- 9 Temmuz 2019
- 560
- 574
- 53
- Konu Sahibi Birumuttur yasamak
-
Evet benimde önce normal mr sonra ilaçlı mr ile bakilmistiÖnce normal emar kitle tespit edilince ilacli emar cekildim ilac kitleye yapisip yapismadigi tespit edilemedigi icin parca alinip patolojiye yollanmak istendi
Merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsun. Geçen yıl ocak ayında öğrendik babamda omurilik tümörü olduğunu. O geceleri bacak ağrısından yatamiyormus. Bana misafir olarak geldiklerinde bı kontrole götürüp baktirayim diye gittik ve mr çekildi. Tümör olduğu söylendi ve üni Hastanesi'ne yonlendirildik. Bir hafta sonra ameliyatı yapıldı. Tümör omurilik zarının içindeydi, bel kısmında. Zar içi olduğu için büyük ihtimalle iyi huylu dendi. Yaklaşık 5 saat sürdü ameliyatı. Omuriliğin bitimindeki sinirlere yapisikmis. Başarılı bir ameliyat geçirdi. Patoloji sonucu schwannom çıktı. İyileşme sürecinden sonra normal hayatına döndü. Herhangi bir engel falan da kalmadı vücudunda çok şükür. Çoğu doktor yanaşmıyormus böyle bir ameliyata. Bizim doktorumuz kendine güvenen ve herkes tarafından da çok iyi diye tabir edilen bir doktordu. Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplayabilirim.Merhaba sevgili kk üyeleri konuyu yanlış yere açmış olabilirim ama daha önce yakınlarından omirilik tümörü teşhisi konan var mı? Kuyruk sokumumda bir tümör var ve doktorlar bile nr yapacaklarını bilememekte biri almak istiyor biri istemiyor dokununca bu ameliyatlarda kötü sonuçlar olabiliyormuş chordoma ismi biri diyor daha önce bu ameliyatı yapmış birine emanet et kendini deney olarak kullandırma biri diyor yılda bir emar çektir büyüme yoksa hiç bırak değdirme kafam allak bullak etrafınızda bu teşhis konan bir yakınınız oldumu ne gibi bir yol izlendi küçük bebeğim var allah kimseye vermesin çok zor günlerdir kendimde değilim belki birinin yakınına bu teşhis konup iyi olan vardır diye sizlere sormak istedim teşekkür ederim okuyup yorum yaptığınız için şimdiden
Tesekkur ederim ameliyatta da felc durumu soz konusuymus bicak degdigi zaman kotu sonuclar dogurabilir ayriyetten tarlov kisti de oldugu icin sinirlere bi baski soz konusu bu yuzden seni tamamen rahatsiz edip sikayetlerin artana kadar dokunmayalim diye soyledi doktorumuz bni de uni hastanesine sevk ettiler bu hafta karsilastirmali mr sonucunu alacagim ona gore yol izleyecegim bana da mantikli gelen buyume yok ise ameliyat olmamam gibi geliyor amacok karışığımBu arada bir şey daha eklemek istiyorum, bu tür tümörler bir süre sonra sinirlere aşırı baskı yapıp harabiyet yaratirsa ve bu sebeple felç yaşanırsa ameliyat sonrası felç durumunun geri dönüşü genellikle olmazmış. Çok özür dilerim bunu söyleyerek sizi korkutmak ya da karamsarlığa suruklemek gibi bir niyetim yok. Doktorun soyledigini aktarıyorum. Bazı doktorların ihmalleri yüzünden neler yaşandığını duyup görüyoruz. Lütfen tekrar başka doktorlarla görüşün, bu konularda da bilgi alın.
Babamda artık fiziksel olarak çok sıkıntı yaratıyordu. Geceleri hiç uyuyamiyormus ağrıdan. Belki de sizinki şu an çok daha zararsız bir şekilde orada duruyordur. Umarım en doğru kararı çok iyi bir doktorla verebilirsiniz. Allah yardımcınız olsun her zaman.Tesekkur ederim ameliyatta da felc durumu soz konusuymus bicak degdigi zaman kotu sonuclar dogurabilir ayriyetten tarlov kisti de oldugu icin sinirlere bi baski soz konusu bu yuzden seni tamamen rahatsiz edip sikayetlerin artana kadar dokunmayalim diye soyledi doktorumuz bni de uni hastanesine sevk ettiler bu hafta karsilastirmali mr sonucunu alacagim ona gore yol izleyecegim bana da mantikli gelen buyume yok ise ameliyat olmamam gibi geliyor amacok karışığım
İyi huyluymuş şükür.Cok gecmis olsun teyzenize iyi ve ya kotu huylu oldugu soylendimi
Bel kitlenmesi tutulmasi mi derler oldugum gibi kaldim bi kac sefer doktorda emar istedibve ortaya çıktıÇok geçmiş olsun..nasıl bir şikayetle ortaya çıktı durumunuz..
Çok geçmiş olsun.Benimde omuriliğime baskı yapan bi beyin tümörüm vardı. Hangi ildesiniz size bir doktor önermek istiyorum. En azından bir muayene olup görüş almalısınız. Allah yardımcınız olsunMerhaba sevgili kk üyeleri konuyu yanlış yere açmış olabilirim ama daha önce yakınlarından omirilik tümörü teşhisi konan var mı? Kuyruk sokumumda bir tümör var ve doktorlar bile nr yapacaklarını bilememekte biri almak istiyor biri istemiyor dokununca bu ameliyatlarda kötü sonuçlar olabiliyormuş chordoma ismi biri diyor daha önce bu ameliyatı yapmış birine emanet et kendini deney olarak kullandırma biri diyor yılda bir emar çektir büyüme yoksa hiç bırak değdirme kafam allak bullak etrafınızda bu teşhis konan bir yakınınız oldumu ne gibi bir yol izlendi küçük bebeğim var allah kimseye vermesin çok zor günlerdir kendimde değilim belki birinin yakınına bu teşhis konup iyi olan vardır diye sizlere sormak istedim teşekkür ederim okuyup yorum yaptığınız için şimdiden
IstanbuldayimÇok geçmiş olsun.Benimde omuriliğime baskı yapan bi beyin tümörüm vardı. Hangi ildesiniz size bir doktor önermek istiyorum. En azından bir muayene olup görüş almalısınız. Allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?