Ölüm korkusu

Lovedreams

Beni hep mutlu hatırlayın olur mu. :(
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
5.053
22.469
Merhaba hatunlar benim bir derdim var maalesef :KK43:

25 yaşındayım evli 1 çocuk annesiyim çok önceden süre gelen bir sorunum var. Hatta bir kaç tane var ama bir tanesi benim hayatımı zehir zindan ediyor özellikle gece yatağa yattığımda aşırı yoğun oluyor bu korkum bir türlü yenemiyorum doktora gittim ama ilaç verdiler antidepresan almadım kızım var ağır gelir diye (uyku yapıyormuş doktor demisti).

Feci ölüm korkusu. Normalde ölüm hak herkes ölecek elbet ama benim asıl korkum ölüm değil acı çekerek ölmekten korkuyorum duyuyorum misal adam ölmüş kaza yapmış arabanın içinde sıkışmış araba yanınca adam da icerde diri diri yanıyor. Başka bir kadın yolda yürürken kamyon altında kalıyor eziliyor ölüyor. Başka bir olayda adam çiftçi ve ayı saldırısına uğruyor ayı adamı canlı canlı yiyor parçalıyor.

Ben normalde bu tur haberleri izlemiyorum. Ne kadar dikkat etsemde maalesef bi yerden denk geliyorum birşey oluyor o zaman sanki içimde birşeyler kopuyor ölümden değil yanmaktan parçalanmaktan boğulmaktan korkuyorum bu psikolojiyi içimde ilaçsız nasıl yenebilirim çok yoruldum :KK43: kizima bişey olur düşer canı acır acı çeker diye içim gidiyor istemsiz ağlıyorum sürekli :KK43: bu durum 2 3 hafta sürüyor sonra normale dönüyorum ama yine denk geliyorum yine aynı kısır döngü gibi.

Ölüm kötü bir şey değilki bu kadar korkma sonuçta hepimiz bir gün O'na döndürüleceğiz. Acı çekerek ölmek de kötü bir şey değil allah böyle takdir etmiş öyle uygun görmüş ben babamı kaybettim mesela acı çekerek vefat etti tabi üzülüyorum Kim üzülmez ki ama takdiri ilahi Rabbimiz ona uygun görmüş bizim karışma lüksümüz yok biz de acı çekerek ölebiliriz kaderde ne varsa onu yaşayacağız. Allaha yönel dua et çok detaylı anlatamıyorum çünkü dini konular yasak ama dua et akşamları yatmadan önce kalbini tamamen Allah'a bırakırsan korkacak hiçbir şeyin kalmaz geçmiş olsun

ilaçlarını içeceksin

kendin içinden çıkamıyorsun demek ki

korkun artar çocuğu daha da kısıtlamaya başlar özgüvensiz hale getirirsin

git doktora tekrar neden kullanmadığını da açıkla ona göre tekrar ilaç versin

Ölüm kötü bir şey değilki bu kadar korkma sonuçta hepimiz bir gün O'na döndürüleceğiz. Acı çekerek ölmek de kötü bir şey değil allah böyle takdir etmiş öyle uygun görmüş ben babamı kaybettim mesela acı çekerek vefat etti tabi üzülüyorum Kim üzülmez ki ama takdiri ilahi Rabbimiz ona uygun görmüş bizim karışma lüksümüz yok biz de acı çekerek ölebiliriz kaderde ne varsa onu yaşayacağız. Allaha yönel dua et çok detaylı anlatamıyorum çünkü dini konular yasak ama dua et akşamları yatmadan önce kalbini tamamen Allah'a bırakırsan korkacak hiçbir şeyin kalmaz geçmiş olsun
Canım bende öyle düşünüyorum normal zamanda ama psikolojim kaldırmıyor bu tür ölümleri Rabbim ölümünde hayırlısısını versin herkese

eşim vaaz dinlerken imam demiş ki: "Günde 20 kez ölümü düşünsek günah işlemememiz için yeterli." aslında ölümü düşünmek güzel birşey. egolar, insanlıktan çıkışlar falan yerle bir olur.
ha ölüm şeklide nasip işi. Rabbim nasıl uygun gördüyse öyle olacak. o yüzden ben dualarımda Rabbim hayırlı yaşam ver hayırlı ölüm ver derim. size de tavsiye ederim.

Canım bende öyle düşünüyorum normal zamanda ama psikolojim kaldırmıyor bu tür ölümleri Rabbim ölümünde hayırlısısını versin herkese
Âmin canım daha ne sıkıntılar geçecek ömrümüzden yaşarsak eğer böyle küçük şeylere takılı kalma daha çok şeylere sabretmen gerekecek kendini bazı şeylere şimdiden hazırlamalısın çünkü elimizde bulunan hiçbir şey bizim değil evlatlarımız eşimiz dahi hatta anne babamız bile o yüzden hani şair diyor ya elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin senin değillermiş gibi yaşayacaksın hem hiçbir şeyin olmazsa kaybetmekten de korkmazsın onun gibi canım..

ilaçlarını içeceksin

kendin içinden çıkamıyorsun demek ki

korkun artar çocuğu daha da kısıtlamaya başlar özgüvensiz hale getirirsin

git doktora tekrar neden kullanmadığını da açıkla ona göre tekrar ilaç versin
Geneli ilaçlar böyle dedi doktorum ilaçları içmek isterim bende ama kızım küçük daha sürekli uyku modunda gezersem de sıkıntı benim için doktorda dedi mecbursun annem yakında olsa belki alışana kadar idare ederim ama işte ilaç kullanmayı erteledi doktorum bu yüzden içimde halletmemi korkuların üzerine gitmemi bunların olağan şeyler olduğunu hiç kimsenin sadece yaşlılıktan ölmediğini söylüyorlar ya hastalık ya böyle feci ölümlere oluyor maalesef bende çöküyorum moralim bozuluyor terlemeye başlıyorum ellerim buz kesiyor bir anda bu sürekli olmuyor senede 2 3 defa ama yaşama enerjimi emiyor icimde

Bu korku ilk ne zaman oluştu içinde? Gördüğün şeylerden olamaz. Sonuçta yaşamadın. Yaşamadan da bilemeyeceğin şeyler için neden korkuyorsun ki? Güzel şeyleri görmeye çalış. Evladına bak sürekli. Her anne korkar , yavrusuna birşey olmasın diye hep dua eder. Sende Allah'a sığın , dua et. İçin ferahlayıncaya kadar. Sonuçta bu korkular beyninde. Çaresi de senin beynine hükmetmen gerek.

Âmin canım daha ne sıkıntılar geçecek ömrümüzden yaşarsak eğer böyle küçük şeylere takılı kalma daha çok şeylere sabretmen gerekecek kendini bazı şeylere şimdiden hazırlamalısın çünkü elimizde bulunan hiçbir şey bizim değil evlatlarımız eşimiz dahi hatta anne babamız bile o yüzden hani şair diyor ya elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin senin değillermiş gibi yaşayacaksın hem hiçbir şeyin olmazsa kaybetmekten de korkmazsın onun gibi canım..
İşte can derdi de burda başlıyor canın ben ölümden korksam daha kolay atlatırım misal o yanan adamın otopsisinde 45 sn yandığını sonra öldüğünü yazmışlar (o nu nasıl hesapladılar bilemiyorum) işte o 45 sn benim için 45 yıl gibi geliyor bu yüzden ben canımın acimasindan korkuyorum açıkçası :KK43:

Çok acı çekerek ölüm günahlarımıza kefaret olur ve ahirette makamımızı yükseltir. Ben buna inanıyorum. Bazı durumlarda şehit sayılanlar bile var. Herşey takdiri ilahi içinizi ferah tutun.

Bu korku ilk ne zaman oluştu içinde? Gördüğün şeylerden olamaz. Sonuçta yaşamadın. Yaşamadan da bilemeyeceğin şeyler için neden korkuyorsun ki? Güzel şeyleri görmeye çalış. Evladına bak sürekli. Her anne korkar , yavrusuna birşey olmasın diye hep dua eder. Sende Allah'a sığın , dua et. İçin ferahlayıncaya kadar. Sonuçta bu korkular beyninde. Çaresi de senin beynine hükmetmen gerek.
Çok küçükken okula giderken abimin sınıfından olan bir cocuga minibüs çarptı okul servisi yani çocuğun başını kaldırımla tekeri arasında sıkıştırmıştı o zaman kucuktum ama gördüğüm manzara çok kötüydü anlıktı zaten ama 3 4 saniye hep aklımda çocuğun kafası parçalanmış hatta beyni filan çıkmıştı ondan sonra başladı bende bu sorun :KK43:

İşte can derdi de burda başlıyor canın ben ölümden korksam daha kolay atlatırım misal o yanan adamın otopsisinde 45 sn yandığını sonra öldüğünü yazmışlar (o nu nasıl hesapladılar bilemiyorum) işte o 45 sn benim için 45 yıl gibi geliyor bu yüzden ben canımın acimasindan korkuyorum açıkçası :KK43:
Ben de 15 yaşındayım.Çocuk bu ne diyor diyeceksiniz ama bende de olmuştu.Öleceğim,ölmek istemiyorum vs.
Bu yanma türü vb.olayını kuzenimin kuzeni yaşadı hayatını kaybetti.Yine kötü olursun diye detay vermiyorum.Çok kötü oldum.Çünkü çocuk yazdıktan sonra ambulans falan gelmiş.Annesinden su falan da istemiş.Sonra hakkın rahmetine kavuşmuş.Kaç gün aklımdan çıkmadı.Rabbim kimseye böyle ölüm vermesin diye dua ettim.Siz de öyle yapın.Aklınızı başka şeylere yoğunlaştırın.
Bir diziye başlayın onu izleyin.Olmadı kendinizi oyalayacak başka şeyler bulun.Böyle yaşanmaz çünkü.Ben de her gece ağlardim korkudan ama bilincaltiniza hakim olursaniz gerisi hallolacaktir.

canım benım al bendende o kadar ölüm korkusu bendede çok vardı...
bu sebebten günde 3 -4 kez acile gittiğim olurdu iğneler bile fayda etmezdi.
sonra bu iş böyle olmayacak dedim ilaçla milaçla iğneyle...
maneviyata daha çok yöneldim.
sürekli dualar ettim yaradana aslında bizdeki ölüm korkusu değil ölürken çekilecek acı ve Allaha verilecek hesaplar.
sonra düşündüm " eğer ölüm güzel olmasaydı EFENDİMİZ " Ölürmüydü dedim.

Bu dünya boş bir ,imtihan dünyası malesef...buradaki herşey fani..hayat gibi nefes gibi acı gibi keder gibi..

şimdi korkularım yok denecek kadar az..çünki rabbime hergün tövbe istifar ediyorum.

Hakkımda ne yazılmışsa " elhamdülillah" diyorum...

ölüm ile ilgili videolar izledim..ve bazen ölüm bile istiyoum çünkiiiiii YARADANIMI GÖRECEĞİM......

aynı doğum yaparken kızımı göreceğimi bildiğim için acıyı hissetmediğim gibi...

ben doğumda hiç acı çekmedim çok garip herkes şöyle sancı çektim böyle sncı çektim diye ben hiç çekmedim

hissetmedim bile...

sende öyle düşün yaradanımı göreceğim ben sonsuz alemde de....bu duygu sana yetecektir.canım.

canım benım al bendende o kadar ölüm korkusu bendede çok vardı...
bu sebebten günde 3 -4 kez acile gittiğim olurdu iğneler bile fayda etmezdi.
sonra bu iş böyle olmayacak dedim ilaçla milaçla iğneyle...
maneviyata daha çok yöneldim.
sürekli dualar ettim yaradana aslında bizdeki ölüm korkusu değil ölürken çekilecek acı ve Allaha verilecek hesaplar.
sonra düşündüm " eğer ölüm güzel olmsaydı EFENDİMİZ " Ölürmüydü dedim.

Bu dünya boş bir ,mtihan dünyası malesef...buradaki herşey fani..hayat gibi nefes gibi acı gibi keder gibi..

şimdi korkularım yok ndenecek kadar az..çünki rabbime hergün tövbe istifar ediyorum.

Hakkımda ne yazılmışsa " elhamdülillah" diyorum...

ölüm ile ilgili videolar izledim..ve bazen ölüm bile istiyoum çünkiiiiii YARADANIMI GÖRECEĞİM......

aynı doğum yaparken kızımı göreceğimi bildiğim için acıyı hissetmediğim gibi...

ben doğumda hiç acı çekmedim çok garip herkes şöyle sancı çektim böyle sncı çektim dei ben hiç çekmedim

hissetmedim bile...

sende öyle düşün yaradanımı göreceğim ben sonsuz alemde de....ona sana yetecektir.canım.
Ah işte duygularıma tercüman oldun canım evet ölüm gerçekten hak her canlı ölecek birgun ben misal belgesel bile izleyemiyorum çünkü içim kaldırmıyor özellikle ayilardan nefret ediyorum avını canlı canlı yiyor ( o çiftçi adamı canlı canlı yemiş yüzünü filan parçalamış adam cirpiniyormus) yine diyorum ah keşke ölümden korksam daha kolay atlatırım ama işte acı çekme düşüncesi beni mahvediyor :KK43:

Ben de 15 yaşındayım.Çocuk bu ne diyor diyeceksiniz ama bende de olmuştu.Öleceğim,ölmek istemiyorum vs.
Bu yanma türü vb.olayını kuzenimin kuzeni yaşadı hayatını kaybetti.Yine kötü olursun diye detay vermiyorum.Çok kötü oldum.Çünkü çocuk yazdıktan sonra ambulans falan gelmiş.Annesinden su falan da istemiş.Sonra hakkın rahmetine kavuşmuş.Kaç gün aklımdan çıkmadı.Rabbim kimseye böyle ölüm vermesin diye dua ettim.Siz de öyle yapın.Aklınızı başka şeylere yoğunlaştırın.
Bir diziye başlayın onu izleyin.Olmadı kendinizi oyalayacak başka şeyler bulun.Böyle yaşanmaz çünkü.Ben de her gece ağlardim korkudan ama bilincaltiniza hakim olursaniz gerisi hallolacaktir.
Canım zaten bu tramva gibi bak yukarda abimin sınıf arkadaşı örneğini verdim sende benim gibisin çabuk etkileniyorsun

Ölüm anında acı duymaktan herkes korkar.Ve tabiki hepimiz güzel bir ölüm diliyoruz.Yaşlanıp yatagimizda sakin ve huzur içinde bir ölüm. Ama kader diye birşey var ve hiçbirimiz bunu değiştiremeyiz.Değiştirmeye gücümüzün olmadığı durumlarda tevekkül etmek çok önemlidir. Ne olacaksa olacak deyip çok fazla düşünmemeye çalışmak lazım. Aksi halde hayattan zevk almak mümkün değil çünkü. Sen duanı et gerisini Allah'a bırak. Hakkımızda herşeyin hayırlısı..
Ve lütfen doktora yeniden git.İlaç kullanamiyorsan bile belki terapi alarak içindeki bu korkuyu yenebilirsin.

Bir yakinim cok agir kaza gecirmisti. Yeniden yaptilar resmen adami. O anlara dair hicbir sey aci falan hatirlamiyor. Aciyi, gecirdigi ameliyatlar sonrasinda hissetti. Baskalarindan da benzer seyler duymustum. Belli bir esikten sonra aci hissedilmiyor sanirim ve olduysen de hic bilmeyeceksin o an yasadigin aciyi tedavi surecinin acisi da olmayacak. Obur tarafa gittikten sonrasi nasil bilemem. Iyi yatirim yapmak lazim.

Bir yakinim cok agir kaza gecirmisti. Yeniden yaptilar resmen adami. O anlara dair hicbir sey aci falan hatirlamiyor. Aciyi, gecirdigi ameliyatlar sonrasinda hissetti. Baskalarindan da benzer seyler duymustum. Belli bir esikten sonra aci hissedilmiyor sanirim ve olduysen de hic bilmeyeceksin o an yasadigin aciyi tedavi surecinin acisi da olmayacak. Obur tarafa gittikten sonrasi nasil bilemem. Iyi yatirim yapmak lazim.
Gerçekten hiç acı çekmemiş mi sonuçta can parmağımız kesilse canımız yanar ama o acıyı gerçekten hissetmiyorsa bu iyi birşey o zaman :) evet ölümden sonrası daha vahim Rabbim yardımcımız olsun

Ölüm anında acı duymaktan herkes korkar.Ve tabiki hepimiz güzel bir ölüm diliyoruz.Yaşlanıp yatagimizda sakin ve huzur içinde bir ölüm. Ama kader diye birşey var ve hiçbirimiz bunu değiştiremeyiz.Değiştirmeye gücümüzün olmadığı durumlarda tevekkül etmek çok önemlidir. Ne olacaksa olacak deyip çok fazla düşünmemeye çalışmak lazım. Aksi halde hayattan zevk almak mümkün değil çünkü. Sen duanı et gerisini Allah'a bırak. Hakkımızda herşeyin hayırlısı..
Ve lütfen doktora yeniden git.İlaç kullanamiyorsan bile belki terapi alarak içindeki bu korkuyu yenebilirsin.
Canım gideceğim inşaAllah Allahtan çok olmuyor bu ara biraz nuksetti şu yaşlı teyzenin hafriyat kamyonunun altında edilmesi eşinin ağlaması tetikledi maalesef
:KK43:

Gerçekten hiç acı çekmemiş mi sonuçta can parmağımız kesilse canımız yanar ama o acıyı gerçekten hissetmiyorsa bu iyi birşey o zaman :) evet ölümden sonrası daha vahim Rabbim yardımcımız olsun
Ben de sordum ozellikle cunku organlari resmen yer degistirmis. Hastaneye gelip tedavilere baslayana kadar bir sey hissetmedim dedi. Olayin olus anini hayal meyal hatirliyor duygu yok. Sonra da sedyeyle tasindigimi hatirliyorum dedi. Dedigim gibi belli bir esikten sonra aci hissedilmiyor sanirim.

X