ölüme sürükleniyorum!

arkadaşlar yazacaklarımı yazmışlar sen ne yap ne et bu adam hapisten çıkmadan kurtulmaya bak
hapisten çıkınca sana neler yapar Allah korusun
ne olur bir defa daha cezaevine girerim der kafam iyi değildi zaten aldatıyordu der hakimden indirimi kapar
olan sana ve çocuklarına olur
yada çıktığı gibi sana her günü zehir eder döver söver aşağılar tehdit eder parana el koyar
boşanmanın bir yolunu aileni uzaklaştırmanın bir yolunu bul

arıca seni tehdit eden diğer şerefsizi de polise şikayet et duyulur diye korkuyorsun duymayan kalmamış
ailen dışında
kaynanan biliyor manyak kocan biliyor
beyin kanaması diyorsun ya elinde kalacakmışsın ölüyormuşsun resmen cezasız kalmamalı o it
bak daha şimdiden hapiste ki kocan kendi çok matahmış gibi ben uyuşturucu kullandım onları babasız seni kocasız bıraktım ama bana bir şey olmaz sen aldattın seni öldürürler diyor oğulların için
o çocukların bu manyağın yanında psikopat olarak yetişmemeleri için elinden geleni ardına koymamalısın

ölüm falan düşüncelerini kafandan sil

sızler sayesınde bırazdaha ıyı dusunmeye basladım galıba kendıme dıkkat etmekten baska yolum yok 5ay ıcınde bırıkım yapmaya calısıam nasıl olucaksa baska sehırler avukatları arastırıcam tabıkı bu surede psıkolojım daha kotuye gıtmese gecenlerde hocaya bıle danıstım buyu var uzerınde deıler aslında ınanmam ama esınden ayrılma buyusu dendı gıt gıde bır kasırganın ıcıne gırıyorum

sızler sayesınde bırazdaha ıyı dusunmeye basladım galıba kendıme dıkkat etmekten baska yolum yok 5ay ıcınde bırıkım yapmaya calısıam nasıl olucaksa baska sehırler avukatları arastırıcam tabıkı bu surede psıkolojım daha kotuye gıtmese gecenlerde hocaya bıle danıstım buyu var uzerınde deıler aslında ınanmam ama esınden ayrılma buyusu dendı gıt gıde bır kasırganın ıcıne gırıyorum
sakın girme o büyü meselelerine hocaya vs psikolojin daha da bozulur :(

Biraz empati kurup bu şekilde cevap verirsen sağlikli olur ? Karşindaki insanda yaptiği hatanin farkinda ! Bu şekilde eleştirmen doğru değil.
İnan bana empati yaptımda cevapladım.yani bu empati yapmış halim.insan bir defa hata yapar iki defa yapar...arkadaş hatalar zinciri kurmuş resmen ve devam etmekte.siz istediniz diye pozitif şeyler yazcak değilim.biri arkadaşa gerçekleri yüzüne vurup doğru hareket etmesini sağlamalı.napalım alkışlayalımmı yaptığını.bende enaz sizin kadar konu sahibesine üzüldüm ama bana hiç aklını başına alıp bundan sonra doğru hareketler yapacak izlenimi vermedi kusura bakmayın.umarım yanılırım.

İnan bana empati yaptımda cevapladım.yani bu empati yapmış halim.insan bir defa hata yapar iki defa yapar...arkadaş hatalar zinciri kurmuş resmen ve devam etmekte.siz istediniz diye pozitif şeyler yazcak değilim.biri arkadaşa gerçekleri yüzüne vurup doğru hareket etmesini sağlamalı.napalım alkışlayalımmı yaptığını.bende enaz sizin kadar konu sahibesine üzüldüm ama bana hiç aklını başına alıp bundan sonra doğru hareketler yapacak izlenimi vermedi kusura bakmayın.umarım yanılırım.

siz en iyisini bilseniz dahi böylesi bir kibirle yol göstermeniz doğru değil üzgünüm..
siz hiç içinde bulunmadığınız koşulları kınıyorsunuz, iyiye doğruya sevk etmiyorsunuz.
bir insan canı söz konusuyken ağzımızdan çıkanlar önemli. zaten konu sahibi hatasının sonuçlarını hiç hak etmediği boyutlarda ödemiş.. hala ödüyor...
basit konularda yorumlarınız çok yerinde kalabilir ancak böyle hassas meselelerde (intihar, çocuklar vs..) biraz sağduyu lütfen..

kımseye kızmıyorum darılmıyorum keske bu hatalara dusmeseydım boynum bukuk olmasaydı

kımseye kızmıyorum darılmıyorum keske bu hatalara dusmeseydım boynum bukuk olmasaydı

Keşkeler çözüm değil.
Söylemişsin her şeyi işte.
Bitti gitti, önüne bakacaksın.
5 ay içinde hayatın için bir şeyler yap.
Üç beş kuruş at kenara.
Boşan ve yeni bir hayat kur kendine.
Mümkünse eşinden çok uzak bir yerde..

aslında nerden nasıl baslıycagımı bılmıyorum hepınızın beddular hakaretlerde soylıycegınızı bılıyorum ama bırılerının yardımına ıhtıyacım var! 12senelık evlıyım esım 2kere cezaevıne gırdı askerlıgını ılk oglum kucagımdayken bekledım 12senenın 8senesı yoktu yanımda oldugu surecede hep uyusturucu kullandı dısarlardaydı 3sene once esım yıne cezaevıne gırdı bana bıze sahıp cıkan kımse olmadı hep calıstım esımın borclarını odedım ben bır bosluga dusup eşimi aldattım kurtulmaya calısıncada ıyıce battım karsı taraf tehtıtlere basladı aıleme esıme kadar uzancagını soyldı hep gorumcemlere yanyan resmımızı yollamıs gorumcemlerde esım ıcerdeyken bunu gosterıyorlar...tabı ben o donemde tehtıtlere boyun egıyorum once para karsılıgı susturuyorum sonra arkadaslarım calıstıgım kısılere rezıller edılıyorum enson 5kere sıddete magruz kaldım bırınde beyın kanaması gecırdım..enson babasını aradım durumu anlattım babası susturup evden kovuyor...esım bana guvenıyorud cok oyun oldugunu dusundu hep enson ıtıraf ettım cunku telefon kayıtlarını falan cıkarcagını soyledı herseyı anlattım kasım ayında ona hala içerde esım..ilk basta affetcegını soyledı benı sevdıgını soyledı duzelıcek dedı 3ayda bır evıne gelıp gıdıyor kendını suclu gordu sonra bosanıcam cocukları alıcam dıye tuturdu 2oglum var ve cocuklarımı asla bırakamam kotude olsa hem anane hem baba oldum yanıma geldıgınde esım ıyı ama cezaevıne dondugunde hergun aynı konuları acıp hergun bana sourlar soruyor yapmadıgım seylerı soyluyor hakaretler kufurler...haklı bısey dıyemıyorum ama bosanırsamda aıleme anlatıcagını ıntıkam alacagını soyluyor dun aksam cok buyuk tartıstık ne kaltaklıgım kaldı ne orospulugum kendımı haklı gormuyor oldurseydı daha ıyıdı dıyorum dun aksam dedımkı kendı kendıme cocuklarla bırlıkte ıntıhar et....hıcbıseye hakkım yok bılıyorum cezanın bıtmesıne 5ayımız kaldı cocukları bırakmayı goze alamıyorum bosansam aılem herkes duycak ıntıhar etsem cocuklarım annesız kalıcak....cok ama cok caresızım rabbım kımseye yasatmasın bunu nelolur bana evlatlarım ıcın akıl verıp yardım edın....
yargılamak bana düşmez çok kötü şeyler yaşamışsınız.önce boşanın bence.boşandıktan sonra yolunuza bakın.karşı taraf hala tehtit ediyorsa zaten duyan duymuş suç duyurusunda bulunun.ailenizde öğrenirse kızarlar ama evladısınız sonuçta sokağa atmıcaklarsa onlara sığının en azından çocuklarınız için.

siz en iyisini bilseniz dahi böylesi bir kibirle yol göstermeniz doğru değil üzgünüm..
siz hiç içinde bulunmadığınız koşulları kınıyorsunuz, iyiye doğruya sevk etmiyorsunuz.
bir insan canı söz konusuyken ağzımızdan çıkanlar önemli. zaten konu sahibi hatasının sonuçlarını hiç hak etmediği boyutlarda ödemiş.. hala ödüyor...
basit konularda yorumlarınız çok yerinde kalabilir ancak böyle hassas meselelerde (intihar, çocuklar vs..) biraz sağduyu lütfen..
Sağ duyu diye diye kadının adı kalmadı bu ülkede sayenizde...tamam konu sahibesi aynen devam etsin ozaman .oldumu mutlu oldunuz mu :)

Sağ duyu diye diye kadının adı kalmadı bu ülkede sayenizde...tamam konu sahibesi aynen devam etsin ozaman .oldumu mutlu oldunuz mu :)

aksine kadının kendi gücünü keşfetmesi, adına sahip çıkması için diyorum bunları, hem de her yerde sus sen feminist diye tepki gören biri olarak diyorum..
Kadının kadına gösterdiği kibir en büyük düşmanı kadının adının, ben size de kızmıyorum, anlamaya çalışıyorum ama kibirle yaklaştığınızı görüyorum. Sağduyu farklı bir şey, yanlışların pohpohlanması farklı bir şey.. Amaç kadınların kazanılması hayata dönmesi ise sağduyu şart kusura bakmayın. Yoksa "vurun kahpeye" lincine dönüşür bu olaylar. Size göre bile bile yanlış olan bir başkasına göre - farklı nedenlerden - mecburiyet gibi görünebilir. Konu sahibi bir kadın olarak ağır şiddete ve işkenceye uğramış, öğrenilmiş çaresizlik denilen bir şey var, çıkış görememiş, çünkü kimse yardım etmemiş, herkes sen kendin ettin kendin buldun dese bu kadın nasıl hayata tutunacak. Kadın adına sahip çıkamıyorsa ölsün mü?
Zor bir süreçten geçmiş. ama bakın biraz konuşunca kendini ve çocuklarını kurtaracak güç buluyor kendinde.
Ben biraz düşününce bir kadın olarak bize ve söylediklerimize hak vereceğinize inanıyorum hala.
Hata insana mahsustur, ve telafisiz bir hata da yoktur. Ne olursa olsun, hayat devam ettikçe her şeyin bir çözümü bulunur. Yeter ki insan çaresiz olduğuna, hata yaptığı için yaşadığı işkencelerin kaderi olduğuna inanmasın.
Ve hayat insana hiç ummadıklarını da, zor sınavları da getirebilir. Bana da size de.. Herkes aynı bakış açısına, aynı eğitime, aynı baş etme yetisine, aynı mantığa sahip olsa ya da herkes sahip olduğu mantığını yüzde yüz kullanabilse zaten hayat güllük gülistanlık olurdu herkese...

Hatalarini yüzüne vurmakla her sey yoluna girecekse o zaman hadi birlikte hatalarini vuralim yuzune...
Ayrica bende bir anneyim ve kimse kimsenin Anneliğini yargilayamaz !..
1 hata yapmiş diye yaptiği onca şeyde goz ardi edilemez...

Kendin etmişsin kendin bulmuşsun kusura bakma bunuda söleyelim yani.diğer yandan ne sana ne kocana ne aldattığın adama lafım yok ne haliniz varsa göründe , pskolojisi bozuk iki erkek çocuk ne demek biliyor musunuz? (Sakın pskolojileri normal demeyin gülerler adama) ilerde bu çocuklar topluma girecek sonra kadın cinayetleri şiddet vs...bitek iki evladınıza üzüldüm....hapiste bir baba, kimliğini yitirmiş aciz bir anne...yetiştirme yurdunda kalsalar daha sağlıklı bence....

bir de oğullarının yetiştirmesinden bahsetmişsiniz, kadın cinayetleri demişsiniz.
bir kadın hatalıysa ve öldürülürse bu ne olacak, erkek egemen bir ülkedeki kadın cinayeti değil mi? şimdi biz üzerine gitsek bir kadın intihar noktasındayken bunun adı ne olacak?
konu sahibi kendisini de kurtarsın, o iki oğlu da kurtarsın diye uğraşıyoruz.
hiç bir hatanın karşılığı olamaz bu yaşananlar.

kadın cinayeti demişsiniz ya, kadına şiddetin alası bu konuda var. beyin kanaması geçirene kadar dövülmüş merdivenden düştü diyerek hastaneye götürülmüş.

benim hayat görüşüme göre hiç bir kadın bu muameleye maruz kalamaz, hak edemez. hayat kadını bile (kesinlikle yanlış anlaşılmasın konu sahibiyle karşılaştırmıyorum, seks işçiliğinden bahsediyorum), sırf erkek güçlü diye..
ama siz bu şekilde söyleyince, kadın pürü pak değilse her türlü işkenceye maruz kalabilir oğulları kurtarılsın elinden gibi oluyor. yetiştirme yurduna verilsin diyorsunuz hem de..
kadın pürü paksa da değilse de böyle işkence göremez. hatalar ne olursa olsun telafi edilir.
ayrıca cinsiyetçi yaklaşmamak da lazım olaya. hangi adam karısını aldatır da ikinci kadın onu hastanelik edebilir, ölüm tehditleri alabilir..
kadının adını yok eden asıl bu yaklaşımlarımız, kusura bakmayın.. toplumca belki hepimiz de yapıyoruz..

Son düzenleme:
Öldugunde 2 sucsuz gunahsiz yavrunun hayatina son verdigin icin sorgulanacaksin daha agir cezalar odeyeceksin.aklinda bu fikirleri at ne olur.cok agir seyler yasamissin.hayatin devam ediyor.nefes aldigin her vakit hayatini duzene koynan icin bir firsat.
Maneviyata yonel.tum bu kargasadan bir tek o sekilde duanin gucuyle feraga erebilirsin.Bosan cocuklarinla tertemiz bir hayat kur diyecegim ama cocuklari alma korkusu var diyorsun.sanmiyorumki boyle sabikali bir adama cocuk velayeti versinler.

aksine kadının kendi gücünü keşfetmesi, adına sahip çıkması için diyorum bunları, hem de her yerde sus sen feminist diye tepki gören biri olarak diyorum..
Kadının kadına gösterdiği kibir en büyük düşmanı kadının adının, ben size de kızmıyorum, anlamaya çalışıyorum ama kibirle yaklaştığınızı görüyorum. Sağduyu farklı bir şey, yanlışların pohpohlanması farklı bir şey.. Amaç kadınların kazanılması hayata dönmesi ise sağduyu şart kusura bakmayın. Yoksa "vurun kahpeye" lincine dönüşür bu olaylar. Size göre bile bile yanlış olan bir başkasına göre - farklı nedenlerden - mecburiyet gibi görünebilir. Konu sahibi bir kadın olarak ağır şiddete ve işkenceye uğramış, öğrenilmiş çaresizlik denilen bir şey var, çıkış görememiş, çünkü kimse yardım etmemiş, herkes sen kendin ettin kendin buldun dese bu kadın nasıl hayata tutunacak. Kadın adına sahip çıkamıyorsa ölsün mü?
Zor bir süreçten geçmiş. ama bakın biraz konuşunca kendini ve çocuklarını kurtaracak güç buluyor kendinde.
Ben biraz düşününce bir kadın olarak bize ve söylediklerimize hak vereceğinize inanıyorum hala.
Hata insana mahsustur, ve telafisiz bir hata da yoktur. Ne olursa olsun, hayat devam ettikçe her şeyin bir çözümü bulunur. Yeter ki insan çaresiz olduğuna, hata yaptığı için yaşadığı işkencelerin kaderi olduğuna inanmasın.
Ve hayat insana hiç ummadıklarını da, zor sınavları da getirebilir. Bana da size de.. Herkes aynı bakış açısına, aynı eğitime, aynı baş etme yetisine, aynı mantığa sahip olsa ya da herkes sahip olduğu mantığını yüzde yüz kullanabilse zaten hayat güllük gülistanlık olurdu herkese...
Senin bu şekilde konuşman beni veya bizi mutlu etmez. Insanlari eleştirirken ne yaşadiklarinida göz önüne alin. Ak ve pak demiyorum bayana ama bu şekilde eleştiri ağır insanlik nağmina nacizhane yardim beklemiş ,bir yol gösterin istemiş, tabi bizim müslüman türk halkimiz her zamanki gibi ( sözüm meclisten disari) vurun kahpe'ye oluyor. Yanliş anlaşilmasin ben haksizi savunmuyorum. Ben sadece bayanin yaşadiklarina uzuluyorum.

Hatalarini yüzüne vurmakla her sey yoluna girecekse o zaman hadi birlikte hatalarini vuralim yuzune...
Ayrica bende bir anneyim ve kimse kimsenin Anneliğini yargilayamaz !..
1 hata yapmiş diye yaptiği onca şeyde goz ardi edilemez...
İnsan beser, sasar ne kadar zor olabilirki anlayabilmek.

Ayrica kadin senelerce yalniz kalmis, evde oldugu donemlerde torbaci kocasi nasil davraniyordu allah bilir.

Hata yaptim haksizim diyen birinin ozrunu kabul etmek gerekir diye dusunuyorum. Keske anlayisli insanlar cogalsa

Sizin tek hatanız evliyken başka bir adamla birlikte olmanız, yani eşinizi aldatmanız. Keşke bunu hiç yapmasaydınız. Sonuçta eşiniz hiçbir zaman sizin yanınızda olmamış, adam hem uyuşturucu kullanıyor hem de ömrü hapislerde geçmiş. Bir işe güce sap olmamış, çocuklarına bakmamış. Bu adamla neden evli kaldınız ? Çalışan sizsiniz, eve bakan sizsiniz, çocuklara analık babalık yapan da sizsiniz; adam hep hapislerde, bu adamın hayatınızdaki yeri neydi? Evli olup da aldatmak yerine, boşanıp kendi hayatınıza baksaydınız keşke, belki yeniden aşık olup evlenirdiniz, daha sağlıklı bir yuvanız olurdu.

Eşiniz aldatmayı ilk başta kabul etmiş, eder tabii sonuçta eve bakan sizsiniz, parasını veren sizsiniz aksi taktirde hiçbir erkek böyle bir şeyi kabullenemez. Şimdi de boşanmaya yanaşmaz bu adam, onun için para kaynağı olmuşsunuz çünkü. Aldatmanızı da bahane ederek, çocuklarla tehdit ederek size hayatı zehir eder artık.

Yeni bir hayata başlayacaksın eskileri arkada bırakıp
İntihar edersen daha kötü öteki tarafta bu günahların tövbesini yapmamış olarak Allah'ın huzuruna çıkacaksın belkide
Allah ömür veriyor işte,af dile ondan o en büyük yardımcıdır.
Eşinden derhal boşan be tehditi ederse etsin.Ailenede söyle beni tehdit ediyor şiddet uyguluyor boşanacam de.Onun laflarına inanmayın de.Derhal boşan.cocuklarını al yanına.baba zaten şeceresi kötü çocukları babaya vermezler.
Ailene gidemezsen kadın sığınma evi var.oraya git.ama bu Ada'mdan boşan.
Allah'a tövbe et.dua et.Bak Nasıl kendi hayatınıkurcaksın.
Herkes günah işler.önemli olan tövbe edip pişman olmaktır.
Peygamber'imiz diyorki bütün insanlar günah işler. günah işleyenlerin en hayırlısı tövbe edendir.
Günahının farkında olmak pişman olmak cok önemli.birde kaldığın yeri mutlaka değiştir.aynı yerde kalma.
Şeytana uyma ,Allah yanında olsun
Söylenebilecek her şeyi söylemiş arkadaş. Duygularıma tercüman olmuş. Tövbe edip temiz bir sayfa açın çocuklarınız için.

Back
X