Herkese Merhaba,
Henüz ameliyat olmaya karar verememiş veya bence en zor süreç olan doktor seçimi aşamasında olan arkadaşlar için yazmak istedim. Burada yazılan yorumların ne kadar değerli olduğunu kendim doktor seçimi sırasında çok iyi anlamıştım. Bu nedenle sizlere de karar verme sürecinizde yardımcı olmak ve sürecimi detaylı anlatmak için paylaşımda bulunacağım.
Benim ameliyatımın üzerinden tam 2 ay geçti ve sevgili doktorum Emre İlhan’a ameliyat olduğum için kendimi çok çok şanslı hissediyorum. Öncelikle şunu söylemek isterim ki senelerdir hem nefes alma sorunumun düzelmesi hem de burnumun görüntüsünün düzelmesi için ameliyat olmak istiyordum, ama herkes gibi benim de içimde korkular vardı. Geçen sene ameliyat olmaya artık karar vermiştim ama doğru doktor kim onu bilmiyordum. Biraz araştırma yaptıktan sonra gidip görüşülebilecek doktor sayısını 9’a indirebildim ve hepsiyle tek tek görüştüm. Ama hiçbiri içime sinmedi, kimisinin tavrı, kimisinin sizi önemsememesi, kimisinin sorularınıza bile sen ne anlarsın tavrında cevapları, kimisinin sizi başından atmaya çalışması gibi bir çok neden oluyor, nedeni her ne olursa olsun sizde o insana karşı bir güven oluşmuyor. Ve bence en ufak bir şüpheniz bile varsa o doktora asla ameliyat olmayın.
Sevgili doktorum Emre İlhan ile sizlerin de bildiği gibi buluşabilmem biraz zaman aldı, çünkü gerçekten çok çok yoğun, ama bekledim sonra keşke dememek için sizde bekleyin derim. Ve 10 senedir ameliyattan korkan ve gittiği her doktor için bir bahane bulan ben, Emre Bey’in odasından çıkar çıkmaz ben ameliyat oluyorum ve Emre Bey’e oluyorum dedim ve etrafımdaki herkes çok şaşırdı. Benim gibi kararsız bir insanın tek bir görüşmede karar veriyor olması onlar için çok şaşırtıcıydı J Emre Bey’e koşulsuz güvendim, ona çok inandım, beni gerçekten çok iyi anladığına emindim, benim tüm sorularıma hiç sıkılmadan uzun uzun cevap vermesi beni inanılmaz rahatlattı. Görüşenler çok iyi bilir henüz görüşmeyenler için söylemeliyim ki Emre Bey sizi etkilemek için diğer doktorlar gibi şovlar yapmaz, uçuk vaatlerde bulunmaz, ona ameliyat olmanız için aceleyle sizi karar verdirmeye çalışmaz, yani aslında diğer doktorlarda sıkça rastladığını hiçbir şeyi yapmaz. Sadece sizi dinler, anlamaya çalışır, olabilecek ve olamayacakları anlatır, size değer verir, sizden ve sorularınızdan sıkılmaz, sizi rahatlatmaya çalışır yani sizin o psikolojide neye ihtiyacınız varsa Emre Bey’de hepsini bulursunuz.
Ayrıca Emre Bey’in en ama en güzel ve en rastlanmayacak farklarından biri de ameliyatı kesinlikle sizinle birlikte planlaması diyebilirim. En başta da belirttiğim gibi ben çok fazla doktor ile görüştüm ve doğal olarak hepsine nasıl bir burun istediğimi anlatmaya çalıştım tabi ki beni dinlemediler, hepsinden bu konuyu onlara bırakmam gerektiğini belirten cevaplar aldım hatta isim vermeyeceğim ama internette ismi sıkça dolaşan, tvlerde çıkan bir doktor bana “sen doktor musun sana ne yapacağımı anlatsam sen ne anlarsın, şekline ben karar veririm bu senin bilebileceğin bir şey değil, beğenmezsen ucunda ölüm yok ya bir daha yaparız” gibi bir cevap verdi tabi o sırada ona gerekli cevabı vererek odasını terk ettim. İnanın bu tür doktorlarla çok karşılaşıyorsunuz ve sonrasında Emre İlhan size ilaç gibi geliyor. Emre Bey diğer doktorların aksine en az 3 görüşme yapmadan sizi ameliyat etmiyor ki ben en son görüşmemizde ameliyat yakın olduğu için biraz fazla stresliydim istersen ameliyatı erteleyelim aklında sorular varsa tekrar görüşürüz, kafanı karıştıran bir şey varsa ameliyatı yapmayalım diyebilecek kadar sizi önemseyen ve sizi “müşteri” olarak görmeyen süper bir insan. Görüşmeler sırasında sizin ne isteyip ne istemediğinizi defalarca soruyor, notlar alıyor, gerektiğinde sizi yönlendiriyor ama sizin istemediğiniz bir şeyi asla yapmıyor. Sonuç ise senelerdir tam hayalini kurduğunuz gibi oluyor J
Emre İlhan’la karşılaştığım için ve ameliyatım için kendisini tercih ettiğim için ben kendimi çok çok şanslı hissediyorum. Ben hayatımdaki en doğru kararlardan birini vermişim Emre Bey’i seçerek. Tüm bu stresli süreçlerden geçmiş biri olarak size tek tavsiyem Emre Bey’le görüşmeden ameliyat kararı vermemeniz. Bir çok yerde okuyorum, duyuyorum sizler de mutlaka duymuşsunuzdur Emre Bey çok yoğun çalışıyor ve kendisiyle görüşmek için birkaç ay beklemeniz gerekiyor. Bence mutlaka bekleyin, inanın beklediğinize hiç pişman olmayacaksınız. Kendinizi emin ellere teslim etmek, sonrasında keşke dememek için samimi olarak söyleyebilirim ki beklemeye değer, bu ameliyat aceleye getirilecek bir ameliyat asla değil.
Bir sonraki yazımda ameliyatımı ve sonrasında geçen 2 ayı da uzun uzun anlatacağım.
Kısacası şunu söyleyebilirim ki Emre İlhan ve ekibi tam anlamıyla mükemmel çalışıyor. Beni istediğim görüntüye kavuşturan, her defasında beni sabırla dinleyen ve beni müşteri değil hasta olarak gören Emre İlhan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Emre Bey size güvenmekle ne kadar doğru bir şey yaptığımı her gün tekrar anlıyorum.
Yazdıklarım çok uzun oldu sanırım ama bence ameliyat olmayı düşünen tüm arkadaşların böyle yazılara ihtiyacı var kendimden çok iyi biliyorum .Şu anda bu yazımı okuyan tüm arkadaşlara umarım faydalı olabilmişimdir. :)