Onlar sana olmaz dedkce sana dha bi tatli gelmis anlasilan :) ne dym cnm adam gercektn iyse tani ve kacirma derim.bnde cok bi yas farki yok.erkegn biraz olgun olmasida iydr.bahsettgn arkdslar baska knulardada ddkleri cikiyorsa sende hak ver derim belki disardan olumsuzdr ama sen istedgn icin belki bazi seyleri gormuyorsundr.yasin dha cok kucuk dha ilerde kimler cilar karsina..
karşınızdaki insanın yaşından çok davranışına bakın iyi niyetli olup olmadığına allah korkusu olup olmadığına anlaşıyor musun vs vs yaş bu kadar önemli değil kafalar uyuşsun yeter ki
sizi anlıyorum önemli olan şey iyi insanla karşılaşmış olabilmek nerde nasıl tanıştığınız önemli erkeğin nasıl biri olduğunu yani tanımanız önemli daha bunları öğrenmemişken etrafınızdaki yakınlarınızın söylediklerini takmamanız gerekir eğer sizin bildiklerinizin dışında bildikleri varsa açıklamalarını isteyinUyuşamadığımız ya da çok farklı düşündüğümüz pek bir konu yok.Ben güveniyorum zaten ama o kadar kolay güvenme diyorlar vs.Günümüzden de kaynaklı herhalde herkeste bir en kötüyü düşünme durumu var ama kızamıyorum onlara da.Üzülüyorum sadece.
Yaş farkı önemli değil karşındaki kişinin sana verdiği değerin farkındaysan hem yaş farkı da fazla değil bence mesela benim teyzelerimin eşleriyle aralarında 10 yaş var ve ikisininde evlilikleri gayet iyi gördüğüm kadarıyla yanındaki kişilerde seni önemsedikleri için söylüyorlar malum yaşadığımız şu günler korkutucu
Onlar napsin..
Kimi iyiliginden seni dusundugundendir kimi ise kiskancligindan dusunuyormus gibi yapip kotulugunu isteyendir..
Karar senin..
Ya kulaklarini kapayip emin adimlarla belirli bir cizgin ve karakterinle adami taniyacaksin acele etmeden..
Ya da arkadaslarini dinleyip yoluna bakacaksin..
Ben hep şöyle düşünüyorum yaşlı çiftlerin arasında yaş farkı olanlar mutlu ve mesut yaşıyorlar onca yıla rağmen demek ki o kadar korkutucu değilHaklısınız zaten o yüzden kızgın falan değilim onlara.Bunaldım sadece biraz.Yaş farkına beklediğimden daha olumlu yaklaşıldı ama sevindim ne yalan söyleyim :) Ben bile daha sert bakıyordum.
Bazıları iyiliğe girer bazıları kıskançlığa genellemeyelim lütfen ikisini ayırt etmek lazım ki; uyarmaları genel olarak yaşlardaki heriflerin 18 17 yaş aralığındaki kızlarla dalga geçmesini herkes benimsemiş durumda. O yüzden uyarılar yapılıyordur.
önce şunu sorayım 18 yaşındasınız lise son mu yoksa universitede misiniz?
ne farkı var, yaş aynı yaş demeyin, gercekten farklı.
Uyarılman doğal ama haddini aşıp konumunu şaşıranlara gereken cevabıda vermelisin. Acıtasyon yaptığını düşünmüyorum bunu başka yerde de dile getirme yanlış anlaşılabilir çünkü abartılacak yaş farkınız yok.
Sana iyi geliyormu, sana değer veriyormu, mutlumusun onunla, yanlışını görmedin ve işte o adam budur! diyebiliyormusun? Tüm bunlara evet ise cevabın, kaybetme. Ama yanlışını görürsende hayatının merkezinde değil, kolaylıkla çıkarabilmeyi göze al körü körüne de bağlanma..
Bencede en önemlisi o insanda huzur ve mutluluk bulabiliyor musun? Öyle ise elini tut bırakma. Çünkü öyle birini kolay bulamazsın hayat da. Bazeleri hayati boyunca öyle birini bulamıyor!
Türkiye daha çok on yargili ve maalesef azıcık cahil bir ülke. Ben Türkiye mi çok severim ama maalesef öyle. Ebelerimiz, hatda annelerimiz hala batıl inanca inanan ve "o neder, su neder" diye diye yasayan insanlar. Yavaş yavaş bu düşünce değişmesi lazim. Nasıl hz. Muhammed sav ilk karisi 25 yas ondan yaşlıydı ve ne kadar çok severdi onu? 20 yas fark ne ki?
Sadece önemli olan bisey var! Esasdan çok gencsin ondan his etkilerin dogrumu yada sadece sana biri lazim diyemi öyle hissediyorsunuz yada belki de ilk aşkın diye gözün kormu. Bunlar önemli. Adam iyi niyetlimi ona dikkat et. Ve kendini kullandırma. Gozun açık olsun!
Allah kolaylık versin
Benim 25 yaşında 26 yaşındaki arkadaşlarım lisede okuyan kızlarla ilgilenmeyi çok seviyor. Nedenlerini sorduğumda aldığım cevap ''Onları kandırmak kolay oluyor.'' oldu. Tiksindim resmen. Akıllı olun ne kadar akıllı olursanız o kadar tırsar sizden.Aynen öyle herkes en kötüsüne alışmış haklı olarak , o yüzden pek sıcak değiller zaten.Ama en baştan duvar oluşturmakta enteresan geliyor işte bana...