Ön muhasebeciler ve genel muhasebeciler hepinizi buraya davet ediyorum

valla arkadaşlar yatıp kalkın dua edin hiç olmazsa bir işiniz var. 2010 yılında 4 yıllık işletmeden mezun oldm ve hala daha işim yok
Boşuna okumus diyorum artık. Mali müsavirin yanında calışmak istiyorum düsünün para bile istemiyorum ama hayır neymiş işi bilmem
gerekiyormuşş. Kimse beni işe almadan nasıl ögrenicem ben .Bu arada istanbullu olanlar gercekten cok sansılı istanbuldada iş bulamıyorum demeyin sakın
yetişrmek için eleman arayan o kadar çok mali müsavir var ki parasına bakmadan gidin.Burada ben bursadayım gerçekten iş konusunda
berbat bi sehirrrr

kızlar valla öyle güzel bir konu açmışsınız ki gerçekten konu sahibine çok teşekkür ederim burada yorum yapan herkes bir şekilde muhasebe mesleğiyle ilgileniyor ve çalışıyorlar bunun için sizlere bazı sorularım olacak ve bunları yanıtlarsanız o kadar mutlu olacağımki bilemezsiniz öncelikle 20 yaşındayım,evliyim ve açıköğretim muhasebe ve vergi uygulamaları bölümü 2.sınıf öğrencisiyim ,bu sene hayırlısı ile mezun olacağım fakat hala mezun olduktan sonra iş konusunda ne yapacağımı bilmiyorum küçük bir ilçede yaşadığım için üzülerek söylüyorum iş imkanlarıda o kadar fazla değil.Muhasebe işleten birkaç işyeri var ,öncelikle benim bu mesleği çok iyi kavrayabilmem ve öğrenebilmem için buralara başvurmam gerekiyormu ? Yoksa staj falan olanağı var mı?İnanın bu mesleğim konusunda hala yapmam gereken şeyler nedir ?geleceğim nasıl olacak?soruları beni bütün gün evde nette araştırmaya sevk ediyor ve gün sonunda elim bomboş bir şekilde yanıtsız sorularımla başbaşa kalıyorum ve çok bunalıyorum Ben bu mesleği gerçekten öğrenmek ve çok iyi bir şekilde yetiştirilmek istiyorum,sadece açıköğretim kitaplarını okuyup ,video seyretip ,soruları çözüp sınıf geçmekle gerçekten olmuyor bu işler diploma açısından bu dediklerim önemli fakat ezbere dayalı bir eğitim olduğu için bilgiler kullanılmadığı zaman gerçekten bende uçup gidiyor :44: mesela sorsanız bana geçen sene 1. sınıfta şu dersteki şu terimin anlamı ne diye hatırlamam çünkü aradan çok zaman geçti ve bilgileri kullanmadığım için unuttum .Çok fazla uzattım ama bana gerçekten yardım ederseniz en azından bu gece yastığa başımı rahat bir şekilde koyabileyim (bu arada son bir ekleme acaba okulumu bitirmeden de hemen birinin yanında çalışmaya başlasam olurmu?sizce ne yapmalıyım ?)

kızlar sizlere güvenip derdimi paylaştım ama hiç kimse cevap bile yazmadı hiç aranızda online olan muhasebeci arkadaşımız yok mu benim soruma yanıtlayacak özel mesaj da atamıyorum yeni üye olduğum için, YİNE SORULARIMLA BAŞBAŞAYIM

cnm bendeankarada iibf ögrencısıyım muhasebe ezber ısı degıl aksıne mantık ısı cnm terımlerı falan var sadece onlar ezber ısı yevmıye defterı defterı kebır falan hep mantık ısı ve de daha gecenlere muhasebe sınavım vardı malum fınal haftası kozkoca bı sınıfın muhasebe sınavı ıgrenc gectı yanı muhasebe bız ogrencılerın korkulu ruyasuı konumunda sedece sen zorlanmıyosun yanı rahat ol ::) ayrıca aof ye staj yok dıye bılıyorum ben cnm ve de ımkanın varsa eger ben sana ıngılızce ogren derım ogrenkı dıgerlerınden farkın olsun ıse gırmen kolaylassın

muhasebede de ihtiyaç varmı ingilizce bilmeye valla eğer öyleyse yandım ben zor işim hoş liseden kalma yine biraz aşinalığım var dile karşı ama yinede dil öğrenmek zor iş bu arada o muhasebe mantığını kavramak için hemen işe başlamam gerekiyor, yoksa deneyim olmadan hiçbir şekilde ileride kendi iş yerimi açma imkanım bile olamayacak sanırım :44: gerçekten benim sorularıma cevap verdiğin için teşekkür ederim birazcık da olsa bilgilendirdin beni ,ama bana asıl bu mesleği yapan kişiler cevaplasalar daha tatmin olacak cevaplar alabilirim .

Son düzenleme:

merhabalr herkese bende muhasebeciyim adayım aslında çünkü öğrenilecek o kadar çok şey varki ben t.m.l mezunuyum 1.5 senedir bi büroda çalışıyorum bende ilk başta parasına bakmadım girdim ve öğrenmek için çok çırpındım ama hergün yeni bişe öğreniliyo o yüzden işin içine ne kadar erken girilirse o kadar iyi ama yakındada evlilik var bende napcam bilmiyorum kurumsal biyer istiyorum şirkette filan satti daha iyi oluyo ama öğrenmek içinde 1 yada 2 sene kalmam gerekli napsam bilemedimm

mühendis olarak iş bulamayınca ben de ön muhasebeci olarak çalıştım 2,5 yıl. ön muhasebecilere niye temizlik ve çay yaptırırlar anlamış değilim. patronların bu hem etinden hem sütünden yararlanıyım tavırları yok mu, insanı çileden çıkartır.bundan sonra ön muhasebeci olarak çalışmayı düşünmüyorum ama eğer olur da yine çalışırsam, ayrıca temzilik ve çay işlerine bakan bir elemanları yoksa , asla kabul etmiycem çalışmayı. varsın aç kalıyım..

keşke herkes mesleğini istediği şartlarda ve koşullarda yapabilse ama (ülkemizin hali ,insanların davranışları) birşeyi öğrenmek istiyorsan her zorluğa katlanacaksın ,ÖNCELİKLE EZİL SONRA SEN EZ MODU ,ZİNCİRLEME SİSTEM VAYY HALİMİZE

canım evleneceksen, saat konusu şirketlerde daha düzenli olduğu için senin ve eşin için daha iyi olur.Çünkü evlendikten sonra bazı şeyler değişiyor ve hem evine hem eşine hem kendine zaman ayırman gerekiyor eğer ki birde planda çocuk varsa sorumlulukların daha fazla oluyor ,bu yüzden saati belli olan bir işte çalışman daha iyi (fakat bu 1,5 sene büroda çalışmanın seni geliştirdiğine inanıyorsan bunu yap)

muhasebe kursunu yeni bitirdim ve bir restoranta işe girdim...sadece fatura girip ürün ve kasa takibi yapıyorum..başlangıç olarak 800 verdiler marta 1000tl olucaktı...istediqim proqramıda yüklediler...ama girdiqim 2. hafta kasada açık çıktı kasaya 4 kişi bakıyoruz...patron oqlu kızı ve ben...fatura bana kesildi paramı kestiler..bende çıktım...

senin adına üzüldüm canım aslında maaşı güzelmiş ama tabi bu şehrine göre değişir (ben küçük bir ilçede yaşadığım için bana göre yeterli bir maaş)muhasebe kursu deyince aklıma geldi ,ne kadar ücrete ve ne kadar sürede muhasebe kursuna gittin öğrenebilirmiyim sakıncası yoksa

canım ben istanbuldayım devletin açtıqı ücretsiz kurslar var biz ismek diyoruz...meb onaylı sertifika veriyorlar...yaklaşık 3 ay sürüyor...

canım ben istanbuldayım devletin açtıqı ücretsiz kurslar var biz ismek diyoruz...meb onaylı sertifika veriyorlar...yaklaşık 3 ay sürüyor...

mrb bısey sorabılırmıyım ..ben ııbf ogrecısıyım da muhasebede hangı klonuları ıslıyosunuz acaba normal bı fakulteyle paralal mı gıcıyo konular ? artı 3 ay kısa bı sure degıl mı cok merak ettım de

smmm olmama tek dersim kaldı. yaklaşık 8 yıldır bu işin içindeyim çok iyi yerlerde ve büyük sorumluluklar altında çalıştım.
şuan bana teklif edilen maaşları duyunca sadece gülüyorum ve yazık diyorum.
istanbulun sayılı devlet üniversitelerinde okudum. iki üniversite mezunuyum.
ingilizce biliyorum ve liseden beri bu işin içindeyim.
kanunları güncel olarak takip ederim.
o yüzden arkadaşımın yazdığı cavaba sonuna kadar katılıyorum.
fatura kesmekle muhasebeci olunmaz.
ben bile hala muhasebe biliyorum , muhasebeciyim diyemiyorum.
çünkü nasıl bir uçsuz derya olduğunu gerçekten işi bilenler bilir. o yüzden hiç bir zaman
ben muhasebenin herşeyini bilirim demezler.

fatura kesip, telefonlara bakıp, sisteme girişini yapan arkadaşlar muhasebeciyim demesin Allah aşkına.
küçümsemiyorum ama her sargı bezi sarmasını bilen doktorum ben demiyorsa, her fatura kesende ben muhasebeciyim demesin.

Kızlarr merhabaa muhasebeciyim demek için daha çok yolum var ama bnde bu meslektenimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…