Onları Nasıl Etkilediğimizin Farkında mıyız? Doğar Doğmaz Makyaja Başlayan Çocuklar

Annem belli bir yaşa gelene kadar makyaj yap, straplez giyin vs diye telkin ederdi beni. Üniversitedeyken arar bugün makyaj yaptın mı diye sorardı

Hayatımın hiç bir döneminde makyaja düşkünlüğüm olmadı. 30'umdan sonra ufak ufak başladım. O da sadece gözkalemi ve bazen dudak kalemi. Henüz bu ikisinden öteye pek gitmedim ve çok rahatım.
Ah be canım annem

çok ilginç ya

Ben o dedigin kadin corabini ancak yirmili yaslarimdan sonra giymistim!! Gercekten inanamiyorum yaa. Benim yegenimde süslenmeye yada güzel görünmeye merakli ancak makjaj felan asla aklina gelmez. Onun icin güzel görünmek sevdigi bir elbise giymek ve annesi onun sacini baglamasidir. Yani makjaj, corap asla ne onun, ne bizim akliniza gelir. Ki annesinin, benim makjaj yaptigimi görür ama biliyor ki "onu sadece büyükler yapar" diye.

Iyikine kizinin senin gibi annesi varmis. O cocuklara acidim gercekten

Kendisi çok bakımlıdır. Şıkır şıkır rengarenk elbiseler giyer, her hafta kuaförüne gider genel bakımını yaptırır. Marka takılır. Arabasına atlar gezer tozar, arkadaş çevresi bile farklıdır

Ben annemden farklıyım, doğallıktan yanayım. Dışarı çıkarken sadece göz kalemi sürerim. Saçlarımda boya yok. Sade ve fazla açık olmayacak şekilde giyinirim. Dikkat çekmeyi sevmem. Annemle birbirimizi dengeliyoruz

İnsanın doğuştan gelen bazı özellikleri oluyor. Dışarıdan ne kadar telkin edilirsen edil değişmiyor.

Dün akşam ablamın nişanı vardı. 11 yaşındaki yeğenime kuaföre gitmeyi teklif ettim "gerek yok teyze sen daha güzel örüyorsun saçlarımı" dedi.
Sonrasında makyaj yaparken dikkatle izlediğini farkettim. Sana da biraz yapayım mı diye sordum "hatır ben henüz makyaj yapacak yaşa gelmedim, üç dört sene sonra yapacağım zaten" dedi.
Hah dedim doğru yetiştirmişiz biz bu çocuğu. Bu sabah baktım far paletlerini inceliyor, hayırdır yavru diye sordum. "Teyze merak ediyorum bana yakışacak mı acaba " diye sordu. Gel dedim deneyelim. Denedik gölgeli gölgeli far sürdük güzel gözlere, yakışmadığına karar verip yıkadık ardından. Her kız çocuğu merak eder, yapmak ister ama önemli olan ailenin desteğidir. Sınırlar önemli.

çocuklar ailelerini yansıtıyor (istisnalar olsa da) . Evde bulamasa ya da çocuk teşvik edilmese bu denli olmaz.Elbette hevesi olabilir ama adı üstünde heves olarak kalır,basit birkaç bişeyle. Artık herkesin tek derdi görüntüsü,karşı cinsi etkileme telaşı ve hemcinslerine hava atma olayları...

bence haberdeki çocuklar açık bir şekilde anneleri tarafından istismar ediliyor, 5 yaşında çocuk yüzüne makyaj sabitleycii sıkarmı ya, şimdiden aldığı yoğun kimyasallarla belki 30 una gelmeden kanserle tanışacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…