• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖLÜCEM ARTIK.

O kadar çok ünlü harflerden kısmışsınız ki, anlamak çok zor. Kaç yaşında bu çocuk? Muhtemelen o çevreye, bataklığa batar gibi bulaşmış. Telefonunu değiştirse de bağımlıysa bir şekilde iletişim kurar. Bence direkt çevre değiştirmek falan gerekir.

Hiç mi ilgilendiği bir şey yok bu çocuğun? Futbol klubü olur, basketbol, oyun, müzik, kurs falan bulun.
Futbolu çok severdi. O pislik babası benden kopardı yavrumu ve en düşük notu 85 onun yanında sıfır... Evt sıfır... Ve sporda yollamadım. Sabah 11 akşam 12 parklara bıraktı. Bn kuralı okumasını sağlayan düzenli bir anne olduğum için benden gitti. Sonra babasını tanıdı bna geldi. Ama toparlıyamyrm. Şimdi bunlar oldu.

Ailecek terapiye gidin ve kesinlikle bence de polise ihbar etmelisiniz. Hani 'başkalarının da anaları babaları ağlamasın'.. Bir siz değilsiniz sonuçta.
Bnde dedim. Bn her akşm ağlyrm sen bu kdr kötü bir insan mı oldun yavrum. Sen bnm gibi anneleri ağlatcanmı. Ah mı alcan. Sen mi. O güzel kalpli iyi huylu sen mi. Sen sofrada ekmeğe uzanmazsınki biz yiyelim diye. 1 kuruş almazsın ki yük olmayasın diye. Sen kötü biri olamazsın. Ne ağla ne ağlat annem dedim.

Geçen konu açmştm. Oğlm madde kullnyr diye. Yılbaşında başladı. Ve başladığı gün yakldm. Kızlar daha kötüsü kızım dediki anne buna getir götür yaptrıyorlrmş. Ben çok kötüyüm çok. O akşm knşmadım. Bir gün sonra işten gelyrm. iş grşmesine gitti. Alındı. Ordan sürücü kursuna gitti. Kurstan çıktı o sırada aradım. Nrdesin x yerde ne ypıon dedim. Hiç gzyrm. Kimle tek. Hayatta böyle o yerde ve tek olmaz. Asla. Bn orada incm yanıma gel dedim. Hyr sen geç 10 dk glcm defi. Barış öaprış. Polisi arycam her şeyi biliyrm. Seni Bn ihbar edcm dedim. Bn geçtim eve o da geldi.
Artık millete taşıdığını biliyrm. Aferim sana. Çünkü polisler peşinde. Bna blöf yaptığımı ima etti. Ablası annm hadi doğru söylemiş bna bak... X kişi kim. Diğer x kişi kim. Ve şu ki mm... Her şeyi polisten öğrendik dedi. Biz tabiki duyduklarımızdan böyle bir senaryo kurduk.oğlm parkda senin peşinde gezdiğim,orda babanında olduğunu, senin kursa yazıldığını, bnm yeni iş açtığımı, en önemlisi bu isimleri bize bildiklerini seni tutuklamaları a cezaevini boylamana az kaldı diye knltuk. Önceden bizi dinlemeyen çocuk şimdi gzl otrdu dinledi. Önceden gitmek isterdi tm sus derdi şimdi bnim anltcklarım bitti o kalkmadı. Dediki anne onlrmı seni çağırdı sen mi gittin.. Nsl öğrendin. Bunu sana söykemycm dedim. Sen şurda bir kaç ay içinde hapiste olacağını bil dedim. Tm yapmycm dedi. Tel no değşcm dedim. Tm dedi. Değiştim.
Kızlar ölcem resmen. Göğsümde bir ateş yanıyor sönmeyen bir ateş. Uyku yok. Yemek yok. İşe gşdemyrm. Mahvoldum. Bu nsl bir acı. Pisikşyatriye gittik 20 mg ilaç verdi. İlk cümlesi şu bu bni mutlu edicek mi? Dr dedi ki hiç bir şeyden zevk almyorum.dr da çünkü hiç bir şey yapmıyorsun dedi. İş yok. Ders yok. Hiç bir şey yapmasan mutlu olamazsın dedi.
Bn ne yapmalıyım. Ne. Yardım edin bna
Kızlar şu anda bni işte sanıyor. Odasında. Oturup onu dinlyrm. Ne kötü bir durum bu. Her şey normal şimdilik. Tek kötü şey ev boş gel oturalım diyor arkadaşlarına. İyi arkadaşları bunlar...

Bnde dedim. Bn her akşm ağlyrm sen bu kdr kötü bir insan mı oldun yavrum. Sen bnm gibi anneleri ağlatcanmı. Ah mı alcan. Sen mi. O güzel kalpli iyi huylu sen mi. Sen sofrada ekmeğe uzanmazsınki biz yiyelim diye. 1 kuruş almazsın ki yük olmayasın diye. Sen kötü biri olamazsın. Ne ağla ne ağlat annem dedim.
Zaten kötü bir insan olduğu için o getir götür işlerini veya uyuşturucuyu bırakmamazlık yapmıyor. Bunu o da biliyor söyleyip daha fazla ruhen yıpratmayın. Bağımlı olduğu için bu kısır döngüde! Kelimelerle çözülecek bir sorun değil. Uzun bir tedavi süreci ve destekle inşaAllah üstesinden gelirsiniz ailecek.

Sen elinden geleni yapmaya çalışıyorsun ama bazen ne yapsan da engel olamazsın.. yani basitçe çözülecek birşey değil.. tedaviye ikna etmeye çalışın.. kendine mutlaka uğraş bulsun iş veya okul arda kalan zaman da sevdiği bir hobi ile uğraşsın bu sekilde zamanla o arkadaş çevresini bırakır belki.. büyük boşluk da olduğu icin bırakamıyor o arkadaşları belki de.. ne diyim allah yardım etsin çok zor evlattan gelen zorluk en zoru

Bence arkadaşlarıyla da görüş. İhmal etmesinler yalnız bırakmasınlar.
Amateme ne diyor?
Ondan önce sen amatemle görüşüp nasıl bir yol izleyeceğini öğrenebilirsin.
Aynı şeyi yaşayan ailelerle tanışman onlardan da destek ve fikir Alman iyi olur.

Bunların hiçbiri çözüm olmuyor maalesef, nice1985 ne yapıp edip oğlunu uzman yardımı almaya ikna edecek başka yolu yok, çok detayına girmeyeyim ailesinden birileri üyedir belki, tedavi vb yolları denemek yerine şehir değiştirip çocuğunu o çevreden uzaklaştırdığını düşünen birisi vardı, çocuğu taşındıkları yerde de yine uyuşturucu kullanan satan kişilerle arkadaş oldu, yıllardır süregelen bu kötü alışkanlık yüzünden kullanma, satma vs sebeplerle hapis yatıyor, maalesef böyle durumlarda sorunu kökten çözmezseniz tüm ülkeyi gezseniz çare olmuyor.
Tedaviye tm dedi. Ve ilaç tedavisine başladık. Ablası ingltereye gitmesi için konuştu. Halası çağırmış. Dün bnde teklif ettim. Bir kaç ay git bak gez dedim. Bakarız dedi. Mune, bağımlı değil çok şükür. Arkadaşları da diyorki keyfi yapıyor. Hava olsun diye. Hatta bunu o gruptan kovuyorlarmış gelme yanımıza diye. Neden dedim. Çünkü siz hep peşindesiniz. Başları belaya girer diye. Bn bırakmycam. Peşinde olucam. Bn oğlumu kurtarıcım. Vermiycem o pisliklere.

Bence arkadaşlarıyla da görüş. İhmal etmesinler yalnız bırakmasınlar.
Amateme ne diyor?
Ondan önce sen amatemle görüşüp nasıl bir yol izleyeceğini öğrenebilirsin.
Aynı şeyi yaşayan ailelerle tanışman onlardan da destek ve fikir Alman iyi olur.
191 i aradım. Bn gereken her şeyi yaptım. Onlarda bunu tastikliyolar. Fakat oğlmn onlarla konuşması için ikna edicem. Bizimle irtibata geçsin dediler.

Tedavi derken psikiyatri ye gittik. İlaç yazdı. Bir ay sonra tekrar gidicez
İlaçları düzenli kullanmasını sağlayın o zaman.Spor salonuna yazılabilir bu süreç içerisinde.Kafasını dağıtacak şeyler yapın ailece bence.Beraber yürüyüşler yemekler filan yapın.ev içi Ortam sıkıcı gelirse depresyona sürükleyebilir

Tedaviye tm dedi. Ve ilaç tedavisine başladık. Ablası ingltereye gitmesi için konuştu. Halası çağırmış. Dün bnde teklif ettim. Bir kaç ay git bak gez dedim. Bakarız dedi. Mune, bağımlı değil çok şükür. Arkadaşları da diyorki keyfi yapıyor. Hava olsun diye. Hatta bunu o gruptan kovuyorlarmış gelme yanımıza diye. Neden dedim. Çünkü siz hep peşindesiniz. Başları belaya girer diye. Bn bırakmycam. Peşinde olucam. Bn oğlumu kurtarıcım. Vermiycem o pisliklere.
Tedaviyi kabul edip başladıysa bu çok güzel bir haber nice, halasının yanına giderse kontrol altında olacak mı? Eğer olacaksa sorun yok, umarım her şey düzelir zira siz gerçekten çok çektiniz, yıllardır açtığınız konulardan az çok biliyoruz yaşadıklarınızı, evladınızın peşini bırakmayın böyle kötü alışkanlıklar hevesle, keyif için başlıyor sonu gelmiyor maalesef, güzel yanı siz oğlunuzu kurtarmak için durumu kabullenip anında harekete geçmişsiniz, ne yazık ki bazı aileler evladının yaptıklarını kabul etmiyor ve çocuğunu tedavi ettirmek yerine çevreden uzaklaştırma yoluna gidiyor ama bu cidden çözüm değil, bu illet öyle bir şey ki Allah korusun, kimsenin evladı böyle bataklara düşmesin, önce hafif şeylerle başlanıp sonra daha ağır uyuşturucular, satıcılık vb derken çok üzücü sonuçlarla karşılaşılıyor.

Yıllar evvel tesadüf eseri genç bir grupla karşılaşmıştık, başlarında 50'li yaşlarda bir adam vardı, gençler hocam diyordu bizde bir üniversitenin öğrencileri ve hocası bir etkinlik için geldiler sandık, gençler hangi üniversitedensiniz diye laf atınca, öğrendik ki o gençler bağımlı çocuklarmış, hocam dedikleri de eski bir bağımlıymış, adam uyuşturucudan kurtulunca gençleri de kurtarmak için bir yer kurmuş, şehir şehir gezip gençlere uyuşturucunun hayatlarını nasıl mahvettiğini anlatıyorlarmış.

O gençlerden öyle hikayeler dinledik ki, abla uyuşturucu bir defa diye başlar sonrası gelir demişlerdi, ailelerin önemini de çok vurguladılar, öyle de pırıl pırıl çocuklardı, hayat hikayelerini, uyuşturucuyla mücadelelerini dinleyince üzülmüştüm.

Kolay bir şey değil ama bunun da üstesinden geleceğinize eminim, evlatlarınızla dertsiz tasasız sağlıklı günleriniz olur inşaallah.

Tedaviyi kabul edip başladıysa bu çok güzel bir haber nice, halasının yanına giderse kontrol altında olacak mı? Eğer olacaksa sorun yok, umarım her şey düzelir zira siz gerçekten çok çektiniz, yıllardır açtığınız konulardan az çok biliyoruz yaşadıklarınızı, evladınızın peşini bırakmayın böyle kötü alışkanlıklar hevesle, keyif için başlıyor sonu gelmiyor maalesef, güzel yanı siz oğlunuzu kurtarmak için durumu kabullenip anında harekete geçmişsiniz, ne yazık ki bazı aileler evladının yaptıklarını kabul etmiyor ve çocuğunu tedavi ettirmek yerine çevreden uzaklaştırma yoluna gidiyor ama bu cidden çözüm değil, bu illet öyle bir şey ki Allah korusun, kimsenin evladı böyle bataklara düşmesin, önce hafif şeylerle başlanıp sonra daha ağır uyuşturucular, satıcılık vb derken çok üzücü sonuçlarla karşılaşılıyor.

Yıllar evvel tesadüf eseri genç bir grupla karşılaşmıştık, başlarında 50'li yaşlarda bir adam vardı, gençler hocam diyordu bizde bir üniversitenin öğrencileri ve hocası bir etkinlik için geldiler sandık, gençler hangi üniversitedensiniz diye laf atınca, öğrendik ki o gençler bağımlı çocuklarmış, hocam dedikleri de eski bir bağımlıymış, adam uyuşturucudan kurtulunca gençleri de kurtarmak için bir yer kurmuş, şehir şehir gezip gençlere uyuşturucunun hayatlarını nasıl mahvettiğini anlatıyorlarmış.

O gençlerden öyle hikayeler dinledik ki, abla uyuşturucu bir defa diye başlar sonrası gelir demişlerdi, ailelerin önemini de çok vurguladılar, öyle de pırıl pırıl çocuklardı, hayat hikayelerini, uyuşturucuyla mücadelelerini dinleyince üzülmüştüm.

Kolay bir şey değil ama bunun da üstesinden geleceğinize eminim, evlatlarınızla dertsiz tasasız sağlıklı günleriniz olur inşaallah.
İnş... Kurtulur. Ben bittim artık. Yoruldum. Az önce odada saklanmıştımya yanına gittim içmiş. Gözler kıpkırmızı. Peki ne içti bu. Arkadaşı sigara getirdi.4 tane vermiş. Bu bir tane içti. Bna istersen iç bak dedi. Hatta polise al götür bak dedi. Bn bir ilaç ambalaj sesi duydum. Ama neydi bilemyrm. Of allahım bunları yazacakmıydım. Bu x arkadaşına sigara getir dedi. Al bir şişe gel dedi. O da gelmedi. Bu ısrar etti. Sigara getir yüzümü yıkamadım dedi. O da hyr dedi. Sonra tekrar bu aradı... Karşı taraf sorduk bu da yok şişe dedi. Bu ne demek.
Halasının yanında en azından çevre edinmez.eniştesinin işi yanında çalışır. Ztn fazla durmaz orda. Ben de bu süreçte evi satıp buradan çıkıcam.

Geçen konu açmştm. Oğlm madde kullanyr diye. Yılbaşında başladı. Ve başladığı gün yakıldm. Kızlar daha kötüsü, kızım dediki anne buna getir götür yaptrıyorlrmş. Ben çok kötüyüm çok. O akşam konuşmadım. Bir gün sonra işten geliyorum. iş görüşmesine gitti. Alındı. Ordan sürücü kursuna gitti. Kurstan çıktı o sırada aradım. Nerdesin x yerde ne ypıon dedim. Hiç geziyorum. Kimle tek. Hayatta böyle o yerde ve tek olmaz. Asla. Ben orada iniyorum yanıma gel dedim. Hayır sen geç 10 dk gelcem dedi. Polisi arycam her şeyi biliyrm. Seni Ben ihbar edicem dedim. Ben geçtim eve o da geldi.
Artık millete taşıdığını biliyrm. Aferim sana. Çünkü polisler peşinde. Bana blöf yaptığımı ima etti. Ablası annm hadi doğru söylemiyor, bna bak... X kişi kim. Diğer x kişi kim. Ve şu kimm... Her şeyi polisten öğrendik dedi. Biz tabiki duyduklarımızdan böyle bir senaryo kurduk.oğlm parkda senin peşinde gezdiğim,orda babanında olduğunu, senin kursa yazıldığını, benim yeni iş açtığımı, en önemlisi bu isimleri bize bildiklerini seni tutuklamaları a cezaevini boylamana az kaldı diye konuştuk . Önceden bizi dinlemeyen çocuk şimdi güzel otrdu dinledi. Önceden gitmek isterdi, tm sus derdi, şimdi benim anltcklarım bitti o kalkmadı. Dediki anne onlrmı seni çağırdı sen mi gittin.. Nsl öğrendin. Bunu sana söylemiycem dedim. Sen şurda bir kaç ay içinde hapiste olacağını bil dedim. Tm yapmycm dedi. Tel no değşcm dedim. Tm dedi. Değiştim.
Kızlar ölücem resmen. Göğsümde bir ateş yanıyor sönmeyen bir ateş. Uyku yok. Yemek yok. İşe gşdemyrm. Mahvoldum. Bu nsl bir acı. Pisikşyatriye gittik 20 mg ilaç verdi. İlk cümlesi şu, bu bni mutlu edicek mi? Dr dedi ki hiç bir şeyden zevk almyorum.dr da çünkü hiç bir şey yapmıyorsun dedi. İş yok. Ders yok. Hiç bir şey yapmasan mutlu olamazsın dedi.

Beni işte sanıyor. Oysa odada onu dinliyorum. Nasıl bir durumdayım.
Özür dilerim ama karşınızdaki insanlara dert anlatırken birazcık da saygınız olsun. Biz mecbur muyuz Türkçe mi tekçe mi ne olduğu belli olmayan bir yazıyı okumaya.....

Yaptığınız şey aşırı bencilce ve saygısızca

Konuya geri dönecek olursam inş girdiği yolun yanlışlığını farkedip o yoldan geri döner. Yoksa o istemedikçe siz ne yapsanız nafile

Özür dilerim ama karşınızdaki insanlara dert anlatırken birazcık da saygınız olsun. Biz mecbur muyuz Türkçe mi tekçe mi ne olduğu belli olmayan bir yazıyı okumaya.....

Yaptığınız şey aşırı bencilce ve saygısızca

Konuya geri dönecek olursam inş girdiği yolun yanlışlığını farkedip o yoldan geri döner. Yoksa o istemedikçe siz ne yapsanız nafile
Yazıyı düzelttim. Sağ elim bu olaydan sonra hep titriyor. Ve kalp atışlarım hızlandığı için direk biriyle konuşur gibi hızlı yazdım. Saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum.

İlaçları düzenli kullanmasını sağlayın o zaman.Spor salonuna yazılabilir bu süreç içerisinde.Kafasını dağıtacak şeyler yapın ailece bence.Beraber yürüyüşler yemekler filan yapın.ev içi Ortam sıkıcı gelirse depresyona sürükleyebilir
İş yeri açıyorum şu anda. Bir kez gelip merak etmezmi insan. Etmedi.spora yüzmeye ne isterse yapmaya çalşyrm ama istemiyor. İngltereye yolluycaz. Arkadaşına demşki mahalleden nasıl ayrılıcam. Düşünün annem babam kardeşimden değil...

Geçen konu açmştm. Oğlm madde kullanyr diye. Yılbaşında başladı. Ve başladığı gün yakıldm. Kızlar daha kötüsü, kızım dediki anne buna getir götür yaptrıyorlrmş. Ben çok kötüyüm çok. O akşam konuşmadım. Bir gün sonra işten geliyorum. iş görüşmesine gitti. Alındı. Ordan sürücü kursuna gitti. Kurstan çıktı o sırada aradım. Nerdesin x yerde ne ypıon dedim. Hiç geziyorum. Kimle tek. Hayatta böyle o yerde ve tek olmaz. Asla. Ben orada iniyorum yanıma gel dedim. Hayır sen geç 10 dk gelcem dedi. Polisi arycam her şeyi biliyrm. Seni Ben ihbar edicem dedim. Ben geçtim eve o da geldi.
Artık millete taşıdığını biliyrm. Aferim sana. Çünkü polisler peşinde. Bana blöf yaptığımı ima etti. Ablası annm hadi doğru söylemiyor, bna bak... X kişi kim. Diğer x kişi kim. Ve şu kimm... Her şeyi polisten öğrendik dedi. Biz tabiki duyduklarımızdan böyle bir senaryo kurduk.oğlm parkda senin peşinde gezdiğim,orda babanında olduğunu, senin kursa yazıldığını, benim yeni iş açtığımı, en önemlisi bu isimleri bize bildiklerini seni tutuklamaları a cezaevini boylamana az kaldı diye konuştuk . Önceden bizi dinlemeyen çocuk şimdi güzel otrdu dinledi. Önceden gitmek isterdi, tm sus derdi, şimdi benim anltcklarım bitti o kalkmadı. Dediki anne onlrmı seni çağırdı sen mi gittin.. Nsl öğrendin. Bunu sana söylemiycem dedim. Sen şurda bir kaç ay içinde hapiste olacağını bil dedim. Tm yapmycm dedi. Tel no değşcm dedim. Tm dedi. Değiştim.
Kızlar ölücem resmen. Göğsümde bir ateş yanıyor sönmeyen bir ateş. Uyku yok. Yemek yok. İşe gşdemyrm. Mahvoldum. Bu nsl bir acı. Pisikşyatriye gittik 20 mg ilaç verdi. İlk cümlesi şu, bu bni mutlu edicek mi? Dr dedi ki hiç bir şeyden zevk almyorum.dr da çünkü hiç bir şey yapmıyorsun dedi. İş yok. Ders yok. Hiç bir şey yapmasan mutlu olamazsın dedi.

Beni işte sanıyor. Oysa odada onu dinliyorum. Nasıl bir durumdayım.
Merhaba ve benzeri videoları izleyebilirsiniz. Genelde ne yazık ki çocuk çevresini tamamen değiştirmedikçe arkadaşları ile bütün bağı koparmadıkça kurtulamıyorlar.

Doktora gitmiş olması. Tamam bırakıcam demesi pozitif geldi. Umarım bu bataktan çıkar. Çok zor bir durum. Allah yardımcınız olsun.

Back