oligoastenospermi

mercan_1

Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2014
16
8
Merhaba hocam ben 36 yaşındayım eşime oligoastenospermi tanısı koyuldu.İlk 3 tüp bebek denemesinde negatif sonuç aldık ve tedavi olduğumuz merkezi değiştirdik 4. denememizde ise hamile kaldım fakat 8 haftalıkken bebeğin kalp atışları durdu ve kürtaj oldum, 15 gün önce. İki ay sonra tekrar tedaviye başlıyoruz sağlıklı bir gebeliğe ulaşmak için ne önerirsiniz? Ayrıca oligoastenospermi ile ilgili daha detaylı bilgi alabilirsem çok memnun olurum. Ve hamile kalma başarı şansı var mı? Şimdiden çok teşekkürler ve kolaylıklar dilerim.
 
Merhabalar :
Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır . Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı onemlıdır. Eşinizin sperm degerlerınde sayı ve hareket düsuklugu oldugunu anlamaktayız.
Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.Ayrıca tup bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılabılmekte.
Ayrıca yumurtaların hazırlandıgı (ınduksıyon safhası: gunluk ıgne tedavısı ıle yumurta buyutme asaması) aşama da yumurta kalıtesını oldukca etkılemektedır. İnduksıyon ( yumurta buyutme safhası) deneyım gerektıren bır durum oldugu ıcın tecrubelı ellerde yapılmalıdır. Kalıtelı bır laboratuvarda olgun yumurtaların %75-80 inin döllenmesı ve akabındekı gunlerde %75-80 inin bolunmesı gerekır.ara basamaklarda bu orandan daha fazla kayıp olması verılen embrıo sayısını düşüreceginden gebelık oranının düşmesıne sebep olur.Sızın durumunuzda embrıoların embrıoskop a konularak ızlenmesı ıle %60 oranında genetık anomalılı embrıoları ayırt etme fırsatını yakalamaktayız.Ayrıca 5. gune gdılerek blastokıst asamasını gormek faydalı olacaktır. Eğer elımızde yeterlı sayıda embrıo var ıse array cgh ( genetık ayıklama) yapmak gerekır. Bu yolla saglıklı embrıonun tesbıt edılıp rahim içine verılme imkanını yakalamaktayız.
Bunun öncesinde bu başarısız gebelıgınızın kürtaj ıle sonlandırılması nedenı ıle rahım iç zarını da(endometrıum) hısteroskopı(rahım içini kamera sistemi ile kontrol etmek ve tutunmayı artırmak rahım ıcıne centıklenme yontemı yapmak: bu prosedürün tutunmayı artırmada faydalı olduguna daır tum dunyadan bılımsel yazılar mevcut. ) ıle gormekte fayda vardır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…