On buçuk aylık bebeğimin dişleri çıkmadı

n_yilmaz55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
4
0
36
İstanbul
Hanımlar merhaba, kızım elif tam on buçuk aylık neredeyse yürüyecek ama henüz hiç dişi çıkmadı. Bunun dışında gelişimi gayet iyi şu an ayakta durabiliyor. üstelikte çok aktif ve zeki bir bebek. Ama maalesef dişleri çıkmadı. Bişey olmaz diyo herkes ama insan genede endişeleniyor...:50:

Endişelenmene gerek yok bazı bünyeler öyle benim kızımın herşeyi düzgün ilerliyodu 16 aylıkken dişleri çıktı ,o yüzden korkulacak bişey yok.zamana bırak kimseyide umursama ,soran çok olur çünkü boşuna moralini bozup stres yapma..

benim oğlumunda 11 aylıkken dişi çıkmıştı her çocukta farklılık gösterebilir
endişelenecek bir durum yok merak etmeyin geç çıkan diş geç çürür derler:1:

Endişelenmeyin 14 aylık olup ta yeni diş çıkartmaya başlayanları bile gördük biz hastanede :) O yüzden hiç dert etmeyin tek sıkıntınız büyük ihtimalle ilk diş geldikten sonra diğerleri de arka arakaya gelecektir ve bu da hem bebişinizi hem de sizi yoracak bir dönem olacaktır.

8,5 aylık yürüdü ama 10,5 aylıkken ilk dişini çıkardı kızım..
Ben de 13 aylıkken ve üstten çıkarmışım ilk dişimi..
Çok normal bak 16 ay bile olabiliyormuş..
Sağlıkla büyütün inşallah :))
Ayrıca kalsiyum eksikliği vardır diyenlere bakma..
Çok şükür boyumuz önden gidiyor ama dişlerinin tamamını 3. yaşında çıkardı :1:

canım endişelenme.benim kızım da 10 aylık yürümeye başlayacak neredeyse aynı senin ki gibi ama daha dişimiz yok.16 aya kadar çıkmaması normal kabul edilebilir 16 aydan sonra çıkmaksa araştırmak gerek.geç olsun güç olmasın...

Back