Ölüm korkusu

Böyle bir travmayı küçükken ben kendi başıma atlattım.
Sürekli biri ölecek sanıyordum ve benim yüzümden ölecek herkes beni suçlayacak sanıyordum..gece nefesini dinliyordum kardeşimin annemin,birilerinin yolunu gözlüyordum..
Bir süre sürdü bu durum,aileme birşey söylemedim,kimse de farketmedi.
Tedavini olmalısın,durumun ilerleyip başka sıkıntılara zemin hazırlamaması için mutlaka doktorun tavsiyelerini uygulamalısın.
Daha iyi bir anne olabilmen için iyi psikolojinin de iyi olması gerekir.
Geçmiş olsun.

Ben de sordum ozellikle cunku organlari resmen yer degistirmis. Hastaneye gelip tedavilere baslayana kadar bir sey hissetmedim dedi. Olayin olus anini hayal meyal hatirliyor duygu yok. Sonra da sedyeyle tasindigimi hatirliyorum dedi. Dedigim gibi belli bir esikten sonra aci hissedilmiyor sanirim.
Bunu duymak gerçekten rahatlattı beni peki trafik kazasımi oldu

Canım gideceğim inşaAllah Allahtan çok olmuyor bu ara biraz nuksetti şu yaşlı teyzenin hafriyat kamyonunun altında edilmesi eşinin ağlaması tetikledi maalesef
:KK43:
Malesef böyle ölümlere şahit olmak bu durumu tetikliyor dediğin gibi.Ama belkide çok acı çekmiyor olabilir o kişiler birde bu yönden düşün. Bizim yaşamadan bilemeyecegimiz bir durum.İnsan beyni belli bir acidan fazlasını hissetmiyor olabilir.

Böyle bir travmayı küçükken ben kendi başıma atlattım.
Sürekli biri ölecek sanıyordum ve benim yüzümden ölecek herkes beni suçlayacak sanıyordum..gece nefesini dinliyordum kardeşimin annemin,birilerinin yolunu gözlüyordum..
Bir süre sürdü bu durum,aileme birşey söylemedim,kimse de farketmedi.
Tedavini olmalısın,durumun ilerleyip başka sıkıntılara zemin hazırlamaması için mutlaka doktorun tavsiyelerini uygulamalısın.
Daha iyi bir anne olabilmen için iyi psikolojinin de iyi olması gerekir.
Geçmiş olsun.
Aynen canım haklısınız teşekkür ederim

Malesef böyle ölümlere şahit olmak bu durumu tetikliyor dediğin gibi.Ama belkide çok acı çekmiyor olabilir o kişiler birde bu yönden düşün. Bizim yaşamadan bilemeyecegimiz bir durum.İnsan beyni belli bir acidan fazlasını hissetmiyor olabilir.
@Kirpicik in dediği örnekte olduğu gibi bunu duydum hakikaten rahatladım düşününce doğrudur sonuçta belki vücut ve beyin şoka giriyor o an kitleniyor yani ölenin acı çekip çekmediği bilinmez ama ölümden dönüp yaşayanın birşey hisssetmemesi beni inanılmaz rahatlattı

Evet:) Bilmem kac metre ucurumdan yuvarlanmislar. Kurtarma ekibinin cikarirken aci cektigi kesin.:KK45:
Ay sorma onlarda ne cesaret var ben hayatta bakamazdım sinirleri duyguları alınmış sanki yada artık göre göre alışmışlar çünkü o parçalanmış ceset görmek her insanın yapacağı şey degik

Evet:) Bilmem kac metre ucurumdan yuvarlanmislar. Kurtarma ekibinin cikarirken aci cektigi kesin.:KK45:
Hatta su an turp gibi olmasa da hayatina devam ediyor ve cevresindekileri bunaltmaya eskisi gibi devam ediyor. Onda bile ölumden dondum acaba canim acimis midir ya da tekrar boyle bir duruma dusup aci ceker miyim gibi bir travma yok. Rahat ol bence.:KK45:

Gerçekten hiç acı çekmemiş mi sonuçta can parmağımız kesilse canımız yanar ama o acıyı gerçekten hissetmiyorsa bu iyi birşey o zaman :) evet ölümden sonrası daha vahim Rabbim yardımcımız olsun

Birinde burnumun üzerine pencere camı düşmüştü burun kemiğimin üzerindeki deri kesilmiş hemde bayağ açılmış ama ben hiç bir şey hissetmiyordum. Bence beyin o anda şoka giriyor ve ne olduğunu çözene kadar acı hissedilmiyor. Böyle feci ölenlerde çok acı hissetmiyor sanırım.
o 45 sn yanan adamın beyin ölümü muhtemelen gerçekleşmiştir ama kalp atıyordur.

Hatta su an turp gibi olmasa da hayatina devam ediyor ve cevresindekileri bunaltmaya eskisi gibi devam ediyor. Onda bile ölumden dondum acaba canim acimis midir ya da tekrar boyle bir duruma dusup aci ceker miyim gibi bir travma yok. Rahat ol bence.:KK45:
Maasallah diyim o zaman canım :)
Benim kardeşim askerdeyken bi fabrikaya çağırmışlar işte olay yeri inceleme yanına gittim diyor o fabrikanın kazanı patlamış orada görevli adam farketmemis bunu sonra kazanın kapağını açınca adam erimiş bildiğin belinden yukarısı yok olmuş diyorum Ciddimisin sen nasıl baktın ne bilim o an birşey hissetmedim diyor bide başında beklemisler ben olsam küt diye düşer bayilirdim

Birinde burnumun üzerine pencere camı düşmüştü burun kemiğimin üzerindeki deri kesilmiş hemde bayağ açılmış ama ben hiç bir şey hissetmiyordum. Bence beyin o anda şoka giriyor ve ne olduğunu çözene kadar acı hissedilmiyor. Böyle feci ölenlerde çok acı hissetmiyor sanırım.
Lovedreams Lovedreams bak canim rahatladin mi? Ilk agizdan almis oldun aradigin sorunun cevabini. Zaten cogu zaman kesilen parmagimizi bile ilk kesildiginde hissetmeyiz sonra acir. Benim elimde gun icerisinde boyle cok kesik olur. Vucudun beklemedigimiz surpriz durumlari olabiliyor. Canim sana da cok gecmis olsun bu arada.

Doğrudur canım aslında düşününce insan gerçekten şoka giriyor o an bence benim 7 8 sene önce cam kapıdan kolum girmişti nasıl güç varsa iterken camı kırmıştım kardeşim söylemese anlayamazdım kolumun kesildiğini üstümde ki beyaz tişörtüm komple kan olmuş ben tabi şuursuz kaldım öyle koluma bakakalmistim :KK43: sanada geçmiş olsun canım şimdi nasılsın burnun nasıl oldu Kirpicik Kirpicik canım benimde başıma geldi işte sorun bicaklanma kurşunla yaralanma gibi değil ki sonuçta kolun bacağın kopuyor ama o an hissetmemek gerçekten rahatlattı beni

Senin için daha da rahatlasın diye bir olay daha anlatacağım. Annemin de burnu bildiğin kopmuştu. Yerden aldık burnunu koşa koşa hastaneye diktirmeye gittik. Annemin de hiç canı acımamış. Neyse dikildi falan şimdi sapasağlam. Bizde burunlar gidiyor hep..

Doğrudur canım aslında düşününce insan gerçekten şoka giriyor o an bence benim 7 8 sene önce cam kapıdan kolum girmişti nasıl güç varsa iterken camı kırmıştım kardeşim söylemese anlayamazdım kolumun kesildiğini üstümde ki beyaz tişörtüm komple kan olmuş ben tabi şuursuz kaldım öyle koluma bakakalmistim :KK43: sanada geçmiş olsun canım şimdi nasılsın burnun nasıl oldu Kirpicik Kirpicik canım benimde başıma geldi işte sorun bicaklanma kurşunla yaralanma gibi değil ki sonuçta kolun bacağın kopuyor ama o an hissetmemek gerçekten rahatlattı beni
Normalde birinin burnuna cam dusse aci cekmesini beklersin o sirada ama insan vucudu surprizlerle dolu. Sebep şok, sinirlerin hasar gormesi ısı veya aci esigi ne olursa olsun aci algisinda bir takim surprizler var arastirilmasi gereken bir konu.

Teşekkür ederim canım gayet iyiyim burun kemiğimin üzerinde 4 dikiş var. İzi bile kalmadı.

Senin için daha da rahatlasın diye bir olay daha anlatacağım. Annemin de burnu bildiğin kopmuştu. Yerden aldık burnunu koşa koşa hastaneye diktirmeye gittik. Annemin de hiç canı acımamış. Neyse dikildi falan şimdi sapasağlam. Bizde burunlar gidiyor hep..
Canim sizin ailenin burunla imtihani nedir ya? Sok ettin beni. Biri burnunuza büyü falan mi yaptirdi?:ruh:

Sizin burunlar baya şey atlatmış inanın şu örnekler beni rahatlattı gerçekten saolun canlarım benim

Normalde birinin burnuna cam dusse aci cekmesini beklersin o sirada ama insan vucudu surprizlerle dolu. Sebep şok, sinirlerin hasar gormesi ısı veya aci esigi ne olursa olsun aci algisinda bir takim surprizler var arastirilmasi gereken bir konu.
Bu konuyu araştıracağım canım kesinlikle bunun bilimsel açıklaması vardır kesinlikle

X