• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ön dışıne kompozit dolgu ya da laminete veneer yaptıran var mı

alwaysnforever

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
948
1.555
313
Ankara
Dislerim ayrık oldugu icin kompozit dolgu yaptrmak istiyorum ama cabuk kırılyormus ve renk degistiriyomus sanırım. Bir de laminete varms onu simdi yaptrp ilerde bi problem oldugunda falan ckartabilirmiyiz acaba yada eger ckartrsak diste iz falan kalr mı. Bunları yaptranınz var mı kızlar kullanslı mı doğal duruyor mu renklerinde degisme oluyo mu memnun musunuz? Ne dersiniz yaptraym mı

Dislerim ayrık oldugu icin kompozit dolgu yaptrmak istiyorum ama cabuk kırılyormus ve renk degistiriyomus sanırım. Bir de laminete varms onu simdi yaptrp ilerde bi problem oldugunda falan ckartabilirmiyiz acaba yada eger ckartrsak diste iz falan kalr mı. Bunları yaptranınz var mı kızlar kullanslı mı doğal duruyor mu renklerinde degisme oluyo mu memnun musunuz? Ne dersiniz yaptraym mı
sana hemen detaylı bilgi vereyim. ayrık dişlere kompozit dolgu yapılıyor çabuk kırıldığı doğru değil ancak normal dişi bile kırabilen ekmeğin sert kısmı yada ceviz fındık gibi sert kabuklu şeyleri yememeni tavsiye ederim. renk değiştirdiği doğru eğer sigara ve bolca kahve içiyorsan renk değiştiriyor ama yok ben bunları kullanmıyorum hele hiç sigara içmiyorum dersen ve her yemekten sonra 3 kez dişlerimi fırçalarım dersen kompozit süper. lamine sadece görsel asıl çabuk deforme olan o. tavsiye etmem. ama cıkarılınca iz filan kalmaz ancak çok uzun süre kullanıp asıl dişlerine bakmazsan sararır o da yerinden çıkarsa diğer dişlerine göre beyaz kalır ancak iz kalmaz. doğan duran kompozit dolgu dr şekil verdiğinden doğan haline kolaylıkla benzetir. hatta sorar doğal sekıl vereyim mi mesela dişe tırtık yapar. eğer bana soracak olursan dişlerin bariz ayrık değilse doğal halinle kal yok çok eğreti duruyorsa ve mutsuzsan kompozit yaptır ama dediklerimi de düşün kompozitine iyi bakarsan 5 yılda gider 5 ayda da yenilemek zorunda kalırsın.
sevgiler saygılar

Bunların ikisinide kardeşim yaptırmıştı galiba öyle hatırlıyorum
En son tel taktırdı 1 yılda kapandı
Memnun kalmadı onlardan yani

sana hemen detaylı bilgi vereyim. ayrık dişlere kompozit dolgu yapılıyor çabuk kırıldığı doğru değil ancak normal dişi bile kırabilen ekmeğin sert kısmı yada ceviz fındık gibi sert kabuklu şeyleri yememeni tavsiye ederim. renk değiştirdiği doğru eğer sigara ve bolca kahve içiyorsan renk değiştiriyor ama yok ben bunları kullanmıyorum hele hiç sigara içmiyorum dersen ve her yemekten sonra 3 kez dişlerimi fırçalarım dersen kompozit süper. lamine sadece görsel asıl çabuk deforme olan o. tavsiye etmem. ama cıkarılınca iz filan kalmaz ancak çok uzun süre kullanıp asıl dişlerine bakmazsan sararır o da yerinden çıkarsa diğer dişlerine göre beyaz kalır ancak iz kalmaz. doğan duran kompozit dolgu dr şekil verdiğinden doğan haline kolaylıkla benzetir. hatta sorar doğal sekıl vereyim mi mesela dişe tırtık yapar. eğer bana soracak olursan dişlerin bariz ayrık değilse doğal halinle kal yok çok eğreti duruyorsa ve mutsuzsan kompozit yaptır ama dediklerimi de düşün kompozitine iyi bakarsan 5 yılda gider 5 ayda da yenilemek zorunda kalırsın.
sevgiler saygılar

Tesekkur ederim bilgilendirdiginz icin. Sevmiyorum bu haliyle gulerken bile rahatsız oluyorum. Kompozit dolguyu 5 yıl sonra yeniletmem mi gerekir ? Fiyatları hakknda da bilginiz var mı.

benim ablam ağustos ayında kompozit dolgu yaptırdı.kompozit dolgunun laminet veneerden farkı tek seanslı ve düşük fiyata olması.
5 ay geçti ama çok memnun.artık rahatlıkla gülebiliyor.bembeyaz dişler ama bakım şart.diş ipi ile dişlerin arasını bir güzel temizle sonra yıka.(sabah akşam aksatmadan) herşeyi yiyor.şuana kadar bir sorunla karşılaşmadı.bende yaptırmayı düşünüyorum.:44:

sanırım 1 ay olmadı kompozit dolgu yaptıralı
ön 4 dişime yaptırdım şekil bozukluğu vardı dişlerimde
sabah akşam fırçalayınca ve sert yiyecekler yemedikce hiç sorun olmuyor.
ki kendi dişimiz bile sert yiyeceklerde kırılıyorken dolgu nasıl kırılmasın?

benim f harfini söylememde biraz zorluk olmuştu ama o da geçti memnunum şükür.

Ben lamine yaptırmak istiyordum bundan 1.5 sene önce gezmediğim doktor kalmadı kimsede yapmak istemedi alcakları paraya rağmen.. Yaşınız kaç acaba merak ettim ? Öncelikle lamine için dişler törpüleniyor bence böyle bir zararı kendinize vermeyin geri dönüşü yok çok çok iyi bile baksan bir süre sonra atmalar oluyormuş çok sıkıntı çok zahmet.. Bende tel taktırmayı düşünmüyordum ama şimdi o doktorlardan Allah razı olsun diyorum inanın insanın kendi dişi gibi olmuyor bir ömür zahmet çekeceğine 1 sene 2 sene çek bir ömür rahat et derim ben =)) Sürekli acaba bunu yersem kırılırmı bunu içersem rengi sararırmı diye düşünmemiş olursun =)

yaptırmış biri olarak, şöyle söyliyim ön dişlerinle sert bişey yememen gerek, benim bi kez kırıldı oda çikolatayı birden ısırınca :1:
hemen gidip yenilettim doktoruma memnunum ama biraz renk değiştiriyor oda güneşte belli oluyor, ben dişlerimi günde en az 2 kez fırçalarım mümkün olduğunca yemekten sonra da temizlerim o yüzden benim çok fark etmedi, ama sürekli dikkat etmen gerekiyor, ön dişlerinle hiçbir şey ısıramazsın elmayı yan dişlerinle ısırırsın :52:

yaptırmış biri olarak, şöyle söyliyim ön dişlerinle sert bişey yememen gerek, benim bi kez kırıldı oda çikolatayı birden ısırınca :KK1:
hemen gidip yenilettim doktoruma memnunum ama biraz renk değiştiriyor oda güneşte belli oluyor, ben dişlerimi günde en az 2 kez fırçalarım mümkün olduğunca yemekten sonra da temizlerim o yüzden benim çok fark etmedi, ama sürekli dikkat etmen gerekiyor, ön dişlerinle hiçbir şey ısıramazsın elmayı yan dişlerinle ısırırsın :KK52:
baya zaman geçmiş inş mesajımı görürsün!!
kompozit 5 yıl dayanıyor deniyor. peki 5 yıl sonra noluyor renk değişimi nasıl düzeliyor?

uzun süreli sonuçları neler? memnun msunuz

Benim ön ayrık yaptirdim çok memnun kaldım 5 sene oldu biraz arası açıldı tamamen eski haline dönmedi daha tekrar yaptırmayı düşünüyorum çok doğal olmuştu. Doktor dislerin arasi çok açık çok büyük olur tuhaf olur demişti ama ben dinelemedim yaptiktan sonra kendide çok beğenmişti. Ayrica ön dislerimin altı kırık kırık görünüyor o da kapanmıştı

Benim ön ayrık yaptirdim çok memnun kaldım 5 sene oldu biraz arası açıldı tamamen eski haline dönmedi daha tekrar yaptırmayı düşünüyorum çok doğal olmuştu. Doktor dislerin arasi çok açık çok büyük olur tuhaf olur demişti ama ben dinelemedim yaptiktan sonra kendide çok beğenmişti. Ayrica ön dislerimin altı kırık kırık görünüyor o da kapanmıştı
canım şükür yaptıran biri yazdı :))

peki dişe kazıma vs gibi bi zararı var mı?
ömrü 5 yıl deniyor ya, 5 yıl sonra yenilenmesi mi gerekiyor yenilenirken kazıyorlar mı nasıl çıkartıyorlar?
kırılgan birşey mi rahat yiyebiliyor musun?
bir de konuşmada hissiyatta farklılık oluyor mu?

ömrü 5 yıl deniyor ya, 5 yıl sonra yenilenmesi mi gerekiyor yenilenirken kazıyorlar mı nasıl çıkartıyorlar?
Ilk yaptırdığım gün konuşurken bi tuhaf hissetmiştim bi kaç gün sonra alıştım. Kırılgan bi şey değil ben öyle bi şey yaşamadım her şeyi yedim. Yenilenmesi gerekmiyor ama ben goruntusunden dolayı yaptirmak istiyorum ilk yaptirdigimda çok güzel görünüyordu zamanla arası açıldı. Yani birden bire hop diye düşmüyor zamanla etkisini kaybediyor kazıyacaklarını sanmıyorum yeniletmedim henüz

Arkadaşım da yaptirmisti onda bi sorun oldu neydi şuan bilmiyorum ama kirilma gibi değilde arası açılmıştı kendiliğinden o gitti hemen yenisini yaptırdı kazidilar vs bi şey demedi

Ilk yaptırdığım gün konuşurken bi tuhaf hissetmiştim bi kaç gün sonra alıştım. Kırılgan bi şey değil ben öyle bi şey yaşamadım her şeyi yedim. Yenilenmesi gerekmiyor ama ben goruntusunden dolayı yaptirmak istiyorum ilk yaptirdigimda çok güzel görünüyordu zamanla arası açıldı. Yani birden bire hop diye düşmüyor zamanla etkisini kaybediyor kazıyacaklarını sanmıyorum yeniletmedim henüz

canım çook sağol

son bir soru işlemin adı tam olarak nedir. kompozit dolgu mu kompozit lamine mi

Ön 2 disinimin ortasından baslayarak dolduyla birleştirdi. Ön dişlerimi büyüttü ayrica aşağıya doğru bi tık büyüdü dislerim kırıklar kapansin diye sanırım. Yapılan işlem buydu

Back