sana hemen detaylı bilgi vereyim. ayrık dişlere kompozit dolgu yapılıyor çabuk kırıldığı doğru değil ancak normal dişi bile kırabilen ekmeğin sert kısmı yada ceviz fındık gibi sert kabuklu şeyleri yememeni tavsiye ederim. renk değiştirdiği doğru eğer sigara ve bolca kahve içiyorsan renk değiştiriyor ama yok ben bunları kullanmıyorum hele hiç sigara içmiyorum dersen ve her yemekten sonra 3 kez dişlerimi fırçalarım dersen kompozit süper. lamine sadece görsel asıl çabuk deforme olan o. tavsiye etmem. ama cıkarılınca iz filan kalmaz ancak çok uzun süre kullanıp asıl dişlerine bakmazsan sararır o da yerinden çıkarsa diğer dişlerine göre beyaz kalır ancak iz kalmaz. doğan duran kompozit dolgu dr şekil verdiğinden doğan haline kolaylıkla benzetir. hatta sorar doğal sekıl vereyim mi mesela dişe tırtık yapar. eğer bana soracak olursan dişlerin bariz ayrık değilse doğal halinle kal yok çok eğreti duruyorsa ve mutsuzsan kompozit yaptır ama dediklerimi de düşün kompozitine iyi bakarsan 5 yılda gider 5 ayda da yenilemek zorunda kalırsın.
sevgiler saygılar