Konuya genel bir bakış açısıyla bakarak bir şeyler yazmak istiyorum...
Ne kadar sahte bir dünyada yaşıyoruz ya!!! Yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz, kullandığımız ne varsa hep zararlı!!! Hayat bizim gibi düşünenler için çok daha zor. Güya teknolojinin, ilerlemiş olan bir toplumun rahatlığını yaşıyoruz diyecekken maalesef eskilerin atalarımızın yaşadığı zamanları mumla arar olduk. Ne alırsak hormonlu, kimyasal içerikli, hep zararlı hep zararlı...
Tavuğu ailecek hepimiz severiz, hele 1,5 yaşında olan kızım...Ama tavuk almaya korkuyorum
Almışsamda acabalarla sindirmeye çalışıyorum mideme acaba ben tavuk mu yoksa hormonlarla şişirilmiş bir şey mi yedim diye? Ekmeğimizi de artık evde yapsak daha iyi olacak .Annem senelerce ekmeğimizi evde kendisi yapardı ama çok zahmetli olduğu için ve yaşlanınca bıraktı haliyle. Günümüz kadınlarının çoğu çalışan bayan, ne derecede evinde ekmeğini yapabilir ki? İlerliyoruz güya ama boş ilerlemeler. Faydasından çok bize zarar veren ilerlemeler. Kullandığımız peçeteler kağıt havlular bile vazgeçmemiz gerekenler arasında. Ama o kadar çok benimsetmişler ki bunların hepsini bize öyle birden bire atmak maalesef çok zor. Eskiden insanlar neredeyse 100 yaşına kadar yaşardı günümüz insanının ömrü 60 lara indi. Babaannem bir kaç ay önce 95 yaşında vefat etti ve ölümünün son birkaç ayına kadar süper babaanneydi. Ne örgüler örerdi. Şimdi nerdeyse gözlüksüz insan yok.
Sararan bardaklarla ilgili bir topic açmıştım, verilen önerilerin çoğu hep kimyasaldan çamaşır suyundan yana. Doğal ve sağlıklı olan şeyler her ne kadar unutulmaya yüz tutmuş olsa bile bizler gibi düşünenler yavaş yavaş çoğalacağız inşallah. Bulaşık , çamaşır , elde yıkamalar için olan detarjanları kendim yapmaya başladım, başladım başlamasına da gıdada bu işler daha zor gibi görünüyor. Tavuk yetiştirmek için de çiftlik kuracağım bu gidişle
Zaten eşim çok sever köy hayatını. Hep söyler bağımız bahçemiz olsun tavuğumuzu biz yetiştirelim diye. Bense halbuki hiç anlamam bu işlerden