Oluru var mı yoksa sorun olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.339
347
Selam kızlar iyi akşamlar öncelikle.İs konusu ilgili daha önce açmıştım üç buçuk aydır işsizim mesleğim sekreterlik toplamda dört buçuk beş seneye yakın tecrübem var.İs bulmak bu dönemde sıkıntılı ilandaki özelliklere uyup mesafe iki saat olunca toplam dört beş saat yol sürüyor.Sekreterden on muhasebe bilgisi isteyen ilanlar olunca bunlara da basvuramiyorum çünkü muhasebe bilgim yok.Arayan dönüş yapan sayısı çok az bir matbaa firması olan vermişti sekreterlik için başvurdum görüşmeye gittim ama müşterilere çay kahve ikramı yani çaycı yok firmada hem müşteri hem de yöneticilere ikram yapılacak onlar beni beğendi sanırım tecrübem olduğunu diksiyonunuz düzgün falan dedi ama sürekli müşteri gelir mi çay kahve ikrami cayi kahveyi yapan ben olacağım.Daha önce çalıştığım yerlerde çaycı vardı yani ben o işten erken çıktığı zaman yapıyordum o dört bucukta çıkardı ama şimdi bütün ikram işleri bende olacak olumlu donerlerse eğer sizce ne yapmalıyım.Bir yandan işsizliğin verdiği psikoloji bir yanda ne yapmalıyım sorusu.
Bu arada İBB'nin uzaktan eğitim programına kaydoldum on muhasebe ve ileri Excel uygulamalari programı başarılı olunursa sertifika veriliyor .Umarım alırım .

Paraya ihtiyacınız varsa başlayın. Geçici olarak. Ama bu bayağı ne iş varsa yapmak yani bence. Siz çıkarsınız patronlar kalır ardınızdan mutfağı batırırlar siz toplarınız filan olur yani böyle şeyler.

AriaBlue sence çok uzun bir süre değil mi cnm üç buçuk ay oldu bu iş teklifi olumlu olsa da sürekli mutfak ikram işleri her gün zor yapılması biraz daha beklesem diyorum ama
Ve çok nitelik aranan bir iş değil ki böyle işlerden daha sonra da bulabilirsiniz.

Kamudayım sekreter değilim çaycımız izinli oldugunda zaman zaman ben bile ikram ettim. Dönem dönem temizlik personeli olmuyor odamı siler süpürürüm . Hiç gocunmam iş kabul etmemek için yeterli bi sebep değil.

Sende iş buluyorsun beğenmiyorsun
Her işten şikayet ediyorsun
İş dönüş olmuyorsa bulamıyorum diye hayıflanıyorsun

Yani küçük firmalar böyledir zaten sekreter alacaksa sadece telefona bakmaz gerektiğinde sekreter kargoyu da hazırlar , çay da ikram eder vs

Büyük firmaya girmek istiyorsan da dil ve tecrübe edinmen gerekir.
Kendine biraz daha meziyet katmalısın

yuvarlanan asi bir panda selim yeniçeri diye bir yazar var ingilizce kitapini alacağım Youtube de Haluk Tatar ingilizce öğrenmek için önemli kitaplar diye bir videosu vardı kitap Türkçe İngilizce en temelden öğretiyor bazı şeyleri bir yerden başlamak lazım sözel zekam kelime hafizam var on muhasebe kursuna gittim üç aylığına daha önce ama hiç sevemedim yani muhasebe bana göre degilmis rakamlarla uğraşmayı sevemedim.En azından İngilizce açısından kendimi ne kadar gelistirirsem kar bana

Yellowpepper sanki bana çok uzun bir süre gibi geliyor iki buçuk senedir aralıksız çalıştım ya birden boşluğa düşmüş gibi oluyor insan üç buçuk ay boşta kalınca bir de arkadaşlarım akrabalardan bazıları iş buldun mu falan diye sorunca ister istemez modu düşüyor insanın

Bu konuda hiçbir fikrim yok ne desem yalan olur ama acil iş ihtiyacınız varsa çalışın

Çaycı olunca en azından onun olmadığı zaman devreye giriyor insan öbür türlü çay kahve pişirmek bulaşıklari yıkamak ikram etmek hepsi bende ben de daha önce yaptım çay kahve ikramı ama bir caycimiz vardı asıl sorumluluk onda o anca izinlik bir durum olur ya da beşten sonra misafir gelirse o durumda çay kahve işleri bendeydi.

Odtü mezunu arkadaşlarım sizin kadar nazlanmıyor ve sanki bu ülkede yaşamıyor gibisiniz, korona yüzünden bütün sektörler dökülüyor siz her hafta konu açıyorsunuz 3 aydır işsizim, 3,5 aydır işsizim, 4 ay oldu işsizim. Biraz gerçekçi mi olsanız acaba? Yabancı dil yok, ekstra bir program bilgisi yok (sap,crm gibi, eta kalmadı çünkü ninem kullanıyor artık), tecrübe desen eh ee ne bekliyorsunuz Ceo asistanı olmayı mı? Ben Ceo asistanıyım çok gerekirse çay da taşıyorum onu bilin de...

Eğer olumlu olursa gidin başlayın yeni ve ve içinize sinen işi bulana kadar orada çalışın o zaman .

Yani tecrübeniz var ama hiç bir ekstranız yok, dil, program bilgisi gibi. Kendinize birşey katmazsanız iş seçeneğiniz böyle olur. Üniversite mezunları iş bulamazken iş beğenmemeniz çok garip geldi bana. İhtiyacınız varsa çay yapmak işin değerini düşüren bir durum değil. Var olan donanımınızla nasıl bir iş hayal ediyorsunuz merak ettim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…