Doğuma Hazırlık Önceden cinsiyet belirleme ile ilgili düşüncelerim (kızlar okuyun)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

levin_34

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2012
31
2
16
Kocaeli
Kızlar araştırdığım,okuduğum ve doktorlara sorduğum kadarıyla bazı kanılara vardım; yumurtlama döneminde ilişki olursa erkek olacağına inanılıyor ama burda %60 erkek,%40 kız oldu şeklinde oy verilmiş; yani yumurtlama günü tek ilişkiyle kızı olanlar da çok; adetten hemen sonra kızı olan da var oğlu olan da;yumurtlama döneminden sonra da aynı şekilde hem kızı hem oğlu olanlar var ayrıca çatlatma iğnesiyle dr.tavsiyesiyle yumurta çatladığında yapılan ilişkiyle kızı olan da oğlu olan da var.ben dr.uma sordum bunları böyle birşey yok dedi iki oğlu varmış biz kızı bulamadık dedi hem öyle olsa dünyanın düzeni bozulur dedi; hatta dünyadaki kadın ve erkek oranı değişmiyor kuran dada geçiyormuş %49 küsür kadın %50 küsür erkekten oluşuyormuş dünya; ben açıkçası yaşamın kadınlar için daha zor olduğunu ve yaşadığım bazı şeylerden ötürü hep oğlum olsun istemişim çünkü bunu tam olarak ben bile farkında değildim ama bilinçaltımda öyle şeyler varmış ki nerdeyse kızım olacağını öğrendiğimde hayal kırıklığına uğradım; o da bu dünyaya çile çekmeye geliyor falan gibi daha bir sürü düşüncem var inanın elimde değil bu konuda taşlaşmış bir bilinçaltım varmış meğer; çocuk sahibi olmaya karar verdiğimizde eşime çaktırmadan erkek olsun diye bazı yöntemler uygulamaya çalıştım ama bir sene boyunca bebeğimiz olmadı iki defa çatlatma iğnesi yaptırdım oda tutmadı zaman geçtikçe bu süre zarfında yeter ki normal yolla hamile kalayım deyip cinsiyet için yöntem denemekten vazgeçtim ama artık umutsuzluğa kapılmıştım bu işin sonu tüp bebek diyordum ki oda yüzde yüz tutmuyor; sonra annemin hamile kalma yöntemini denedik ne kadar inanmasam da o da tutmazsa rahim filmi çektirecektim sonrasında aşılama tüp vs. ama o yöntem ikinci ay tuttu ve çok mutlu oldum cinsiyeti falan umrumda deil zannediyodum ama bilinçaltım öyle değilmiş heralde oğlandır diyordum kız olduğunu öğrenince bütün endişelerim su yüzüne çıktı halbuki ne gerek vardı bu kadar ayrıntılı düşünmeye, hamileyken kanımda risk göründü amniosentez yaptırdım ama sorun çıkacak diye çok korktuk yine cinsiyetini hiç düşünmedim sonuçlar temiz çıktı neyseki; diyeceğim o ki ikinci çocuk için yöntem de uygulasam tutma ihtimali hem var hem yok bu yöntemlere güvenmiyorum kızlar siz ne düşünüyorsunuz benim durumum ve düşüncelerim hakkında?

gebelik bölünde süper anneler topiği var canım senin bu anlattıklarını bizzat deneyen yaşayanlar var...kimisi isteeğine kavuştu kimisi beklemede kimisi de benim gibi hamile kalmaya çalışıyor...senin hamileliğin hayırlı olsun bu arada ben annenin yöntemini merak ettim anlatır mısın?​

aslında demek istediğim bebeğin cinsiyetine Allah karar veriyor hadis bile var tutanların tesadüfen tutuyor diye düşünüyorum ya da bol bol dua etmeli; annemin yöntemine gelince yaşlı bir ebe kadına karın sardırdım ben bir de söylediği fitili kullandım ikinci ay hamile kaldım

kızlar eskiden kadınlar bilmeden hamile kalırmış ne diyet ne yumurtlama dönemi dört beş tane oğlu olanlar nasıl denk geliyormuş her seferinde ben cinsiyet Allah tarafından tayin ediliyor diye düşünüyorum Allah ne dilerse onu veriyor kullarına tutanlar da sanki tesadüfen tutmuş gibi düşünüyorum benim gibi düşünen varmı bilmiyorum yumurtlama döneminde kızı olanlarda çok bence en etkili yöntem dua edip istemektir gibi geliyor ama aslında bu yöntemlere de inanmak istiyorum ama bakıyorum da bir yöntem birinde tutmuşsa diğerinde tutmamış olabiliyor garantisi yok sanırım!!

Canım sana katılıyorum. Ben oğlumu anne karnında doğumuna bir kaç gün kala kaybettim. Daha sonra çok şükür bir kızım oldu. Bir oğlum daha olsun o kadar çok istedim ki.Kaybettiğim bebeğimi bir gün aklımdan çıkaramadım. Cinsiyet seçimi ile tüp bebek denedim. Cinsiyet belirleme evet tüp bebekte yüzde 99 fakat bebeğin tutunması yüzde 99 değil. 2 yumurtanın ikisi döllendi, ikiside erkek bebekti, bir tanesi sağlıklı olduğu için transfer edildi ve bebeğim bana tutunamadı, hamile kalamadım, Hani tüp bebek yüzde 99 du. Ben ne tüp bebeğe, ne diyete, ne yumurtlama zamanına inanıyorum yaşadıklarımdan sonra. Tek şey var oda Dua. Eğer Allah ol derse oluyor. Tuttu diyenlerde tesadüf, zaten 2 seçenek var, ya kız ya da erkek. Bundan sonra cinsiyet konusunda yapacağım tek şey var oda DUA.

bizim de komşularımız vardı her defasında bir oğlumuz olsun istediler sonuç olarak 4 kızları var :)
cinsiyetin bende allahtan geldiğine inanıyorum. ben 9 ay hamile kalabilmek için çok uğraştım olmadı en son olmazsa olmasın dedim ve hamile kaldığımı öğrendim. sonra eşimle inşallah kızdır dedik hep bana erkek gibi geliyordu hatta üzülüyordum. ah keşke kız olsaydı ama olsun sağlıklı olsun yeterki demeye başladım fln derken bi öğrendim cinsiyeti kız. inş sağlıklı doğar bebeğim, cinsiyetinİ öğrenmeden önce de çin takvimi vs ne varsa baktırdım bende çin takvimi ve hücre yenilenmesine göre yaşa 4 yıl ekleyerek bakıyolardı ya o tuttu. hamileliğinizi onlara bakarak ayarlarsanız tutabilir düşüncesindeyim.

ymb bebeğini kaybettiğine çok üzüldüm canım Allah inşallah gönlüne göre versin tüp bebekte yüzde yüz değil malesef biraz kısmet işi bence bu işler Rabbim dilerse olur ama tüp bebekle türkiye de cinsiyet seçimi yapılıyormu onu bilmiyordum

özdencim oğlan olacağını düşünerek neden üzüldün Allah gönlüne göre vermiş neyse ki güle güle büyüt bende de tam tersi oldu nedense yazdığım sebeplerden ötürü,erkek çocukları hayata 1_0 önde başlıyor ve daha rahat büyüyolar gibi geliyor ben de erkek istemiştim ama nasip en doğrusunu Allah bilir

Sağol canım. Tüp bebeği Kıbrısta yaptırdım. Burada yapılmıyor doğru. Tutacağına o kadar emindim ki, Çünkü 2 kez hamile kaldım, ikisinede ilk ayda hamile kalmıştım. Allah ol demeyince hiç bir şey olmuyor.

kızlar benim de kızım olcak eşimle benim ilk çocuğumuz ve bir oğlumuız olmasını çok istiyorduk hayırlısı böyleymiş vatana ailesine hayırlı bir evlat olsun da allahtan tek dileğim bu şimdi ikinciye inşallah

evet canim erkekler hayata 1/0 önde başlıyorlar ama ailemde ve çevremde yaşadıklarımdan sonra bİR kadının mutlaka 1 kızı olması gerektiğine inandım ve gördüm. inan bana erkek çocugun ne kadar seni severse sevsin ilgili olursa olsun günün birinde ona muhtaç olduğunda bakıcı tutmaktan başka hiçbişey yapamıyo seni evine bile alamıyo gelin istemiyo, ama kız cocugu kocasını öyle bÖYLE ikna edip anne babasıyla rahatca ilgilenebiliyo herşeylerini yapıyo yalnız bırakmıyo. erkek çocugu elin kadınıyla evlenince sen anne baba olarak dış kapının mandalı oluyosun ama kız cOCUGUN imkanı olsa hergün ziyarete gelir seni yalnız bırakmaz. çevremde yaşadıklarım hep bu yönde kız çocukları daha düşkün oluyolar ailelerine erkek cocukları daha pervasız oluyolar düşüncesiz yani.

doğru tesbit valla benimde abim var ha var ha yok biz iki bacı gider geliriz anne babamıza yaşlılar sadece biz bakarız o bakmaz ilgilenmez

özdencim haklısındır belki ama ben de çevreme bakıyorum erkek çocuklarını ilerisi için garanti gibi görüyolar hele eskiden hepten öyleymiş; insanlar da kızı verince gidiyor ama oğlan hep anne babasının arkasında oluyor gibi düşünüyolar ve bazı erkekler aileye çok düşkün oluyor,anneler erkek çocuklarını nasıl pohpohluyor daha kıymetli oluyolar sanki altın doğurmuşlar işi bu duruma getiren yine biz kadınlar anlıycan; ben kız olsun erkek olsun çocuğumdan bir beklentim olmaz gibi geliyor şimdiden söylüyorum bunu, benim erkek isteme nedenim daha rahat büyüyolar kız çocuklarının daha çok derdi oluyor sanki inşallah düşündüğüm gibi olmaz inşallah ilerde iyiki kızım olmuş derim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…