8 yaşındaki manevi kızım online eğitimden sonra gözünü devamlı bastırarak kirpmaya başladı tik olmuş gibi.
Bunu baskalari da farketti. Çocuğunuzun gözünde tik mi var diyenler olmaya başladı.
Dalgınlık ve dikkat eksikliği de başladı.
Bir kac arkadaşım da benzer dertlerden muzdarip.
Bu durum geçici mi kalıcı mi bilmiyorum.
Henüz doktora götürmedim. Belki benzer durumu yaşayıp sonra geçti diyenler vardir aranızda diye buraya yazmak ve bir nebze de olsa rahatlamak istedim.
6 Saat bazen 7 saat ekrana bakmak böyle bir etki yaratmış olabilir. Umarım geçer. Geçmezse doktora görürün derim. Benim ablam da olmuştu küçükken doktora götürdüler meğer gözleri bozulmuş gözlük takmaya başladı geçti. Benim kızım da 9 yaşında. Derslerin yarışına girmedi sanırım. Canı istemeyince, son derslere doğru yoruldum sıkıldım deyince bırak o zaman dedim.
Gözünde kuruluk olmuş olabilir . Benim oğlumun gözleri eskiden Kartal gibiydi geçen gün panoyu okuyamadı . Dinlendirici gözlük verebilir dr . Geçmiş olsun.
Bir müddet izleyip devam ederse götürmeyi düşünüyorum. Umarim gözleri bozulmamistir. Cok başarılı bir çocuk pür dikkat ders dinliyor. Yuzyuze eğitimler başlıyor artık belki düzelir diye 2 ay takip etmeyi düşünüyorum. Biz farkettikce uyarıyoruz uyarınca yapmaz oluyor.
Çocuklara çok üzülüyorum. Kızım 10 yaşında, geçen sene kontrolde hiçbir şeyi yoktu. Bu hafta 1 numara miyop çıktı malesef. 1 aydır yazıları göremiyorum diyordu. Siz de götürün bence , hiç değilse filtreli cam gözlük alırsınız, ekrana bakarken onu kullanır.
8 yaşındaki kızım online eğitimden sonra gözünü devamlı bastırarak kirpmaya başladı tik olmuş gibi.
Bunu baskalari da farketti. Çocuğunuzun gözünde tik mi var diyenler olmaya başladı.
Henüz doktora götürmedim. Belki benzer durumu yaşayıp sonra geçti diyenler vardir aranızda diye buraya yazmak ve bir nebze de olsa rahatlamak istedim.
8 yaşındaki kızım online eğitimden sonra gözünü devamlı bastırarak kirpmaya başladı tik olmuş gibi.
Aynisini benim kizimda yapti online dersden sonra tv ve tablet hic birini izletmedik 3 gun flan kendiliginden duzeldi surekli ekrana bakmakdan kaynakli die dusundum bende
Ders dışında ekran başında ne kadar zaman geçiriyor bu da önemli. Günde 6 dersten toplam üç saat okey. Ben bunun dışında tv, tablet, telefonu yasakladım. 7 yaşında bire gidiyor. Bir de gece erken yatıyor. Biz tv izlerken o da izleyip daha fazla yorulmasın diye ( çok tedbirliyimdir )
Tabletini yok tlf la da başka zaman uğraşmıyor.
Ama online eğitimi her gün en az 5 saat vardı.
Simdi program değişti yuzyuze de olunca gidişatı takip edicem