• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

önceden bakımlı olup dogum sonrası kendini kötü bakımsız hisseden varmı depresyon

eskısı gıbı olmak mumkun degıl zaten bu hepımız ıcın gecerlı cunku bebeklerımızın hayatlarını yasıyoruz elbet onlar buyuyunce rahatlıcagız bırazda olsa ama 0-3 yas arası bıraz sabırlı olmak gerekır bendede aynı dert var bebegım ıcın ısden cıktım 5 kılo fazlam var bır turu veremıyorum aslında vermek ıcın caba sarfedemıyorumkı spor yapacak zamanda yok ama boyle zamanlarda en guzel yontem bıkac saatde olsa annemıze kayınvalıdemıze bırakıp kuafore yada spor salonuna gıtmek yada esınızle dostunuzla bı yerlerde kahve ıcmek ben yapmaya basladım kızlar ıse yarıyor nefes aldıgını hıssedıyosun

Insan bu ruhla asla verimli olamaz ben eşime düşman oluyorum bagzen ne rahat diye çok güveniyo bana oh rahat oyun oynuyo bilgisayarda gözüme batıyo bende bitik halde duş almak lüks oldu insan kendine acıyo önceden titiz bakımlı evimi bile temizliyemiyorum biraz sorumluluk vermak lazım eşlere hamilelikte hep o yaptı işleri şimdi sudan çıkmış balık gibiyim şimdide yapıyo ama bana yetmiyo

eşim en büyük moral kaynağım en büyük destekçim şükür ALLAH razı olsun ondan...çok yeni bi anneyim ama gerçekten çabuk yoruldum sıkıldım evdeyim hep şükürsüzlük etmek istmem ALLAH çok büyük bi hediye verdi bize ama kendime gelmek istiyorum bende artık eski halime dönmek eşime kahvaltı hazırlamak çeşitli yemekler yapmak giyinmek onun için...geçecek bu günler ama o zamanda 2. çocuk olursa :))))ALLAH eksikliklerini göstermesin çoooook tatlılar ama ya

bebeklerimiz herşeye deger benim eşimde tek moral kaynagım hep kendimi güzel hissettirir ama artık yeni bi hayat başladı bi şekilde yeni düzen olcak elbet

bende 36 günlük anneyim ve kızım kolik evde tek başımayım yatakdan nasıl kalkıyosam saçım başım öyle yemek yemeye fırsarım yok kaşa göz sıra gelmiyo ama bu durumdan çok rahatsızım çok ötü hissediyorum kendimi ama geçici bi zaman napıyım böyle idare edicem kilo umurum da değil veririz elbet. beni en iyi bebeği kolik olanlar anlar herhalde.düşünün bugün sabah 8 de kalkdı kızım ve 18:00 da uyudu ve bu zaman zarfında hiç durmadan aglıyo sabır çekmekden başka bişey yapmıyorum.

cok iyi anliyorum cunku ayni dertten muzdaribim tuvalete bile gidemiyorum bazen hatta girince geri cikmak zorunda kaliyorum ciglik cigliga agliyor yavrum:çok üzgünüm:

Hepinize sabir versin Allah,benim bebisim 4 ayligini bitirdi ama cok uslu ve sakin:nazar: bir kiz yani simdilik oyle daha sonra ne olur bilemem ki oyle oldugu halde ben kendime zaman ayiramiyorum nedendir bilmiyorum ama canim yapmak istemiyor bazen zoruma gidiyor aynadan bakinca kendime ama ne yapalim anne olmak buymus demek ki

Son düzenleme:
bebek zamanımızı alıyor tabi hayatımızın eskisi gibi olması imkansız :(:1no2:

Son düzenleme:
benim kızım 16 aylık oldu ve ben doğumdan sonra bir türlü toparlanamadım.ayrıca çalışıyorumda işe bile makyaj yapmadan geliyorum genellikle benimkisi ilk başlarda doğumla alkalıydı fakat şuan zamanım olsada yapmak istemiorum bu durumda beni kötü etkiliyor

valla kızlar aynı beni anlatmışsınız..benim kzımda 13 aylık ve annem bakıyo çalıştığım için..bende sizler gibiyim ..önceden çok bakımlıydım kendine bakardım ama şimdi nerde akşam saat 11 oluyo artık benimde pil bitiyo bi yerde bırak makyajı kaşı gözü uyumaya bile vakit kalmıcak yakında

ınsan o kılolarla dogumdan sonra kendını kotu hıssedıyor,ama sızler hıc tombik suratlı cırkın bır kadın gordunuzmu.bana tombık ınsanların yuzlerı cook guzel gelıyor.hele bırde hafıften bır makyaj yaptımı ınsan kaybettıgı guvenı gerı kazanıyor bence.bebegıne daha sevecen daha guleryuzlu verımlı oluyor,cunku ıyı hıssedıyor kendını.bır donem aynını yasadım.dogumdan sonrakı ruh halım berbattı,kılolar vardı,esım ısten cıkartılmıstı,ben dogumdan once ısı bırakmıstım ama ınsanın etrafındakı olumsuzluklara olumlu bakabılmesı ıcın,once kendını ıyı bır ruh halı ıcınde hıssetmesı gerek.sıhırlı degnekle once kendıne cekı duzen vermelı,aynaya baktıgında kendını gordugunde 'ben dogum gıbı bır mucızede bas rol oynadım,ben bunu basarabıldıysem hembakımlı bır es bakımlı bır anne de olabılırım dıyebılmelıyız.yıne sabah oldu yıne kosusturmaca baslıyo dıye gozumuzu yenı gune acarsak, ogun gecmek bılmez.ama gıyınıp makyajımızı yapıp(toplam 10dk.mızı almaz) bırde bısmıllah cekıp tebessumle ıse baslarsak zman su gıbı gecer gıder tadına doyamayız.BENCE

sabır sabır sabır nereykadar,,kendimizden geçtik varsa yoksa çocuklar,,buna birde ev işi yemek temizlik eklenir al işte bence anne olmak herşeyden vazgeçmek,asla eski yaşantına dönememk eşine dahası kendine zaman ayıramamk,,yorgunluk sinir stres uykusuzluk artı dğm,,birde dğm sonrası depresyon,,,2 bçk yıl çocuksuzdk şimdiki aklım olsaydı bi 10 yıl yapmazdım,,çünkü bittim tükendim kendimden geçtimm, (ben asla eski ben olamayacğm)

evet kendime eşime vakit ayıramıyorum ama yinede meleğim için sabrediyorum..kimse anne baba oolmanın kolay olacağını sölemedi ki bu geçici bi dönem ve ben bu dönemi atlatıcam..inanıyorum...bu kadar karamsar olmayın hanımlar ya onlar sahip olabileceğimiz en güzel hediyelerimiz..güldüğünde herşeyi unutuyorum ben ve onun için herşeye değerrrrr..Allahım isteyen herkese nasip etsin anne olmayı..

benimde kizim dogdukanda 5-6 ay sonra eski hayatima dönebilmisidm eski kiloma kavusmus bakimlarimida yapiyordum,suan kizim 3 bucuk yasinda birde oglum oldu oda 3 bucuk aylik,hala 10 kilo fazlam var,kas biyik orman oldu ,arada aliyorum ama firsat buldukca ,eskiden body kremleri felan eksik etmezdim banyodan cikmam 45 dakkami alirdi bazen simdi 10 dakkada girer cikar oldum,parfüm felan almaz oldum,magazalarda kiyafet felan hic bakmiyorum kendime artik ,kilolu oldugum icin,saclarim eskiden hep fönlü cikardim simdi o taradigiml kaliyor bazen bagliyorum ,ev temizliigi eskiden 3 güne bir kesin yapardim ,ama simdi 10 günü buluyor yani dip köse temizligim bir ütü bitiriyorum ertesi gün bir sepet geri cikiyor,ev dagnik oldumu cok agresiv oluyorum,cocuklar ögle uykusuna yattimi yaparim diyorum islerimi onlar yatinca elim ayagim kimildamiyor sarjim bitmis oluyor önceleri yattigimda uykuya dalana kadar biseyler düsünür ,yarin ne yapsam nereye gitsem felan diye düsünürdüm,simdi kafami yastiga koydumu rüyaya daliyorum,esimle özel iliski meselesindede hic olmasin his aramam :) durumum cok vahim naisl düzelicek bilmiyorum

Back