• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öpmeyin dedikçe öpüyorlar

Bu benim bebikom:) düşün artık öpülme seviyesini, mağazalara zor giriyodum. Bir gün flormar mağazasındayım, eşim yabancı benim. Makyaj malzemelerine bakıyorum baktım yuvarlak bir çember oluşturmuş çalışanlar ortalarında benim bebe ve eşim, eşim zaten türkçe anlamıyor kızlar eğilmiş bebeği öpüyor, seviyor :)) kim bilir günde kaç kişiye dokunuyolar, bende sizin gibi çok rahatsız oluyorum. Şimdi de yapıyolar mesela markette kafasına dokunuyolar nasıl uyuz oluyorum.. insanlar anlamıyor gerçekten.

Eklentiler

• 3AA9626D-CBB8-427C-9E90-4D1CFF8E1DD8.jpeg
    3AA9626D-CBB8-427C-9E90-4D1CFF8E1DD8.jpeg
    103 KB · Görüntüleme: 93
Oha! Bu söylediğinizi tahayyül edemediğim için size sordum nasıl oldu diye. Valla çok ilginç geldi bana. 2 çocuk büyütüyorum, gezerken falan insanlar karşıdan gördüğüm en tatlı bebek diyorlar ama liseli kızlar bile dokunmazlar yani, karşıdan severler. Sizin bulunduğunuz çevre çok garip.
Bunların hepsi de istanbulun farklı ilçeleri ama çekiyorum galiba
Tek ortak nokta hepsinin 45 50 yaş üstü olması

Hastalık var neden öpüyorlar ya bende bunu anlamam hiç.
Kimsenin çocuğuna dokunmam .
Millet ne meraklı gerçekten.
Mikrop var mikrop

Bir de bu var. Bir ara bir misafirliğe çağrıldım. Gittim oğlumla. Evdeki oğlan çocuğu 8 yaşında girer girmez biliyo musun kulağım ağrıyor dedi. Hasta mı dedim. Evet ama bişi olmaz dedi annesi. Kaçarak çıktık evden. Sen bizi bebeği niye evine çağırıyorsun ya
Kiz allah icin valla devrelerim yandi. Yahu kimse seni bu cevrede ciddiye almiyor mu nedir bu ya 🤣🤣

Ya eskilere bunu anlatamazsiniz ki ama, biz kucukken bizi de muhtemelen herkes sap sup opuyordu, annelerimiz ve onlarin nesli icin normal. Bu dediginiz salgin, bebege kendi bedeni uzerindeki hakimiyetini ogretme vs hepsi yeni neslin bildigi daha dogrusu sonradan ogrendigi seyler.

Ben de sahsen bebeklerin minciklanarak sevilmesiyle dokunulmadan sevilmesi arasinda kaliyorum cok. Bayilirim bebeklere, ama ayni zamanda annesinden babasindan izin almadan kucaklamak opmek saygisizlik gibi geliyor. Uzaktan sevmek de yapmacik geliyor. Sevdigim bir arkadasimin bebegini kucagima almayacaksam, sevmeyeceksem olmaz ki.

Bazi konularda hakli olsaniz da, cocugun elini ayagini opmesi konusunda bence biraz abartmissiniz. Evet salgin var ama yanagindan agzindan burnundan sap sup opeceklerine elini ayagini opmeleri daha iyi, silersiniz gecer ne olacak. Bizim kulturumuzde ozellikle eskilerimiz cocuklari temasla sever, ki bence bu kotu bir sey degil, tabii ki bazi sinirlar icerisinde.

Yok cocugu o yolladi bize zaten. Hani başını da boyle ense ustunden yüze degmeyecek sekilde oksadim. Oyuncagi kenarda temizledigimi gorunce surati dustu. Ee yahu napayim senin yavruna pis mi dedim hastanedeyiz cocugu deli gibi oksuruyor. Benim bebegim oyuncagi icin agliyor agzina aliyor surekli.
Mesela ben çok sakınan, aşırı titizlenen bir anne değilim diye tamımları kendimi ancak, br anne öpülmesin vs diyorsa yadırgamam.. Anne öyle diyorsa konu tartışamaya kapalıdır. İstemediği şeye saygı duyulmak zorunda

Bir de bu var. Bir ara bir misafirliğe çağrıldım. Gittim oğlumla. Evdeki oğlan çocuğu 8 yaşında girer girmez biliyo musun kulağım ağrıyor dedi. Hasta mı dedim. Evet ama bişi olmaz dedi annesi. Kaçarak çıktık evden. Sen bizi bebeği niye evine çağırıyorsun ya
Tamam da her hastalık bulaşıcı değil ki. Benim kızın burnu tıkalı mesela biri görse hasta zanneder ama alerji yüzünden tıkalı. Hem de hastalıkların kuluçka dönemi falan var hani öyle her günü bulaş olmuyor. Herkes şapır şupur öpsün ne olacak demiyorum ama bu kadar da titizlenmeyin, belki çocuk başka odaya gidip tv seyredecekti ve gitmenize gerek olmayacaktı

Tamam da her hastalık bulaşıcı değil ki. Benim kızın burnu tıkalı mesela biri görse hasta zanneder ama alerji yüzünden tıkalı. Hem de hastalıkların kuluçka dönemi falan var hani öyle her günü bulaş olmuyor. Herkes şapır şupur öpsün ne olacak demiyorum ama bu kadar da titizlenmeyin, belki çocuk başka odaya gidip tv seyredecekti ve gitmenize gerek olmayacaktı
2.antibiyotiği kyllanıyır dedi. Ondan gittik

sizin gene elini öpuyorlarmiş. koydeyiz esimin salaklikları yüzünden cocugun laps dudağina yapisiyorlar isiriyorlar kendi yedikleri yemek kasiklarini agizlarina sokuyorlar cok kavga ettim kimse beni dinlemiyor ( bana dedikleri laf şu agzımizda 💩 mu var ) tek cocuk senin degil abartma yoruldum cidden yoruldum durmadan kavga etmekten

sizin gene elini öpuyorlarmiş. koydeyiz esimin salaklikları yüzünden cocugun laps dudağina yapisiyorlar isiriyorlar kendi yedikleri yemek kasiklarini agizlarina sokuyorlar cok kavga ettim kimse beni dinlemiyor ( bana dedikleri laf şu agzımizda 💩 mu var ) tek cocuk senin degil abartma yoruldum cidden yoruldum durmadan kavga etmekten
Ağzınızda b.k olmasını istemiyorsanız bir daha öpmeyin derdim ben olsam. Tövbe ya.

Bazi konularda hakli olsaniz da, cocugun elini ayagini opmesi konusunda bence biraz abartmissiniz. Evet salgin var ama yanagindan agzindan burnundan sap sup opeceklerine elini ayagini opmeleri daha iyi, silersiniz gecer ne olacak.
Merhaba
Tek sebep salgın değil. Hatta o ikinci sebep. Asıl sebep alan ihlali. Sorsun önce. Ben annesi olarak seni öpebilir miyim diyorum. Ooooyyyyyy kuuzzuuuuum diye çığlıklar ata ata üzeirne saldırıp şsp şup ellerini öpmüyorum. Bir yabancı kendinde bu hakkı nasıl buluyor? Çok şaşırıyorum cidden. O da bir birey. Şu an avmdeyim. Biri nasıl gelip benim ellerimi öpemezse aynı şey bebek içinde geçerli olmalı

Back