İşsizlik boşluk ve stres

Bence büronun büyüklüğüne bağlı olarak hazırlanmış çay servisini yapabilirsiniz. Bu kadar müşkülpesent davranmanız sizin için kötü olur. Ayrıca birkaç sefer yaşlı çalışanı işten çıkarsalarmış yazmışsınız. Siz de yaşlanacaksınız. İnsanlar birbirlerini idare etmeliler. Başvurduğunuz firmayı iyi insanlar yönetiyormuş ki yaşlı diye kovmak yerine çözüm bulmaya çalışmışlar.

Herkesin kendi Fikri saygı duyuyorum bu da benim fikrim@benyeniyimgaliba yaşlanacagim tabi ama herkesin görevi ayrı o gelip benim işimi yapacak mı ben işten cikarsinlar demedim bu benim haddim de görevim değil bu tarz yerlerde ikram yapsanız yarın öbür gün bulaşıkları yerleştir çayı demle temizliğe de yardım et diye devam eder eskiden çalıştığım yerde de böyle oldu öyle sadece ikramla işin içinden çıkamıyor siniz maalesef

Açtığınız tüm konuları düşündüğümde siz kapasitenizin üstünde taleplerde olduğunuzu düşünüyorum. Sekreter çay taşır mı ? Benim gittiğim tüm işletmelerde taşıyordu. Ama fabrikaya gittim mesela taşımıyordu çünkü çaycı vardı. Ben sekreter benden çay istiyorlar diyorsanız ya sekterin tanımı değişmeli ya da sizin iş arayışınız değişmeli. Ya da sizin iş deneyiminiz başka , siz asistansınız sanırım. O zaman başvurduğunuz ilanlar yanlış. Ülkede büyük bir ekonomik sıkıntı var işverenler bir personelden max fayda bekliyor. Sekreter çekip çevirsin ofisi diyor olabilirler. Eğer iş yükünüz abartı değilse yapılabilir.Ben açtığınız tüm konuları okuduğum için yorum yaptım. Sizinki klasik bir iş arayışı değil.

Son düzenleme:
Herkesin kendi Fikri saygı duyuyorum bu da benim fikrim@benyeniyimgaliba yaşlanacagim tabi ama herkesin görevi ayrı o gelip benim işimi yapacak mı ben işten cikarsinlar demedim bu benim haddim de görevim değil bu tarz yerlerde ikram yapsanız yarın öbür gün bulaşıkları yerleştir çayı demle temizliğe de yardım et diye devam eder eskiden çalıştığım yerde de böyle oldu öyle sadece ikramla işin içinden çıkamıyor siniz maalesef
Ama evde oturmak daha kötü değil mi? Olduğu kadar bir işe girseniz, yine aramaya devam edersiniz.

Ama evde oturmak daha kötü değil mi? Olduğu kadar bir işe girseniz, yine aramaya devam edersiniz.

ben de yukarıdaki bir yorumumda bunu yazdım

biraz da çalışmadan işler bilinemez

ben öğrenci iken çalışıyordum bir ofiste

aslında ben stajyer gibi asistandım, sekreter şeklinde bir adam vardı

ben ilgili işin alanında öğrenciydim, patronlarım görme engelli idi ben okuma yazma işlerini yapıyordum

sabah gelip temizlik de yaptım, iş gereği dışarıdaki kurumlara da gittim hiç anlamasam da yemek de yaptım arada da beceremedim erkek olan diğer çalışan yaptı daha çok

evet yönetici asistanı vs değildim, öğrenciydim bu iş tanımı bana olağan gelmişti

sonra okulumu bitirdim bu insanlar ile görüşmeye devam ettim ve çalıştıkları sekreterler hep benzer işleri de yaptı zira iki kişi sekreterle üç kişilik ofiste yapılacak işler bunlardan ibaretti

sonra 25 kişilik ofiste işe başladım

sekreterler telefon, faks ve gelen gidene bakıyordu

hatta otobüs biletimizi bile almıyordu zira muhasebeden masrafı alıp bileti alıp masrafı da biz iade ediyorduk vs

sonra ne oldu sekreterlerden biri işsiz kaldı zira işleri azdı telefon ile arayan azaldı bilgisayarla iş yürütmek arttı faks yerine mail çoğaldı vs

bir süreçte iki üç kişilik yerlerde sekreteri yemek yapsın, çay yapsın bir de kapı çaldığında açacak birisi olsun, postacıdan evrak alsın diye çalıştırdılar

benim sekreterim yok mesela zira iki kişiyiz ofiste dışarıda yiyoruz çayı da ben yapıyorum, müşteriye de çay ocağından (söylüyorduk)

Mart tan beri evdeyim ofiste kimsenin olmaması sorun olmadı artık her şey online, tebligat da online evrak göndermek de online

biletimi de rezervasyonu mu da online yapıyorum

30 kişinin 30 u birden her hafta bir yere gitmeyecekse bilet almak, otel ayarlamak vs çerez işler

işe başlayıp gerçekten çay işi sıkıntılı ise bırakabilirdin, belki de çalışman beğenilir başka birime geçerdin vs vs zira sen çay deyince olmaz diye düşünmüşsün

Bir dönem bende kaldım işsiz, felaket günlerdi.
Çenem sivilce dolmuştu hayata küsmüştüm.
Sonra buraya girdim en alttan başladım.
Uzun yıllardır çalışıyorum bildiğim şey;
Nereye girersen gir önce bir ezilmen lazım.
Üst kademe işleri sonra geliyor.

Bir dönem bende kaldım işsiz, felaket günlerdi.
Çenem sivilce dolmuştu hayata küsmüştüm.
Sonra buraya girdim en alttan başladım.
Uzun yıllardır çalışıyorum bildiğim şey;
Nereye girersen gir önce bir ezilmen lazım.
Üst kademe işleri sonra geliyor.

bildiğim kadarı ile sen de ofis gibi bir yerdesin

sekreteriniz çaycınız yemekçiniz vs ayrı ayrı mı

kaç kişisiniz zira bizim iş hanındaki ofislerde hiç ayrı çaycı ve sekreter yok

büyük şirketlerde vardır tabii de orta ölçekte işler nasıl acaba

bildiğim kadarı ile sen de ofis gibi bir yerdesin

sekreteriniz çaycınız yemekçiniz vs ayrı ayrı mı

kaç kişisiniz zira bizim iş hanındaki ofislerde hiç ayrı çaycı ve sekreter yok

büyük şirketlerde vardır tabii de orta ölçekte işler nasıl acaba

10 kişiyiz canım.
Yemekler dışardan geliyor onun dışında çay+temizlik bir kadının.
Dediğin gibi oluyor.
Küçük ve orta ölçekli yerler de bir kişi birden fazla iş yapıyor.
Ön muhasebeye bakan kadın aynı anda sekreterlik işi yapıyor.
Bizler de öyle genel muhasebe+insan kaynakları benimde.
Ama maaş tek :KK70:

Ben sizin istediginiz kosullarda is bulabileceginizi sanmiyorum. Yuksek kademelerde calisanlar bile birden fazla sorumluluk yukleniyor cunku. Dogru veya yanlis ozel sektor boyledir

X