Bebek Beslenmesi Organik Pazarlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Munetr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
24
0
36
İstanbul
Merhaba,
4 yaşında bir kızım var. bugüne kadar mümkün olduğunca mevsiminde meyve sebze ile beslemeye çalıştım. Geçenlerde 1 yaşında oğlu olan bir arkadaşımla görüştüm. Devamlı Şişli organik pazardan alışveriş yaptığını, tadlarının çok farklı olduğundan bahsetti. organik gıdaların ne kadar organik olduğu konusunda tereddütlerim var.
Bu pazarlardan alışveriş yapanlar var mı?
 
Ben organik pazardan değil ama marketin organik bölümünden alıyorum sebzeleri.Komşum gider her cumartesi o pazara yıllardır onun da 4 yaşında çocuğu var.Çok güzel diyo çok çeşit varmış.Markette o kadar çeşit olmuyo.Artık organik et,tavuk falan da getiriyolarmış.Ben de gidicem inşallah en kısa zamanda.Normal sebze meyve almaktansa organik (organik olduğunu bilemesek de) almak daha mantıklı.Yani diğerine güvenmektense organik denene güvenirim.Diğerinden daha zararlı değil en azından.Hiç olmazsa benim içim rahat olur.Ben hep organik yediriyorum ama evde kalmadıysa normal de veriyorum bazen.Birşeylere birilerine güvenmek zorundayız.Organikliğini test edemeyeceğimize göre güvenmekten başka şansımız yok.
 
Doğru diyorsunuz bir şekilde bir şeylere güven duymak lazım. ama diğer taraftan da ciddi fiyat farkları var. Firmaların ya da pazarcıların organik diye bizi kazıklamadıkları ne malum...bildiğim kadarıyla organik tarım yapılabilmesi için en az 2 veya 5 sene, o toprağa kimyasal hiçbir gübre vs katılmamış olmalıymış ki o tarım organik olsun. tarımın şehirden epey uzakta yapılması gerekiyormuş... Anneannemler bile köyde kendi bahçelerinde domates, biber yetiştirirken şeker gübresi kullanıyorlardı. Köy domatesi diye yerken ki tadı gerçekten çok güzel olurdu, mis gibi kokardı, aslında organik değildi yediklerimiz. Şimdilerde köylerde yetişen herşey organik oldu. Yani bu sebepten kafam karışık gerçekten bu organiklik konusunda.Pazarda ya da markette satılanlar gerçekten organik mi yoksa organik olan kalitelidir düşüncesiyle bu ibareyi mi kullanıyorlar...:-(
 
Ben de bir programda izlemiştim sadece bir tarlanın organik tarım yapması yetmez yanındaki onun yanındaki...vs tarlaların da organik tarım yapması lazım,çünkü tarım ilaçları yağmur suyuyla toprağa karışıp diğer tarladaki ürünlere geçer demişti.Dolayısıyla bu organik işi bana da biraz pazarlama stratejisi gibi geliyor.Yani %100 organik olduğunu ben de sanmıyorum.Ama şehirde yaşamanın bedelini ödüyoruz.Maalesef elimizde olanla yetinmek zorundayız.Ben balkonda bişiler yetiştirmeyi ciddi ciddi düşünüyorum.En azından 1-2 sebze bile olsa zararın neresinden dönülse kardır.İnşallah torunlarımız daha sağlıklı bir dünyada sağlıklı yiyeceklerle büyürler.
 
Çok teşekkürler glnk..
Bizim dışımızda organik beslenme üzerine başka fikirleri olan yok mu? Organik anneler buraya alışverişimde organik mi almalıyım? Bugüne kadar hata mı yaptım?sağolun.
 
ben de varım hanımlar 19 aylık ikizlerimle aranızdayım

bu güne kadar mevsiminde beslendik eşim şehir dışına çıktığında köy pazarlarından aldı getirdi dondurabildiğimi dondurdum

çocuklara hiç çiftlik tavuğu ve yumurtası vermedim hep köylerden getirttik (inşallah otlayanlardandır )

kırmızı eti güvendiğimiz kasaptan alırız

anlatacak çok şey var ama konu başlığı keşke daha kapsamlı olsaydı...ekolojik anneler gibi vs. olsaydı bebeklere ne yedirelim ne yedirmeyelim her şeyi konuşabiliriz aslında...
 
Ben hep mevsim meyvesi ve sebzesi verdim.Eti büyük marketlerin et reyonundan almayı tercih ediyorum kasaplardan daha güvenilir geliyo tanıdık bir kasap olmadığı için.Eğer organik yoksa evde normal de veriyorum tabi bazen.Nereye kadar böyle gidecek o da ayrı konu.Okula başladığında kimse organik koymayacak önüne.Elimizden geldiğince sağlıklı beslemeye çalışıyoruz.İnsanın gidip bir köye yerleşesi herşeyini yetiştirip çocuğunu doğal ortamda temiz havada büyütesi geliyo ama nerdeee.
 

aynı kaygıları ben de yaşıyorum kontrolümden çıkınca ne yapacam diye şimdiden düşünüyorum.

ha bu arada okullarda süt dağıtılacakmış bakar mısınız iyiliğe en büyük kötülük yahu. o sütün içinde neler var bi bilseniz.

dr. rasim küçükusta nın sütün mikroplusunu elmanın kurtlusunu diye bir yazısı var bulabilirsem atayım buraya da...
 

konuyu bence de daha genişletelim. Ekolojik Anneler başlığı süper.acaba burada yazılanları yeni bir konuya taşıyabiliyor muyuz? (forum işinden çok anlamıyorum

Mesela kafama takılan bir başka konu da şu. siz de bahsetmişsiniz. Sebzeleri dondurmak, dondurucuda saklamak. Organik aldığım bir sebzeyi mevsimi geçtikten sonra da yedirebilmek için dondurunca, o sebzenin organikliği hala devam eder mi?
ya da açık süt olayı.. organik olması için açık süt almayı tavsiye edenler de var, pastörize günlük sütün daha sağlıklı olduğunu söyleyen de... hangisi doğru sizce?
 
Arkadaşlar,
Yeni bir konu açtım.
"Çocuk Büyütürken-Beslenme-Ekolojik-organik Anneler" başlığı altında
üstüne üstlük bir de anket oluşturdum. (yavaş yavaş öğreniyorum bu işi.)

orada daha geniş tartışabiliriz.
 

süpersin keşke link atsaydın dur bulayım hemen
 

Mevsim meyve sebzelerini dondurmakta sakınca yok bence ama çok da uzun süre saklanmaz.İyi araştırmak lazım ne kadar kalabilir dondurucuda.Mesela ben oğluma vereceğim etleri 1 aydan fazla bırakmıyorum dondurucuda.Kendim yerim de ona yedirmem.Sebzelerin ömrü ne kadardır bilmiyorum.Açık süte de asla güvenemem sonuçta ona da su katılıyo deniyo.Katılan su musluk suyu mu,sağılan inek sağlıklı mı....vs sorular var.Ben ağtamil veriyorum daha normal süt hiç vermedim.En azından çocuklara özel üretilen bir süt.Onun için daha güvenilir olduğunu düşündüğüm için aptamil kullanıyorum.Hem de içinde bağışıklığı destekleyici immunofortis var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…