• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onbinlerce Memura Kötü Haber!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Onbinlerce memur, 1 Ocak'ta uygulamaya geçmesi gereken ücretsiz servis hizmetinin başlamaması nedeniyle hayal kırıklığına uğradı.

Memurlar, toplu sözleşme çerçevesinde kazandığı hakları uygulamaya koymayan kamu kurum ve kuruluşlarına isyan etti. Memur-Sen ile birçok kamu kurumu mahkemelik oldu. Duruma el koyan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplu sözleşme ve hakem kurulu kararlarına uymayan kurum ve kuruluşların listesini istedi. Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, toplu sözleşme ile bakanlıkların merkez ve bağlı kuruluşlarında çalışan memura servis hizmeti verilmesinin karara bağlandığını söyledi. 4 ay geçmesine rağmen sadece bir bakanlıkta servis hizmetinin başladığını belirten Tonbul, "Memur, her ay yol parası ödemeye devam ediyor. Hakkımızın peşine düştük, birçok kurumu mahkemeye verdik" dedi. Hükme bağlanan ancak kurumların uygulamaya geçmediği daha birçok konu olduğunu da vurgulayan Tonbul, "Bakan Faruk Çelik, toplu sözleşme hükümlerini hiçe sayan tüm kurumların listesini istedi. 18 Nisan'da Devlet Personel Başkanlığı'na listeyi ilettik. Gereğinin yapılması bekliyoruz" diye konuştu.
HEMŞİRE DERTLİ
Hacı Bayram Tonbul, toplu sözleşmede mutabakata bağlanan fakat hayata geçirilmeyen bazı konuları şöyle sıraladı: Maden tetkik aramada çalışan memurlara yemek yardımı verilmesi. Orman korucularının, büyük şehirlerde belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanması. Nöbet ücretlerinin yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde yüzde 50 artırımlı ödenmesi.
MEMURUN 200 LİRASI GİTTİ
2014-2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmeye, 'Maliye, İçişleri, Sağlık, Milli Eğitim, Ulaştırma, Kültür ve Turizm, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatında çalışan memurlar servis hizmetinden yararlanır' hükmü yazılmıştı. Bu kapsamdaki memurlar, 1 Ocak 2014'ten itibaren işe geliş ve gidişlerinde ücretsiz servis kullanarak, aylık 100 ila 200 liralık yol masrafından kurtulacaktı.
Kaynak: Takvim

İyisi de kötüsü de memur. Özelciler ne zaman bu ülkenin vatandaşı kabul edilecek?

Hep memurlar düşünülüyor bu ülkede zaten. Memur mağdur, memura yazık. Tamam aldıkları maaşlar az olabilir ama çoğu memur kapağı bir devlet yerine atalım da gerisi olur diyor nasılsa memurlar en fazla başka yere sürülüyor işten çıkarılma derdi yok çok yüz kızartıcı bir suç olmadığı sürece şimdi de ücretsiz taşıt istiyorlar maaşlarından gidiyor diye iyi tamam istesinler arasınlar haklarını ama bu ülkede bir de özel sektör gerçeği var ki bu kişiler memurlar kadar da maaş alamayabiliyor ve kaç araç değiştiriyor hiç düşünen yok. 3.5 sene özel sektörde tabiri caizse it gibi çalıştım üç kuruşa. Ne gecem ne gündüzüm ne hafta sonum vardı öyle 23 nisan,1 mayıs tatili nerede dini bayramlarda bile iki gün izin yapsam 3. günü çalışırdım ama memur 9 da geliyor zaten iş yapmak canı isteyene kadar 10 oluyor birazcık baksa 12 zaten öğle tatili 1.5 saat gel yine çay keyif. Ben şu an üniversitede işçiyim görüyorum memurun durumunu hele hele emekliliği yaklaşanlar, emeklilik zamanı gelip geçtiği halde hala çalışanlar genç nesile yer açmayanlar hiç çalışmıyor alakaları yok işle güçle. Masabaşında ne kadar yoğun olursan ol önündeki işi biliyorsun, tatillerin var, dinlenme zamanın var, giriş çıkış saatin belli benimde öyle şu an. Ben yanımda çalışan memurdan daha çok çalışıyorum ama yaptığımda iş değil yani özel sektöre nazaran memur ise tüm gün bilgisayarda oyun oynuyor. Haketmeyen o kadar insan var ki sözüm meclisten dışarı.

Back