Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sorunuzu şimdi gördüm, ben gidiyorum, 2 yıldır neredeyse, kendisi oldukça ilgili ve bilgili bir doktordurhiçkimse yok mu Şebnem Hanıma giden?
Sorunuzu şimdi gördüm, ben gidiyorum, 2 yıldır neredeyse, kendisi oldukça ilgili ve bilgili bir doktordur
6 haftalık hamileyim Kent Hastanesinde yine Doç Tunç Bey var ona gitmeye başlamıştım geçen hafta, dün de kontrole gittik, kendisi gereksiz yere korkuttu beni kesenin bir hafta içinde gelişmediğini gün aşırı hcg tahlili bakılması gerekiyor diyerek, sırf hastaneye kazandırabilmek için, babam için devlet hastanesine gitmem gerekiyordu kendi kontrolümden sonra, hazır oraya gitmişken kadın doğuma da girdim, baktı ultrasonla herşey normal dedi, bugün de daha önceden gittiğim Şebnem hanıma gittim ve detaylı bir şekilde ultrasonda baktı, anlattı, sağlıksız bir gebelik olsa şu şekilde görünürdü diye, hatta dünden bugüne kese epeyce bir büyümüş dedi ve yüreğime su serpti
Kesinlikle tavsiye ederim halen arayıştaysanız
Tunç Bey'le ilgili olumsuz şeyler duyduğunu söyleyen ilk kişisiniz benden sonra :) Tunç Bey'le ilgili bir sayfa var forumda, oraya yazdım yaşadığım olumsuz tecrübeyi, hayır olamaz diyorlar, Tunç Bey demez yapmaz öyle şey şeklinde, kendimi yalancı gini hissettim. Ben de ünvan sebebiyle Tunç Bey'i tercih etmiştim Şebnem Hanım doktorum olmasına rağmen ama anladım ki iyi iletişim ünvandan daha değerliymiş.. Düşüğünüz için geçmiş olsun, sebebi neydi düşük yapmanızın? Şuan 7 haftalık oldu bebeğim, riskli bir dönemdeyim, endişeleniyorum birşey olursa diye, hiç kanamam olmadı şuana kadar, bir öneriniz olur mu bana tecrübelerinize dayanarak?
Çok tşk ederim paylaşımınız içinTekrar merhabalar, benim doktor hasta ilişkisinde en önem verdiğim şey iletişim ve içtenlik, isterse dünyanın en iyi prof.u olsun ama o enerjiyi alamadığım zaman devam edemezdim, diş doktorunda bile böyle. Benim düşüğümün sebebi turner sendromu idi. Yani 45 kromozomlu ama doktorum bunun embriyonun oluşumu esnasında tamamen tesadüfen olduğunu ve alınabilecek bir önlem ya da sonrasında yapılabilecek birşey olmadığını söylemişti, şuanki doktorum da aynılarını söyledi. Zaten bu sendrom olduğunda tutunamıyormuş bebekler.Herşeyin hayırlısı tabii, Allah herkese sağ salim sağlıklı bebekler nasip etsin. Benim doktorum özellikle d vitaminine çok önem veriyor, test yapıldı ve d vitaminim olması gerekenden düşük çıktı,şuan tekrar gebelik düşündüğüm için öncesinde folik asit ve d vitaminine başlattı. Sonrasında d vitamini ile ilgili araştırma yaptığımda bebekler için gerçekten ne kadar önemli olduğunu gördüm, size nacizane tavsiyem öncelikle bunu sorabilirsiniz doktorunuza.Allah bebişinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah ama içinizi ferah tutun
Çok tşk ederim paylaşımınız için
Folik asit hamilelikten önce kullanmaya başlamıştım ama d vitaminine dair bir tahlil yapılmadı, Tunç Bey'e sormuştum 3. Aydan sonra bakıcaz ve başlıcaz gerekirse demişti, Şebnem Hanıma bir daha sorayım bı hafta, D vitamininin çoook önemli olduğunu biliyorum da doktorlar neden önemsemiyor onu anlamıyorum
Umarım tekrardan sağlıklı bir şekilde hamile kalırsınız
Bebeğimi kaybettim ben de malesef, bir ay sonra tekrar hamile kalabilirsin dedi doktor, kendime çok iyi bakıcam, devit ampul kullanmayı düşünüyorum, evet d vitamini çok önemli gerçekten ama bizim doktorlarımızın çok az bir kısmı bunu öneriyor, ben sorduğumda gereksiz diyorlr hep d vitaminine 3. Aydan sonra başlanıyor deniyor. Umarım tekrardan sağlıklı bir şekilde hamile kalır bebeğimizi kucağımza alırızEvet ben de çok önemli olduğunu şuanki doktorum sayesinde fark ettim ve araştırdığımda cidden önemini daha fazla anladım, bizim doktorlarımız sağolsunlar da çok ezberciler, Canan Karatay'ı dinler misiniz bilmiyorum bazıları pek sevmez :) ama ben bazı söylediklerine katılıyorum, o da mesela D vitamini diye heryerde söylüyor, bir de şeker yüklemesi ile ilgili geçen gün bir programda İngiltere'de ve birkaç ülkede daha yasaklandığını söyledi, doktorlar çok kızıyorlar ama ben de eğer nasip olur da hamile kalırsam yaptırmayabilirim, açlık ve tokluk kan şekerinize düzenli baktırın o şekilde de tespit edilir diyor, Allah herkesin sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah :)
Tşk ederim acımı paylaştığınız için, inanın eşimden görmediğim desteği bu forumda buluyorum, bu yüzden gebeleiği de tekrar tekrar düşünmem gerekiyor, kendimi çok yalnız ve mutsuz hissediyorum şuan, hastaneden yeni taburcu edildim.. Bebek sahibi olmayı da çok istiyorum ama kafam çok karışık..çok çok üzüldüm ( yaşayan biri olarak nasıl bir duygu olduğunu çok iyi bilirim Allah sabır versin ama benim önceki doktorum birkaç ay korunun demişti, eğer ki kürtaj olduysanız rahim kendini ancak toparlıyormuş ama kendiliğinden kanama ile düştüyse muhtemelen o kadar beklemek gerekmeyecektir.
Bence ilk önce d vitamini tahlili yaptırım derim, ona göre de doktorunuza danışarak kullanmanızı öneririm, benim doktorum 3 tane dvit ampul vermişti bana, 10ar gün aralıklarla ekmeğin üzerine dökerek tüket demişti, sonrasında da dvit all spreye başladım hergün dil altından bir fıs sadece, ama bu gün msj attım doktoruma, hamile olduğunda kullanmayı bırak dedi sizin de aklınızda olsun, inşallah bu sefer sağ salim alırız kucaklarımıza bebeklerimizi , benim adet tarihim de yaklaşıyor artık bu reglmden sonra korunmayı bırakacağım, ben baya beklemiştim çünkü
Bu arada bebeğiniz patolojiye gönderildi mi, nedeni belli mi düşüğün? normalde 3. düşükten sonra ancak araştırma yapıyorlar ama benim önceki doktorum ilkinde hemen göndermişti, çünkü Allah korusun pıhtılaşma ile ilgili bir sorun varsa yeni gebelikte iğne falan yapmak gerekiyor
İnş tatlım, işe döndüm dün itibariyle, kafam dağılsın diye, çok zormuş düşük, kürtaj.. psikolojik yıkım.. bu cumartesi randevum var gidince söylücem, senin de düşük sonrası kürtaj mı olmuştu canım?Canım doktor sen önce d vitamini tahlili iste, zaten sonuç kağıdında olması gereken değer aralığı yazıyor, düşük çıkınca hemen anlaşılır doktor bişey demese bile, eğer düşük çıkarsa ve kullanırsan da benim gibi 10'ar gün ara ile 3 ampul kullanabilirsin , benim değerim 15,3 çıkmıştı. Ama hamile kaldığın zaman kullanma , ben mesela spreyi korunmayı bırakacağımız haftadan bir hafta önce bıraktım, bana da geçen kontrolümde doktor antibiyotik yazmıştı , hepsini kullandım üzerinden bir ay geçti artık etkileri de temizlenmiştir diye düşünüyorum:) bol bol da su iç canım, kese için çok önemli, bir an önce hamiş olup sağ salim bebişine kavuşursun inşallah