• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Op. Dr. A. Emre İlhan hakkında bilgi paylaşım

ciddi misin? süpersin! nasıl bir azim geliyo insana, değil mi:)

3 Eylülde olması gereken ameliyatım Kasıma ertelenmişti
Sonra neyse ki 20 Eylülde ameliyat olacak hasta iptal ettirmiş , onun yerine ben olmuştum
Çok üzülmüştüm ama hiç gerek yokmuş
Her işte bir hayır vardır, belki gününde ameliyat olsam burnumu bu kadar beğenmeyecektim =)

sen de boşver, vardır bir hayır canım

tramola peki simdi ilac kullaniyormusun ???
doktor ilac kullanman hakkinda bisey dedimi , normalde 4 hafta önce birakin diyorlar ya ??

merhabalar kızlar :) uzun zamandır forumu takip etmeme rağmen bugüne kadar hiç yazmamıştım. ameliyat karar vermemde buradaki olumlu yorumların çok etkisi olmuştu o yüzden bende kendi tecrübemi paylaşmak istedim.

6 kasım cumartesi günü Emre Bey e revizyon ameliyatımı oldum. yaklaşık 5 saat sürdü. ilk ameliyatımı ankarada bir prof yapmıştı. profilden ucu fazla kalkık görünüyordu ve deviasyonumu düzeltmemişti doktor. aynı zamanda önden de yamukluk vardı. 3 sene sonra tekrar ameliyat olmaya karar verdim. tabi herkes gibi bende araştırdım araştırdım ve en sonunda Emre Bey de karar kıldım. Bir kere işini çok seviyor ve güven telkin ediyor. Bunun dışında yaptığı diğer işleri göstermekten hiç çekinmiyor. Size zaman ayırıyor ve ilgileniyor. Benim ameliyatımla ilgili oluşabilicek olumsuz sonuçları bile paylaştı. Benim için önemli olan hayalci olmaktan çok doktorumun gerçekçi olması idi elbetteki. ameliyat sonrası ilk kontrolümde nasıl oldu burnum diye sordum. çok iyi oldu. sindi içimize merak etme dedi. baya rahatladım. takdir edersiniz ki ameliyattan sonraki sargılar bandajlar vs. pek iç açıcı bir görüntü oluşturmuyor :)

ameliyat gününe gelelim. sabah 7 bucuk gibi hastanedeydik. 8:30 da anestezi için doktorum geldi. kan testlerinde enfeksiyon görünüyor. Emre Bey gelsin konuşucaz belki ameliyatın ertelenebilir dedi. Ben zaten ölücem heyecandan, bi an önce bitsin gitsin diye bakıyorum. bunu duyunca moralim bozuldu tabi. Sonrasında Emre Bey bir sakınca olmadığını söyleyince hadi bakalım ben ameliyathaneye. önce odada sakinleştirici bir iğne yapıyorlar. eğer içinizde heyecanlanan ve kalbi güm güm atan varsa baya işe yarıor. sonra ameliyathaneye indiriyorlar. üzerinize sıcak tutsun diye bir örtü koyuyorlar. kolunuza serumu takıyorlar. iyi uykular dedi bana anestezi doktorum. en son kolay gelsin dediğimi hatırlıyorum. sonrası yok.

daha sonra ameliyathanede uyandırdılar. ameliyatın bitti. çok güzel geçti. çok güzel oldu burnun dediler. ben baya sersemdim. tek hatırladığım arkadaşlar yarım saat boyunca ölesiye titrediğim. uyanmam zor oldu bu yüzden. odama çıkardılar beni ama nasıl üşüyorum anlatamam size. birde benim topuklarım acıdı çok. bu neden oldu bilmiyorum. bunların dışında bulantı, kusma, baş dönmesi, ağrı ve sızı hiç olmadı.

ikinci konu morluk ve şişlikler. ben ilk gün bildiğiniz panda gibiydim. göz çevrem tamamen morardı. ancak bunda birazda benim suçum var çünkü o buz kompleksini hiç koymadım yüzüm nerdeyse. kulağımdan kıkırdak alındığı için kulağım sarılıydı ve maske beni çok rahatsız ediyordu. birde kulağımın çınlaması cabası. nefes almakta zorlandım diyemiycem çünkü kati suretle burnumdan nefes hiç alamadım. ameliyattan çıkar çıkmaz tıkandı. ben tabi ilk yarım saatten sonra sürekli foto çektim :) isteyen olursa gönderebilirim. ilk gün beklediğimden de zor geçti benim için. sıkıntılarım oldu. yemek yiyemedim dogru düzgün. agrı sızı yok belki ama işte nefes alamamak. narkozun verdiği sersemlik. ve kulağımın sarılı olmasının yaptığı başağrısı baya zorlu gçmesini sağladı ilk gecemin. birde dik yatmak hele ki sırtüstü benim gibi yanlızca yüzüstü uyuyabilen bir insan için baya zordu elbetteki.

ikinci gün sabah kahvaltı mı güzel edebildim. bu arada hala fotograf çekmeye devam ediyorum. kızlar Allah nazardan saklasın ameliyattan sonraki ilk bir saatteki bandajlı burnuma bile bayılmıştım ben. Allahım utandırmasın inşallah bandajlar çıkıncada beklediğim gibi görünür. ikinci gün suratım bildiğiniz iki katı kadar şişti. sanırsın iki tane yüzüm var. gözlerim nerdeyse kapandı. morluklarım biraz geçmişti ama yinede fecahat bir durum vardı. Emre beycim geldi kulağımın pansumanını yaptı. Normal dedi bu şişlikler merak etme. bu arada benim ten rengim neredeyse beyazdır. en ufak bi yere çarpsam hemen morarır. akşamına ben çıktım hastaneden. çok sıkılmıştım. bu arada benim alçım yamuk duruyordu suratımda. Dedimki iyi güzelde bu neden böle burnumda mı içinde böyl olucak acaba. Normal birşeymiş. Alçının özellğinden kaynaklanıyormuş. Korkulacak birşey yokmuş.

3. gün sabah bir kalktım ki 3 tane suratım olmuş. 48 saat sonra maksimum şiş ve morluğa ulaşıyor yüzünüz. ama paniğe gerek yok :) sonrasında çok hızlı bir şekilde gerilemeye başlıyor. beklediğinizden çok daha hızlı. bu arada kan sızıntısı devam etti. gittikçe azalarak. spreyi düzenli bi şekilde kullandım. spreyi uygularken kısa süre sıkmayın. uzun uzadıya yıkayın burnunuzun içini. bu nemli kalması için çok önemli. ben ilk ameliyatımdan biliyorum.

Bugün 4. günüm. şişliklerin ve morluklarım inanılmaz şekilde geriledi. ancak burnum hala çok şiş. çok hafif sızlıyor. bir tarafındaki kan sızıntısı tamamen bitti. tek bir tarafında devam ediyor. yüzümün bir tarafı daha şiş olduğu için ucunda asimetri oldu tabi. ancak düzeliceğini çok iyi biliyorum. bu ilk ameliyatımdan edindiğim tecrübe. alnım da şiş hala.

sürekli dik oturuyorum. hiç konuşmuyorum nerdeyse ve mimik yapmamaya gayret ediyorum. 2 gün sonra tampon ve bandajlar çıkıcak. fotograf çekip hemen koyarım merak etmeyin.

biraz uzun oldu ama düşünen insanlara yardımcı olsun diye :) kolay ameliyat değil arkadaşlar, psikolojik olarak kendinizi iyi hazırlayın. Doktorunuza güvenin ve pozitif düşünün. Ben şimdilik çok memnunum. Hepinize çok geçmiş olsun. Tecrübelerinizi payaştığınız ve bu kararı vermemde yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler hepinize :)

vallahi mecburen kullanıyorum selayhus, ama bir sorun olacağını sanmıyorum, çünkü doktor bey ile de konuştuk telefonda. antibiyotik yazıldı mesela, onu kullanmazsam zaten tam anlamıyla iyileşemem ki. aspirin vs. kullanmıyorum ama, zaten normalde de mecbur olmadıkça almam.

Son düzenleme:
sunrise, çok geçmiş olsun, ayrıntılı bilgiler için ayrıca sağol:) istediğin gibi güzel bir burnun olsun canım.

çok saol canım.. seninde bir an önce olsun bitsin inşallah :) resim koymayı çözdüğümde onlarıda ekliycem. 2 saatte bir çekiyorum. değişim inanılmaz.

bu arada aspirin dışında antibiyotik dahil ilaç kullanmanda bir sorun olmayacaktır. bende ameliyattan 15 gün önce grip oldum. Emre Bey bana ilaç verdi. onları kullandım. Çok şükür ters giden birşey olmadı.

çok saol canım. perşembe bandajlarım çıkacak, hemen haberdar edicem sizleri de :) fotograf koyucam. şimdilik şişlerden dolayı ucu biraz asimetrik görünüyor. birde alçımda biraz yamukluk var. normal dedi Emre Bey ikisi içinde. ameliyattan ilk çıktığımda öyle değildi. zamanla oldu. eh yüzüm 3 katına çıktı kolay değil :) burun işi sabır işi bunu bilmek lazım. 2 aydan önce bişi demek zor. ama ben minik bir burun istemiştim. profilden kalkıklığı ve büyüklüğü çok hoş görünüyor. herkes çok mutlu olsun inşallah :)

tramola tskler canim verdigin cevap icin ozaman bende asprin disinda paresetomol iceren bir ilac var onu iceyim bari iyice düzelmek icin daha tam gecmis degil benim hastaligimda , yarin doktora bende soracagim gercii..

sunrise1 öyle güzel detayli sekilde anlatmisinki bu halinde yazmisin sagol valla yaa..
alcili konusulmuyormu yoksa sen cok sis oldugun icinmi konusamadin??
insallah biran önce iyilesirsin istedigin burunada kavusursun canim

kizlar sizde nasildi alcili refakatcinizle normal sohbet edebildiniz degilmi ?

Selayhus çok teşekkürler :)

Emre Bey bana uzun telefon konuşması yapma ve çok mimik kullanma birde gülme fazla dedi. zaten gülemiyorum canım yanıyor. birde ilginçtir ön dişlerim sızlıyor :) neyse işte bu nedenden dolayı bende olabildiğince yüzümde herhangi bir yeri oynatmamaya çalışıyorum.

yoksa elbetteki ilk ameliyattan çıkınca bile bıcır bıcır konuşabiliyorsun merak etme.

geçmiş olsun canım. ben de 2 kez ameliyat oldum, eski burnum kötüydü ama şimdi daha kötü oldu diye üzülüp duruyorum. burda okuduklarımdan ve gördüğüm fotoğraflardan, revizyon ameliyatlarında başarılı diye emre ilhan'ı düşünüyorum 3. ve inşallah son olacak ameliyat için. çok detaycı biriyim, 1 hata olsa bile düzelttirmek isterim. sen 5 hata dan sözediyorsun bu hatalar neler yazabilir misin? inan seni çok iyi anlıyorum. 2. ameliyatımı olduğum doktorumun çok başarılı ameliyatlarına şahit oldum, benim burnum için de yaparız, zor değil dedi ama eskisinden beter etti.zaten çökmüş olan psikolojimi hepten altüst etti. evet gördüğüm burunlar güzeldi ama benim burnumu yapamadı işte. burdaki arkadaşların da durumuna anlayış göstermeleri gerekir. kendileri memnun olabilir ama sen fotoğraf eklemiyorsun diye seni eleştirmelerini yanlış buldum. içinde bulunduğun ruh halini anlamaları lazım. emre bey'in tavrı, yaptığı işin arkasında durması ve düzeltiriz demesi gerçekten takdir edilir, her doktor böyle değil malesef. ümidini kaybetme, inşallah herşey güzelleşir senin için.
Tesekkür ederim beni anladıgın için. Aslına bakarsan karma karısıgım,eskı bundan bı oncekı burnumla cekılmıs fotolarım vardı onları gordum sımdı bı kız arkadasımın facebookunda moralım hepten bozuldu,ben yasadıklarıma ınanamıyorum yıkılmıs durumdayım,en yakın zamanda gıdp ameliyat olucam buna karar verdım cunku yuzum cok degısmıs cok hata etmısım offf

teşhis fln yok:)akademik eğitimden deilde 2 berbat bir iyi ameliyattan geçtim. o yüzden az cok ne yasadıını anlayabilirim.ileri teknikle:) yapılan 2.ameliyatımın sonucunu görseydin acır oturur benımle aglardın.2 kerede duzeltılemeyen bi burnun 3.de mukemmel olmasının mümkün olmadıınıı ben anladım..bilmiorum profesyonel destek alıomusun ben uzun bı süre aldım halada alıorum..öneririm.. eğer dr yapılabilcek bıseydır diosa daha fazla üzülme hazır olduun anda ol ameliyatını..bende eskı burnumu severdim halada özlüorum ama yenisiyle ii kötü yasamaya basladım.Allah caresız dert vermesın..sıkma canını
ya ısın aslı su kı guven kalamdı hemde hıcbıseye ne ameliyata ne basarılı gececegıne,baktım sımdı bı oncekı ameliyatlı resımlerıme onu arar durumdayım,yazık gercekten yazık cok sınırlerım bozuldu resımlerı gorunce oturup glasam gerı gelmeyecek bılıorum,Allah kımseye vermesın boyle bı talıhsızlık.

Allah yardımcın olsun canım anlıyorum o zaman acil şifa versin problemlerin ne dedik burun üzerinde görebilirsiniz dedin burnu görsek dedik ona da olmaz deyince e malum benim gibi burnu şiş yeni ameliyat olmuş olanlar ve ameliyat tarihini bekleyenler gerildi haliyle.
yoksa ters davranmak istememiştim inşallah problemlerin bi an önce çözülür de kurtulursun sabretmek zor :/ :71:
Bendeki moral bozuklugu sahıp oldugum hıc begenmedıgım burun farkında oldugum arıza ve rahatsızlıkları bır araya gelınce bunu afıse etmek ınsan utancla karısık bı guvensızlık verıyor,burnum duzelsın soz 1. ameliyattan ıtıbaren burda album yapıcam album :) ama sımdı bunu kaldıracak durumda degılım,pısmanlık cekıyorum bı taraftan uzuntu cekıyorum bı taraftan.

Öncelikle çok geçmiş olsun.. Umarım sorunların en kısa zamanda düzelir.. Bende 2 kez ameliyat oldum ve memnun değilim.. Emre beyi düşünüyorum.. Bu arada bir çok arkadaşımız gibi Emre beyin çok ilgili olduğundan bahsetmişsin.. Bu çok güzel.. Çünkü ben aynı ilgiyi kendi doktorumdan göremedim..
İlgisi guzel sagolsun yaptıgınında arkasında ama bana farklı ıcraatlarda bulunursa daha memnun olucam,mesela ıstedıgım ıcıme sıne bı burun yaparsa ıstanbulun cesıtlı yerlerıne bilbordunu yaptırım tv programarına bıe cıkarım, yeterkı duzeltsın sunu :)

Selayhus çok teşekkürler :)

Emre Bey bana uzun telefon konuşması yapma ve çok mimik kullanma birde gülme fazla dedi. zaten gülemiyorum canım yanıyor. birde ilginçtir ön dişlerim sızlıyor :) neyse işte bu nedenden dolayı bende olabildiğince yüzümde herhangi bir yeri oynatmamaya çalışıyorum.

yoksa elbetteki ilk ameliyattan çıkınca bile bıcır bıcır konuşabiliyorsun merak etme.

ön dislerim benimde aynen öyle olmustu damakda, su andada tam gecmis deyil ama sanirim oksijen nortumdandir diye düsünüyorum... acabami?

Son düzenleme:
tramola tskler canim verdigin cevap icin ozaman bende asprin disinda paresetomol iceren bir ilac var onu iceyim bari iyice düzelmek icin daha tam gecmis degil benim hastaligimda , yarin doktora bende soracagim gercii..

sunrise1 öyle güzel detayli sekilde anlatmisinki bu halinde yazmisin sagol valla yaa..
alcili konusulmuyormu yoksa sen cok sis oldugun icinmi konusamadin??
insallah biran önce iyilesirsin istedigin burunada kavusursun canim

kizlar sizde nasildi alcili refakatcinizle normal sohbet edebildiniz degilmi ?

ben ameliyattan çıktım kuzenimle konuştum ilk sonra cevo aradı saolsun onla konuştum sonra canımın istdikleriyle konuştm çünkü ilk gün boğazım çoook acıyodu.
ama ikinci günden sonra konuşabiliodum ama dr konuşma dedi diye pek konuşmuyodum annem filan güldürüyodu gülmek zor oluyo burnum geriliyodu :D

dr bana da geçen hafta uzun telefon konuşmaları yapma dedi ama mümkün olmadı pek sus sus nereye kadar herkes arıyo naptın nasıl geçti anlat da anlat diye inşallah artık konuşmak serbsttir çünkü raporum bitti derslere girmeye başladm bile yani :26:

mfemalelion yine doktorunamı olucaksın başka doktormu arıyorusun
Canım Emre Ilhan yapacak ameliyatımı ama yanında bırde ek olarak cok sevdıgı bı meslektası gırceek dıye konustuk,yanı ıkı doktorla gırıcem bırı kbb dıgerı plastık cerrahı aslında ıkıncı doktor ısı tamamen psıkolojık :)

Back
X