- 13 Eylül 2018
- 1.710
- 2.694
-
- Konu Sahibi Maariftakvimi
Şimdi sizin yazdıklarinizi okuyunca bi anlık bi dusunce acaba hersey tekrar mi ediyor ondan mi boyle hissediyorum diye dusundum. Yoksa cidden ben hicbirssy yasamadim mi diye ic cekiyorum.sanırım 30 lardan sonra hayatı farklı sorgulamaya başlıyoruz.zamanımız azalıyor ve geriye bakınca hiçbirşey yapmamışız isteklerimizi gerçekleştirmemişiz gibi geliyor.kısır döngü diyoruz aynı şeyleri yapmaktan bıkıyoruz.eş çocuk gibi sorumluluklarda olmayınca böyle hissetmeniz normal.pandemi de etkiliyor tabi.minikte olsa her ay bir yenilik katın hayatınıza daha önce yapmadığınız.yoksa depresyona girersiniz iyice
Aslında ne guzslde anlamışsıniz bazen arkadaslarimla konudunca keşke babamin bizw yaptigi dayatmalaron kendi dusuncesi fikri oldugunu bilseydim o zaman belki bu kadar uzulmezdim oda oyle dusunuyor der gecerdim ama maalesef oda her vakit el alrm ne ne der dusuncesiylevdarlayip durdu biziKendi istediğiniz değil, size dayatılan hayatı yaşadığınız için böylesiniz.
Aldığınız kararlar sizin değil, ailenizin belki de sülalenizin fikirleri, inandıkları. Kendi hayatınızda figüran olmuşsunuz, bu yüzden yaşamamış hissediyorsunuz.
İdrak ettikçe de ağır gelmiş, bu yüzden depresyona giriş yapmışsınız.
Ailenizden uzaklaşıp kendi başına yaşamanız lazım. Sebebi bulmuşsunuz, çözüme ilerleyin.
Bazülari onde bazilari arkada bj dolu hedefim varBu isteği duymadan ölenler var. Bence farkına varmak harika bir şey
Ayrıca yolun sonunda falan değilsin, benden sadece 3 yıl büyüksün. Ama benim için yaş hiç de 'ay ne kadar geç kaldim' yaşı değil. Tam tersine 'onumde koca bir hayat var, daha çok şey yapacağım' yaşı... şimdiden bir sürü planım var. Sen de yapabilirsin:)
Öncelikli olarak , kendine simyacı kitabını al,derim ben. Şu ruh halindeysen,sevecegine eminim.
İkinci olarak da kendine bir hedef koy,virüs bitince hiç senden beklenmeyen, herkeisn çok şaşıracagi,sana göre çok marjinal bir şey yap. Mesela tek basina bir yurtdışı turuna yazil. Mısır olur,Fas olur , doğu Avrupa olur..nasılsa tur ile beraber olacağın için dil ile vb endişelenecek bir durumun olmaz, ailenin güvenlikten dolayı bir endisesi olmaz... Hazır pandemideyiz,4te çıktığın gizel bir işin var:) her ay aldığın maaştan yüzer ikiyuzer dolar yap, at kenara. Pandemi bittiginde o dolarları verir , üstüne az bir şey daha Katar gidersin turuna
Cok ama çok tesekkur ederimO kadar haklisin ki. 33 yaşında aileyle yaşamak ve işten gelip yemek yedikten sonra uyuya kalmak ve gunlerin böyle geçmesi çok zor. Hayallerini erteleme biran önce ayrı bir evin ve hayatın olur umarım.
Hayat çok kısa ve mutlu olacağın bir düzen kurmanı kalpten diliyorum.
İşte isin en can sıkıci noktasiKendinizi çok güzel ifade etmişsiniz.
Güvenli alanda kalmayı, çatışmamayı tercih etmek zorunda kalmışsınız. Üstte de yazıldığı gibi 30lar uyanış yaşları. Mantıklı seçim yaşları. İşinizde tayin hakkınız var mı? Farklı bir şehre yerleşebilir misiniz?
+10000000000Kendi istediğiniz değil, size dayatılan hayatı yaşadığınız için böylesiniz.
Aldığınız kararlar sizin değil, ailenizin belki de sülalenizin fikirleri, inandıkları. Kendi hayatınızda figüran olmuşsunuz, bu yüzden yaşamamış hissediyorsunuz.
İdrak ettikçe de ağır gelmiş, bu yüzden depresyona giriş yapmışsınız.
Ailenizden uzaklaşıp kendi başına yaşamanız lazım. Sebebi bulmuşsunuz, çözüme ilerleyin.
O zaman evden evdekilere “meşru”İşte isin en can sıkıci noktasi
Tayin sansım yok olsa ilk firsatta verir yeni hayatımin temellerini kimsenin beni tanımadiği bir sehirde baslangıc yaparak atardım
her kadın düşünür evlenmeyi.Ne yapsın kendi kıstaslarına hayat anlayışına fiziksel beğeniye uygun ekonomiye sahip olmayan bir adamla evlensin mi ?Evlenmeyi düşünmediniz mi
Konu Sahibi siz misiniz yorumuma karışmayın lütfenher kadın düşünür evlenmeyi.Ne yapsın kendi kıstaslarına hayat anlayışına fiziksel beğeniye uygun ekonomiye sahip olmayan bir adamla evlensin mi ?
C ceycey0406 Bende böyle buradaki gibi bir durum hakkında bilgi sahibiydim konu sahibi cevap verene kadar insanlık yaptım beklemesin dedim biliyorken yanıtladım. Ayy nerden cevapladıysam atladı hemen avukatımısın sanamı sordum sanane bilmem ne diye bebeksi muhabbetlerin içinde buldum kendimi. İnsanca açıklamamı yapıp uzaklaştım aman aman ötede dursun