Videolari hic tiklamadim. Dehset ile okudum. Bu kadar erken bir yasta cocuklarin sadece dis görünüsü ile ograsmasi..ilerde cok psikolojik sorunlari ve özgüvensizlikleri olur. 15-16 yasinda artik makjajdan bikip estetik isterler.
Ki benim yegenimde makjaji sever, ki o'da oyuncak makjaji. Herkese berbat makjaj yapar hattaAyni sey degil ama. Yegenim eyeliner ne oldugunu bilmez. 10 dakika sonrada zaten bikiyor ve cizgi, puzzle gibi seylere yöneliyor.
Bazen korkuyorum ama cocugumu ilerde nasil büyütecem diye
pro makyaj yapıp bir de kaç beğeni geldi diye bakıyorlar, küçükten tek odaklandıkları şey, dış görünüşlerinin ne kadar beğenilip onaylandığı, bu kız çocuklarının erkeklerle ilişkilerine de yansıyacaktır bu yetişkin olduklarında
geçen bir ilkokulun mezuniyet törenine hazırlananları gördüm kuaför de analar ayrı yerde çocuklar ayrı yerde
ilk okullu kızlar straplez giyip giymeyeceğini saçlarına topuz mu yapacaklarını fön mü yapacaklarını hangi ruju kullanacaklarını tartışıyordu
bu kalıbı kullanmayı sevmem ama bizim zamanımızda ortaokul mezuniyetinde bile giydiğimiz en yeni güzel bluzü üstüne geçirmekti
ancak lisede ki mezuniyet töreninde makkaj yapabildim
bana çok yanlış geliyor bunlar
geçen bir ilkokulun mezuniyet törenine hazırlananları gördüm kuaför de analar ayrı yerde çocuklar ayrı yerde
ilk okullu kızlar straplez giyip giymeyeceğini saçlarına topuz mu yapacaklarını fön mü yapacaklarını hangi ruju kullanacaklarını tartışıyordu
bu kalıbı kullanmayı sevmem ama bizim zamanımızda ortaokul mezuniyetinde bile giydiğimiz en yeni güzel bluzü üstüne geçirmekti
ancak lisede ki mezuniyet töreninde makkaj yapabildim
bana çok yanlış geliyor bunlar
Çocukların çocuk kalmasından yanayım, evet zamanında kızımda özendi makyaja, topuklu ayakkabılara ama oturup bunlar için çok erken olduğunu anlatıp yaşının gerektirdiği gibi oyunlar oynaması, çocukluğunu yaşamasını, makyajı da topuklu ayakkabıyı da yaşı gelince bol bol tadacağını söyledim.
Çocuklarda makyaja da karşıyım, saç boyasına da, topuklu ayakkabıya, onları olduğundan büyük gösteren kıyafetlere de.
Görüyorum bazı çocuklar daha ilkokul çağlarında olmalarına rağmen saçlarından bir tutamı bile olsa boyanmış, dudaklar rujlu, gözler kalemli.
Aileleri dururken benim müdahale etmem elbette abesle iştigal lakin üzülüyorum bazı şeyleri çabuk yaşamalarına, ki makyaj malzemeleri süt gibi ciltlerini daha 20'lerine gelmeden mahvedecek biliyorum.
Ciddiyim ablacım, hemde çocuklar ilkokul 1 veya bilemedin 2. sınıf öğrencisiydi, büyük ihtimal anneleri boyamıştı çünkü kadın kuafördü.Boyali sacmi??? Sen ciddimisin Mune abla??
Ya hangi akil ile gidip cocugun kafasina kimyasalllari veriyorsun? Gercekten soktayim resmen. Ne diyecegimi bilemedim. Umarim ilerde bende cocuguma dogru seyleri ögretirim, istedigi kadar cocuk kalir insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?