• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

omega 3 asit yağı kullanan var mı

fikriye_bg

SaNBeRk 14/08/2008
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2008
5.126
33
163
40
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar.omega 3 asit beğin ve kemik gelişimi için çok faydalıdır.Aranızda bebeğe veren varmı.

yok canım vermiyorum daha hamileyken araştırmıştım o zaman son ayında alıyordum.Bebeğin beğin ve göz gelişimi için.Bebekler için de omega 3 asit var 6 aydan sonra verilmeye başlanabilir.Ama vermeye cesaret edemiyorum doktor da birşey demedi.Flor hapı için sormuştum ama verme dedi çünkü bebeğim yeterince su içiyor ve ondan yeterli miktarda flor alıyordur dedi.
Bir ilacım var omega 3 bebeğe vermiiyorum kendim içmeyi düşünüyorum sütümle ona geçer.Ne yapsam acaba.Eğeer düzenli dengeli besleneyebilrsem almayı düşünmem ama hiş kendimle ilgilenemiyorum.Bakalım daha karar vermedim.

bu arada ben hiç dengeli beslenemiyorum yoğunluktan ayakta yediğim bir parça peynir ekmekle geçiyor günüm ben bunu bir daha sorayım drumuza

ben vermeye başladım bir arkadaşımın doktor vermiş çünkü bebekler yeterince omega*3 alamıyor.Bide omega 3 vucutta depolamıyor yani hergün alınması gerekiyor.Bebeğim bir gün güzel yerse 3 gün yemiyor.

ben vermeye başladım bir arkadaşımın doktor vermiş çünkü bebekler yeterince omega*3 alamıyor.Bide omega 3 vucutta depolamıyor yani hergün alınması gerekiyor.Bebeğim bir gün güzel yerse 3 gün yemiyor.

omega 3 olarak ne kullandığınızı öğrenebilirmiyim bu hafta kontrolümüz var dr umuza sorcam

drumuza sordum verebilirsin dedi. yalnız kullandığımız vitaminler(devit3 veye multi tabsvs..) onlarda d vitamini içerdiği için balık yağını haftada 3 kez bir çay kaşığı verilmeliymiş daha fazlası sorun yaratırmış

bende solgarın omega 3 700 diye bir hapı var onu kullanmak istiyorum bu konuda solgara güveniyorum daha önce ürünlerini kullandım memnun kaldım ama balık yağı nasıl bilmiyorum ben hiç balık sevmem hapını kullanayım diyorum bilen kullanan varsa bi zahmet yardımcı olsun

Ben her gün düzenli olarak kullanıyorum... Çünkü insan vücudu, omega3 yağ asitlerini sentezleyemediği için mutlaka dışarıdan alınması gerekir. Omega-3 yağ asitlerinden olan EPA ve DHA bitki yada kuruyemişlerde bulunmayıp sadece balık yağında bulunur ve kandaki kötü kolesterol denilen LDL ve TRİGLİSERİDİ düşürürken, iyi olan HDL kolesterolü de yükseltir. Böylece başta kalp olmak üzere, beyin sağlığı için de çok önemlidir.
Bu yüzden ben, kullandığım omega-3 ürünü için seçici davranıyorum. Domuz yada sığır jelatininden üretilmeyen (Helal ve Kosher Sertifikalı); saf yani sadece EPA+DHA içeren; kimyasal yada civa kurşun vs. gibi ağır metaller içermeyen (Laboratuvar analiz sertifikalı); Balık Karaciğerinden üretilmediği için VitaminA içermeyen (balık gövdesinden üretilen); HACCP ve GMP belgelerine sahip bir firmanın ürettiği ürünü tercih edip kullanmaktayım...

Merhabalar, ben Ankaradayım ve bana da hekim önerdi. Kullandığımızdan beri çok güzel sonuçla aldık. İnternette ürün daha ucuz çok kamoanya oluyor.

Back