• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölümlerin ardından halay çekti

lamelifAmine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2014
5.154
10.076
298
Yüksekdağ ölümlerin ardından halay çekti

Mersin’de, yasağa rağmen HDP tarafından Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın da katılımı ile halaylı Nevruz kutlama etkinliği düzenlendi.

Mersin’de, İstanbul’da meydana gelen patlama ve valiliğin izin vermemesine rağmen HDP tarafından Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın da katılımı ile halaylı Nevruz kutlama etkinliği düzenlendi.

ÖLÜMLER ÜZERİNE HALAY ÇEKTİLER

Sabah saatlerinde İstanbul’da meydana gelen terör saldırısına rağmen Şevket Sümer Mahallesi’ndeki HDP Akdeniz İlçe Teşkilatı önündeki alanda toplanan kalabalık, terör örgütü ele başının posterlerini taşıdı, Nevruz ateşi etrafında halaylar çekip sloganlar attı.

SIRTINI TERÖRE YASLAYAN EŞ BAŞKAN 'BARIŞ' DİYOR

Mersin’deki Nevruz etkinliğine, Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ile birlikte katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bir çok ilinde yapılması planlanan Nevruz kutlamalarının yasaklanmasını eleştirdi. Barışa ve demokrasiye ulaşmanın kolay olmadığını belirten Yüksekdağ, "Türkiye’yi yöneten siyasi iktidar demokrasiden, özgürlükten ve barıştan korkuyor. Biz onların korktuklarını başlarına getireceğiz. Onlar barıştan korkuyorsa, biz halkların barışını getireceğiz. Onlar özgürlükten korkuyorsa, biz özgürlüğü getireceğiz bu topraklara" dedi.

YAKIP YIKMAYA NEVRUZ KUTLAMASI DİYOR

Yüksekdağ, "Geçtiğimiz yıl yine hepimiz Nevruz meydanlarındaydık. O zaman bütün meydanlar doldu taştı. Kimsenin burnu kanamadan, bugün olduğu gibi meydanlar kan deryasına dönüştürülmeden Nevruz, coşkuyla bir bayram havasında kutlandı. Bugün ama bütün Nevruz meydanları bir can pazarına dönüştürülmüş durumda. Geçtiğimiz yıl barış umudu vardı, çözüm umudu vardı ve Türkiye’nin demokratikleşmesi yolunda girdiğimiz mücadelenin bütün talepleri ve enerjisi Nevruz meydanlarına yansımıştı. O günden bugün ne değişti? Ne değiştiğini siz de biz de çok iyi biliyoruz. 7 Haziran seçimlerinde başkan olamayan zat, 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olamayan parti, halkımızın büyüyen demokratik iradesini kendisinin düşmanı olarak gördü" diye konuştu.

TERÖRE TERÖRİSTE SAHİP ÇIKTI

Yasaklara rağmen Nevruz kutlamalarına Türkiye’nin dört bir yanında devam edeceklerini ifade eden Yüksekdağ, "Bilsinler ki, bize her yer Nevruz. Bilsinler ki, bize her yer direniş. 21-22 Mart’a kadar yasaklara inat dört bir yanda, her sokakta, mahallede, meydanda bizler yeni yaşama olan özlemimizi ifade edeceğiz. Bizler her yerde bu özgürlük yolunda şehit düşen canlarımıza selam duracağız. Cizre’nin, Sur’un, Silopi’nin, Silvan’ın, Şırnak’ın, Nusaybin’in çocuklarına, onların hepsine selam duracağız" şeklinde konuştu.

http://www.dunyavegercekler.com/haber/33642-olumlerin-ardindan-halay-cekti.html

TERÖRE TERÖRİSTE SAHİP ÇIKTI

Yasaklara rağmen Nevruz kutlamalarına Türkiye’nin dört bir yanında devam edeceklerini ifade eden Yüksekdağ, "Bilsinler ki, bize her yer Nevruz. Bilsinler ki, bize her yer direniş. 21-22 Mart’a kadar yasaklara inat dört bir yanda, her sokakta, mahallede, meydanda bizler yeni yaşama olan özlemimizi ifade edeceğiz. Bizler her yerde bu özgürlük yolunda şehit düşen canlarımıza selam duracağız. Cizre’nin, Sur’un, Silopi’nin, Silvan’ın, Şırnak’ın, Nusaybin’in çocuklarına, onların hepsine selam duracağız" şeklinde konuştu.

şehit mi ??? o pis leşlerinize bu ismi kullanma

Offf bıktık sizden yaa milletçe bıktık..cehennem zebanileri sizi..bunların beynini nasıl yıkıyorlar ne iciriyorlar da bu hale geliyorlar anlamıyorum..ana karnındaki yavruya kıyanlar kahrolsun, Rabbim size fırsat vermesin..
Erdoğan gor bunları, konuşturma yeter artık.. Vatana ihanetin affı dokunulmazlığı olmaz..

şehit mi ??? o pis leşlerinize bu ismi kullanma
herkesin şehit kavramı farklıdır Lamelif.
Ben Kurtuluş savaşında ,Çanakkale savaşında ölenlere şehit derim ama onlar kendi milletinden ölenlere şehit der.
Çok da kurcalamamak lazım bu kavramı.
Ona bakarsan bazı fıkıhçılara göre karaciğer hastalığından ölenler bile şehittir.
Adam belki tecavüzcü ,belki dolandırıcı ama karaciğer hastalığı onu şehit yapıyor .
Çok saçma .

Ben Kurtuluş savaşında ,Çanakkale savaşında ölenlere şehit derim ama onlar kendi milletinden ölenlere şehit der.
Ona bakarsan bazı fıkıhçılara göre karaciğer hastalığından ölenler bile şehittir.
Adam belki tecavüzcü ,belki dolandırıcı ama karaciğer hastalığı onu şehit yapıyor .
Çok saçma .
şehitlik islam dinine özgüdür atlantis -islam dininde vatan uğruna canını verene denir
kalleşlikle -yediğin kaba tükürerek geberene hiç denmez

şehitlik islam dinine özgüdür atlantis -islam dininde vatan uğruna canını verene denir
kalleşlikle -yediğin kaba tükürerek geberene hiç denmez
bu sana göre öyle işte.
konumuz din değil konuyu dağıtmayalım da Çanakkale şehitliğinde yatan gayrimüslimlere dikkat ettin mi hiç?
bu çok derin bir konu.
Bu nedenle dedim kavrama takılmamak lazım.

bu sana göre öyle işte.
konumuz din değil konuyu dağıtmayalım da Çanakkale şehitliğinde yatan gayrimüslimlere dikkat ettin mi hiç?
bu çok derin bir konu.
Bu nedenle dedim kavrama takılmamak lazım.
bencede uzatmayalım atlantis ;

hukuken şehit sayıldıklarını biliyorum çanakkale yatanların ve bak ne buldum gayrimüslim olmaları yaşadıkları vatan toprağına ihanet etmelerini gerektirmez -yaşadıkları vatan için savaşmışlar

Osmanlı Teşkilatı Mahsusası'nın başında bulunan Eşref Kuşcubaşı der ki: Şu gerçeği tarih önünde tekrarlamak isterim; Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırları içinde yaşayan bütün Rumlar, Ermeniler, Yahudiler asla hain değillerdir. Aralarında öz ve halis Türk kadar bu topraklara bağlı, hatta bu topraklar için seve seve ölecek insanlar çıkmıştır. En nazik ve buhranlı günlerde birçok Ermeni ve Rum vatandaşlarımızdan, en vatanperver Türkleri gıpta ettirecek yakınlık görmüşüzdür... Bu, ahlak sahibi kadirşinas insanlar bizlerle beraber gülmüş, beraber ağlamışlardır. Malta sürgünleri içinde Rumlar, Ermeniler, Yahudiler vardır.

Çok saçma .

O konuyu hiç açmayın,ben burada bir kere açmaya çalıştım yok herkes anlamak istediği gibi anlıyor.Yasaklı konu o,çok ciddiyim.

Konu hakkında yorum yapmak bile istemiyorum,midem bulanıyor artık.Zarar gelmiyor demişler yakıp yıkma haberlerini niye okuyoruz her kutlamanızda o zaman biz ? O zarar değil mi ? Aa pardon devlete verilen zararı siz zarar olarak görmüyorsunuz doğru...

Madem öyle, o zaman asker polis müdahale ettiğinde ağlamıycaksın.baş kaldırıyorsan kelleni koltuğunda bileceksin. Ya sev ya terket,ikiyüzlülük yapma.

O konuyu hiç açmayın,ben burada bir kere açmaya çalıştım yok herkes anlamak istediği gibi anlıyor.Yasaklı konu o,çok ciddiyim.

Konu hakkında yorum yapmak bile istemiyorum,midem bulanıyor artık.Zarar gelmiyor demişler yakıp yıkma haberlerini niye okuyoruz her kutlamanızda o zaman biz ? O zarar değil mi ? Aa pardon devlete verilen zararı siz zarar olarak görmüyorsunuz doğru...
insan ister istemez sorular soruyor.
yıllar sonra Kürdistan kurulsa gelecekte hakikaten şehit sayılacaklar .
Vatan için mücadele vermiş olacaklar sonuçta.
Ona bakarsanız İstanbul bizim vatanımız mıydı
İzmir bizim vatan toprağımız mıydı?
Değil tabi ki.
Şehitlik İslam dinine göre cihat savaşçılarının alabileceği bir sıfattır.
Bizim vatanımız marksizm ile yönetilirse ve biz savaşta ölsek yine mi şehidiz?

Bir sürü soru sorulabilir ama aslında cevabı tektir.
Allah yolunda ölenler şehittir İslama göre.
Vatan yolunda ölmek farklı bir şeydir.

Bu nedenle Figen Yüksekdağ'ın bu sözüne takılmamak lazım diyorum.

Değil tabi ki.

Aman dikkat edin yine birileri çıkıp ''sen ölen Pkk'lılara şehit mi demek istiyorsun'' falan diyebilir.Terörist falan olabilirsiniz birazdan.Ya da ''işiniz gücünüz yok bunu mu sorguluyorsunuz''cular da gelebilir.Alıntılamadan laf sokmak için yazanlar gelebilir.Çok yani seçenek fazla yazıp çizmeyin bu konuyu size tavsiye ediyorum sadece :KK50:

Değil tabi ki.

ne diyon sen ya

Aman dikkat edin yine birileri çıkıp ''sen ölen Pkk'lılara şehit mi demek istiyorsun'' falan diyebilir.Terörist falan olabilirsiniz birazdan.Ya da ''işiniz gücünüz yok bunu mu sorguluyorsunuz''cular da gelebilir.Alıntılamadan laf sokmak için yazanlar gelebilir.Çok yani seçenek fazla yazıp çizmeyin bu konuyu size tavsiye ediyorum sadece :KK50:

Dediler bile bu kadar zor mu okuduğunu anlamak :) A atlantistengelenkadin

Değil tabi ki.

Aslında takıldığımız Figen yüksekdağın Kürdistan uğruna savaşanlara şehit demesi değil,dedikleriniz doğru,bu göreceli bir kavram.ama düşman belledikleri devletin millet vekili olarak bu lafları etmeleri sinir bozucu.

Kimin şehit kimin şehit sayılmadığına bir el atılmamıştı. Şimdi tam oldu sanırsam.
Onu ancak Allah bilir.

Bu şahsiyetlerden ne beklenir ki zaten. Halay fişek bangır bangır müzik. Şaşırdık mı ?

Son düzenleme:
Şehit köken olarak Arapça "şehadet"ten geliyor bildiğim kadarıyla. Tanıklık etmek anlamında kullanılıyor.
Gayet de İslam Dini için kullanılıyor.
Şehitliğin, türleri var. Doğumda da ölsen, tedavisi mümkün değil bir salgında da ölsen, yerine göre kanserden de ölen şehit gidebilirsin. Ancak, nasıl ki her hacca giden hacı olamıyor, zannetmiyorum ki tecavüzcü biri kanserden ölsün de şehit olsun.
O kısım Allah'ın takdiri.

Belki şunu ayırt edemiyor insanlar, şehit ile savaş kahramanı olmayı.
Gayri müslimler, müslümanlar hep birlikte bir vatanı savundular Çanakkale'de.
Gayri müslimler savaş kahramanı olarak saygıyla anıldı, müslümanlarca. Şehitliklerinden ayırmadılar zaten bu yüzden.
Onlar da kendi inanışlarınca bir dini mertebededirler sevenlerinin kafasında... Konu bu değil,

Bahsi geçen konuda ise bilerek söylenilmiş, kışkırtma amaçlı kullanılmış bir kelime -şehit- kelimesi yüksedağ tarafından, o kadar bariz ki. Bırak kendi davalarını(!) savunanlarını şehit-kahraman görmek, insandan saydıkları yok.

O canlı bombalar caymasın, son anda vazgeçmesin diye patlatma tuşu sadece onların elinde olmaz, dışarıdan da kumanda edilecek biçimde ayarlanır salınırlar. Tereddütte mi kalıyor, dışarıdan patlatılırlar.
Araç içine oturttukları adamlarını, aracın dışarıdan kapılarını lehimlerler de tutarlar içeride. Can diye bakmazlar kendi adamlarına bile bu hainler.

Onlarınki vatanları adına bir savaş değil, onlarınki, onlara her türlü imkanı sağlayan ve başının tacı eden Türkiye Cumhuriyetine ihanettir.

Back