• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Operatif Histeroskopi Yaptıranlar ya da Yeni Yaptıracak Olanlar

merhabalar.ben de iki defa başarısız tüp bebek denemesi geçirdim.umut tüp bebek merkezinin hastasıyım.doktorum şimdi bana histeroskopi olması gerektiğini söyledi .ancak ben tüp bebek için denkleştirdiğim ksıtlı mali gücüm var.hanımlar bana yazarsanız sevinirim daha uygun fiyatlarla histeroskopi yaptıracagım yerler biliyor musunuz tavsiye edermisiniz.lutfen bana yardım edin:59:

Merhaba, bende dün histeroskopy yaptırdım. Birçok hastane ve tüpbebek merkezinden fiyat aldım. Fiyatlar arasında o kadar far varki, insan yüksek fiyat veren merkez daha iyi mi yapıyor, düşük fiyat veren kötü mü yapıyor diye düşünüyor açıkcası. Ben en sonunda Nene Hatun Hastanesinde yaptırdım. Yeni adı Medicine Asya olmuş. Prof. Dr. Mustafa Küçük yaptı. Çok memnunum. Hastanedeki hemşireler de çok ilgili. SSK'lıyım ben ve paket fiyat 600 tl tahlillerde bu fiyatın içinde.

Merhabalar, ben haftaya cuma operatif histeroskopi olacağım, Uterus Septus denilen Rahim İçi Zar diye bilinen bir oluşum mevcut bende, epey de ilerlemiş, bunun alınması gerekiyor ki hamile olduğumda düşük olmasın. Eskişehir Tıp Fakültesi'nde ameliyatım olacak. Doktorum ameliyat öncesi tetkikler için 1 gün önceden hastaneye yatmam gerektiğini bildirdi, ameliyat günü de taburcu olabilirsin dedi. Operasyondan 15 gün sonra rahime su verilecekmiş ki yapışma olmasın, spiral takılmayacağını da söyledi doktor. 1 gün önceden hastanede kalma işi beni çok rahatsız etti, ben kendimi yatış olmayacak diye hazırlamıştım, çok kıl biir kişi olduğum içim nevresimimi yastığımı alıp gitmeyi düşünüyorum :1: Operasyon için çok endişeliyim, umarım sıkıntı yaşamam, merak ettiğim bir soru var, operasyon sırasında laparoskopi de oluyor mu ve de operasyondan önce lahman yapılıyor mu? Konu ile ilgili olarak bilgili ve de deneyimli arkadaşlar yorumlarınızı rica ediyorum...

Merhabalar, ben haftaya cuma operatif histeroskopi olacağım, Uterus Septus denilen Rahim İçi Zar diye bilinen bir oluşum mevcut bende, epey de ilerlemiş, bunun alınması gerekiyor ki hamile olduğumda düşük olmasın. Eskişehir Tıp Fakültesi'nde ameliyatım olacak. Doktorum ameliyat öncesi tetkikler için 1 gün önceden hastaneye yatmam gerektiğini bildirdi, ameliyat günü de taburcu olabilirsin dedi. Operasyondan 15 gün sonra rahime su verilecekmiş ki yapışma olmasın, spiral takılmayacağını da söyledi doktor. 1 gün önceden hastanede kalma işi beni çok rahatsız etti, ben kendimi yatış olmayacak diye hazırlamıştım, çok kıl biir kişi olduğum içim nevresimimi yastığımı alıp gitmeyi düşünüyorum :1: Operasyon için çok endişeliyim, umarım sıkıntı yaşamam, merak ettiğim bir soru var, operasyon sırasında laparoskopi de oluyor mu ve de operasyondan önce lahman yapılıyor mu? Konu ile ilgili olarak bilgili ve de deneyimli arkadaşlar yorumlarınızı rica ediyorum...
mrb..geçmiş olsun öncelikle..sendeki rahim içi zar değil öyle bişe yok zaten rahim içi perde o.uterin septum..hiteroskopide alıyorlar onu.bende de vardı yeni oldum,tüplerin ikiside kapalı olduğu için laparoskopide oldum onlarıda açtılar..herşey normal yani..evet hastaneye yatma olayı beni de sıkmıştı lavman falan ama ameliyattan sonra kovsalar da gidemezdim sondalar falan zor olmuştu,ertesi gün iyi oldum sonuca değdi..

mrb..geçmiş olsun öncelikle..sendeki rahim içi zar değil öyle bişe yok zaten rahim içi perde o.uterin septum..hiteroskopide alıyorlar onu.bende de vardı yeni oldum,tüplerin ikiside kapalı olduğu için laparoskopide oldum onlarıda açtılar..herşey normal yani..evet hastaneye yatma olayı beni de sıkmıştı lavman falan ama ameliyattan sonra kovsalar da gidemezdim sondalar falan zor olmuştu,ertesi gün iyi oldum sonuca değdi..

merhabalar, çok teşekkür ederim. Ameliyat öncesi tetkikler için dün hastanedeydim, doktor ile görüştüm, çok rahatladım, sondalık bir durum olmayacakmış, yatış için ise gece izinli olarak çıkartabileceklerini söylediler, ama net değil tabi, anestezi doktoruna bağlı. Cuma ameliyatım var, çok korkuyorum, bir an öce bitse de kurtulsam.:59:

merhabalar, çok teşekkür ederim. Ameliyat öncesi tetkikler için dün hastanedeydim, doktor ile görüştüm, çok rahatladım, sondalık bir durum olmayacakmış, yatış için ise gece izinli olarak çıkartabileceklerini söylediler, ama net değil tabi, anestezi doktoruna bağlı. Cuma ameliyatım var, çok korkuyorum, bir an öce bitse de kurtulsam.:59:
hiç korkma desemde boş o stres oluyor,ben korkmadım meraktan ne olacak diye,ameliyatın sabahsa yaşadın ben 11.30 da girdim öldüm açlıktan gece 12 den sonra bişey yemiyosun 2 defa lavman yapıyosun gece 12 de birde sabah 6 da ben sabaha kadar tuvalete gittiğim için 2.lavmanı yapmadım..onuda yapacak biri olsun yanında kendin yapamıyosun..benim histeroskopi hiç hesapta yoktu laparoskopi yaparken görmüşler..ameliyat sonrası kalmayı kafana takma ben yalvardım dr ameliyat öncesi çıkmak için sonra haklıymış dr dedim.yalnız ameliyattan karın ağrısıyla uyanıyosun ağrı kesici verince tekrar uyuyosun,inan kuş gibi oluyosun o yük sırtından gidiyor..sonda olmaması mümkün değil ilk başta yürüyemiyosun,hem daha iyi oluyor tuvalate gitme derdin yok..şimdiden çok geçmiş olsun nerde ve paralı mı oluyosun bu arada..

hiç korkma desemde boş o stres oluyor,ben korkmadım meraktan ne olacak diye,ameliyatın sabahsa yaşadın ben 11.30 da girdim öldüm açlıktan gece 12 den sonra bişey yemiyosun 2 defa lavman yapıyosun gece 12 de birde sabah 6 da ben sabaha kadar tuvalete gittiğim için 2.lavmanı yapmadım..onuda yapacak biri olsun yanında kendin yapamıyosun..benim histeroskopi hiç hesapta yoktu laparoskopi yaparken görmüşler..ameliyat sonrası kalmayı kafana takma ben yalvardım dr ameliyat öncesi çıkmak için sonra haklıymış dr dedim.yalnız ameliyattan karın ağrısıyla uyanıyosun ağrı kesici verince tekrar uyuyosun,inan kuş gibi oluyosun o yük sırtından gidiyor..sonda olmaması mümkün değil ilk başta yürüyemiyosun,hem daha iyi oluyor tuvalate gitme derdin yok..şimdiden çok geçmiş olsun nerde ve paralı mı oluyosun bu arada..

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim...oldum, bitti, kurtuldum :66: sabah 07:30 da maliyathaneye alındım, 09:00 da bayılttılar beni, 1,5 saatlik bekleyiş çok zor ve de dayanılmaz oldu benim için. gülerek neşe içinde uyandım, ağrım ve de bulantım vardı, söyledim hemen, yarım saate hepsi geçti, aynı gün akşam taburcu oldum. ilk gün çok kanamam oldu, şimdi ise su geliyor sürekli, çok açık pembe gibi rengi var. arada bir sancım oluyor, bir de hiç geçmeyen baş ağrım var. ama çok iyiyim, gerçekten korkulacak birşey yokmuş. bu arada lavman yapmadım. sonda vardı tabi ama ne takıldığını ne de çıkartıldğını biliyorum, neden biliyorsun dersen, hemşire ameliyat öncesi gerekecek tüm malzemeleri verdi, içinde sonda da vardı:52:
osmangazi üniversitesi tıp fakültesinde oldum ameliyatı. önce doktorun muayenehanesine gittim, orada muayene oldum ve ameliyat gününü belirledik. gittiğim doktor prof. ve bu işte gerçekten uzman, sadece iyi bir cerrah değil, çok da insancıl ve hasta psikolojisinden anlayan anlayışlı bir hoca, ameliyata kendisinn girmesini istediğim için tabiki ücretli oldu. sadece histereskopi oldu, laparoskopi olmadı bende.

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim...oldum, bitti, kurtuldum :66: sabah 07:30 da maliyathaneye alındım, 09:00 da bayılttılar beni, 1,5 saatlik bekleyiş çok zor ve de dayanılmaz oldu benim için. gülerek neşe içinde uyandım, ağrım ve de bulantım vardı, söyledim hemen, yarım saate hepsi geçti, aynı gün akşam taburcu oldum. ilk gün çok kanamam oldu, şimdi ise su geliyor sürekli, çok açık pembe gibi rengi var. arada bir sancım oluyor, bir de hiç geçmeyen baş ağrım var. ama çok iyiyim, gerçekten korkulacak birşey yokmuş. bu arada lavman yapmadım. sonda vardı tabi ama ne takıldığını ne de çıkartıldğını biliyorum, neden biliyorsun dersen, hemşire ameliyat öncesi gerekecek tüm malzemeleri verdi, içinde sonda da vardı:52:
osmangazi üniversitesi tıp fakültesinde oldum ameliyatı. önce doktorun muayenehanesine gittim, orada muayene oldum ve ameliyat gününü belirledik. gittiğim doktor prof. ve bu işte gerçekten uzman, sadece iyi bir cerrah değil, çok da insancıl ve hasta psikolojisinden anlayan anlayışlı bir hoca, ameliyata kendisinn girmesini istediğim için tabiki ücretli oldu. sadece histereskopi oldu, laparoskopi olmadı bende.

çok geçmiş olsun canım,kurtuldun bitti..seninki benimkinden hafif geçmiş,benim laparoskopiden galiba..baş ağrın yaşadığn stresten,ağrı kesiciyle geçer..sonuç bşarılıydı umarm yazmamışsın..sadece perde vardı değilmi..kaç yıllık evliydin yaş kaçtı bu arada..burd doç.girince ameliyata 1000tl prof. ne kadar merak ettim..şimdi hamilelik için engel kalmadı dimi dr söyledimi artık normal yolla kalabilirsin diye..bana ameliyat sonrası ilk onu söylemişti,ağlamştm sevinçten..acil şifalar..

kızlar ben de perşembe günü histereskopi olacağım, ertesi gün işe gidebildiniz mi?

geçmiş olsun,ertesi gün zor olur bir-iki gün en azından, dinlenmen gerek..vücut ve psikolojin için..kanama da oluyor biraz..ama illaki gitmek istiyorm dersen gidebilirsin,rapora gerek duymuyorlar doktorlar..

geçmiş olsun,ertesi gün zor olur bir-iki gün en azından, dinlenmen gerek..vücut ve psikolojin için..kanama da oluyor biraz..ama illaki gitmek istiyorm dersen gidebilirsin,rapora gerek duymuyorlar doktorlar..
tüm histereskopi olan arkadaşlara geçmiş olsun. ben de dün oldum uzun araştırmalardan sonmra mustafa bahçecide karar kıldım. fiyatlar biraz yüksek ama heryerde öyle. önce muayene oldum mustafa beye.muayene ücreti 300. hemen ertesi güne alalım dedi, zaten benim de niyetim buydu. benim problemim polipti, ara kanama ve gebe kalamama şikayetim vardı. 1275 histereskopi ücreti 150 de çıkan polipleri patolojiye yollayacaklar onun ücreti. şu anlık 1 750 gibi oldu ama mart sonu tekrar muayene gideceğim artı 300 olacak.
ama gerçekten merkezden çok memnun kaldım, çok ilgileniyorlar, mustafa bey de çok güvenilir ve sıcak kanlı biri. ilk defa böyle bir operasyon geçireceğim için başta korkuyordum. ameliyat önlüğü falan giyiyorsun ve ameliyata götürülüyorsun. lavman veya sonda falan yapılmadı bana, zaten bunlardan da çok korkuyordum. yaklaşık 40 dakika falan sürdü. ayılınca acım olacak diye çok korkmuştum ama kesinlikle acı hissetmedim. sadece çok hafif adet sancısı gibi ağrı oldu, bir ağrı kesici yapınca o da geçti. 2 saat içinde hastaneden çıktık. çok hafif kanamam oldu ama devam etmedi. bugün de işe gitmedim.aslında iyiyim ama üzerimde biraz sersemlik var anestezinin etkisiyle. iyice dinlenmek istedim. tam 6 tane küçük küçük polip çıkarıldı. üzerimde yük kalkmış gibi hissediyorum. kesinlikle korkmayın, biran önce yaptırın derim.
ücreti çok gibi gelenlere araştırıdığım ücretleri yazayım. brüksel 3500, istanbul cerrahi 3500, medicana 1500 ama fark olarak bunu alıyor. yani hem senden 1500 alıyor hem de devletten alıyor ama ne kadar bilmiyorum.bir kaç yeri daha aradım ama telefonda fiyat vermediler. bahçecide telefonda 1500 histereskopi, artı muayne ücreti artı pataloji ücreyi demişlerdi.ama 1500 değil 1275 aldılar histereskopiden.150 pataloji,300 de muayene.
olamyı düşünenler için ayrıntılı yazdım. umarım faydalı olur.

herkese geçmiş olsun..bahçecideki fiyata çok şaşırdım.sanırım fiyatı indirdiler.çünkü 2000 tl. de üstünde bir rakam vermişlerdi bana.belki senin sadece polip olduğu için böyle olmuş olabilir.

loneliness,bir şey sormak istiyorum,ameliyatın bahçeciemi yapıldı yoksa umut'tamı?bahçecideki dr.bana histeroskopinin orada yapılamadığını umut'ta yapıldığını söylemişti.aklım karıştı yani..

loneliness,bir şey sormak istiyorum,ameliyatın bahçeciemi yapıldı yoksa umut'tamı?bahçecideki dr.bana histeroskopinin orada yapılamadığını umut'ta yapıldığını söylemişti.aklım karıştı yani..

bahçeci de yapıldı canım. doktorum mustafa bahçeciydi. başka problemim yoktu, tek problemim polipti. ama 6 adet çıkarıldı küçük küçük. cd de veriyorlar isteyince. resmen gördüm ameliyatımı da cdden. rahim ağzındaymış benimkiler, süzgeç gibi tıkıyorlarmış yolu.

tekrar geçmiş olsun,umarım tekrar yaşamazsın..polip ameliyatı sanırım daha ucuz onun için sen bahsettiğin rakamı ödedin..ben de küçük bir yapışıklıkla ilgili olarak ope.histeroskopi fiyatı almıştım ama daha önce de dediğim söylediğim gibi fiyat baya fazlaydı:(

çok geçmiş olsun canım,kurtuldun bitti..seninki benimkinden hafif geçmiş,benim laparoskopiden galiba..baş ağrın yaşadığn stresten,ağrı kesiciyle geçer..sonuç bşarılıydı umarm yazmamışsın..sadece perde vardı değilmi..kaç yıllık evliydin yaş kaçtı bu arada..burd doç.girince ameliyata 1000tl prof. Ne kadar merak ettim..şimdi hamilelik için engel kalmadı dimi dr söyledimi artık normal yolla kalabilirsin diye..bana ameliyat sonrası ilk onu söylemişti,ağlamştm sevinçten..acil şifalar..

merhabalar, kusura bakma anca bakabildim. Sonuç başarılıymış, çok ii geçmiş ameliyat. Yarın ofis için tekrar gideceğim. çok korkuyorum. Ameliyattan önce hsg çekilmişti, korkunç bir şey, acaba bu da onun gibi mi, çok endişeliyim bu nedenle. Sanırım hamilelik için bir engel kalmadı, sadece polikistik over var her iki tarafta da, bunun tedavisdi başlayacak iyice iyileştikten sonra. Zaten hemen çocuk düşünmüyoruz. Umarım yarın çok canım yanmaz.
Sevgilerimle...

kızlar ben de perşembe günü histereskopi olacağım, ertesi gün işe gidebildiniz mi?

biraz geç oldu ama :41: Ben ertesi gün gidemedim işe, ameliyatım cuma günüydü, pazartesi işe gittim ama öğlene kadar durabildim, öğleden sonra tekrar eve geçtim. Bol bol dinlen ve de en önemlisi üşütme, ağrılar oluyor ve de su geliyor sakın korkma normal şeyler. çok geçmiş olsun...

:39:
biraz geç oldu ama :41: Ben ertesi gün gidemedim işe, ameliyatım cuma günüydü, pazartesi işe gittim ama öğlene kadar durabildim, öğleden sonra tekrar eve geçtim. Bol bol dinlen ve de en önemlisi üşütme, ağrılar oluyor ve de su geliyor sakın korkma normal şeyler. çok geçmiş olsun...

deryac80 teşekkürler yanıt için canım.

Maalesef ben de gitdemedim :( Perşembe sabah aldılar ameliyata 10:30 da girdim 12:30da odama geldim. Çok sancı ile uyandım iğneler hafifletmedi, iki tane dışında iğne olamadım.
Bugün işe geldim ama ok sancım var bende erken çıkmayı düşünüyorum.

Kanamam 5. gün de devam ediyor ve şiddetli regl gibi ağrım var. Perde vardı hafif o düzeltilmiş. Benimki tüp bebek için yapıldı. Hepimize sağlık diliyorum.

herkese geçmiş olsun sağlıklı bebişler nasip etsin allah inşallah:49:

arkadaşlar sizlere birşey sormak istiyorum.kendisine uterus bicornis unicollum teşhisi koyulup ta operasyon geçiren varmı.operasyon geçiripte hamile kalan varmı?? hamile kalmış ve şu anda bebeğini seven varmıııı)):43: ooff çok canım sıkılıyor artıııkkkkkk :55::nazar::nazar:

Back
X