Ayyy o neydi gızzzAma uzaktan yönlendirme nasıl yapıyorsunuz, ben başında durmadıkça hep hatalı yapılıyor tasarımlar Bir de yaptırdığınız şahsı bana özelden yeşillendirir misiniz :)
Bir arkadaşım açmıştı fotoğraf stüdyosu batıyordu nerdeyse sonra bi okulda yıl sonu etkinliği için fotoğraf çekimi yaptı. Fotoğraflar çok beğenilince okulla anlaşma yaptı ve yıl sonu etkinliği işte balo bilmem ne herseye o gitmeye başladı Facebook ve instagramdan başka okullardan da teklif almaya başladı sonra bir kuaförle anlaştı düğün salonuyla va gerisi geldi kampanya yapıyorlardı düğün salonu kuaför ve fotoğraf çekimi su kadar vs... Şuan yoğunluktan basını kaldıramıyor dükkanı popülerleşti tabi fotoğrafları da çok kaliteli bu iş biraz şans be çevre işi
İşte konseptse konsept yapın
Herkes şeker hamurlu pasta yapıyor ise siz farklı yapın
Mesela üstü gerçek Gül yaprağı ile süslü olsun beyaz kremalı pastanın
Ayyyyy ne romantik diye kırılır kızlar
Herkes bilinen marka koyu renkli asitli içecek veriyor
Siz Osmanlı konsepti karahindiba şurubu verin
Şerbet verin
Kimse orada yediği içtiği ile doymaya değil anlatmaya geliyor zaten
Gelin kızımıza da seninki farklı olacak hep aynı ayyy çok banal diye anlatın
Kimse kınada içtiği her markette satılan asitli içeceği konuşmaz ama ilk defa duyduğu eskiden haremde içilen içeceği konuşur
Bundan sonra fikirlerime telif isterim ya da bedava kına mı istesem acaba
makaronun hazır tozu var. pasta malz. satan yerlerde bulabilirsin. hazır kek gibi tarifine göre hzırla pişir ama makaron tutturmak zordur. bezede az zordur ama makarona göre daha kolaydır.Kurabiye ve muffin işine el attım, onları pastacının sanatı kadar güzel yapamasam da müşteriye daha ucuza yansıdığı için çok fazla şekil şemal takılmıyorlar :) Şu beze ve makaronu öğrenmem lazım
Dans kızlarım var. Altın maltın olayını ben de pek sevmiyorum. Esasında bu osmanlı tarzı kınalar beni de sıktı. Değişik neler yapabilirim düşünüyorum ama garanti ben yaptıktan sonra yine hepsi çalacak bendenbir kaftancı ile anlaşıp showroomuzda kaftan ya satın yada kiralayın. siz kaftancıdan komisyon alırsınız
ayrıca kına eglencesini sevmem ve yapmam, yapanında kınasına gitmem
mecburen gittigim veya sosyal medyadan gördügüm kadarı ile ( algıda secilcilk yapıyorum nedir, her kına reklamı da bana düşer) kınada artık herkes aynı actionları yapıyor. taht, tülller altın varaklı tepsiler mumlar herşey altın altın altın.. bence bu kadar altın renk cok cirkin.
eger sizinde altın varak renkleriniz cok yooogun ise lütfen azaltın. konseptinizi bitceyi sarsmayacak şekilde az ufak değişiklikler yenilikler katın.
kına da sizin ayarladıgınız kına da eglenceyi saglayacak kızlar yanıza alın. dans kurslarından bu kızlrı bulabilirsiniz yada halk oyunları gruplarından ( belediyelerin halk egitim merk. gidip yardım isteyebilirsin)
hatta kına gecesine erkek girmesin kırnayı hamamda yap. hem yıkansınlar hemde eglensinler
Aynen öyle yapıyorum, eyvallah pek etmiyorum, fiyat kırma işini pek yapmayı düşünmüyorum çünkü diğerleri ile kalite farkım var ama müşteriler ucuz etin yahnisini tercih ediyorlaröncelikle işinizi satmayı bilmelisiniz. ne çok ucuz olun ne de çok pahalı. kaliteli iş yapın. tavsiye etsinler sizi. fiyat için pazarlık yapmaya çalışana kalite sattığınızı hissettirin. ucuz etin yahnisi diyerekten çok ucuza kaçmamaya çalışırım ben mesela. arkadaş çevresi var tabi birde.
Evet mantıklı
Ama yinede iş gelirse geri çevirme :)
Komple organizasyon olarak düşünme.
Sadece afiş, pano yada etiket satısı da yapabilirsin.
Ki çoğu insan artık doğumgünlerini kendi halletmeye çalışıyor.
Yapılamayan şeyler sadece satın alınıyor gibi..
Sadece foto çerçevesi atıyorum 75tl. gibi..
Düğün, kına gibi şeyler içinde fotoğraf hizmeti dışında
davetlilere verilecek hediyelik satısını yapabilirsin.
Foto için anlaşmaya gelen insanlar ilgisini çekip, bunları da oracıkta
helletmek isteyebilir :)
Örnek koyuyorum.
Eki Görüntüle 1968060
Eki Görüntüle 1968061
Eki Görüntüle 1968062
Bunların hepsini organizasyon dahilinde yapıyordum hep, hiç tek tek satmak aklıma gelmemişti. Yardımların için gerçekten çok mutlu oldum
Küçük hediyeler yapabilirsiniz, mesela ben arkadaşıma el gülü yaptırmıştım. İnstagramda çok yüksek fiyat vermişlerdi.
Kalp keçelere dantelle çevreleyip taşla baş harflerimizi işlemişti. Taş yerine çiçeklerde olabilir.
Yine kişiye özel takı kurdelesi olabilir. Bu ikisini ben çok aradım, klasik bişey istemedim ve en son arkadaşım uğraşıp hediye yapmıştı. Sizde kişiye özel ufak talepleri hediye ederek müşteri kazanabiliirsiniz.
Tahta çiçekler ile süsleme yapabilrsiniz, artık tüm tahtlar klasik
Taht yerine salıncak kullanabilirsiniz. Çiçekler ile süslenmiş bir salıncağa denk gelmiştim, çok hoş olmuştu
Bence firmalarin genel sorunu her butceye is yapmamasi yani 3 cesit olmali ve herkese hitap etmeli asgari ucrette organizasyon yapabilmeli bizim isyerimiz oto kuafor uzerine orada bile 3 kalite var buna odaklanmalisiniz
yaz geldiğ için acık havada da kına yapabilirsiniz. mutlaka uygun bir alan vardır.Dans kızlarım var. Altın maltın olayını ben de pek sevmiyorum. Esasında bu osmanlı tarzı kınalar beni de sıktı. Değişik neler yapabilirim düşünüyorum ama garanti ben yaptıktan sonra yine hepsi çalacak bendenÇok teşekkür ederim güzel fikirleniz için.
Bu iki hediyeyi daha önce yapmıştım. Hem tohum topu hem de kedi maması şeklinde :) Benim de 2 kedim var, kendim de evlenirsem aynı şeyi yapağım :) O tozları araştırayım ben. Çok teşekkür ederim güzel fikirleriniz için.makaronun hazır tozu var. pasta malz. satan yerlerde bulabilirsin. hazır kek gibi tarifine göre hzırla pişir ama makaron tutturmak zordur. bezede az zordur ama makarona göre daha kolaydır.
ayrıca hayvan ve doga dostu olan çiftler içinde kedi veya köpek mamasını küçük poşetler hazırlayıp içine koyarsınız veya tohum (cam fidesi de olur ) kapsulu hazırlayıp kınada dagıtabilirsiniz.
Hamam ben de düşündüm ama hamamda fotoğrafa izin vermiyorlar.Fotoğrafsız da kimse eğlenmek istemiyor :))hamam konsepti bence iyi. o kadar kaftan mum taht vs.. gerek kalmaz. göbek taşına bir iki yer minderi gibi atarsınız. herkes kurnalarun başında göbek taşı kenarında oturur. müzik -ki halk egitimde veya konservatuardan ud calan bir kız ile anlaşıp oda girsin hamama hem calsın azda söylesin. zaten biri başlarsa digerleri de şarkıya katılır. yeşilcam eski şarkıları calsın bir kanerda.
osmanlı şerbeti de dunyanın en kolay şerbetidir. bir tür losa şerbeti gibi. hazır tozu bile cıktı artık. suya at karıştır kaynat.
hediye olarak şerbet bardagı veya peştamel-lif-kese verebilirsiniz. tülden minik bir bohca yapıp kına hediyesi olur. kaldı ki kına hediyesini de bana sacma geliyorhem sizi eglendirmek için para harcıyorum üzerine hediye veriyıorum..
sonrada herkes evine dönsünhamamcıda kazanır. sende kazanırsın.
Hamam ben de düşündüm ama hamamda fotoğrafa izin vermiyorlar.Fotoğrafsız da kimse eğlenmek istemiyor :))hamam konsepti bence iyi. o kadar kaftan mum taht vs.. gerek kalmaz. göbek taşına bir iki yer minderi gibi atarsınız. herkes kurnalarun başında göbek taşı kenarında oturur. müzik -ki halk egitimde veya konservatuardan ud calan bir kız ile anlaşıp oda girsin hamama hem calsın azda söylesin. zaten biri başlarsa digerleri de şarkıya katılır. yeşilcam eski şarkıları calsın bir kanerda.
osmanlı şerbeti de dunyanın en kolay şerbetidir. bir tür losa şerbeti gibi. hazır tozu bile cıktı artık. suya at karıştır kaynat.
hediye olarak şerbet bardagı veya peştamel-lif-kese verebilirsiniz. tülden minik bir bohca yapıp kına hediyesi olur. kaldı ki kına hediyesini de bana sacma geliyorhem sizi eglendirmek için para harcıyorum üzerine hediye veriyıorum..
sonrada herkes evine dönsünhamamcıda kazanır. sende kazanırsın.
ilginç...Hamam ben de düşündüm ama hamamda fotoğrafa izin vermiyorlar.Fotoğrafsız da kimse eğlenmek istemiyor :))
Bekar mısın? Bir de İstanbul Anadolu ve Kocaeli civarında mısın? Ara beni, boya beniÇok teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?