Bebek Beslenmesi organik ürünler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sezince

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
445
4
96
Diğer
bebeğine organik nohut,pirinç,şehriye vb. kullanan var mı? ben organik ürünler almaya başladım. city farm diye bir marka kullanıyorum. biraz pahalı tabii. ne dersiniz, bu ürünleri almaya devam etmeli miyim? faydası vardır di mi? benim kafam karıştı. :(

Canım ben de bakliyatları cityfarm alıyorum. Evet pahalı ama ne kadarcık yiyorlar ki çok uzun süre gidiyor. Bildiğim kadarıyla güvenilir bir marka cityfarm. Sebze meyvesini de Nazilli'deki bir çiftlikten getirtiyorum. Belki duymuşsunuzdur Pınar Hanım var Nazilli'de. Geçen gün Hürriyette röportajı da yayınlandı hatta, ( En nl domates bu iftlikte yetiiyor - Hrriyet Pazar ) birçok ünlü, hatta Emine Erdoğan bile ondan alıyormuş sebze meyveyi. Ben çok memnun kaldım. Patates soğan hariç diğer sebzeleri ayıklayıp buzluğa atıyorum, uzun süre gidiyor. Ayda 25-30 TL kadar harcıyorum ve içim rahat yediriyorum.

kaç yaşına kadar organik besleyeceksin mama meyve bunlar organik olsun ama pirinç nohut fasulye ne bileyim bu tarz tahılların organiklerini bulucam ve yediricem diye uğraşma.O da bizim gibi yaşamayı ve beslenmeyi öğrenmeli ve alışmalı bağışıklık sistemi aldığın organik ürünlere göre gelişicek ileride organik olmayan her üründe belki de hasta olacak.meyve ve sebzenin organiğine karşı değilim ama diğer ürünlerde çokta titizlenmemek gerektiğini düşünüyorum ben.tabiki bebeğin 2-3 yaşından küçükse devam edebilirsin bu benim fikrim:))

Son düzenleme:
Ekonomik anlamda sizi zorlamıyorsa bence devam edin. Bazı semtlerde organik pazarlar kuruluyor. Oraları da tercih edebilirsiniz.

kaç yaşına kadar organik besleyeceksin mama meyve bunlar organik olsun ama pirinç nohut fasulye ne bileyim bu tarz tahılların organiklerini bulucam ve yediricem diye uğraşma.O da bizim gibi yaşamayı ve beslenmeyi öğrenmeli ve alışmalı bağışıklık sistemi aldığın organik ürünlere göre gelişicek ileride organik olmayan her üründe belki de hasta olacak.meyve ve sebzenin organiğine karşı değilim ama diğer ürünlerde çokta titizlenmemek gerektiğini düşünüyorum ben.tabiki bu benim fikrim:))

Bence bilakis bağışıklık sistemlerinin iyi olması için organik yemeliler. Halihazırda satılan ürünlerdeki tarımsal ilaç, hormon, çeşitli kimyasallar vs bağışıklık sistemini öldüren şeyler. Bir çocuğun 3 yaşına kadar beyin, göz, kemik ve organ gelişim tamamlanıyor. Ben 3 yaşına kadar bu şekilde devam etmeyi planlıyorum inşallah. Sonrası Allah Kerim...

Bence bilakis bağışıklık sistemlerinin iyi olması için organik yemeliler. Halihazırda satılan ürünlerdeki tarımsal ilaç, hormon, çeşitli kimyasallar vs bağışıklık sistemini öldüren şeyler. Bir çocuğun 3 yaşına kadar beyin, göz, kemik ve organ gelişim tamamlanıyor. Ben 3 yaşına kadar bu şekilde devam etmeyi planlıyorum inşallah. Sonrası Allah Kerim...

bende 2-3 yaş sonrasını kastetmiştim canım:))(yazımıda düzelttim:) benim oğlumda 10 aylık bende herşeyin organik olmsına dikkat ediyorum

Son düzenleme:

Bence çok zor değil organik beslenmek. Hamileyim ama sadece bu döenme için değil yaklaşık son 3 yıldır sadece organik ürünler(gıda, temizlik, kozmetik vs) kullanıyoruz evimizde. Dışarıda yediğimiz öğülerde mümkün olduğunca az ve içeriğinde en az kimyasal kalıntısı olabilecek şeyleri tercih ediyoruz. Şanlıyız ki seçenekler çok fazla olmasa da artık ülkemizde pek çok ürünün organik halini bulmak mümkün. tabi herkesin doğru bulduğu şeyler farklı olabilir. Biz yaptığımızın hayatımıza katkısı olduğunu hissediyoruz ve bu şekilde devam etme niyetindeyiz :) Konuya biraz ortasından girdim ama görünce yazmadan duramadım Sevgiler

pirincin organiğini hiç duymadım bu organic yazarak bunların üzerine yeni bir pazar oluştuama bilemiyorum ben herzamnki gibi kullanıyorum..

pirincin organiğini hiç duymadım bu organic yazarak bunların üzerine yeni bir pazar oluştuama bilemiyorum ben herzamnki gibi kullanıyorum..

organik ürünler hem uluslararası hemde tarım bakanlığı tarafındna yönetmeliklerle yakip ediliyorlar. Hemde öyle bir defa denetleyip organik sertifikası verdim bitti şeklinde değil. yılda 3-4 kez ara denetimler yapılıyor. Bir tarlada organik üretebilmek için 3 yıl boyunca toprağın temizlenmesini beklemek gerekiyor.

ilgisini çekenlere ufak bir not: Üzerinde her organik uyazan organik mi derseniz tabi ki hayır bazı uyanıklar doğal, organik gibi sözcükleri bonkörce kullnmakta etişiketleri dikkatlice okuyup hangi sertifikasyoın firmasından hangi sertifika numarası ile denetimden geçmişler takip etmek mümkün bir de tarım bakanlığının organik tarım yönetmeliğine uygun olduğunu belirten bu sertifikalara ek bu sertifika bilgisine ek olarak ikinci bir etiket daha oluyor ürünlerde.

hem tarım bakanlığının hemde avrupa birliğinin tanıdığı çeşitli sertifikasyoon firmalarının sayfalarından her türlü bilgiyi almak mümkün.

kendinizde organik besleniyormusun yoksa sadece bebeğinize mi yediriyorsunuz. ben bebeğime özel yemek pişirmiyorum kendi yemeklerimizi tuzsuz bol domatesli pişiriyorum aynı yemekten kızımada veriyorum.

bu organik muhabbeti sayesinde internetten satış yapan firmalar iyi kazanıyor bunların hepsi yeni pazar oluşturma tuzakları. doğal beslenme analarımızın dedelerimizin zamanındaydı.

bu organik muhabbeti sayesinde internetten satış yapan firmalar iyi kazanıyor bunların hepsi yeni pazar oluşturma tuzakları. doğal beslenme analarımızın dedelerimizin zamanındaydı.

Hepsi demeyin bence bahsedilen City farm çok pahalı ama güvenilir olduğuna inanıyorum. Ayrıca organik pazar oluştuğu için fiyatların şişirildiği de bir gerçek.

Organik gıdaların lezzeti gerçekten farklı eski günlere dönüyor insan, çocukluğumuzu yaşarken çocuğumuza o günleri yaşatıyor gibi hissediyorum kendimi. içim rahatlıyor. Feriköy organik pazardan aldığımız taze gıdaların yerini başka hiçbirşey tutmuyor. Bazen kanyondaki organik pazara gidiyoruz, çok taze ve lezzetli, bakliyatımızı da oradan alıyoruz. Aynın zamanda kanyondaki organik pazarda saru nun organik bakım ürünleride var yaşamsal kalitemizin arttığını hissediyoruz ailecek. bu arada saru dan erbaviva bebek şampuanı alın ve sizde kullanın tavsiye ederim :;)

kızım2 yaşında .bende bugüne kadar onu hep organik gıdalarla besledim,ancak öyle iiçim rahat ediyor. bakliyat,sebze,meyve,tahin pekmez,bal,salça,un,yumurta,makarna... tümü organik. ama onun dışında bizim yediklerimizden de bazen yiyor. kuruyemiş,zeytinyağı,süt falan bunlar organik değil mesela. aptamil kaşık maması kullanıyorum bazen,onun da organiği yok,ama milupa meyvelerinin var. ben de 3 yaşına kadar buna dikkat etmek istiyorum. organik yemesinler alışsın vücutları gibi bir yaklaşımı doğru bulmuyorum,vücudun yemekle alışacağı bişey değil ki bu. daha sağlıklı olsunlar diye yapıyoruz bunu.feriköy pazarından yada marketten alıyorum ürünleri.

ben hem kendim hem çevremdekilerin sağlığı için iki yıldır organik ürün kullanıyorum ve çok iyi sonuçlar alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım ben de bakliyatları cityfarm alıyorum. Evet pahalı ama ne kadarcık yiyorlar ki çok uzun süre gidiyor. Bildiğim kadarıyla güvenilir bir marka cityfarm. Sebze meyvesini de Nazilli'deki bir çiftlikten getirtiyorum. Belki duymuşsunuzdur Pınar Hanım var Nazilli'de. Geçen gün Hürriyette röportajı da yayınlandı hatta, ( En nl domates bu iftlikte yetiiyor - Hrriyet Pazar ) birçok ünlü, hatta Emine Erdoğan bile ondan alıyormuş sebze meyveyi. Ben çok memnun kaldım. Patates soğan hariç diğer sebzeleri ayıklayıp buzluğa atıyorum, uzun süre gidiyor. Ayda 25-30 TL kadar harcıyorum ve içim rahat yediriyorum.
buzluğa atınca ne anlamı kalıyor ki

Back
X