Ama evde oturmak daha kötü değil mi? Olduğu kadar bir işe girseniz, yine aramaya devam edersiniz.
ben de yukarıdaki bir yorumumda bunu yazdım
biraz da çalışmadan işler bilinemez
ben öğrenci iken çalışıyordum bir ofiste
aslında ben stajyer gibi asistandım, sekreter şeklinde bir adam vardı
ben ilgili işin alanında öğrenciydim, patronlarım görme engelli idi ben okuma yazma işlerini yapıyordum
sabah gelip temizlik de yaptım, iş gereği dışarıdaki kurumlara da gittim hiç anlamasam da yemek de yaptım arada da beceremedim erkek olan diğer çalışan yaptı daha çok
evet yönetici asistanı vs değildim, öğrenciydim bu iş tanımı bana olağan gelmişti
sonra okulumu bitirdim bu insanlar ile görüşmeye devam ettim ve çalıştıkları sekreterler hep benzer işleri de yaptı zira iki kişi sekreterle üç kişilik ofiste yapılacak işler bunlardan ibaretti
sonra 25 kişilik ofiste işe başladım
sekreterler telefon, faks ve gelen gidene bakıyordu
hatta otobüs biletimizi bile almıyordu zira muhasebeden masrafı alıp bileti alıp masrafı da biz iade ediyorduk vs
sonra ne oldu sekreterlerden biri işsiz kaldı zira işleri azdı telefon ile arayan azaldı bilgisayarla iş yürütmek arttı faks yerine mail çoğaldı vs
bir süreçte iki üç kişilik yerlerde sekreteri yemek yapsın, çay yapsın bir de kapı çaldığında açacak birisi olsun, postacıdan evrak alsın diye çalıştırdılar
benim sekreterim yok mesela zira iki kişiyiz ofiste dışarıda yiyoruz çayı da ben yapıyorum, müşteriye de çay ocağından (söylüyorduk)
Mart tan beri evdeyim ofiste kimsenin olmaması sorun olmadı artık her şey online, tebligat da online evrak göndermek de online
biletimi de rezervasyonu mu da online yapıyorum
30 kişinin 30 u birden her hafta bir yere gitmeyecekse bilet almak, otel ayarlamak vs çerez işler
işe başlayıp gerçekten çay işi sıkıntılı ise bırakabilirdin, belki de çalışman beğenilir başka birime geçerdin vs vs zira sen çay deyince olmaz diye düşünmüşsün