- 1 Şubat 2019
- 1.023
- 2.227
- 29
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ya her şey tesadüfen olduysa biz anlamlandırmaya çalışıyorsak. Güneş gezegenler big bang bunların tümünü bilim açıklamaya yetmez. Ama bilmediğimiz şeyler hakkında nasıl emin konuşabiliriz kiGüneşi doğuran kim peki
Güneş neden zaten doğuyor olsun? Neden canlılar buna adapte olmak zorunda olsun? Bu sistem neden oluşsun kendi kendine?Evrim varsa ve biz sonuca göre şekkilendiysek? Yani güneş zaten doğuyor canlılar buna adapte olduysa?
Tüm canlıların oluşumu gibi olustuk bence. Tek hücre cok hücre bakteri bitki hayvan ve biz memeliler olarak geliştik. Su oksijen vs ekosistem kurar . Meyve nasıl kurtlanır bakliyat vs veya güve yapar aynı mantık.Varlığımızı tanımlamak için dört seçenek var
1-tabiat bizi yarattı
2-sebepler bizi yarattı
3-kendi kendimizi yarattık
4-akıllı bir varlık bizi yarattı
Beşinci bir seçenek yok varlığı açıklamak için. İlk ikisi akılsız varlıklar, hadi bakalım insan yaratalım diyemezler. Biz de kendimizi yaratmadık. Tek mantıklı cevap yaratıcının yaratmış olması
Tesadüfen olan şeyde düzen olmazYa her şey tesadüfen olduysa biz anlamlandırmaya çalışıyorsak. Güneş gezegenler big bang bunların tümünü bilim açıklamaya yetmez. Ama bilmediğimiz şeyler hakkında nasıl emin konuşabiliriz ki
Gerçekten dualarınızın karşılığını aldınız mı ? Ben dönem dönem inançlarımı sorguladım bazen tamamen kaybettim bazen çok yoğun yaşadım ama asla çok içten ve ağlayarak ettiğim duaların kabul olduğunu görmedim. Kendimce tutunacak inanacak bir dal bulamadım ve bu sebepten de kendimi inançlı hissetmiyorum. Bazen dua ediyorum bazı şeylere amin diyorum ancak içimdeki inanç duygusu neredeyse hepten kayboldu. Burda gördüğüm insanlar için dualar da ediyorum sayı toplamaya çalışanlara ya şafi de destek oluyorum onlara haber vermeden çünkü ben içten içe inançlı biri değilim benim dualarımı saysınlar istemiyorum. Ama sadece onlar inandığı için o duayı ediyorum.