Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
slm kızlar. benim bebişin 3.ayı doldu. sezeryanla dogum yaptım ve ne yazıkki sütüm gelmedi şuandada ancak bir çay bardagı yarısı kadar oldugu için doktorunda talimatıyla mama veriyoruz 2 haftalıktan bu yana. 4. aya başladıgımız için acaba meyve suyu versemmi. bide bebellac 4.ay irmikli falan var. ondan versem mi? bide buaralar çok kusuyor. benim kızım hiç kuzmayan bi bebekti. şimdi ne olduda içtiğinin nerdeyse hepsini çıkarıyor.yardım lütfen...:sinifsinif:
canım bebeğin hayırlı olsun öncelikle..
bence biraz daha verme derim.sütünü sağarak veriyorsan sık sık sağ..emziriyorsan sürekli emzir.ancak bu şekilde artıyor süt.yinede yetersizse sadece devam maması ver.14.ayı doldurduktan sonra hafiften kaşık mamalarıiyada çok az meyve suyu..vs..başlarsın.hiç acele etme..ne kadar ço kanne sütü alırsa o kadar iyi..
yazmayı unuttum.bitki çayları vardı humananın falan..onlarda bayağı artırıyo sütü..onlardan iç..bol bol sıvı al..emzirmeyi bırakmamaya çalış...inşallah uzun süre emer.
sen yinede emzirmkten vazgeçme arkadaşım.benim oğlum hiç emmedi.içimde hep uhde kaldı.bence doktora danış.çünkü mama verdiğin zaman ek gıdaya daha erken başlanıyor.bide tatlılardan önce ekşi şeyler vermeyi dene.mesela önce yoğurt ver.doktorun önereceği mamaları kullan.neler vermen veya vermemen gerektiğini o sana listeliycektir.ilk önce sütlü pirinçli kullanılıyor sanırım.her bebek kusar derler ama kilo alması yavaşlarsa hiç durma,kusması için mutlaka doktora götür
ek gıdaya geçmek için 4. ayı doldurman daha iyi olur. sen yine de doktoruna bir sor bence.
saolun arkadaşlar ozman ben 4. ayın dolmasını beklesem daha iyi. eger kusma devam ederse gideceğim doktora.benim sütüm artmasıi için içmediğim çay logusa şerbetleri kalmadı ama yok. ben bir emzirmeye 40dkka tuttugum oluyordu gögsümde. ama yok taa 5. günde zorla 1damla geldi. şimdi pompayla1 saat sagdıgım süt bir çay bardagının dibi. ilk hafta mama vermedim. çoçuck zayıflamış ve iyice susuz kalmış dedi doktor. sütün yoksa ne zorluyon çocugu öldürmeyemi niyetin var dedi. bide benim kız 2500 dogdu ondan. ilk haftalar çabuk toparlaması grekiyormuş. neyse işte öyle. emziriyorum.en azından gece mama vermiyorum. kuru gögsü çektiği için gaz dolmuş bebeişin karnı. doktor iyi fırça attı bana...
canım çok geçmiş olsun öncelikle anne benim bebeğimde 2890 doğdu ve 8 aylık doğduk üstüne 7 gün küvezde kaldı falan derken anne sütü yerine hep mama aldı sonrasında da emmeyiret etti bende sağıp biberonla verdim sütümü önceleri benimde yoktu ama sağdıkca ve bol bol sıvı tükettikce ve belkide en önemlisi sütüm olucak dedikce çünkü bilin altı çok etkiliyor süt yapımını şükür 6 aya girdik süt sorun yaşamadan bence bunları unutma ve ek mamanı sakın kesme kusması devam ederse mamanın markasını değiştir öyle dene 4 ay bitimirmeyi bekleme bence ek gıda için ben 4 içinde başladım ama azar azar tabi 2 tatlı kaşığı olmuyordu bile başladığım gıdalar ama yutma refleksinin gwlişmsi için iyi oldur diye düşünüyrum....şimdiden allah kolaylık versi,n....
sütünü manuel bir pompayla sağıyorsan daha az gelir, eğer öyleyse elektrikli bir pompa denemelisin. kusan bebekler için mamalar olduğunu duymuştum. kusan ve ishal olan bebeklerin suya gereksinimi fazla olurmuş. su vermeyi ihmal etme. kendine ve bebeğine iyi bak.
sezince bu konuda haklı benim kullandığım pompa elektrikli bir pompaydı ve sağdıktan sonra mutlaka bebeğimi emziriyordum hem kanallar tıkanmasın hemde son süt en besleyici sütmüş onuda direk alsın diye düşünüyordum....
ay arkadaşım ne güzel yazmışsın bak öldürcenmi demiş dr. ne doğru demiş takılma yaaa annesütü diye çocuk aç kalcak benim kızda 2600 doğdu 2 ay annesütü aldı kendimi paraladım süt için aynı sen gibi kan teriçinde saatlerce sağdım 10 cc geldi ama bu arada sürekli mamayla destekledim aç bırakmadım huysuzlandırmadım boş karna hava doldurup gazlandırmadım.yapma canım benim ver bebeğine uygun mamayı.4 ayda biz yoğurt ve meyveyle başladık ek gıdaya öyle 14. ayları beklemedik o ne öyle ya bebek 1 yaşını geçicek öyle ek gıda alıcak sonra yemicek istemicek olmaz kuzum sen dr.git hemen ne öneriyosa onu yap.1 yaşına gelene kadar yumurta peynir fındık ceviz tahin sırf kahvaltı bunlar düşün mahrum kalıcak çocuk yada çorbalar sebzeler olurmu hiç yaaa,hemen dr.a danış güzelim...
ayy sanırım 14. ay diyen arkadaş sadece 4 yazmak istedide yanlış oldu galiba hani bnede çok yüklendim şimdi bidaha okuyunca kesin yanlışlıkla yazmıştır diye düşündüm...:))
slm kızlar. benim bebişin 3.ayı doldu. sezeryanla dogum yaptım ve ne yazıkki sütüm gelmedi şuandada ancak bir çay bardagı yarısı kadar oldugu için doktorunda talimatıyla mama veriyoruz 2 haftalıktan bu yana. 4. aya başladıgımız için acaba meyve suyu versemmi. bide bebellac 4.ay irmikli falan var. ondan versem mi? bide buaralar çok kusuyor. benim kızım hiç kuzmayan bi bebekti. şimdi ne olduda içtiğinin nerdeyse hepsini çıkarıyor.yardım lütfen...:sinifsinif:
mamaya mecbur kalmana uzuldum sende benım gıbısın...benım bebegımde cok kusuyo..mama bebegın tum bunyesını alt ust edıyo...5aydan sora azalıyo tammamıyla bıtmesede
az kusuyorsa sorun yok ama bardaktan boşanır gibiyse hasta olabilir doktora götür derim