- Konu Sahibi zoryasamak
merhabalarr bende muhasebeciyim maalesef! 6 yıl oluyor ama hala öğrenemediğim bilmediğim şeyler var ve bu işten acayip sıkıldım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
mrb bısey sorabılırmıyım ..ben ııbf ogrecısıyım da muhasebede hangı klonuları ıslıyosunuz acaba normal bı fakulteyle paralal mı gıcıyo konular ? artı 3 ay kısa bı sure degıl mı cok merak ettım de
merhabalarr bende muhasebeciyim maalesef! 6 yıl oluyor ama hala öğrenemediğim bilmediğim şeyler var ve bu işten acayip sıkıldım
canım işeyrinde neler yapıyosun ve ne kadar ücret alıyorsun?
Canım neler yaptığımı ve ücretimi yazcıam ama gülmek yok tamammı :) .Ben muhasebe bürosunda çalışıyorum
Fatura işleri
Ba-BS formları hazırlama
Kdv,muhtasar,geçici vergi vs.beyannamelerini düzenleme
Banka hesapları,cari,stok takip
Sgk işçi giriş ve çıkış bildirgeleri beyan etme ve takip
Bordro hazırlama
Çek,senet
Bilanço,mizan hazırlama
Vs..
Hımm birde dışarı işleri var tabi adres değişikliği,iş yeri açılış falan var onlarıda takip ediyorum.Ayrıca temizlik(patron ayrıca psikopatlık derecesinde temizlik hastası),çay yapma,telefonlara bakma
Ve aldığım ücret 650 TL ssk yok,yemek yok,yol parası yok. Bu kadar ücret almamın sebebide patrona göre müşterimiz azmış ondanmışmış.Böyle bir mantıkta düşünüyolar tabi.
GÜLÜNCEK BİŞİ YOK HAYATIM BUNDA YA AYNI DERT BENM DE BAŞIMDA VAR BUNLARA İleven temizlik çay işleri de var vergi dairesi ve bankaya da gidiyorum 700 tl ama bu ay zam bekliyorum 800 istiyorum 4 senedir buradayım nerede ise ama aldıüım para gülünç git markette kasiyerlik yap 1000 maaş veriyolar bunlar niye böyle adalets,z bilmiyorumCanım neler yaptığımı ve ücretimi yazcıam ama gülmek yok tamammı :) .Ben muhasebe bürosunda çalışıyorum
Fatura işleri
Ba-BS formları hazırlama
Kdv,muhtasar,geçici vergi vs.beyannamelerini düzenleme
Banka hesapları,cari,stok takip
Sgk işçi giriş ve çıkış bildirgeleri beyan etme ve takip
Bordro hazırlama
Çek,senet
Bilanço,mizan hazırlama
Vs..
Hımm birde dışarı işleri var tabi adres değişikliği,iş yeri açılış falan var onlarıda takip ediyorum.Ayrıca temizlik(patron ayrıca psikopatlık derecesinde temizlik hastası),çay yapma,telefonlara bakma
Ve aldığım ücret 650 TL ssk yok,yemek yok,yol parası yok. Bu kadar ücret almamın sebebide patrona göre müşterimiz azmış ondanmışmış.Böyle bir mantıkta düşünüyolar tabi.
canım hangi ildesin sen :26:
GÜLÜNCEK BİŞİ YOK HAYATIM BUNDA YA AYNI DERT BENM DE BAŞIMDA VAR BUNLARA İleven temizlik çay işleri de var vergi dairesi ve bankaya da gidiyorum 700 tl ama bu ay zam bekliyorum 800 istiyorum 4 senedir buradayım nerede ise ama aldıüım para gülünç git markette kasiyerlik yap 1000 maaş veriyolar bunlar niye böyle adalets,z bilmiyorum
Tatlım ben mersindeyim
Aslında bazen diyorum biliyormusun kasiyer olsammı diye çünkü bi müşterimiz var market,kasiyerlerin aldıkları maaşa bakıyorum 1000 Tl civarı.Ve ben bu lanet iş yüzünden tekrardan Öss ye hazırlanıyorum bu dönem gireceğim.He bu işlerin yanı sıra birde sorumluluklar var bi rakam yanlış yaptınmı hoopp herşey tepetaklak oluyor. 6 senedir bu işi bilmeme rağmen fırça yemediğim gün yoktur yani.
Canım sende maaşına zam iste kesinlikle senin hakkın ilk iş yerimde bende 5 sene çalıştım ve zam yapmıyor diye çıkmıştım.
isticem ama bakalım hem ev geçindirmek hem çalışmak zor bide böyle maaş az olunca insanın şevki kırılıyor bnde diyorum çıkayım başka yere gireyim diye ama yeni yere adapte olmak zor gerçekten aynen senin çektiklerini çekiyorum kahve yaparsın bu niye böyle olmuş bi iş yaparsın bu niye böyle bıktırırlar insanı bide bizim müşteri sayımız oldukça çok sizin ne kadar
Canım bizim müşteri sayımız 30 civarı.Ama ne olursa olsun isterse 1 tane müşterin olsun muhasebe bürosunda iş hiiiç bitmez her zaman bişeyler olur ben 500 e yakın müşterisi olan bi yerdede çalıştım aynı yani.Doğru diyosun hem ev geçindirmek hemde sorumluluk isteyen ve yoğun olan bi işte bu kadar maaşla çalışmak.
Off çok dertliyim bu konuda sabaha kadar dert anlatabilirim yani
yani sonuçta iyi muhasebeci olsa daha çk müşterisi olurdu müşterilere de sana davrandığı gibi davranıyosa böyle müşterisi olmaz bizde çok var 120 işletme 30 basit usul 30 bilanço var ama muhasebe ücretini düşük alıyorlar o yüzden bu kadar çok bu kadar müşterileri var bize verdiği maaşa bak
Haklısın canım ama emin ol ki muhasebe bürolarındaki maaşlar en fazla 900 civarıdır ondada işin ehli patronun sağ kolu olman lazım.
ön muhasebeciyimmmmmm özel bi şirketteyimm işimi çokkk seviyorummm ama devlett istiyorumm bi yandan kpss ye calısıyorum
:) :) malesef fabrika istiyorum ben aslında ama eşim izin vermiyor ona da insanlar iş bilmeden başlıyor o maaşa off off sende iste bence cnm zam yada değiştir yerini en iyisi
ön muhasebeciyimmmmmm özel bi şirketteyimm işimi çokkk seviyorummm ama devlett istiyorumm bi yandan kpss ye calısıyorum
mervecim,ön muhasebe büyük şirketlerde tutulmaz zaten..yani dışarda muhasebe bürosu mutlaka vardır fakat kimi firmanın işlem hacmi fazla oluyor tüm işler şirkette oluyor sen ön -genel muhasebeyi birlikte tutmuş oluyorsun...dışarıda sanmıyorum çok çok az firmada vardır sadece kendi işini yapabilmek..şahsen birden fazla yerde çeşitli büyüklükte firmalarda çalışma fırsatım oldu..sektör de önemli bu arada,o sabah 9 akşam 9 mesailer için gıda sektöründe ,boya sektöründe ( bu sektörlerde çalıştım) hiç bir zaman o şansın olmaz,cumartesi günleri çalışırsın...tek bir yolun olsun..insan kaynaklarını hedeflemişsin madem bu yönde araştırmalar ve çalışmalar yap..maksat para biriktirmekse ik da da başlayıp biriktirebilirsin.hem tecrüben olur..muhasebeden uzak dur şimdiki aklım olsa aman aman....temizlikti,çaydı,şuydu buydu o kadar aşağılanan bir meslek kii maalesef..bilen de bir bilmeyen de üstelik...
cnm ya ama son sınıfta benı ıse alırlar mı kı ınsan kaynakların abılemıyorum kı orasını da (( aslaında benımıcın hava hos ben ınsan kaynakları ıstıyorum ama on muhasebeye benı alırlar gıbı gelıyoda ınsan kaynaklarına bılemıyorum muhasbecılık olayını sadece para kazanmak amaclı ıstıyorum cuınku sanırım bulundun ıs yerınde yukselme ımkanın yok dımı muhasebede