- Konu Sahibi zoryasamak
-
:44: Pardon ama anlayamadığım bişey var benimde siz durumunuzdan şikayetçi misiniz yani?? Eğer öyleyse gerçekten donup kalıcam. Açıköğretim lisesinde okuyupta (bu duruma göre şu an ortaöğretim mezunusunuz) ön muhasebe de iş bulmuşsunuz 1060 tl maaş alıyosunuz ve haksızlığa uğrayıp sömürüldüğünüzü söylüyosunuz ve bunu söylerkende biz muhasebeciler diye anlatıyosunuz. İlk önce ön muhasebede çalışmakla muhasebeci olunmaz ki bununla ilgili tahsil görmemiş birisi ise. Sadece ofis elemanı olarak bahsedelir bu şekilde çalışan arkadaşlardan. İkincisi siz haksızlığa uğruyosanız ben ticaret lisesi ve iki üniversite mezunu olarak ayrıca genel muhasebeci olarak şimdiye kadar almış olduğum en yüksek maaş 1200 tl iken (ki asla bu parayı da küçümsemiyorum kesinlikle) haksızlığa uğrayıp sömürülen hangimiz oluyoruz bu durumda?
Muhasebecilerin Türkiye nin hiç bir ilinde kesinlikle haketmediği bir yerde olduğu doğru ayrıca kpss de kontejan konusunu hiç söylemiyorum bile. Son olarak söylemek istediğim güzel bir konu açılmış ama ben gerçek bir muhasebeciden duysaydım bunları cevabım böyle olmaz bu sorundan yana ne kadar dertli olduğumuz konusunda bi konuşma yapardım o arkadaşımla.
4 yıllık i.i.b.f. iktisat bölümü mezunuyum,asgari ücret+agi+yemek+yol alıyorum.muhasebe bürosundayım ve MALİ MÜŞAVİR STAJYERİYİM...c.tesi de dahil çalışıyorum haftanın 6 günü..buna rağmen çok şükür diycem,aynı şartlarda çok da vahim çalışan arkadaşlarım var ,nitekim ben iş bulmak konusunda epey bir zorlandım..muhasebe bürosunda diğer çalışan arkadaşlarıma göre durumum İYİ diyebiliyorum,bilenler bilir,staj imkanlarımız çok kısıtlı...bu meslek herkese kapıları açık olan bir meslek olduğu için biz daha çok çay,temizlik...vs işleri yaparız..
faturaları girmek,kesmek
mutabakatları yapıp muhasebe bürosuna fakslamak
fişleri girmek
mutabakatları yamak
kasa defteri
çek defteri
ödemelerin takibi
büronun temizliği
sabah çay demleme çay hizmeti vermek öğleye kadar
teklifleri düzenlemek ve fakslamak
telefonlara bakmak
irsaliyeleri girmek
ve ayrıya çalıştığım firmaya ait yapılan desenleri hazırlayıp makinaya gönderiyorum ve desen çiziyorum :26:
bnde bunları yapıyorum ama 658 alıyorum bursa da oturuyorum bu arada
1. ehliyet de araba kullanmaz ben her nekadar uygulamalı öğrensemde okulunda okumasamda 10 yıllık bir tecrübeye sahibim ve genel muhasebeyi tek başıma tutabilirim tabiki diploma güzel bişeydir ama şans işi canım ben açıköğretim lisesine başlamadan öncede yani senin deyiminle orta okul mezunuyken bile çok büyük bi firmada muhasebecilik yaptık evlenene kadar da orda çalıştım ve oraya temizlikçi alırken bile lise mezunu şartı arıyorlar ki ben muhasebeye girdim çayım önümdeysi masamı bile temizlikçi temizler sabah 8,30 akşam 5,30 çıkış saatimdi 1200 maaş alıp+agi+artı+ssk+servis olmasına rağmen yol parası alıyordum evlendiim için çıktım uzak bi yere taşındım şimdi sana çalıştığım firmaların isimlerini vereyim tabi sen,n 2 tane üniversite bitirmen oraya girmen için sebep değil sadece bilgili olman yeterli mevsim bahart+bsm alimünyum hatta mevsim baharatın web sitesinde videom bile var:44: Pardon ama anlayamadığım bişey var benimde siz durumunuzdan şikayetçi misiniz yani?? Eğer öyleyse gerçekten donup kalıcam. Açıköğretim lisesinde okuyupta (bu duruma göre şu an ortaöğretim mezunusunuz) ön muhasebe de iş bulmuşsunuz 1060 tl maaş alıyosunuz ve haksızlığa uğrayıp sömürüldüğünüzü söylüyosunuz ve bunu söylerkende biz muhasebeciler diye anlatıyosunuz. İlk önce ön muhasebede çalışmakla muhasebeci olunmaz ki bununla ilgili tahsil görmemiş birisi ise. Sadece ofis elemanı olarak bahsedelir bu şekilde çalışan arkadaşlardan. İkincisi siz haksızlığa uğruyosanız ben ticaret lisesi ve iki üniversite mezunu olarak ayrıca genel muhasebeci olarak şimdiye kadar almış olduğum en yüksek maaş 1200 tl iken (ki asla bu parayı da küçümsemiyorum kesinlikle) haksızlığa uğrayıp sömürülen hangimiz oluyoruz bu durumda?
Muhasebecilerin Türkiye nin hiç bir ilinde kesinlikle haketmediği bir yerde olduğu doğru ayrıca kpss de kontejan konusunu hiç söylemiyorum bile. Son olarak söylemek istediğim güzel bir konu açılmış ama ben gerçek bir muhasebeciden duysaydım bunları cevabım böyle olmaz bu sorundan yana ne kadar dertli olduğumuz konusunda bi konuşma yapardım o arkadaşımla.
4 yıllık i.i.b.f. iktisat bölümü mezunuyum,asgari ücret+agi+yemek+yol alıyorum.muhasebe bürosundayım ve MALİ MÜŞAVİR STAJYERİYİM...c.tesi de dahil çalışıyorum haftanın 6 günü..buna rağmen çok şükür diycem,aynı şartlarda çok da vahim çalışan arkadaşlarım var ,nitekim ben iş bulmak konusunda epey bir zorlandım..muhasebe bürosunda diğer çalışan arkadaşlarıma göre durumum İYİ diyebiliyorum,bilenler bilir,staj imkanlarımız çok kısıtlı...bu meslek herkese kapıları açık olan bir meslek olduğu için biz daha çok çay,temizlik...vs işleri yaparız..
canım nasıl 658 tl alıyosun yani asgeri ücret alıyosun çok az evet benim ablamlarda bursada oturuyorlar bursada iş imkanı fazla yok denecek kadar az
1. Ehliyet de araba kullanmaz ben her nekadar uygulamalı öğrensemde okulunda okumasamda 10 yıllık bir tecrübeye sahibim ve genel muhasebeyi tek başıma tutabilirim tabiki diploma güzel bişeydir ama şans işi canım ben açıköğretim lisesine başlamadan öncede yani senin deyiminle orta okul mezunuyken bile çok büyük bi firmada muhasebecilik yaptık evlenene kadar da orda çalıştım ve oraya temizlikçi alırken bile lise mezunu şartı arıyorlar ki ben muhasebeye girdim çayım önümdeysi masamı bile temizlikçi temizler sabah 8,30 akşam 5,30 çıkış saatimdi 1200 maaş alıp+agi+artı+ssk+servis olmasına rağmen yol parası alıyordum evlendiim için çıktım uzak bi yere taşındım şimdi sana çalıştığım firmaların isimlerini vereyim tabi sen,n 2 tane üniversite bitirmen oraya girmen için sebep değil sadece bilgili olman yeterli mevsim bahart+bsm alimünyum hatta mevsim baharatın web sitesinde videom bile var
2. Si bu işler bide tiple alakalı canım o yüzden hiç bi zaman 1 haftadan fazla iş aramadım orta okul mezunu olmama rağmen en büyük şirketlerde çalıştım 1060 +agi+ssk+bayram haşlıkları aldığım bu yerden evlendim ve kira sı cartu curtu var diye kabul ettim ayrıca ben şikayet etmedim bu durumdan ben gayet memnunm biraz önceden arkadaş örnek vermiş 1060 la 658 arasındaki farkı herkes bilinçlensin diye yazdım sende hemen üstüne alınmışsın
evet galiba haksızlığa uğruyorsun
:44: Pardon ama anlayamadığım bişey var benimde siz durumunuzdan şikayetçi misiniz yani?? Eğer öyleyse gerçekten donup kalıcam. Açıköğretim lisesinde okuyupta (bu duruma göre şu an ortaöğretim mezunusunuz) ön muhasebe de iş bulmuşsunuz 1060 tl maaş alıyosunuz ve haksızlığa uğrayıp sömürüldüğünüzü söylüyosunuz ve bunu söylerkende biz muhasebeciler diye anlatıyosunuz. İlk önce ön muhasebede çalışmakla muhasebeci olunmaz ki bununla ilgili tahsil görmemiş birisi ise. Sadece ofis elemanı olarak bahsedelir bu şekilde çalışan arkadaşlardan. İkincisi siz haksızlığa uğruyosanız ben ticaret lisesi ve iki üniversite mezunu olarak ayrıca genel muhasebeci olarak şimdiye kadar almış olduğum en yüksek maaş 1200 tl iken (ki asla bu parayı da küçümsemiyorum kesinlikle) haksızlığa uğrayıp sömürülen hangimiz oluyoruz bu durumda?
slm kızlar bende muhasebeciyim
selam canım hoşgeldin
ne güzel canım ya maşallah diyim yeni üyemisin :)
he unutmadan şunuda söyliyim ortaokul mezunu olarak 1060 tl alıyorsam ve sen 2 üniverste bitirip 1200 tl alıyosan oda en fazka 1200 ü ben 1 sene önce alıyodum burda bizim gibiler değil (yani senin değiminle okumamışlar) sen ofis elemanı oluyosun doğru söze ne denir dimi canım
canım nasıl 658 tl alıyosun yani asgeri ücret alıyosun çok az evet benim ablamlarda bursada oturuyorlar bursada iş imkanı fazla yok denecek kadar az
1. ehliyet de araba kullanmaz ben her nekadar uygulamalı öğrensemde okulunda okumasamda 10 yıllık bir tecrübeye sahibim ve genel muhasebeyi tek başıma tutabilirim tabiki diploma güzel bişeydir ama şans işi canım ben açıköğretim lisesine başlamadan öncede yani senin deyiminle orta okul mezunuyken bile çok büyük bi firmada muhasebecilik yaptık evlenene kadar da orda çalıştım ve oraya temizlikçi alırken bile lise mezunu şartı arıyorlar ki ben muhasebeye girdim çayım önümdeysi masamı bile temizlikçi temizler sabah 8,30 akşam 5,30 çıkış saatimdi 1200 maaş alıp+agi+artı+ssk+servis olmasına rağmen yol parası alıyordum evlendiim için çıktım uzak bi yere taşındım şimdi sana çalıştığım firmaların isimlerini vereyim tabi sen,n 2 tane üniversite bitirmen oraya girmen için sebep değil sadece bilgili olman yeterli mevsim bahart+bsm alimünyum hatta mevsim baharatın web sitesinde videom bile var
2. si bu işler bide tiple alakalı canım o yüzden hiç bi zaman 1 haftadan fazla iş aramadım orta okul mezunu olmama rağmen en büyük şirketlerde çalıştım 1060 +agi+ssk+bayram haşlıkları aldığım bu yerden evlendim ve kira sı cartu curtu var diye kabul ettim ayrıca ben şikayet etmedim bu durumdan ben gayet memnunm biraz önceden arkadaş örnek vermiş 1060 la 658 arasındaki farkı herkes bilinçlensin diye yazdım sende hemen üstüne alınmışsın
evet galiba haksızlığa uğruyorsun
Ön muhasebeciler ve genel muhasebeciler hepimizin sorunu aynı gibi açılan konulardan çevreden böyle olduğu aşikar
sizden ricam ön muhasebeci veya genel muhasebeci olarak ne kadar maaş aldığınızı yazmanız bide tahsil durmunuzu kızlar bunlar bizler için çok önemli okuduğuma göre üniverste mezunu olup bu devirde 700 tl ye çalışıp üstüne temizlik yaptıran yerler var ve iş verenler hemen en ufak şeyde işten çıkarıyorlar nede olsa 700 tl ye koşa koşa gelen muhasebeciler var bunlarda bizler oluyoruz galiba sizlerden ricam bu haksızlığa bir dur denmesi biz hemen öyle herşeye sazan gibi atlamayıp dayanışma içinde olursak hem öyle cüzi rakamlara çalışmaz hemde sömürülmeyiz
şimdi ben kendimden başlayayım ben açıköğretim lisesi okuyorum dışardan
ön muhasebede çalışıyorum çalıştığım firma lojistik firması
sabah 8 akşam 6 da çıkıyorum cumartesi 1 e kadar çalışıyorum
yaptığım işler
faturaları girmek,kesmek
babs mutabakatları yapıp muhasebe bürosuna fakslamak
fişleri girmek
mutabakatları yamak
resmi,gr hesabı ayrı tutmak
kasa defteri
çek defteri
ödemelerin takibi
eft ve havaleler
büronun temizliği
sabah çay demleme
factorıng hizmeti
teklifleri düzenlemek ve fakslamak
telefonlara bakmak
özel firma defteri tutmak işleri yazmak
irsaliyeleri girmek
Konuyu açan arkadaşım bu mesle birazda tiple alakalı demiş? Ne alaka? Çirkin ve tipi düzgün olmayan muhasebeci olupta senin aldığın parayı alamıyor mu? Ya da illaki böle iyi bir işe girmek için tip mi düzeltmek gerek? Kusura bakma yorumum biraz ağır oldu ama kendini beğenmişlik etmişsin. Ayrıca muhasebe kursuna gidenlerin bu meslekte iş bulmaya, kendilerini yetiştirmeye hakları yok mu? Bunuda küçük görmüş bir arkadaşım. Hayatta şartlar her zaman eşit olmaz. Evet ben de muhasebe yüksek okul kazandım fakat maddi durumdan gidemedim. Onun acısıyla muhasebe kursuna yazıldım ve muhasebe işi bakıcam kısmet olursa. Şimdi ben hadssizlikmi yapmış oluyorum, yoksa kendimi yetiştirmeye mi çalışıyorum? Lütfen yorum ayzarken biraz daha alçak gönüllü olun arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?