önceki konum ile ilgili yeni bilgiler ve bir kamu hizmeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gul2016

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
6.282
13.206
Trafik dostu konusunun aslı. Ne oluyor acaba?

Yukarıda linkini verdiğim konum kapatılmıştır ve öyle kalmasını istediğim için yeni bir konu açtım. Eski konumu bilmeyenlerin vaktini almak istemem. Çok merak edenler için de özetleyim. Eşim arabasına çarpan ve küçük çizik şeklinde çok küçük hasar veren ve zararı karşılamak isteyen kadına “zarar önemli değil” demiş ve kahve içmek için telefon numarasını istemek gibi absürt bir davranışda bulunmuş kadın da vermiştir. Eski konuda kah yanlış anlaşılmış kah tarafımdan eksik anlatılmış olduğu için bazı anlaşılmamış unsurlara açıklık getireceğim ayrıca bu konunun sonlarında bazı site üyeleri için faydalı olabilecek bir tablo sunacağım. Site yönetimi veya moderatörler isterlerse bu, hangi ifadelerin hakaret ve suç unsuru oluşturduğuna ilişkin tabloyu site kuralları bölümünde ve / veya üye olunurken kabul edilen sözleşmede veya istedikleri yerde kullanabilirler. Tablo’nun içeriği şu an için sınırlı, kabaca oluşturulmuş ve geliştirlmeye açıktır ve arzu edildiği taktirde kapsamını genişletip daha kapsamlı bir tablo da sunabilirim.

Mune alıntı yağamadığım için sizin önceki konuma yazdığınız yorumun bir cümlesini burada copy paste yaparak alıntıladım: Yorum yazanlar eleştirilerinde ayarı kaçırmış mıdır bilmem, uygunsuz mesajlar varsa rapor edilsin ama denk geldiğim mesajlarda benim gibi düşünenler benzer şeyleri yazmışlar Gül’e.

Mune Hanım kusuruma bakmayın ama sizin gibi düşünenler benzer mesajlar yazmamışlar bana. Öyle yazılan yorumlar başımızın üstüne. Kaldı ki sizin gayet seviyeli ve düzgün, hassas bir yazım tarzınız var. Elbette sizinki gibi seviyeli yorumlar beklemek burada bir hayal. Ama bana gerizekalı, gavat, Ahlaksız, sapık, grup seks yap diye hakaret edenler, eşimi tacizci, tecavüzcü, hırsız, katil, seri katil şeklinde suçlayanlar sizin gibi düşünen ve benzer şekilde yazan insanlar mı oluyorlar?

Ha konumda bunu sormamıştım ama kocan seni aldatıyor denmesini bekliyordum. Konumu açtığımda ve konunun içerisinde binlerce kez ben bunu sosyalleşme olarak adlandırmadığımı belirttim. “kocam sosyal “demem ve bununla ilgili örnek sunma sebebim kocamın kullandığı kılıfın daha iyi anlaşılabilmesi içindi, aklamak için değil. Ben ise bunu sosyallik olarak görmediğimi defalarca yazdım anlaşılmadı. Anlaşılması için daha nasıl yazmam gerekiyor bilmiyorum. Kocam 50 yaşında ve andropoz ama bir de 6ay önce açık kalp ameliyatı geçirdi 3 saat kalbi durduruldu, beyne oksijen gitmedi, beyni yandı diye aklamaya da çalışmadım, oysa bunu özellikle belirtirdim ki barı kocamın bu saçma davranışı, bazı çevresinde böyle ameliyat geçirmiş merhametli üyeler tarafından aklansın. Bunu da es geçtim.

Burada bir parantez açıp cevap hakkı doğduğu için şu öğrenci olayına açıklık getireyim. Eşim İngilzce öğretmeniği yapıyor ama lisede veya herhangi bir eğitim kurumunda değil. KPPS Kursunda da değil. Senaryo yazmaya bayılanlar bu konuda da senaryo yazmış. Eşim bazen şirketlere, bazen de bireysel ya da grup dersleri veriyor, çoğunlukla da online veriyor. Eşim verdiği dersin ders ücretini bizzat öğrencilerden alıyor. Bu durumda öğrencileri eşimin iş vereni ve patronu pozisyonunda oluyorlar. Eşimin burada herhangi bir şekilde kötüye kullanabileceği bir konumu yoktur. Eşimin öğrencilerinin tümü yetişkin insanlardır. İş yaşantısında İngilzceye ihtiyaç duyanlar, iş icabı yurt dışına gidecek olanlar ve bazen de emekli olup yurt dışı seyahati yapmak isteyenler de eşimden ders alabiliyor. Öğrencilerinden bazıları eşimden yaşça büyük. Ancak hepsi yetişkin insanlar ve sadece aldıkları ders saati ücretini ödüyorlar, almadıkların dersin ücretini ödemiyorlar. İstedikleri anda ders almayı bırakabilirler ve maddi kayıpları olmaz. Memlekete binlerce dil kursu ve özel ders veren öğretmen var, eşimden kimsenin ders alma zorunluluğu olmadığı gibi kimse kahve içmek zorunda da değildir. Eşimin öğrencilerine toplu olarak kahve içmeye davet ettiği olmuştur. Kadın / erkek öğrencileri de eşimi başbaşa kahve içmeye davet etmiştir. Hatta eşim evde akşam otururken onu telefonla arayıp kahve içmeye çağıran da olmuştur. Kim kimi taciz etmiş? Otostop olayına gelince bizim ilçe küçük bir yazlık ilçe 1 merkez mahalesi ve 5 mahaleden oluşur. Otostop kültürü çok yaygındır. Birisi “ne o orası şirinler köyü mü?” Demiş evet ne tesadüf ki burada lakabı şirinler köyü olan bir yer de var. Merkez mahalesi ile X sahilin arası 1,7km ve yol yokuşludur, kimse sıcakta yürümek istemez, Y sahili ise komşu mahalede ve 4 km uzaklıktadır. Mahalleleri dolaşan minibüs 2 saate bir kalkıyor. Dolayısıyla yaşlısı genci herkes otostop çeker, ben de kaç kere otostop çektim sayısını bilmiyorum. Yani eşim otostopçu avına çıkmış değil otostopçular genelde araba avına çıkmış halde. Eşim o malum gün Merkezden konumu x ile y sahili arasında olan evimize dönerken merkezden birileri X sahiline otostop çekmiş, eşim de götürmüş, indirmiş, tam önünde birileri durmuş otostopla merkeze çıkacak, onları da merkeze geri çıkarmış, sonra birileri daha durdurmuş… Ha normal bir insan “bana ne ben 2 kez taşıdım zaten, başkaları taşısın bunları da ” der almadan geçer ama eşim almış. O malum gün ben barınakta yaralı bir kediyi büyük şehire veterinere götürmüştüm. Eşim de bu yüzden üzülmüş ve canı sıkkındı. Almış o otostopçuları da ve bu anlattığım şekilde 5kez otostopçu taşımış, (1,7km) ve benzin parasını düşünmemiş.. En sonuncusu da genç bir çift denize girecek yer arıyorlarmış, Eşim de Y sahiline gittiniz mi? demiş onlar da gitmedik deyince götürmeyi teklif etmiş onlar da memnun olmuşlar. Sadece en fazla 1 saat kalmışlar orada (ben şehire gidip kediyi bırakıp hemen geri geldim oradan biliyorum) Çift denize girmiş meşrubat içmiş sonra merkeze geri dönmüşler arabada da çadır muhabeti olunca eşim bizim çadırımız var isterseniz ödünç verebiliriz demiş. Çok gereksiz bir şey olmuş biliyorum ama bunun neresi eşimi tacizci, tecavüzcü, sapık, seri katil, hırsız yapıyor?. Sinekten böcekten korktuğu için asla kamp yapmayan bir adam niye onlara katılsın?

Mune

Mune Hanım siz beni burada kaç senedir az çok tanıyorsunuz. Ben en ufak konuda burada kavga çıkaran, kavgacı bir tip miyim? Genelde de sakinimdir burada da sakinliğimden gerilmiş insanlar konya ovası demiş çünkü konuyu açarken kocama küfürler savurarak açmamı, drama yaratmamı, telefonu da “kocamın bir tarafına ameliyatla çıkartılacak şekilde sokmamı” bekliyorlar ama benim büyük olaylarda sakin kalan bir yapım vardır. Ben bu yaşıma kadar, babamın ölümü, türlü hastalıklar ve buradaki çoğu yarı yaşımda olan üyelerin görmedikleri büyük olaylar yaşamış ve sakin kalabilmiş bir insanım. Yalnız yaşarken, gece yarısı evime giren hırsızı tek başıma kovalamış sonra da sakin sakin polisi arayıp, kendime çay demleyip sonra kapımı penceremi kapatıp geri uyumuş bir insanım. İzmir depremlerinde millet panikle ikinci üçüncü katlardan aşağıya atlamaya kalkarken, geceyi sokakta geçirirken, ben deprem anında bile, sonrasında da evden bile dışarıya çıkmamış soğukkanlılıkla geçmesini beklemiş biriyim. Buradaki uslubum da o nedenle sakindi taa ki buradaki üyeler benim gibi bir insanı çileden çıkartana kadar…

Bana yorum olarak kocan seni aldatıyor diyenlere ok dedim. Yatağa girmesi gerekmez mesaj atmak da aldatma dediler ok dedim. Ohooo senin haberin yok kocan seni sürekli aldatıyor, kaç defa aldattı dediler, ok dedim. Yarı yaşımdakiler boynuzlarını cilala dediler peki dedim. Gerizekalısın, salaksın, gavatsın diye hakaret ettiler, sesimi çıkarmadım. Bana karşı hukuken hakaret sayılmayan sözcüklerle ama son derece aşağılayıcı ve rencide edici üslupla suçlamalarda bulunanlara da sesimi çıkarmadım. Ama eşime ahlaksız, sapık, yavşak şeklinde hakaret ettiler (yavşak sözcüğü de hakaret sayılıyormuş, yeni öğrendim hâlbuki bit yumurtası demek ne alaka ama o da hakaretmiş) onlara da bir şey demedim ama eşime, tacizci demeleri, katil demeleri, seri katıl, çocuk tecavüzcüsü suçlamaları pardon ama affedilir şeyler değildir. Ben konuda bu ifade, hakaret ve suçlamalarda bulunanları tek tek yorumları inceleyerek belirledim. Aşağıdaki listede konu içerisinde bana veya eşime edilen hakaret ve kaba sözleri listeledim. Burada site yönetimine şikayet edebilirsiniz denmış ama etmeyeceğim zira şikayet ettiğimde bu yaptıklarının karşılığı burada alacakları 1 gün, iki gün hadi 10 gün olsun ban cezası olamaz. Ban günüm dolsun sonra kaldığım yerden devam ederim. Yok öyle bir şey.

Bu ifadelerde bulunan üyelerin çoğu bir de imanlı geçinirler ama imanlı bir insanın kul hakkına giriyor muyum diye bir düşünmesi lazım. Evet kul hakkıdır bu. Kul hakkına girmekten korkmayanlar ise Türkiye Cumhuriyeti kanunlarından korksun.

Giderayak bir kamu hizmeti de yaparak burada o ifadeleri paylaştım. Avukatımla da görüştüm ama liste oluştururken kullandığım kaynakların adreslerini de burada paylaştım. Bu listeden bakarak hangileri hakaret, hangileri değil, hangileri suç herkes kendi yorumunu incelesin öğrensin.

Ben 4,5 yıldır bu foruma üyeyim, pro üyelik de bana hediye edildi, bu süre bana 8-10 yıl gibi geldi nedense. Ne var ki kalite gitgide bozuluyor, seviye gitgide düşüyor. Ben artık burada böyle bir ortamda bulunmak istemiyorum ve ayrılacağım.

Lütfen bu konumu da kapatın. Mune

Kimse de cevap yazmasın. Mune hariç bu mesajıma cevap vereni direkt şikayet eder engellerim.

Kul hakkından korkanlara ise söyleyim. Hayır bana bu hakaret ve suçlamalarda bulunanlara hakkımı helal etmiyorum.

Bana burada bulunduğum süreç içerisinde seviyeli ve kibar uslupla yorumlar yazan üyelere ise sonsuza kadar hakkım helaldir. Herkese iyi bayramlar.

Eskilerden hatırlayan ve özleyenlere gelsin. Gözde de Allahaısmarladık diyor ve iyi bayramlar diliyor. Tarçın kızımızı ise maalesef 3 ay önce 15 yaşında kaybettik.

Tablo

Kelime /ifade​
Hakaret mi değil mi?​
Hakaret sayılıyor ve cezası​
Aptal
Hakarettir
3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası.
Ahlaksız
Bazı kaynaklara göre hakaret değil (Hakaret Sayılmayan Kelimeler Yargıtay (2024))​
Bazı kaynaklara göre hakaret sayılıyor (Hakaret Sayılan / Sayılmayan Kelimeler)​
Arsız​
Hakaret değildir​
Boynuzlu
Hakarettir
Hakaret sayılıyor. Cezası belirtilmemiş.
Çük​
Bununla ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadım.​
Dallama
Hakarettir
Hakaret sayılıyor. Cezası belirtilmemiş.
Deli
Hakarettir
Densiz​
Hakaret değildir​
Fingirdeşme​
Hakaret değildir​
Gavat
Hakarettir
Gerizekalı
Hakarettir
Gevşek /Geniş​
Hakaret değildir​
Gıcık​
Hakaret değildir​
İğrenç​
Hakaret değildir​
Katil
Hakarettir
Karaktersiz​
Hakaret değildir​
Kötü / kötü niyetli​
Hakaret değildir​
Laubali /cıvık​
Hakaret değildir​
Manyak
Hakarettir
Öküz
Hakarettir
Pislik
Hakarettir
Salak / Salak mısın
Hakarettir
Saygısız​
Hakaret değildir​
Sapık
Hakarettir
Şerefsiz
Hakarettir
Tacizci /tecavüzcü
Hakarettir
Tebelleş​
Terbiyesiz​
Hakaret değildir​
Yalaka​
Hakaret değildir​
Yalancı​
Hakaret değildir​
Yavşak
Hakarettir
yılışık​

Basın Yayın Yoluyla İftira Suçu: Basın ve yayın yolu deyimi; her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik kitle iletişim aracıyla yapılan yayınları ifade etmek üzere kullanılır (TCK m. 6/1-g). Radyo, tv, gazete, internet gibi tüm iletişim araçları vasıtasıyla yapılan yayınlar basın-yayın faaliyeti olarak kabul edilir. Basın - yayın araçları yoluyla, herhangi bir kimse hakkında hukuka aykırı bir isnatta bulunulması ve yetkili kamu makamın bu hukuka aykırı isnadı öğrenmesiyle iftira suçu işlenmiş olur. Basit iftira suçu cezası, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıdır (TCK md. 267/1). (İftira Suçu, Şartları ve Cezası)

Mune Hanım siz beni burada kaç senedir az çok tanıyorsunuz

Size iddia ettiğiniz hakaretler edilmişse ve şikayet etmiyorsanız sizin tercihinizdir, hakaret edenleri direkt dava edeceğim diyorsanız da yine sizin tercihinizdir yasal hakkınızı kullanırsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…