önemlii!! Anne karnında bebeğin az kilo alması gelişim geriliği

Zencefill90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
1.021
702
34
Kızlar merhaba bi sorum olucak.
Dün kontrolüm vardı ultrasona girdim. Bebeğimin baş ve bacak uzunluğu haftasıyla uyumlu Ama karın çevresi 1 hafta geri çıktı. Bebeğin kilosu haftasına göre düşük. Ben kilo alamıyorum bi türlü düzenli beslenmeme rağmen. Hamileliğimin başından beri 4 kilo aldım sadece ve 31. Haftamdayım. Yani acaba ben kilo alamadığım için mi böyle oluyor ? Her sabah yumurta yiyorum mutlaka, ekmek de yiyorum kilo alayım diye. 4-5 çeşit peynir yiyorum. Ara öğünlerde yoğurt, meyve ve bol bol kuruyemiş yiyorum. Tahin pekmez yiyorum. Akşamları da et ve sebze yemekleri. Ama ne ben kilo alabiliyorum ne de bebek. Önerebileceğiniz bebeğe kilo aldıracak bi besin meyve vs var mı ? Forumda eski yazışmalarda hindistan cevizi suyu içip bebeği geriden gelirken öne geçenler gördüm. Ya da baya bi kişi sütü nesquikle içiyormuş doktorları önermiş. Bu konuda bilginiz var mı işe yarar mı ?

Bende merak ediyorum doğrusu.Kaşar peyniri ve muzu duydum ben,paylaşayım istedim :)
3-4 çeşit peynir yiyorum sabah kahvaltıda. Muzu da hergün yiyorum ama bebeğim 1 haftadır hiç kilo almamış. Anlamadım neden olduğunu :/ bakalım tecrübeli anneler cevap verir umarım

Ben vitamin kullanıyorum normal de kilo almayan biriyim fakat vitamin bana kilo yaptı 6 aylık hamileyim 12 kilo aldım Dr vitamini bırak istersen kilo yapmış dedi bebeğin gelişimi hamdolsun ki iyi gidiyor bakalım vitamin ismi Regenesis bi dene istersen hamile ve emziren anneler için Dr yazmıştı

Canım ben de birsürü vitamin kullanıyorum. Elevit kullanıyorum hergün, Efa daily balık hapı, osteocare (kalsiyum,magnezyum,d vitamini,çinko) ve demir hapı. Ama bana hiç etki etmedi bunlar. Yani ben kilo almasam da olur yeterki bebek alsın. Ama almıyor malesef. Geçen hafta 3 gün geriydi özellikle bu hafta daha da dikkat ettim herşeyi denedim ama daha da kötü olmuş bugun gittiğimde 1 hafta geri düşmüştü hiç kilo almamış bu hafta ki normalde 200 alması gerekiyormuş

3-4 çeşit peynir yiyorum sabah kahvaltıda. Muzu da hergün yiyorum ama bebeğim 1 haftadır hiç kilo almamış. Anlamadım neden olduğunu :/ bakalım tecrübeli anneler cevap verir umarım
yani sorun sadece 1 hafta mi ?sağlıklı beslenin bence neskuik falan içinde içinde olduğu belli değil. daha anne karnindayken yapay şeylere maruz kalmasın.

yani sorun sadece 1 hafta mi ?sağlıklı beslenin bence neskuik falan içinde içinde olduğu belli değil. daha anne karnindayken yapay şeylere maruz kalmasın.
Şuan için 1 hafta ama gittikçe artar diye korkuyorum. Çünkü geçen hafta 3 gün geriyken bu hafta 1 hafta geriye düşmüş daha da kötü olmuş yani. Ben zaten hiç paketli market ürünü tüketmiyorum herşeyimi organik alıyorum ama bu foruma bakarken okudum nesquik deneyip de bebeği kilo alan anneler olmuş hatta doktorları önermiş ben de şaşırdım

Kilo alışın düzenli olmayabilir canım muhtemelen birden alırsın. Gelişim geriliğinde çok fazla fark oluyor bebeğin bütününde oluyor örneğin bebek 38 haftalık olması gerekirken 34 haftalık oluyor yada 3 hafta sonra kontrole gidiyorsun haftası değişmemiş olur. kendi korkutup stres yapma canım düzenli beslemeye devam et kilosu önemli değil organ gelişimi tam olsun inşallah sağlıkla kucağına alırsın

İnşallah çok teşekkür ederim. Şuan için fark yok gibi ama hafta ilerledikçe artar diye benim korkum, umarım öyle olmaz düzelir. Ben bu kadar herşeye dikkat ederken böyle bişey olması çok üzdü beni. Yani kuzenim günde 1 paket sigara içiyor ben içilen ortama bile girmiyorum aynı haftada olmamıza rağmen onun bebeği 2 kilo olmuş bile benimki 1600 çıktı ( yani benim anlamadığım nokta bu. Ben herşeyi doğru yapmaya çalışıyorum ama kuzenim çay kahve sigara kullandığı halde bebeği benimkinden iyi gelişiyo

Çok mu hareketli birisin aceba oda bi faktör. Ablam da hamile seninle aynı haftada onun bebişte 1,500 kilo ablam çok hareketli ben biraz ona bağladım yemesi içmesi iyi aslında

Çok mu hareketli birisin aceba oda bi faktör. Ablam da hamile seninle aynı haftada onun bebişte 1,500 kilo ablam çok hareketli ben biraz ona bağladım yemesi içmesi iyi aslında
Aslında öyle çok hareket etmiyorum ben. İşten ayrıldım genellikle evdeyim. Evde de sürekli soluma yatıp istirhat ediyorum. Benimkinin sebebini doktor da ben de anlamadık niye böyle olduğunu görünürse bi sorun yok gözüküyor. Umarım bebeğin sağlığıyla alakalı bi durum değildir

Her gün muzu blenderdan geçirip süt ile karıştırıp içmenin faydalı olduğunu duymuştum

Canım 6 ay önce 36 haftalık doğum yaptım ve sadece 5 kilo almıştım ozmana kadar bebeğimin karın çevresi 3 hafta geriydi 2 kilo doğdu ve şükür kuveze bile girmeden sağlıcakla bu günlere geldik. Kısacası stres yapıp bebeğinide kendini de üzme Zencefill90

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Umarım sağlıkla kucağıma alırım ben de. Hayırlısıyla zamanında doğsa zaten doğduktan sonra elimden geleni yaparım kilo aldırmak için. Ama şimdi herşeyi yaptığım halde elimden bişey gelmiyor malesef

Zayıf bebek daha çabuk gelişir diyorlardı öyle de oldu canım çok fazla takma kilo işini

Ben bol bol bulgur yedim: kısırını, pilavını vs.
Süt, yumurta, peynir, muz, kaşar, kuruyemiş, yoğurt tükettim. Ekmek, makarna, pirinç, tatlı vs yemedim. Kızım 4 kiloya yakın doğdu. Son 2,5 hafta hiç kilo almadı çünkü plesenta yaşlanması başlamıştı. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Umarım sağlıkla alırım. Maşallah sizin kızınız güzel kilo almış. Ben kilo alamadığım için ekmeği, makarnayı, pirinci kısmadım hatta baya nerdeyse her sabah simit yiyorum , ekmek de yiyorum her yemeğin yanında ama nedense kilo alamıyorum. 53 kiloyla hamile kaldım şuan 57yim. Yani bana kilo yapmıyor nedense ekmek makarna falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…