• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

önceden bakımlı olup dogum sonrası kendini kötü bakımsız hisseden varmı depresyon

kocayanak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2009
194
1
96
48
Ankara
Dogum sonrası kendini kötü hiseden varmı benim gibi önceden bakılı güzel olmaya alışkındım şimdi aynaya bakcak zaman yok bebegimede çok titizim bana zaman kalmıyo eşohmanla çıkıyorum dışarı 5 kiloda fazlam kaldı emziriyorum ruh durumum çöktü hiç böyle kötü hissetmemiştim kendimi

kıloda sorunum yok ama kendıme bakamıyorum.arda zamanım olunca baska seyler yapıyorum.aynaya bakmak bıle ıstemıyorum cıtkınlesmıs gıbı hıssedıyorum :(

Canim oyle dusunme tabikide her anne guzeldir.. Bende ayni senin gibiydim hep evde eshomanlarla otururdum hic disari cikasim gelmezdi kendime zaten bakacak zamanim olmuyordu bebegim surekli emmek istedigi icin birsey yapamiyordum,ama artik ilk sabah uyandigimda hemen makyajimi yapiyorum hazirlaniyorum sonra bebegimle ilgileniyorum cunku kendini iyice birakirsan ben cirkinim diye dusunursen daha kotu olursun ruhen...

aynen kızlar :((
doğumdan önce nasılda süslü püslü ve titizdim ..
doğumdan sonra bebekten fırsat kalmıyor hiçbişeye duşumu bile zor alıyorum,çoğu kez duşu yarıda kesip çıkıyorum bebek ağlayınca..
vs vs yani bebekle ilgilenmekten arta fazla zaman kalmıyor kalan zamanda da mecburen yorgun olduğum için dinleniyorum..
benimde moralim bozuluyor kendimi kötü paspal hissediyorum ama saolsun eşim çok teselli ediyor beni.. çok anlayışlı ilgili davranıyor,eskisi gibi olduğumu vurgulamaya çalışır geçici bir süre oğluna aitsin felan der..
kilom yok çok şükür doğum yapalı 40 gün oldu eski kilomdayım 2 kilo fazlam var ama çok güzel bir bayan olamıyorum :( yani kendime bakamıyorum aynaya bakmadığım günlerim oluyor
bebeğim ek gıdaya geçene kadar evdeyim sonra işe başlıcam vallahi açık konuşmak gerekirse bir an önce bekliyorum işe başlamayı..
tamam bebeklerimiz için herşeyi yaparız ama sonuşta eşlerimizde var ben eşimin karşısında paspal paspal görünmk istemiyorum eski günlerimizi özlüyorum romantik akşam yemeklerimiz,türkü barlarda karşılıklı türkü şöyleyişlerimizz :((( napim yaa ..
neyseki bu günlerde geçecek bebeğimiz büyüyünce eski halimize dönecez kızlar üzülmeyelim dimi..

çok konuştum kusura bakmayın

Canim oyle dusunme tabikide her anne guzeldir.. Bende ayni senin gibiydim hep evde eshomanlarla otururdum hic disari cikasim gelmezdi kendime zaten bakacak zamanim olmuyordu bebegim surekli emmek istedigi icin birsey yapamiyordum,ama artik ilk sabah uyandigimda hemen makyajimi yapiyorum hazirlaniyorum sonra bebegimle ilgileniyorum cunku kendini iyice birakirsan ben cirkinim diye dusunursen daha kotu olursun ruhen...

canım bende öyle yapmaya çalıştım bir süre ama mahvoldum ayakta duracak hal kalmadı bebeğimin uykusu çok kısa sürüyor geceleri defalarca uyanıyorum ,dolayısıyla sabah erkenden kalkıp makyaj ı bırak duşumu zor alıyorum ben yaa,bebeğim daha 2.ayına girdi biraz büyüyünce uyku düzeni olunca inşallah biraz kendime zaman ayırırım ..kaydirigubbakcemile2

3 haftalık anneyim ama eskisi gibi bakımlıyım
saçlarım tesettürlü olduğu halde herzaman fönlüdür kaşım gözüm hep bakımlıdır hafif makyaj bile yapıyorum soluk göründüğüm için çok zaman almıyor salmayın bence kendinizi

cnm aynı sorunu bende yaşadım.kızım 4 yaşında oldu hala aynıyım.galiba biz anneler böyleyiz.kızımın beslenmesi,giyimi kuşamı ,derken gün içinde kendime hiç zaman ayıramıyorum.olsun cnm sakın üzülme biz anneyiz...

zaman probleminden öte benim canım eskisi gibi süslenip püslenmek istemiyor. temiz bir şeyler giyiyorum. bebeğimi kucağıma aldığımda kusuyor kirleniyor hemen. demekki işe gitmek bana yarıyormuş. evde olsam devamlı böyle bezgin olucam. gerçi şu an bebeğim çok küçük belki biraz büyüyüp dışarıya çıkmaya başlayınca herşey normale döner (umarım)...

bende oğlum yeni doğduğu zamanlar böyleydim kilom yoktu ama giyinip süslenmek psikoloji düzeltiyor ne zamanki eski kıyafetlerim olmaya başladı kilodan değilde karın kaslarının sıkılaşmasından sonra daha iyi hissettim kendimi biraz alışveriş gezmeler falan derken işe başlamam özgüvenimi eskisindende daha çok yükseltti çünkü herşeyim güzel artı birde anneyim:))) umarım sizde kısa süre sonra bunu hissedersiniz

bende 36 günlük anneyim ve kızım kolik evde tek başımayım yatakdan nasıl kalkıyosam saçım başım öyle yemek yemeye fırsarım yok kaşa göz sıra gelmiyo ama bu durumdan çok rahatsızım çok ötü hissediyorum kendimi ama geçici bi zaman napıyım böyle idare edicem kilo umurum da değil veririz elbet. beni en iyi bebeği kolik olanlar anlar herhalde.düşünün bugün sabah 8 de kalkdı kızım ve 18:00 da uyudu ve bu zaman zarfında hiç durmadan aglıyo sabır çekmekden başka bişey yapmıyorum.

allah yardımcın olsun bende gece gündüz yalnız bakıyorum darma duman oldum ruhen bedenen beni en iyi alıyan benim gibi olnlardır geçici oldugunu bilmek rahatlatmıyo insan bunalıma giriyo evde dört duvar bide bakımsız lık kuaförden çıkmıyan ben imdi saçımı zor yıkıyorum insan etrafınkilerin senin durumunu fark etmesini istiyo bebeklerde önemli

aynene bende bakamıyorum
üstüne üstelik 15 kilo fazlam var
nasıl vereceğim yaaaaaaaa
walla aynalara küstümmmmmmm

valla bnde yetısemıom,kızmdan kln zamnda temzlık yemk utu...cok sıkıldım..dus almk bıle mucıze oldu..yıne bakıorum kndım ama eskısı gıbı aslaaaaaa olmaz..

oğlum doğduğundan beri herşeyim değişti. biraz büyüyünce eskisi gibi kendime zaman ayırabilirim sanıyordum ama yanılmışım. oğlum şimdi 20 aylık ama o kadar yaramaz bir çocukki anlatamam. tuvalete gitsem dahi arkamdan ağlıyor. sürekli ilgi istiyor.. çok zor bir çocuk benim oğlum... üstelik 18 kiloda fazlam var. gerçi 6 kilosunu verdim diyete devam ediyorum.. eskiden bir kıyafeti giydiğimde şap diye üzerime otururdu şimdiyse bedenime göre bir şey bulamıyorum.. ne kıyafet alasım geliyor ne giyenesim.. anne olmak çok zormuş çokk...

okadar iyi anlıyorum ki hani bagzı kadınlar hep bakımsızdır sıradandır onlar için zor olmamalı ama bizim gibi tipler hayata küsüyo benim 3 , dogumum hiç kilo pıroblemim olmamaıştı ama ilk defa 5 kilom kaladı görenler inanmaz okadar doguma ama huy işte hep güzel olmaya alışmışım işte duş alcak boşluk yok eşehman hayatım oldu dışarda baıkımlı birini görünce iyice sinir oluyorum hala rofle mı yaptırcam hamılelık dogum emzirmek insan ruhunu teslım ediyo

benim oğlum 4.5 aylık.ve çok uslu bir bebek.bu güne kadar hiç uykusuz kalmadım allaha şükür:nazar:kilo konusunda çok dikkatliydim hamileyken.aldığım 13 kiloda gitti..şuan kendime zaman ayırabiliyorum.eskisi gibi saçımıda yapıyorum makyajımıda.kızlar kendinizi salarsanız arkasıda gelir ,böyle dvm eder..

arkadaşlar bende hayatım boyunca ınsanların ılgısını ceken parmakla gösterılen bı genç kadındım:) ve zaten benı yıkan seyde bu ki şimdi suanda hıc eskı halımle alakam yok sacıma fönumu cekıyorum kendım allık suruyorum en azından aksamları ama kılolarım benımde kafama takılan ... neysekı eskı eşofmanlarıma gırmeye basladım:D yakında hepsı gıdıcek kılolar gıdıcek bakımlı bı anne olucam ıste o zaman anneliğin tadınnı daha guzel cıkarıcam:)))

Benimde eski halimden eser kalmadı okadar bakımlıydımki şimdi eşofmandan başka birşey giymiyorum dışarı çıkarken çünkü bebekle beni ancak eşofman paklıyor kilo problemim yok çünkü eridim yorgunlukdan:) hani bir dirhem et bin ayıp örter demişler ya doğru demişler valla 55 kiloyla hamile kalmışdım 50 kiloya düşdüm birde uykusuzluk üstüne sanki çökdüm resmen kuaför deseniz bazen haftada 1 zor gidiyorum fön çektirmeye çocuğu götürmek istemiyorum domuz gribi şu bu hastalık korkusundan ee anneme bırakıyorum yok acıkdı durmadı uykusu geldi bir panikle huzursuz huzursuz zor bela gidip geliyorum oda gidebilmek için karnını tok uykusunu almış olacakki ayarlayıp çıkayım şöyle asırlar oldu sanki avare avare vitrin bakmayalı hep bir panikle gidip geliyorum zaten sağolsun yarım saat sonra annem aramaya başlıyor ne zaman geliyorsun durmuyor çocuk diye:)))) birazda benden kaynaklanıyor sanırım çok titizleniyorum herşeye herşey dörtdörtlük olsun istiyorum hiç bir şeyi şaşmasın eee evin işi yemeği kızıma ayrı yemek pişiriyorum 10 aylık şu an zaten yapışık ikiz gibi yaşıyoruz arkadaşında dediği gibi tuvalete girsem kapının önünde ağlıyor bende ne enerji kalıyor ne mecal süslenmeye zaten dışarı çıkmakda bir mesele kızımı giydirip mamalarını hazırlayıp yedek kıyafetler karnını doyur uykusunu uyumuş olsun.Benim çok uzun saçlarım vardır fön çektirip açık bile bırakamıyorumki hemen asılıyor:)))))) çekiyor fön çektirip at kuyruğu yapmak zorunda kalıyorum yani sonuçda bakımlı olan nasıl oluyor bilmiyorum ben pek beceremiyorum.Kızlar bebekleriniz emerken bakımlı olmakda dışarıya çıkmakda inanın daha kolay ek besine geçdikden sonra büyüdükce işler artıyor herhalde şöyle 3 yaşına gelince biraz kolaylanır işler diye umuyorum

hemen herkes bu dönemden geçiyor anladığım kadarı ile benim kızım 20 aylık. şimdi bakınca 2 aylıkken herşey daha kolaymış diyorum. şimdi tuvaletin kapısında bekliyor beni. giyinmek istemez atta atta deyip durur. büyüsün kendimize bakarız diye düşünmeyin dahada bakamıyorsunuz.
birazda evde bebek bakanların sorunu bu. çalışıyor olsak o ağlasada mecbur hep aynı saatte hazırlanıp evden çıkmamız gerekecekti. bende çözümü böyle buldum.
uykusuzda kalsam yorgunda olsam işe gider gibi aynı saatte kalkıp önce kendim hazırlanıyorum. sonra gerisi geliyor.

ben yaaaa doğumdan önceki halimle doğumdan sonraki halim inanın banyodan banyoya saçımı taradım moralim çok bozuk sen bu hallere düşecek kızmıydın diyorum kendime ev işi yemek çocuk kocam derken kendime ayıracak vaktim kalmıyo ınanın tuvalette bile rahat değilim
am eskiden herzaman makyajlı bakımlı temiz titiz neyse yazmıyım yazdıkça moralim bozuluyo

Back