Ön yargı mı dersiniz?

Normalde 7 yaş hiiiç önemli değil hatta yaş farkı zaten önemli bir şey değil ama iki tarfta olgun birer yetişkinse. Sen daha yetişkinliğe ilk adımlarını atıyorsun. 18 ve 25 yaşın bakışları yaşanmışlıkları anlayışları zevkleri istekleri beklentileri tarZları o kadar ama o kadar bambaşkaki... Yinede tabiki olöaz diye bir şey yok ama dikkatli adımlar at acı çekmemek için kendini fazla kaptırma derim ben.

Üniversitedeyim :)

bunu sordum çünkü siz her ne kadar yaş itibariyle benzer düsüncede olsanız da karsınızdaki kisinin lise ogrencisi olmanızı düşünmemesi bir olmayacak.
üstelik üniversite ogrencisi olmanın biraz daha sorumluluk getirdigi, kendinize dair kararlarda daha özgür oldugunuzu ve ayaklarınızın üstünde durmaya calısmanın nasıl birsey oldugunu yeni de olsa farketmissinizdir muhtemelen.

aranızdaki yaş farkı karsınızdaki kisi icin kullanıyor-kullanmıyor ayrımını yapabilmenizi saglamaz,
fakat su da bir gercek ki tecrubeleriniz aynı degil,
hatta yaş farkında baglı olarak sizin 7yaş büyük biriyle yaşayacaklarınız sizin yaş ve tecrubenize gore de degisir; universiteye ilk girdiginizdeki düsünceleriniz ile son sınıfa geldiginizdeki bakış açınız da bir olmaz.

yerinizde olsam akranım biriyle birseyleri kesfetmeye calısmayı tercih ederdim,
siz deli dolu gezmek, konserlere gitmek isterken 25yaşındaki biri calısıyor ve kendi parasını kazanıyorsa eglenme bicimi, ve simdi yaşamak istedigi seyler daha farklı olabilir,
onun hayatına uyum saglamak adına isteklerinizden vazgecmeyin,
sizi abi gibi yönlendirmesiyle -düsüncelerinizin deneyimlerinizle tam oturmaya baslayacagı bu zamanlarda- onun kontrolune girmeyeceginizden emin olun,
toylugunuzdan yararlanmasına izin vermemeye calısın,
eger onunla birseyler yasamak istiyorsanız temkinli ve kendinize ciddi anlamda güveniyor olmalısınız,
dolayısıyla arkadaslarınızın yaptıgı uyarıları haklı buluyorum.
fakat ilişkiyi bitirmeniz gerekiyor mu? bunun kararı sizde.
eger 30yaşında deseydiniz ne işin var o adamla derdim. aradaki yaş farkına ve konumlarınıza baglı olarak hayattan beklentileriniz, hayalleriniz arasında da ciddi farklar olurdu.
şu anki ilikinizde de ortak noktalarınız neler, siz kişisel hayatınızda tam olarak nelerden zevk alıyorsunuz ve onunla uyum saglayabilecek misiniz bunlara dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Benim 25 yaşında 26 yaşındaki arkadaşlarım lisede okuyan kızlarla ilgilenmeyi çok seviyor. Nedenlerini sorduğumda aldığım cevap ''Onları kandırmak kolay oluyor.'' oldu. Tiksindim resmen. Akıllı olun ne kadar akıllı olursanız o kadar tırsar sizden.

bu mesajınıza gercekten cok şaşırdım.
benim arkadaslarım da universite son sınıftayken bile hazırlık ogrencilerini saf, akılsız gorur, cocukca istekleri oldugunu düsünüp tahammul edemez "ne ugrascam" diye düsünürlerdi, normal arkadas olarak bile ortama girseler konusmalarına tavırlarına tahammul edemezlerdi,
hatta bir arkadasın yeni yeni flort ettigi bir kız vardı da maalesef ben de dahil olmak üzere getirmesin diye yanımıza gelmesinler isterdik.
tabii bir o kadar da zekası ve okuduklarıyla yaş farkını ortadan kaldıran kisiler de tanıdım.

ancak hala sizin dediginiz "kandırması kolay" şeklinde tercih edilmeleri... şaşırmaktan kendimi alıkoyamıyorum. tiksinmekte haklısınız.
ne de olsa ergenlige girdi, fiziksel gelisimi yerinde diyip 16yaşa kadar düşer bu bakış açısı. tek kelimeyle igrenc.

senin kötülüğünü istemiyorlar..bunalmana gerek yok..belki sende olsan aynı şekilde davranırdın..söylediklerine kulak ver bence..

X