Bahçe Bakımı ve Çiçekler Ölmeyen bitki

gulsehri

Guru
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2007
759
2
Dinazorlar çağından ölümsüz bir bitki
Resmin Sol üst köşesinde gördüğünüz hindistan cevizine benzer bitkiyi alıp suyun içine koyduğunuzda o kabuk açılıyor ve saatler içinde resmin sağında gördüğünüz yeşil bitki ortaya çıkıyor. Su verdiğiniz sürece yeşil kalıyor ,su vermediğinizde ise kapanıp yine hindistan cevizine benzer şekline geri dönüyor , çürümüyor.
1.png

Daha da ilginci daha sonra isterseniz bir hafta isterseniz on yıl sonra tekrar suya koyuyorsunuz ve yine yeşil bitki haline dönüşüyor.Dinazorlar döneminde bir trex den bile daha fazla büyüyorlarmış ve buz çağından bu yana dünyamızda yaşıyormuş ,yani bu bitki pratik olarak ölümsüz.Yaşamayı bukadar seven ve neslinin devamına bukadar önem veren başka bir canlı görülmemiştir eminim..cok ilginç buldum ve sizlerle paylasmak istedim..
netten alintidir

Son düzenleyen: Moderatör:
1.png

ekledim kizlar resmi,buyrun bakin bakalim,benim cok hosuma gitti bir bitki hastasi olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok değişik. Dinazorlar döneminde demişsiniz ama acaba günümüzde bir yerlerde varmıdır. Merak ettim de.

bu bitki tam bana göre.çünkü ben çiçeklere su vermeyi unutan biriyim.ne gzl.su versende yaşıyo vermesende.

gunumuzde de var bu bitki adi resurrection plant (yeniden dirilme bitkisi). genetigi uzerine calisma yapiliyor hatta, hangi genler bu sekilde olmasinda rol oynuyor diye.

ya çok farklı bi bitki şatım doğrusu nerden alınır gercekten bende merak ettim :uhm::uhm:

gerçekten enteresan bir bitki
doğada kimbili daha neler var
keşfedilmemiş:1shok:

merhabalar bu bitkiye rose of jericho da deniyor Anastatica hierchuntia da deniyor eğer isteyen olursa mısırdan getirtme şansım var selamlar

çok ilginç bir bitki. her şartta yaşamını sürdürüp varlığını koruyabilmesi çok güzel. ölümsüz olduğu için günümüzde de vardır mutlakaboshayallersmile

X