önlisans mezunu olup 4 yıla tamamlamak için ne yapmak gerekiyor?

jellybonbon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
267
0
46
İstanbul
merhabalar..

teknik lise mezunu olup 2 yıl önlisans eğitimi aldım.. ve öğrendiğime göre sınavsız bi şekilde yani dgsye girmeden açık öğretimden 4 yıllık mezun olunabiliyomuşum.. internet sitesinden araştırdım 2. üniversite olarak bişey çıktı karşıma ama orada da 1. sınıftan başlatıyomuş sanırım eğitimler..

bu konu hakkında bilgisi olanlar bana yardımcı olabilirler mi acaba

hangi bölüm mezunusun önlisans olarak onu sölersen yardımcı olabilirim

Son düzenleme:
mrh bu yıl bende önlisans bilgisayar programcılıgından mezun oldum açıköğretimden 4 yıla tamamlamak istiyorum hangi bölümlere gecebirim işletme vb ekim kasım diye duymustum kayıt tarihleri bellimi.

Son düzenleme:
bende 2 yıllık ön lisans mezunuyum teknik okulda okudum ama aöf den 1 sene hazırlık olmak üzere 3 yıllık eğitimle lisansa tamamlayabiliyorsunuz kızlar.
eniştem de aynı şekilde geçiş yaptı makine bölümünden işletme bölümüne(teknik olduğumuz için hazırlık istiyorlar bizden)

bugun açıkoğretim bürosunu arayıp bi görüşme yaptım..
3. sınıftaki hazırlık olayı kalkmış yani 3. sınıftan önce görülecek olan hazırlık sınıfındaki dersler 3. sınıfa yayılmış. yani 2 yıl lisans tamamlama + 1 yıl hazırlık olmayacakmış sadace 2 yılda lisans mezunu olmuş olacakmışız.

2 yıllık myo diploması iptal olmayacakmış. 2 diplomamız olacakmış. yani biz istersek önlisans diplomamızı istersek de lisasns diplomamızı kullanabilecekmişiz.. hatta iş başvurularını yaparken içerikte iki diploma sahibi olduğumuzu da yazabilirmişiz.

başka bi konu sadece işletme ve iktisad değil ayrıca kamu yönetimi, uluslararası ilşkiler, çalışma ekonomisi, işletme gibi bölümlerle de lisans tamamlama yapabiliyormuşuz.

bu sene hem farklı bölümler eklenmiş hem de hazırlık sınıfı kaldırılmış.

bu senenin kayıtları 1 ekimde başlayacakmış ve açıköğretim bürolarından tercihler yapılacakmış..

bugun bu bilgileri elde ettim sizlere de sundum umarım yardımcı olabilmişimdir

Valla çok güzel bi haber bu yaa..

Peki harç durumuyla ilgili de bilgi aldın mı canım yaa..1 ekimde de 9 aylık karnım burnumda olucam,nasıl kayıt yaptıracaksam artık :))

valla tam bugün aklımda olan soruydu ve cevabı burda buldum :) Gıda teknolojisi bölümü mezunuyum ben de dgs ye başvurdum gircektim diyetetik okumak istiyordum ama hamile olduğumu öğrenince giremedim.+2 olarak işletme ya da iktisat okuyabiliyormuşum bölümümden dolayı iktisat okumaya başlıycam kısmet olursa :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…