• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölmek

bugün okulda bir konuda geçti de çocukların bazısı yaşamak bazısı dirilmek bazısıda doğmak dedi.Aslına bakılırsa hepsi doğru gibi.

bugün okulda bir konuda geçti de çocukların bazısı yaşamak bazısı dirilmek bazısıda doğmak dedi.Aslına bakılırsa hepsi doğru gibi.

hımm CADIARZUCADIARZU
sanırım bu cevaplar içinde doğmak daha mantıklı
ilk dünyaya geliş ve gidiş olarak değerlendirirsek eğer
doğum daha anlamlı gibi...

bunun dert ile ne ilgisi var çok anlamlı olmuş buraya gerçekten delikafadulden

ya dalga geçmeyin valla çok kafama takıldı araştırdım ama bulamadım.Arkadaşlarıma yani size bi sorayım dedim ne var bunda.

arkadaşım 3ü de doğru. münazara konusu muydu?

zıt anlamlı kelimeleri bulma etkinliği vermiştim.bazısı yaşamak bazısı doğmak bazısı dirilmek yazmış hangisinin doğru olduğuna karar veremedim hepsi doğru gibi geldi okuldaki arkadaşlara da sordum onlarda aynı çocuklarım gibi düşünüyor.Dert değil aslında ama gerçekten kafama çok takıldı.

5. sınıf o yüzden muallakta kaldı ya bunların hepsini çocuklar söyledi hiçbirine de yanlış diyemedim.

zaten yanlış değil ki. ben Türkçe öğretmeni değilim ama Türkçede buna benzer fiiller vardır. mesela "gitmek" kelimesinin zıt anlamlısı nedir diye sorsan birkaç cevap bulurlar yine. örneğin, gelmek, dönmek, durmak vs. bu örnekleri çoğaltabiliriz sanırım.

Back
X