yan ayrı örülmek üzere + 2+1+1+1+1+1 toplam 20 ilmek eksiltilicek.

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! YAPILIŞI :

Hep ön yüzünden örüldüğü için 5 şişle ya fır dolay (annanem öyle derdi:)V şeklinde yani ters örgü ördüm.:)

1. sıra aynı köy desenli kazaktaki çim gibi. Ama bunda ilk ilmeği çim yapınca + 2. ilmeği çim yapmadan örüp; 3. ilmekte yine aynı tekniği uyguluyorsunuz.

2. sıra gördüğünüz gibi örüyorsunuz.

3. sırada bu sefer ortada yapmadığınız ilmeklerde motifi uyguluyorsunuz.

KULLANDIĞIM ŞİŞ : 3.5 nolu 5 şişle ördüm. İlmekleri eşit sayıda 4 şişe yayın .

*Her tek sırada ve * her şiş başlangıcında ilk iki ilmeği bir araya alarak eksilterek yuvarlak formu vereceksiniz.

LASTİK: Ben 14 sıra ördüm. 1 YÜZ+1 TERS

atkı ve reglan kollu hırkayla takım ördüm.

(Alıntıdır)

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Yaklaşık 6-7 sıra 1 ters 1 düz lastik örün sonra 6 ilmekten saç örgü yapıyorsunuz kol ağzına kadar. kola geldğinizde önce 3 diğer gelişinizde 2 ve son gelişinizde 1 imek kesin kol oyuntusu için. kol kesmeye başladığınızda ilmekelri sayın ve 2 ye ayırın tam yarısında örgünün diğer tarafını başka bir şişe takıp bekletin diğer taraftaysa her sırada 1 ilmek kesip V şeklini verin diğer tarafı da aynı şekilde 1- 1- keserek V yakayı tamamlayın Arka tarafı ters örün yalnız yaka bölümünde omuz hizasına kadar kesim yapmayın Örgü bitiminden 3 sıra önce ön tarafın sol kesimnini (Yani V yakanın Son sırasının İlmek sayısı) Kadar kesip bitirin.Dikin Sonrasında kol ağzına 1 ters 1 düz lastik yapın..kolay gelsin..

Bebe yünü kalınlığında yani ince yün kullandım.Ben üç renkli yaptım. İnce yünle şiş boyu ilmek attım. Tabii ki şişe ilmekleri alabildiği kadar sıkıştırdım. Ve haroşo olarak devam ettim. Arkalı önlü haroşo ördüm ve 1-3-5-7 gibi tek sıralarda renk değiştirdim. Dediğiniz gibi arka tarafta iplikler görünüyordu.Ama örgüyü bitirip kestim ve çok uzun bir atkı oldu. İkiye katladım kenarlarını birleştirdim. Yün ince olduğu için kalın olmadı ve de boyu normal oldu."
(Alıntı)

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Yeşil kazağın yapılışı ince saç örgüleri ve aralarda 2 ya da isteğe göre 1 ters örgüyle tamamlanmış..

Şapkası da pançosu da kolay bir model..Yakadan başlıyorsunuz ve artıyorsunuz..Çocuğunuzun boyuna göre..İp zaten kırçıllı yün olduğundan modele gerek yok ve haroşa örebilirsiniz..seçiminize kalmış..Şapkayı tığla trabzan başlayıp dolgu yapın..yukarıda dolgular azaldıkça şapka büzülecek..yani iki trabzana bir dolgu yaparsanız büzülme işlemi tamam demektir..kolay gelsin..

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Haroşa veya düz örebileceğiniz bir model..kenar kısımları saç örgüsü..zor gibi görünen kapuşon ise çok basit..Yaka kesimi bittikten sonra sağ veya sol yakadan arka tarafın ortasına kadar ilmek alın yakadan..önce o kısmı istediğiniz uzunluğa göre örüp bitirin..daha sonra diğer tarafı aynı uzunlukta kesip bitirdikten sonra..önce boylamasına dikin..sonra eninden dikerseniz kapuşonu elde etmiş olursunuz kolay gelsin..

Ürün/Hizmet
026.jpg

acrelik atkı bere takım
010.jpg

acrelik çizgili atkı bere eldiven takım
027.jpg

acrelik çizgili atkı bere eldiven tozluk takım
009.jpg

acrelik etnik bere

bende bunları buldum hemde kolay.

Birisi bu modelin nası yapıldığını sormuştu...Nette dolnırken karşılaştım..

Beden kısmı örülüp bittikden sonra kolkenarları yaka kenarları ve bağlanacak kısım en son yapılıyor

kol için kol ağzını nekar gelişlikde istiyosanız okadar zincie çekiniz birazda fazla çekiniz dolgu işlemleri yapılırken küçülme olabilir dantelden yaptımız gibi kutucuklar yapıyoruz 4 zincir yada 5 zincirde elinizin ayarı nasılsa 5-6 yada diyelimki beş zincir çekiniz 4.zincire batınız tekrar 5 zincir 4.zincire batarak turu tamamlayınız eğer dikiş olsun istemiyosanız döne döne örünüz kol kesimi reglan koldur reglan kol kullanışı daha rahattır ama istediniz kol şeklini kullanabilirsiniz 2.sırada halkalara 3-4'er dolgu yapınız aralarında 3-4 zincir çekiniz diğer sıralardaki dolguları bu aralara çekdiniz zincirlere yapacaksınız dolguları yaparken tığınıza ipi 2 kez dolayı 3 seferde çekiniz.... Kol etek ve yaka kenarları tığ'a 2kez dolayıp uzun uzun dolgular yapınız bu şekilde yakada 2sıra kol ve etekde birer sıra uzun bağlama yeri aliyenin atkısı gibi olacak....

ilk ılmek boş al sonra iki ilmek kes bii boş al ve ip dola iki kes boş al dola iki kes boş al dola. arkaya geçince aynı
. ama boş aldıkların aynı hizada olmalı
seni takip edicem bilgi ver bana kolay gelsin

X