• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama ombre saç nasıl yapılır?

parfumkokusu

hola!
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2013
2.933
2.844
373
selam kızlar,
bu konuda şu sıralar sitede çok fazla soru olduğunu farkettim. tek yerde konu açarak belki bi nebze yardımcı olabilirim diye düşündüm. çok uzatmadan hemen anlatayım.
ombre aslında loreal feria wild ombre serisi ile çok kolay elde edilebiliyor. ancak türkiyede benim bildiğim kadarıyla satışı olmadığından yada ben ürünü bulamadığımdan geçen sene kendim palettenin röfle serisi ile yaptım..(yalnız çok kısa bir süre kullandığım için o dönemden hiç fotoğrafım yok =( daha sonra küllü takıntısı ile tüm saçımı açtım) gelelim uygulanışına;
1) saçımı ortadan ikiye ayırarak iki yana aldım..
2) çenemin hizasından(bunu siz nerden başlamak istiyorsanız ona göre de belirleyebilirsiniz) bir klips ile saçı tutturdum. iki tarafı da eşitledim.
3)önce saçlarımın uçlarından boyamaya başladım. renk geçişi yapacağımız için en açık yerler uçlar olmalı.. saçın uzunluğuna göre uç kısımlarına bir tarak yardımıyla boyayı sürdüm. burda tarak önemli bir detay.. küçük ve fazla derinliği olmayan bir fırça edindim. watsonstan almıştım vaktinde.. önce boyayı tarağa sıkıp saçıma o şekilde yedirdim. iyice taradım 10 dk bekledim.
4) 10 dk sonra saçın işaretlediğim kısmından boyanan yere kadar kalan ikinci kısmınıda yine tarakla boyadım ama burda aman dikkat! bu kısımda fırça dikey olarak kullanılmalı.. renk geçişi için şart.. yoksa üstü koyu altta bi anda sarı bir renk başlıyor saçta geçişten çok çizgi gibi hat oluşuyor... bizim yapmak istediğimiz saçın tamamını boyamak değil.. tarak yardımıyla aralara girmek.. böylece geçişi sağlıyoruz.. dikey olarak saçları boyuyoruz ve 10 dk daha bekliyoruz..( siz saçın açılma durumuna göre daha az yada daha çok da bekletebilirsiniz. ama önerilen bekleme süresini sakın aşmayın)
5) son olarak saçımızı yıkayıp ombre saçımızın keyfini sürüyoruz :16::16:

ben bu şekilde yaparak elde etmiştim. çok da güzel olmuştu.. zaten uygulanışı ile detaylı bilgi edinmek isteyen olursa youtube da videolar var. yapılışını oradan da izleyebilirsiniz..

$lOreal-Paris-Feria-Wild-Ombre-in-O60-For-Medium-to-Dark-Brown-Hair-lgn.jpg kızlar tarak buna bezer olacak.. dar kısa uçlu daha iyi olur..

slm kızlar http://www.youtube.com/watch?v=prMxFPCwRmA septembr ın bahsettiği palette röfle serisi ile tam olarak ombre mi bilmiyorum ama ona benzer bi model yapılmış. en azından rengi görmek adına paylaşmak istedim bu hafta düşünüyorum ama saçlarımı yakmam umarım ilk kez kendim yapacağım bana yardım edinn:34: yani ne de olsa açıcı olacak saçımın en az zararla ombre olması için öncesinde ya da uygulama sırasında saçıma krem zeytinyağı gibi veya rengi en iyi şekilde yakalamak için tavsiyeleriniz neler bilenler yardımcı olursa bi sürü arkadaşımız bu aralar ombre yapmak istiyor hepimize faydası olur :16:

slm kızlar http://www.youtube.com/watch?v=prMxFPCwRmA septembr ın bahsettiği palette röfle serisi ile tam olarak ombre mi bilmiyorum ama ona benzer bi model yapılmış. en azından rengi görmek adına paylaşmak istedim bu hafta düşünüyorum ama saçlarımı yakmam umarım ilk kez kendim yapacağım bana yardım edinn:34: yani ne de olsa açıcı olacak saçımın en az zararla ombre olması için öncesinde ya da uygulama sırasında saçıma krem zeytinyağı gibi veya rengi en iyi şekilde yakalamak için tavsiyeleriniz neler bilenler yardımcı olursa bi sürü arkadaşımız bu aralar ombre yapmak istiyor hepimize faydası olur :16:

o videodaki ombre değil uçlara ışıltı atmış ama gayet güzel gözüküyor bence =) canım saçını yakmamak için hindistan cevizi yağı alıp boyama öncesi sürüp 1 saat bekletiyorsun sonra saçını YIKAMADAN boyayı uyguluyorsun saçı yakmıyor ve yıpratmıyor. ayrıca boyanın yada açıcının saçta tutmasına da engel değil(miş). bende bunu şu linkten öğrenmiştim: http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=534058 tabi yinede boyayı saçta tutma süresi çok önemli.. önerilen süreyi aşmamak lazım..

o videodaki ombre değil uçlara ışıltı atmış ama gayet güzel gözüküyor bence =) canım saçını yakmamak için hindistan cevizi yağı alıp boyama öncesi sürüp 1 saat bekletiyorsun sonra saçını YIKAMADAN boyayı uyguluyorsun saçı yakmıyor ve yıpratmıyor. ayrıca boyanın yada açıcının saçta tutmasına da engel değil(miş). bende bunu şu linkten öğrenmiştim: http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=534058 tabi yinede boyayı saçta tutma süresi çok önemli.. önerilen süreyi aşmamak lazım..
evet işte tam da istediğim böyle bir seydi :52:çok sevindimm içimden bi ses bu ombre deneyimi çok güzel olacak diyor :16: sonra da sana çok teşekkür edeceğimm şimdi bile çok ilgilendin olmazsa benden olmaz artık yani.. evet o ışıltı vermiş saça doğru diyorsun ben ombre istiyorum ama en azından palette röfle serisinin koyu saça nasıl renk verdiğini görmüş oldum o videoda ..bu arada sen bu yağı uygulamadın henüz sanırım değil mi? yani buradan boyadıktan sonra gördün sen bilmiyorsun etkisi nasıl filan:8:

bu arada o yağ o marka 6tl yazıyor sitesinde 50ml :36:boya ile birlikte onu da alacağım kesinlikle benim için sağlık çok önemli sağlıklı güzellik en iyisi bencee :21:

bu arada o yağ o marka 6tl yazıyor sitesinde 50ml :36:boya ile birlikte onu da alacağım kesinlikle benim için sağlık çok önemli sağlıklı güzellik en iyisi bencee :21:

canım ben aldım ama o markanın değil.. şart değil ki o markayı alman.. aktardan aldım ben ufak boyu da var baya az çıkıyo ama tek boyama için yeter sana 5 tl falan verdim. mecitefendinindi.. markada iyi yani ben onun badem yağını falanda kullanıyorumm. tek dikkat etmen gereken hindistan cevizi yağı katı kıvamlı olması lazım... yani yağ gibi olmuyor donmuş beyaz bişi olması lazım..

canım ben aldım ama o markanın değil.. şart değil ki o markayı alman.. aktardan aldım ben ufak boyu da var baya az çıkıyo ama tek boyama için yeter sana 5 tl falan verdim. mecitefendinindi.. markada iyi yani ben onun badem yağını falanda kullanıyorumm. tek dikkat etmen gereken hindistan cevizi yağı katı kıvamlı olması lazım... yani yağ gibi olmuyor donmuş beyaz bişi olması lazım..
aynen cnm marka önemli değil tabiki zaten bulayım da hangisi olursa:15:dediğin gibi 20derece altında donmuş oluyormuş zaten kış ayındayız sıvı olmaması gerekir.. kızlar mucize gibi demiş kullananların saçları hiç yanmamış ve açılmasına da engel olmamış:32:

aynen cnm marka önemli değil tabiki zaten bulayım da hangisi olursa:15:dediğin gibi 20derece altında donmuş oluyormuş zaten kış ayındayız sıvı olmaması gerekir.. kızlar mucize gibi demiş kullananların saçları hiç yanmamış ve açılmasına da engel olmamış:32:

ben hindistan cevizi yağını açma işleminde kullanmadım ama boyama öncesi kullanıyorum. cidden yıpratmıyor.. :52::52:

kızlar yağı aldımmm :) boyamı da aldım yarın boyuyorummmmmm:52::32::46:boyam palette röflesi. yağ ise LHB diye bi marka küçük bi şişede.öncesi sonrası saçımı arkadan çeker koyarımm şans dileyin dua edin güzel olur umarımm

Back