• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Örgü örgü bilenler

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.465
333
Antalya
arkadaslar ben orgu ormek ıstıyorum stres atıyorum boylece su sıtede bır orgu var anlatmıslar ama ben yapamadım

resım nasıl koyulur bılmıyorum da Çok Farklı Yeni Örnek Yapılışı | Falanca Portal - Kadın Portalı bu sıtede bakar mısınız
ilk uc ılmek yenılır dıyor anlamadım ne demek

bana daha detaylı anlatabılıecek var mı acaba yardımcı olur musunuz ornegı cıkarmama

Örgü örmek çok zevklıdır benım örgü geçmişim bir iki lif ve bir atkıdan öteye gidememiştir malesef.
Beceriksiz oldugumdan değil ha vaktım olmadıgından:P
Şaka bir yana size yardımcı olamıcam maharetlı hanımlar yol gosterıcektır inşAllah.
Keyıflı örmeler:)

Örgü örenlere imreniyorum yaa ben hiç öremiyorum.Sevgilime atkı örme girişiminde bulundum hemde 2 kere 2sindede yünler mundar oldu yapamadım :(

Son düzenleme:
canım benim anladığım şu.

şimdi önce 36 ilmek atıyorsun ya. ilk 6 ilmeği karşı şişe geçirip sadece o 6 ilmeği 12 sıra boyunca örüyorsun.

12 sıra bitince. artık ilk 3 ilmeğin işi bitmiş oluyor. 3 ilmeği şişe alıp. sıradaki 6 ilmeği örüyorsun. o şekilde bitiyor. yani şöyle düşün.

36 ilmek AAABBBCCCDDDEEEFFF... diye gidiyo olsun. yani harfleri ilmek gibi düşün.

ilk önce A ve B leri örüyorsun sadece 12 sıra. sonra B ve C leri örüyorsun yine 12 sıra. sonra C ve D leri böyle böyle gidiyo. son 6 ilmeği ördükten sonra hepsi eşitleniyor ya. tekrar başa alıyorsun işlemi. zaten asıl orda saç örgüsüne benziyor.

tam emin değilim ama böyle olması lazım. ben de beğendim. deniycem ben de. iyi örgüler :)

Örgü örenlere imreniyorum yaa ben hiç öremiyorum.Sevgilime atkı örme girişiminde bulundum hemde 2 kere 2sindede yünler mundar oldu yapamadım :(

örgüyü hiç bilmiyorsan önce basit elbezi filan yap. öre öre elin düzelir. 10 sıra kötü örersin bi de bakmışsın düzelmeye başlamış.

daha sonra atkı örebilirsin :)

örgüyü hiç bilmiyorsan önce basit elbezi filan yap. öre öre elin düzelir. 10 sıra kötü örersin bi de bakmışsın düzelmeye başlamış.

daha sonra atkı örebilirsin :)

Kanaviçe yada goblen tarzı şeyleri yapıyorum örgüyede çok hevesim var ama her girişim hüsran buldu :) Ama dediğiniz gibi ufak ufak denemelerle başlamak lazım :)

Nako örgü kulübüne bak bence, son derece açıklayıcı resimler var.

Back